fbpx Skip to content

Folytatódik a CES 2018. Tegnap írtunk már néhány termékről, ma pedig újabbakat mutatunk be nektek.

Úgy látszik, az Apple HomeKit “engedménye”, tehát hogy most már nem kell külön chip hozzá, hanem elég egy szoftveres aláírás is, jobban megmozgatta a gyártókat. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden termék HomeKites lesz, mivel alapjában véve mégis csak kellenek bizonyos hardver elemek hozzá, hogy az Apple engedélyezze a HomeKitet rá. Tehát míg néhány eszközünk egy szoftver frissítéssel HomeKit-képes lesz, addig néhányat sajnos le kell cserélnünk új generációra, ha ezt szeretnénk. A mostani CES-en egyre több HomeKites termék jelenik meg, úgy látszik, a gyártók nyitnak a kezdő okos otthon felhasználók fele is, az árazás azonban még mindig kérdéses.

Fibaro

Korábban már írtam a VERA okos otthon központról, amivel a Fibaro Buttont is használom, és az egyik kedvenc okos kiegészítőm a lakáshoz. Ezzel lényegében bármilyen parancsot végrehajthatok, “csupán egy gombnyomás”. ????

Fibaro Gomb – HomeKit

A Fibaro már több termékét is HomeKit-kompatibilissé tette, most a gombra került a sor. Hamarosan megvásárolhatjuk majd, és ezzel bármilyen scene-t vagy éppen hardvert, például klímát vagy ventilátort irányíthatunk egyetlen gombnyomással. Nézzétek meg a videót:

Netgear Arlo Baby Camera

A Netgear a CES-en jelentette be, hogy az eddig forgalmazott Arlo Baby Camera hamarosan frissítést kap és HomeKit-támogatással bővül. Ilyen egyébként a Netatmo Welcome kamera is, ami ehhez hasonlóan egy szoftverfrissítés segítségével lesz HomeKit-képes. Úgy látszik, mindkét termék tartalmazza azokat a hardver elemeket, amik miatt az Apple engedélyezte a funkciót. A bébi kameráról hamarosan írunk majd itt a Szifon.com-on.

Nokia Sleep

A Nokia bemutatta az alvás mérőjét, a Sleep-et. A cég terméke meglehetősen hasonlít a Beddithez, amit nemrég az Apple felvásárolt. A Nokia termékét is a matracra kell rárakni, azonban már jóval fejlettebb. Wi-Fi segítségével kommunikál, így nem kell az alkalmazást nyitva hagynunk éjszakára. Nézzétek meg a videót:

Az ára 99 dollár lesz, ami olcsóbb, mint az eddigi hasonló alvásfigyelők. Bővebben itt tudtok róla olvasni, megjelenés hamarosan.

Nanoleaf

A Nanoleaf az egyik kedvenc világításom itthon. Korábban már írtam róla cikket, amit ide kattintva tudok elolvasni. Egy ideje már a Rhythm kiegészítő is nálam van, ami még jobban feldobja a terméket.

A Nanoleaf most két új terméket is bejelentett, ami kapcsolódik egymáshoz. Az első a fenti képen is látható négyzet alakú világító panelek, ami ugye nem a megszokott háromszög. Ezek egyébként érintésérzékenyek, tehát nyomásra le-fel kapcsolhatóak, valamint állítható a színük is. Az ehhez tartozó központi egység rendelkezik mikrofonnal és mozgásérzékelővel is, így effektíve, ha elhaladunk mellettük, felvillannak, valamint zenére is villognak! A cég másik terméke egy 12 oldalas vezérlő, amivel a fentieket és a régebbi háromszögeket is tudjuk irányítani:

Természetesen ezek is HomeKit-képesek, így beépülnek a már megszokott rendszerünkbe. Én kifejezetten ajánlom a Nanoleafet, remekül feldobják az adott szobát. A termékek hamarosan megvásárolhatóak hazánkban is.

Colgate

A Colgate is elindította az okos fogkeféjét, ami merőben hasonlít a már általunk tesztelt Kolibree-re, és ez nem is véletlen, mivel ők gyártják. Hasonló a töltés, és persze a kialakítás is, csak más a logó.

A Colgate Bluetooth segítségével kommunikál majd a telefonunkkal és valós időben működő szenzorai segítségével 16 különböző zónát ismer majd fel a szánkban, ezáltal széles képet kapva, hogy jól mostunk-e fogat. 🙂

Már régóta vártam, hogy az órámon ellenőrizhessem a fogmosásomat… ????????‍♂️????

Az Apple.com-on már megvásárolható 99 dollárért, hazánkban egyelőre nem kapható.

Incase IconConnected Power Sleeve

Az Incase bemutatott egy új, akkumulátorral rendelkező vékony MacBook tokot. Ez egy becsúsztatható típusú tok, tehát a táskánkon belül ebben tárolhatjuk a laptopunkat, ráadásul rendelkezik egy 14,000 mAh-s akkumulátorral is.

Az Incase szerint mérettől függően elegendő arra, hogy picivel több mint egyszer teljesen feltöltsük a MacBook Pro-nkat. Sokat utazóknak nem kérdés a tok, ami úgy lett kialakítva, hogy kint vannak a csatlakozók, illetve átalakító is jár hozzá, ami USB-A és USB-C. Ez azért fontos, mert a cég nem javasolja, hogy a tokon belül töltsük a laptopot érthető okokból. Ettől függetlenül a kábelek segítségével megtehetjük majd, de az asztalon a tokon használva is kényelmesen tölthető a készülék. Az Incase IconConnected Power Sleeve 199 dolláros áron lesz kapható valamikor idén.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Ezek mar csak nekem tunnek tulzasnak, vagy tenyleg ennyire elmaradott vagyok?
    A hangulatvilagitas meg oke, az akar jopofa is lehet, de az okosfogkefe kiverte a luxuskondenzatoromat, eleg rendesen…

  2. @zsoxxa: hát gyerkőcöknek akár még jó is lehet, évek óta elérhetőek okos fogkefék 🙂

  3. Gondolom mások is várták velem együtt Philips HUE Entertainment-hez kapcsolódó “nagy” bejelentést, amit ősz óta promóznak. Úgy látszik valami okból egyenlőre csak a Razer termékei élvezhetik a fényorgiát, az Apple TV és az egyéb konzolok sajnos még nem. Akit érdekel itt olvashat róla:
    https://huehomelighting.com/philips-hue-entertainment/

  4. @Jeep D: Jaja tervezek róla írni, de a Razer így még nem mozgatott meg. az Apple TV-nél mire gondolsz? Ehhez világítás kell, pl Philips Ambilight TV vagy ilyesmi.

  5. @admin: Nos az elképzelés eredetileg az volt, hogy az Apple TV segítségével a meglévő HUE (hub v2.) fényforrások az Ambilight-hoz hasonlóan a lejátszott médiához igazodva változtatják a színeket a szobában. Ebből egyenlőre nem sok valósult meg, érzésem szerint licensz problémák miatt, érdemes a Philips HUE FB- oldalán elolvasni az elmúlt napok hozzászólásait a témában, mindenki sokkal nagyobb durranásra számított.


Add a Comment