fbpx Skip to content

Amikor az Apple Watch megjelent, több fejlesztő is fontosnak tartotta, hogy kiadja rá az alkalmazását – de nem sokan találták meg azt, hogy mit is kellene nyújtania egy appnak az órán. Persze vannak kivételek, mint például a Holabusz, ami szerintünk jól eltalálta ezt, viszont az appok többsége nem tud mit kezdeni az új felülettel, így a fejlesztőik el is kaszálták az órás alkalmazásaikat.

Aztán ott vannak a leginkább talán csak presztízsből elkészített, de utána méltatlanul elhanyagolt appok, amelyek működése leginkább csak kívánnivalókat hagy maga után, és csalódást okoz a használatuk – már ha egyáltalán működnek. Ezek egyike már elég régóta a Facebook Messenger, amivel kapcsolatban napjában több megkeresést is kaptunk az utóbbi hetekben, de sajnos nincs rá valóban működő megoldás.

A Messenger kapcsán a hiba (vagyis igazából maga az egész app…) kimerül abban, hogy az elindítása után az alkalmazás csak tölt, és tölt, de valójában sosem tölti be a beszélgetéseket, és így igazából használhatatlan:

 

A problémát az jelenti, hogy a jelek szerint ez a hiba nem áthidalható: általában semmi nem segít, hiába telepítjük újra az appot vagy frissíti a Facebook a Messengert, az Apple Watch app ugyanúgy használhatatlan marad.

Persze meg lehet próbálkozni több, korábbi cikkben már leírt lépésekkel, de ez nem feltétlen orvosolja, vagy ha igen, akkor is csak időlegesen.

Ez tehát elsősorban a Facebook sara, ugyanakkor azért az egész nem ennyire fekete-fehér.

Valójában ugyanis sem az Apple Watch, sem a watchOS nem könnyíti meg a fejlesztők dolgát. A watchOS 1.x esetén az appok például konkrétan még nem is az órán futottak, hanem az iPhone-on, és noha ez azóta már megváltozott, az óra hardvere sok esetben kevés a külső fejlesztők alkalmazásai számára. A Series 2 órák kétmagos processzora már segített némileg ezen, de sok esetben az alkalmazások továbbra is ugyanolyan lassúak, mint korábban. Ezt a Series 3 még fejlettebb CPU-ja hivatott tovább finomítani.

Persze ez nem elegendő indok arra, hogy miért használhatatlan az órán a Messenger, de legalább az látható belőle, hogy ne legyenek illúzióink a probléma gyors orvoslását illetően.

A hibát természetesen érdemes jelezni a Facebook felé, csak hogy érezzék a törődést, de ahogyan azt már velük kapcsolatban megszokhattuk, egyhamar nemhogy a hiba javítására, de még válaszra sem nagyon számíthatunk (már ha egyáltalán válaszolnak).

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Ha konkrétan megnyitom a messengert akkor valóban sokat tölt, bár volt már rá példa, hogy bejött, viszont az érkező üzenetekre minden gond nélkül lehet válaszolni az óráról és szerintem ez a lényeg, mert senki sem fog visszatekerni valami régi üzenethez azon a kis képernyőn..

  2. Meg az a jo, hogy app nelkul is latom a notikat, es valaszolni is lehet rajuk. Eleg erdekes ez, hogy egy Facebook nem foglalkozik az osszes platformmal, ezek szerint nem nagyon izgatja oket hogy mindenhol stabil legyen a rendszeruk ????

  3. viber app is egy idő után képtelen betölteni, bár az újratelepítés ott megoldja a gondot, de kinek van kedve kéthetente újrahúzni.. :/

  4. Sziasztok!
    De van megoldása és elég egyszerű volt, engem is elkezdett érdekelni a dolog, mivel nem rég vásároltam egyet.
    Egyszerűen bug os a program és a Google,mint mindig most is segített(mert a barátunk), az angol nyelvű leírás a képekkel kiegészítve elég érthető.
    http://www.idownloadblog.com/2017/04/08/fix-facebook-messenger-not-loading-apple-watch/
    Nagyon szívesen máskor is. Szifon kérlek osszátok meg, hogy az emberek számára segítsetek vele.

  5. @Balázs Vizler: sajnos ez nem minden esetben oldja meg, és ha működik, akkor is csak időlegesen. (kipróbáltam, nekem nem oldotta meg.)

    de ez a cikk is csak azt igazolja, hogy mindez a facebook sara, nekik kéne ezt orvosolni.

  6. @Jadeye:
    Ebben igazad van, nem optimalizálja nagyon sok gyártó erre az eszközre, de az Apple sara is ugyanúgy, mert nem is szorgalmazza a fejlesztéseket, vagy támogatni a fejlesztőket. Nekem megoldotta, vígan használom, csak újra kell a végén indítanom az appot újra a készüléket és ment. Mondjuk van hogy többször megnyomom a gombot és nem reagál, ez is érdekes, ez nem a facebook hibája 🙂

  7. 1. Ez egy Sz%/!+os üzenet küldő app amihez teljesen felesleges egy több magos proci. Ennek működnie kellene. mit az SMS-nek. Ide semmilyen hardver és memória igényt nem lenne szabad adni.
    2. Ha lennének benne reklámok tuti foglalkozna vele a facebook
    3. Szerintem a tehetséges kóderek nem a Facebooknál dolgoznak ez már sokadszorra kiderült.

  8. @Balázs Vizler: Hogy erted azt, hogy “Apple sara is ugyanúgy, mert nem is szorgalmazza a fejlesztéseket, vagy támogatni a fejlesztőket”? Azon tul, hogy kapsz egy fejlesztokornyezetet, ami mukodik, mi mast kellene csinalnia? Nem teheti kotelezove, hogy letezzen ora alkalmazas. Milyen ezen tuli tamogatasra gondolsz?

    Mondjuk az tenyleg jo kerdes, hogy egy crashelo app, hogyan juthat at az Apple szuroin? Vagy lehet, hogy az Apple nem validalja a watch appot, ha annak binarisa nem valtozott?

  9. @Jecy: Első bajom az, hogy nem lehet minden gond nélkül válaszolni, például használnék előre beállított custom üzeneteket, de a Messages-ben beállítottakat nem látja külső appoknál, Messengeren beállítottakat meg ugye nem tudom használni, mert nem tölt be az app. Másrészt, kapok egy üzenetet, ránézek, lerakom a kezemet, egy perc múlva mennék vissza válaszolni rá, de már az órát mutatja. Innen mennék az appba, hogy újra megnyissam, de ugye nem tölt be…

  10. Nekem nem is látszik az Apple Watch ikon ios Messengerben..

  11. Off: Szifon! iOS Safariban a válasz funkció nem működik… elég bosszantó..

  12. @Andoro: Valóban, eddig működött?

  13. Nekem most se a vibernél se a messenger nél nem megy az iWatch s3-on a hangalapú szövegbevitel.


Add a Comment