fbpx Skip to content

A 9to5Mac hozzájutott egy olyan belső dokumentumhoz, ami a hivatalos szervizpartnerek (AASP-k) számára írja le, hogy mi a teendőjük akkor, ha az iOS 11.3-ra való frissítés után egy iPhone 7 vagy 7 Plus esetén mikrofon illetve hangszóró problémákat tapasztal a vásárló.

iPhone 7 és iPhone 7 Plus

Ebben az is szerepel, hogy az Apple egyedi elbírálás alapján az ilyen készülékeket még garancián túl is díjmentesen javíthatja vagy cserélheti, viszont a csereprogram jelenleg még nem található meg az Apple weboldalán.

A 9to5Mac cikke alapján az iPhone 7 és 7 Plus készülékek tulajdonosai nem csak a mikrofonnal kapcsolatban tapasztalhatnak problémákat, hanem az alsó hangszóróval is. Ez utóbbi például úgy jelentkezik, hogy hívás közben a kihangosítás opció ki van szürkülve, vagy pedig a készülék nem ad ki hangot hangjegyzetek illetve a készülékkel rögzített videók lejátszásakor.

 

(Fotók: iFixit)

Az viszont nem derül ki a 9to5Mac által megszerzett dokumentumból, hogy ilyen esetben csak egyszerű alkatrészcseréről vagy teljes készülékcseréről van szó. Ugyanakkor az Apple várhatóan a számára olcsóbb megoldást, tehát az alkatrészcserét fogja preferálni. (Bár az kérdéses, hogy az iOS frissítése hogyan okozhat olyan hibát, ami alkatrészcserét igényelne, vagy hogy mi akadályozza meg az új alkatrész későbbi meghibásodását.)

Mit tehetünk, ha érintettek vagyunk?

Ha az iOS 11.3-ra való frissítés után problémákat tapasztalunk a mikrofonnal vagy a hangszóróval, vagy esetleg mindkettővel az iPhone 7 vagy 7 Plus készülékünkön, első körben frissítsük a készülékünket a 11.3.1-re, illetve próbáljunk meg egy visszaállítást (restore) az iTunes-szal.

Szintén érdemes megpróbálni kikapcsolni a Telefon zajkioltása opciót a Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek alatt a Hallás résznél.

Ha ezek sem oldják meg, akkor irány a szerviz: Gyakori kérdések: melyek az Apple hivatalos szervizpartnerei Magyarországon?

Mielőtt leadnánk a készüléket, mindenképp készítsünk biztonsági mentést az adatainkról például az iCloud vagy az iTunes segítségével.

Azt viszont tartsuk észben, hogy mivel erre vonatkozó csereprogram egyelőre nem szerepel az Apple oldalán, így lejárt garancia esetén egyedi elbírálás alapján dönt az Apple a leadott készülék díjmentes javításáról. Amennyiben még garanciális a készülékünk, annak javítása természetesen díjmentes.

Olvasd el a hozzászólásokat is

31 Comments

  1. Nálam is előfordul sajnos és elég kellemetlen amikor ügyfelekkel tárgyalok. Most frissitem 1.3.1-re de nem hiszem hogy szoftver probléma. 7 hónapos i7.

  2. Még emlékszem a 4S-n a sok wi-fi kapcsoló kiszűrkülésre az iOs 7-re frissítés után. Ennek akkor nem volt ekkora visszhangja.

  3. @Koxszifon: a 4s-ek esetén az hardveres gond, nem a szoftverfrissítés okozta, hanem hogy a Wi-Fi chip egyes óngömböcskéi elváltak az alaplaptól.

  4. Úgy sejtem, hogy az OS frissítés a komponensek firmware frissítését is elvégzi. Amennyiben ez utóbbi sikertelen, az könnyen hozhatja az adott alkatrészt olyan állapotba, hogy nem lehet a folyamatot megismételni és az érintett alkatrész így használhatatlanná válik. Ekkor már csak cserélni lehet.
    Ez persze csak elképzelés, konkrétumot nyilván nem fogunk megtudni a problémáról.

  5. Monnyon le Tim Cook! A mérnököknek észak koreai kényszer munkatábor.

  6. Szóval i7 esetén 11.3 felrakása után jelentkezik a probléma. Kedves Apple akkor ez miért is hardver gond lenne, ha addig meg semmi baj nem volt a készülékkel?

  7. @Criton: Az előző hsz-ben leírták, hogy a szoftver a hardver egyes beállítását felülírja és nem úgy működik a hardver ahogy kell neki és meghibásodik. (lehet, hogy túláramot kap, stb…)

  8. Nálam is él ez a probléma ????. Mennyibe kerül egy olyan iphone amivel telefonálni is lehet? Úgylátszik 250000 Huf-ért ez a funkció nem fért bele. Lehet nem tudták megemészteni az akkumlátoros trükközésük végét és most már szoftveresen próbálják meg tönkretenni a hardvert?

  9. @szabikaze: ha nálad is él ez a probléma, akkor ahogyan a cikk is írja, vedd fel a kapcsolatot az Apple-lel, vagy vidd be egy hivatalos szervizpartnerhez.

  10. A javitas időtartamára szerinted kapok csere készüléket vagy addig vennem kell egy iphone 8-at? Tudod piszok mód dühít ez a dolog ugyanis azért ruháztam be egy komolyabb készülékre, hogy ne keljen hasonló dolgokkal foglalkoznom. Erre tessék maga a GYÁRTÓ teszi tönkre. Az előző Iphonomat kidobtam mert két év után olyan lassú lett mint egy Alcatel 301 (mind utólag kiderült csak egy akku kellett volna bele nagy valószinüséggel) aztán adtam nekik még egy esélyt mert már egész megszoktam a rendszert erre tessék. Sokkal profibbnak hittem ezt a céget.

  11. @szabikaze: hazánkban legjobb tudomásom szerint nincs cserekészülékre lehetőség jelenleg egyik hivatalos szervizpartnernél sem. esetleg hívd fel az Apple Supportot, és jelezd ezt feléjük: https://apple.com/hu/contact

  12. Köszönöm a segítséget Jadeye. Sajnos nem tudom felhívni őket mert rossz a mikrofonom. Majd e-mailbe próbálkozok. További szép napot.

  13. @szabikaze: Érdemes akkor a headsetet használni, a dobozban volt hozzá 🙂

  14. Valaki segítene abban az ügyben, hogy egy független i7 esetében a mikrofon probléma esetében hova forduljak és hol intézzem a cserét?

  15. Én már sikeresen eladtam az iP7-et. 😀

  16. @szabikaze: Név nélkül, magyarországi szolgáltatótól vásároltam a készüléket, a javítás idejére természetesen kaptam cserekészüléket.

  17. @jancsifalusi: ebben az esetben a szolgáltatótól kaphattál cserekészüléket, nem a hivatalos szervizpartnertől.

  18. Tavaly vasarolt parom iphone 7 szint ugy produkalja ezt a jelenseget. Nevetseges mar ami az Applenel megy. Minden evben van valmi gebasz a telefonokkal. Kivancsi vagyok az X-em meddig lesz hasznalhato.

  19. Az  oldalán leírt tesztet megcsináltam az szerint a mikrofon ok. Viszont ha hívnak akkor van hogy nem hallanak. Nekem kell ezt bizonygatnom az  felé vagy elhiszik bemondásra? Mivel felvételt iphone nem készíthet beszélgetésről ez így elég gáz.

  20. Életem legbénább kérdésére készülök, úgyhogy bele is vágnék. 🙂
    iPhone 7 plus esetén alul a lighting csatlakozótól jobbra, és balra is hangszóró van?
    Látszólag hangszóró, gyakorlatilag csak az egyikből jön hang nekem.
    Szóval most nem tudom, hogy meghalt a hangszóró, vagy az nem is az? Ha nem az akkor micsoda?

    Kösz, Üdv 🙂

  21. @Jadeye:
    Áhhh, király vagy. Köszönöm szépen az infót! 🙂

  22. @savage: Hülye kérdésnek tűnik, de nem takarod el az ujjaddal a mikrofont?Mert ha a mikrofon rendben van és amúgy van olyan, hogy hallanak, akkor ez az egyetlen opció. Kisujjadat ráteszed a mikrofonra és már nem hallanak.

  23. Nekem is ez a problémám iPhone 7 Plus telefon esetén.
    Vagyis a hiba jelenség pontosan: Siri egyaltalán nem megy nem tudok vele kommunikálni.
    Amikor szelfi videót szeretnék csinálni a telefonnal nem vesz fel hangot illetve csak néha vesz fel hangot de az ritka. Na most mit lehet tenni ilyenkor? valaki segítsen!
    Köszi.

  24. Ezt próbáltam már de ugyan úgy nem működik, vagy csak néha működik. A Hey siri nem megy de ha főgombal beszélek hozzá azt megérti. Ha pedig szelfivideózok egyszer van hang másodszorra vagy nincs vagy csak kb 3-másodperctől van hang, de olyan is van, hogy egyaltalán nincsen hang. DFU módból telepítettem újra az sem segített.

  25. Nálam ez a probléma januárban jött elő minden előjel nélkül.A telefonom fél éves.Sajnos a szolgáltatómnál a biztosításom ellenére és többszöri próbalkozásra sem tudtak segíteni, csak azt hajtogatták, hogy ez nem káresemény.Mindigis nagyon vigyáztam rá soha mégcsak egy karcolás sem érte a készüléket.Ha most beviszem a telefont vajon felül fogják vizsgálni annak ellenére,hogy nálam nem frissítésnél jelentkezett a probléma(ami teljesen megegyezik az itt leírtakkal:süket a telefon beszürkült a hangszóró jelzés és mellette sem a fülhallgató sem az átalakító nem működik,csak a töltő)?Mert úgy gondolom ez a probléma önhibámon kivül jelentkezett.

  26. másfél éves*


Add a Comment