Elérhető az iOS 11.3, a tvOS 11.3 és a macOS High Sierra 10.13.4 második béta verziója

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Majdnem napra pontosan két héttel az előző béták után az Apple elérhetővé tette az iOS 11.3, a tvOS 11.3 és a macOS High Sierra második fejlesztői bétáját.

Az iOS 11.3 beta 2 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a tvOS 11.3 beta 2 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS High Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió, de a watchOS 4.3 esetén nem érkezett új build.

iOS 11.3 beta 2

Az új build verziószáma 15E5178f.

Újdonságok

Az iOS 11.3 beta 2-ben az alábbi, szembetűnőbb újdonságok találhatóak.

Elérhetővé vált az akkumulátor állapotát mutató menüpont a Beállítások, Akkumulátor opció alatt:

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t. Erről az Apple következő támogatási dokumentuma is részletesen beszámol: Béta verziójú iOS szoftver telepítése vagy törlése.

iOS 11.3 beta 2 letöltési linkek

Az iOS 11.3 beta 2 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

Érdekes módon azonban az iPod touch 6G-hez nincs most IPSW, sem a beta 2 nem érhető el rá. Ezzel kapcsolatban a changelog azt írja, hogy egy későbbi béta majd támogatni fogja.

tvOS 11.3 beta 2

Az új build verziószáma 15L5175d.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

macOS High Sierra 10.13.4 beta 2

Az új build verziószáma 17E150f.

kiadási információk itt sem fednek fel újdonságot.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 11 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 11 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 11-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 4-ről szólókat meg itt, a tvOS 11-ről készülteket itt, a macOS High Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. @Roland Ronyai: Nálam a 309Mb-os frissítés kért magának rengeteg helyet, még közel 2 Gb-os sem elég neki, mindig tárhelyet akart még, többször is visszadobott, és az 5S-en is ezt játssza most, mert az SE-re miután felment lett 4Gb helyem , ilyent még nem is láttam.

 2. Meg tudnátok mondani, hogy nektek hogy alakul a készülék tárhelye?
  Nekem mostanában meglehetősen sok az Egyéb kategória mérete. Amennyiben engedélyezem a nem használt alkalmazások eltávolítását (aminek semmi értelme), vagy a fotók gyengébb minőségben való tárolását, akkor ez az Egyéb kategória szépen leapad. Amint visszakapcsolom, újra jókora méretű.

  Csak azt nem értem, hogy miért nem számolja bele rendesen a többi kategória méretébe.
  Próbáltam már nulláról is újrahúzni a készüléket, de ugyanez a helyzet.

  https://www.kephost.com/image/EX8W

 3. @ef-dani: Hát ezt nem tudom mit is értesz ez alatt, mert a rendszerre azt írja vmi 6.5Gb körüli, nem emléxem pontosan, és este is volt 3-gb fölött szabadom, majd arra kezdtem telepíteni a frissítést és nem akarta mert volt neki elég, ez tutira vmi hiba volt ebben a frissítésben.
  Pont mert sok mindenem volt már rajta, beállítottam a NAS-t hogy egy erre krált könyvtárban ott legyen mindenem amit le lehet rá menteni automatikusan, utána törölhető és van hely, de így nem is értem hogyan tudták elcseszni, vagy vmi van benne ami miatt ezt csinálta.

 4. Nem tudom iPhone 6 most azt produkálja random ujra indulgat
  iPhone 5s nél nem mutatkozik semmien változás valamenyire gyorsabb
  iPhone SE még mindig csucs tartó sebeség szinten néha be bugol a billentyüzet de attol függetlenül hasit 😀

 5. @Gunar: Nekem 12GB volt a System az előző betával. 🙂 Ez egy 16-os iPhoneon amin mindig volt szerintem 3-4 GB szabad, ráadásul most még a Messages is felköltözött a felhőbe, még többnek kéne lennie, elég fusztráló volt.

  Viszont hatalmas pozitívum volt az Apple hozzáállása a hibajegyhez. Nem úgy volt mint eddig, hogy néha ha olyan hibát riportoltam, akkor bekérték a logfájlt, hanem a logfájl után még 5 üzenetváltás volt. Tegnap a PB megjelenése után is írtak, hogy változtattak az új buildben, nézzem meg, ha nem teljes a siker adjak fel új hibajegyet. Nem lett teljes, mert 9GB még így is a rendszer, viszont most már legalább tudom használni, mondjuk egy app frissítést feltelepíteni 🙂

  @Szifon Ezt a Messenger buborékot kicsit át kéne variálni, mert iPaden használhatatlan a kommentelés! Rálóg a div az Elküldés gombra, így nem lehet elküldeni az üzenetet, mert egy új oldalon a facebookot nyitja meg…

 6. Mióta feltettem 6s-re a beta 1-t, messenger + viber hívásnál csak akkor hallanak ha rámegyek a kihangosításra, facetimenál ilyen gond nincs.
  Mikrofon engedélyezve van. Ötlet?
  Felrettem a 2-t, ugyan ez.

  Másik, ipad airre is felment beta 1 onnantól egy wifire sem enged csatlakozni…
  Hogy tudom felrakni a 2-t??

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!