A Samsung feladta, nem gyárt többet Note 7-et és teljes visszahívás lett a vége (videók)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem nagyon számoltunk be Samsung zászlóshajójának számító Note 7 felgyulladó készülékeiről, hiszen a konkurencia kára sajnálatos esemény, de megemlítettük őket egy-egy mondat erejéig. Azonban mától nem vásárolhatóak már meg hivatalosan a Note 7-ek, és a Samsung már a 8-as szériát készíti elő.

screen-shot-2016-10-12-at-16-32-53

Igazság szerint engem semennyire sem érintett a probléma, egyáltalán nem láttam ilyen készüléket élőben. Egyszer egy ismerős akart venni ilyet és akkor már a boltban is lebeszélték róla, hogy furcsa dolgok történnek vele. A Samsung persze most visszahívja az eddigi készülékeket és vagy visszaadja a pénzt, vagy pedig másik készüléket választhatnak a vásárlók. Erről sajtóközlemény is megjelent és a Note 7 tulajdonosok egy speciális dobozban tudják visszaküldeni a készüléket, ami picit mókás is.

Alapjában véve egyébként a Note 7 maga nem feltétlen gyullad ki, csak annyira heves reakciót vált ki, hogy esetleg a környezetben lévő dolgok meggyulladhatnak, és az eddigi legveszélyesebb ilyen esemény egy repülőn következett be.

De íme egy állítólagos videó, ahol a családtag a kezébe fogja, az éppen heves rakcióba lépő készüléket:

Egyébként a hír hallatára, ahogy az várható volt, a Samsung részvények estek, az Apple részvények pedig emelkedtek, így ez nem csak az Apple-nek, hanem más telefongyártó cégeknek is kapóra jött. Szegény Samsungnak pedig ez egy akkora negatív marketing, amilyet még nem tapasztaltak. Ebbe valószínűleg más cég beleroppanna.

Időközben a Samsung Magyarország Facebook-oldalán is külön közleményben hívja fel a Note 7 tulajdonosok figyelmét arra, hogy mentsék a készülékről az adataikat, majd azt kapcsolják ki, és cseréltessék be más modellre, vagy igényeljék vissza a vételárat:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. A miliamperóra növelésével kapcsolatban, a helyükben megkérdeztem volna 1-2 Oukitel és hasonló no name kínai gyártók mérnökeit is akik 10000mAh-t is belesűrítettek hasonló méretbe már, mégsem lett belőle füstgép, sem égési sérülés. Sok sikert nekik a 8-hoz.

 2. Azért ez egy hihetetlen bagázs egy ekkora cégnek. Valahol nem is értem hogy ez hogy történhetett meg velük. Gondolom pár ember feje a porba hull vagy hullott már. Hatalmas negatív reklám ez amit azért olyan gyorsan nem felejtenek az emberek de egy év múlva már nem ezzel fognak foglalkozni.

 3. Az a kis zsebpénz a visszahívásokkal és a részvény esésével közel 40 milliárd dollár. Ne gondold még egy Samsungnál sem, hogy az kicsi zseton. És mivel a kárácsonyt is bukták, ez simán felmehet 50 milliárdra. Zsebpénz….

 4. @illesjani: Tervezési hibák sora vezethet csak ilyenhez ezeknél a túlbiztosított eszközöknél, a mAh talán még csak egy porszem sem ebben az egészben. Pont a kínaiak a jó példa, akik a k+f kiiktatásán kívül a túlbiztosításon tudnak nagyot spórolni és mégsem történik meg ez velük. Nagyon brutális hibákat vétettek a tervezőasztalnál, amire sajnos csak most jöttek rá.

 5. @AppleFan: A pontosság kedvéért, a multiknál az Applet leszámítva nincs senki, aki így gondolkozna pénzügyileg. A Samsungnak van három milliárd ágazata, mindegyik külön költségvetéssel, vezetéssel, a brandet leszámítva egyiknek a másikhoz gyakorlatilag semmi köze nincs. Még a mobiloknak és az akkumulátoroknak sincs költségvetésileg közük egymáshoz. Ha valamelyik iparág szarban van, akkor nem fogják a többi jóból átlapátolni a pénzt, szépen lehúzzák a rolót. Persze, nem fenyegeti őket ez a veszély a mobiloknál, de nem végtelen az a pénzmennyiség azért, mert a koreai állam lapátolja nekik a pénzt mondjuk a hadi ipar miatt.

 6. Samsung:
  The replacement phones have batteries from a separate and different supplier than the original Note 7 devices. We’re currently conducting a thorough investigation, and it would be premature to speculate on outcomes. We will share more information in the coming weeks.

  Ezek szerint nem az aksi okozta a tüzet, mivel a kicserélt készülékekben más gyártó aksiját tették, ami ugyanúgy lefüstölt… Hmm érdekes.

 7. Nagy kár, hogy nem azt a videót linkeltétek be ami kb 3 perces, és a nő a semmiből úgy vetődik a kapanéra mint az akció filmekben 😀

  https://youtu.be/X9cFPiel2bs

  1:15 nél… Megnézi hova kell aztán dől… 😀 Persze a telefon tényleg felrobbanhat, meg minden csak ez egy kamu videó 100%. – Józsi, nézd már füstöl a telefonom!!-nem baj Margit, én azért visszaülök a kanapéra, te meg még járkálj vele a házban. 😀

 8. Am kapsz egy s7-et meg lovet vagy csak s7-et mert az azert minuszos,akkor inkabb a vetelar es veszek egy s7-et…vagy kenne valami olyan hogy kapsz s7-et plusz a note 8-at vagy s8-at(persze a kapott s7menne vissza).jo ez lehet kicsit tul nagy keres,de igy is korrektek,mondjuk ez a minimum.

 9. @pete66:
  Vagy úgy kéne hogy kapsz egy S7-et a Note 7 helyett, plusz 5.000 dollár bánatpénzt egy családi vakációt 10.000 dollár értékben.
  És amikor kijön az új, akkor elsőként Te kapj a szállítmányból egyet ingyen lufis csomagban és egy év mobiltelefon számládat állja a Samsung.
  De lehet hogy ez azért sok lenne. A lufi nem kell.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!