fbpx Skip to content

Érdekes pletykák bukkantak fel az elmúlt napokban a 2018-as iPhone-nal kapcsolatban, ami ugye szeptemberben jelenik majd meg. Pontosabban nem is magáról a készülékről, hanem annak tartozékairól írtak a külföldi portálok.

iPhone doboz

Egyelőre semmit sem tudunk az ősszel megjelenő iPhone-ról, és szerintem sokkal inkább érdekesebb a WWDC18 (add hozzá a naptáradhoz, hogy ne maradj le róla), ami egyre inkább közeledik és bemutatják majd az új macOS-t, iOS-t, watchOS-t és tvOS-t is. Egyelőre itt is igencsak csöndben van a cég, de azt már tudjuk, hogy komolyabb funkciót ne várjunk, idén inkább egy megbízhatóbb, gyorsabb, biztonságosabb rendszert szeretne az Apple. Az őszi iPhone rajt azonban érdekes újdonságokat hozhat, ha hihetünk a pletykáknak.

Úgy tűnik, hogy 2018-ban az Apple kispórolhatja a 3.5mm-es jack–Lightning-adaptert a dobozból, és azt a Lightning-csatlakozós EarPods mellé már nem adja majd a dobozban. Ez egy érdekes lépés a cég részéről, mert viszonylag sokan használnak még jack csatlakozós fülhallgatót, és ilyenkor bizony nagyon jól jön a dobozban található átalakító. Természetesen külön is megvásárolható a Lightning-adapter, ami 3.490Ft-ba kerül.

2018 iPhone töltő 18W

A jó hír viszont, hogy a pletykák szerint 18W-os fali töltőt és a hozzá szükséges USB-C Lightning-kábelt találhatunk a 2018-ban megjelenő iPhone dobozában. Tehát az Apple végre meglépheti, hogy nem kell külön 30 000Ft-ért töltőt vásárolnunk ahhoz, hogy gyorstöltsük a készülékünket. Korábban már írtunk egy összefoglaló tesztet, hogy melyik töltőt érdemes megvásárolni: Megéri-e a gyorstöltés, illetve a gyorsabb vezeték nélküli töltés az iPhone esetén?

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Igazán illendő lépés lenne már az Apple-től az USB-C – Lightning kábel.

    Vicces is amikor megveszi az ember a félmilliós laptopot és a majdnem 400ezres telefont, DE nem tudja össze kötni vezetékkel a 2-t és még rohangálni kell kábelekért, ez azért nem annyira méltó az Apple termékekre és az egész ökoszisztémára, mert eddig is abban voltak erősek hogy kiveszed a terméket a dobozból és máris tökéletesen használhatod és összedolgoznak, nem kell mindenféle okoskodásokkal foglalkozni.

  2. “idén inkább egy megbízhatóbb, gyorsabb, biztonságosabb rendszert szeretne az Apple”
    Azt gondoltam, eddig is ezt akarták, de ha nem, akkor valami nagy baj van/volt. Mi (vevők) is ezt akarjuk. Eddig is ezt akartuk. Meg még sok mindent, amiket soha nem hallagattak meg. (Igen, le kell írni nekik, megtettem.) Apró dolgok, praktikus dolgok. Le se szarják. 🙂

  3. @Kovács Péter: Tökéletesen egyetértek

  4. Én az utóbbi iPhonejaimnál már a töltőt meg a kábelt ki sem bontom mert a Belkin töltőt használom. Szerintem teljesen felesleges minden telefonhoz töltőt meg kábelt adni. Volt korábban egy uniós határozat amiben erről volt szó hogy töltőt meg kábelt nem annak az új készülékekhez mert mindegyikhez mindegyikén jó gyakorlatilag és még egy töltő öt hat + év után használódik el addig egy telefon egy két év alatt és teljesen felesleges.

  5. @White64GB: Miért lenne felesleges töltőt adni a telefonhoz? hol töltőd a seggeden? és ha eladod a telód vagy odaadod valakinek? és te veszel újat, akkor majd rohangálsz a boltba + töltőért mert nem adtak hozzá? asd

  6. Ez azért már túlzás. Ilyen értékü telefonhoz ezek a tartozékok járnak.
    Ez már tényleg csak a pénzről szól. Vegyél külön meg mindent. Lassan a bekapcsoló gombot sem lesz rajta, hogy rögtön vidd a szervizbe , hogy be tud kapcsolni.

  7. @bertlan24:
    A túlzás az amit te írsz.
    Abszolut egyetértek White64GB-al, nem kellene, hogy a töltő és a kábel tartozék legyen.
    Egyszer kell megvenni őket, lehetne annyival olcsóbb a telefon, akinek nincs az a telefonnal együtt megveheti, – charger kit – egyszer kell megvenni és évekig használható. Az utolsó kábel amit kibontottam azt még az 5S-el vettem, a családban jelenleg az egyik napi szinten használt töltőfej pedig a 4S-é volt (jelenleg 7 éves és működik).

  8. Nem hoszem hogy fölösleges lenne a töltő meg a kábel. Az mindig jó , ha van. Én nem vennék olyan telefont amihez nem adnak töltőt meg kábelt. Én ha új telót veszek a régit eladom a tartozékaival.
    Kinek jut ilyen edzébe?
    2019 re már aksi sem lesz a telóba?

  9. @bertlan24: “2019 re már aksi sem lesz a telóba?”
    nem bizony. IKEA-módszerrel, alkatrészenként veheted majd meg, hetente kapva csak meg az épp aktuálisan forgalmazott, új alkatrészt, és így magadnak is kell összeszerelni, a neve meg SMÅPRATA lesz.

  10. @Agent_H: én ezt egy kicsit megfordítanám.

    Nem lehetne, hogy mondjuk a vevő döntse el, milyen kiegészítőt kér a telefonhoz? Az emberek 80%-a így is online rendel, a maradék 20-t meg a boltban meg lehetne kérdezni, hogy hé te paraszt kell-e neked kábel, vagy inkább gyorstőtő helyette. Teszem azt a standard árért választhatnál mondjuk 2 kiegészítőt a 15-ből!

  11. @totopad:
    Akár, viszont ebben az esetben sem tartalmazna a doboz a telefonon kívül semmit, minden más “opcióként” érkezne a vevőhöz a telefon mellett, mert bonyolítaná a CTO folyamatot – a “konfigok” számát többszörösére növelné, ami logisztikai, gyártás, testreszabás, szállítmányozási szempontból sem jó.
    Én örülnék egy ilyennek…

  12. Én személy szerint nem örülnék, ha nem lenne töltő. Ha olcsóbb lenne a telefon, ha nem kérnénk, akkor okés, de nálunk 3 Lightining portos (vagy milyen) készülék van és mivel az egyikhez nem kaptunk töltőt, sorbanállás van a töltőkért, mert mindenkinek estére merül le.

  13. A végén az iPhone-hoz akksit, a Mac-hez billentyűzetet, az Apple TV-hez remote-ot, az iPad-hez kijelzőt, az Apple Watch-hoz meg szíj kell.

  14. @scania460: A watch doboza se kellene, hogy szijat tartalmazzon. Plane azert nem, mert megveszem az orat, megveszem melle azt a szijat ami tetszik es a gyari szijat ki sem bontom. Ott fog elrohadni a szekrenyben a korabbi generaciot gyari szijaival egyutt. A toltot sem bontottam ki a dobozbol, mert az elso ora megvasarlasakor vettem melle 2-3 toltot, hogy legyen mindenhol ahol toltore lehet szuksegem.

    @scania460: En orulnek, ha nem lenne tolto a dobozban. Anno, iPod vasarlasakor vettem tobb konnektoros toltot, 30 tus kabelt, meg tobb asztali tartot is. Igy kesobb, amikor jott az elso iPhone, mar nem kellett a tolto. Sott, orultem, hogy annak a dobozban dokkolo volt. Mikor jott a 3G nem igazan ertettem, hogy miert kellett kivenni a dokkolot (mert ugye a korabbi dokkoloba nem megy bele a telefon) es miert maradt benn a tolto (a korabban megvett toltokkel tudom tolteni). Amikor jott a lightning, vettem annyi lightning kabelt, ahany 30 tus kabelt itt-ott hasznaltam es kesz. A legfoloslegesebb csomag a dobozban a tolto es a kabel.

  15. @Jadeye: azt hiszed viccelsz, de az Appleből simán kinézem. Természetesen mint ÓÓÓRIÁÁSI inoováció lesz majd bevezetve. A továbbra is 1136×640-es retina(!) kijelzőjükkel együtt 😀

  16. Nagyon félresiklott mindenki.
    Persze, hogy kellenek az alap tartozékok. Furcsán néztem volna az eladóra, ha megkérdezte volna, hogy töltőt kérek e az x-hez.
    Így is voltak fentartásaim a gyári 5W töltőért amit gyárilag adtak hozzá.

  17. Szerintem ha egy kb 300 (netán 400) ezer forintos készülékről beszélünk, amelyet naponta kell tölteni, akkor ahhoz alapból járnia kell töltőnek. Függetlenül attól hogy egyébként ki hány plusz töltőt vásárolt még, az apple gyári kábelek tartósságáról nem is beszélve.

  18. Az X mellé nekem „kiegészitöként“ egy egyedi apple matrica tetszett volna nagyon. Apróság, de mègis na 🙂


Add a Comment