fbpx Skip to content

Valamikor nyár elején kaptam meg a Nanoleaf cég Aurora termékét, ami tulajdonképpen egy okos lámpa. Nem is akármilyen! Saját magunk alakíthatjuk ki a kinézetét, ami rendkívül egyedivé teszi és “végtelen” mennyiségű színt képes megjeleníteni brutális fényerővel, valamit sebességgel.

Nanoleaf Aurora teszt

Régóta szemeztem az Aurorával, mert rendkívül látványos, ugyanakkor azért ez nem egy olcsó termék. Véleményem szerint, aki megveszi, nem fog csalódni benne, és az utóbbi időben rengeteg olyan frissítés is érkezett hozzá, amikkel még több lehetőségünk van a lámpa használatára. Nézzétek meg az alábbi videót, hogy miről is van szó, majd pedig részletesen is bemutatom az Aurorát.

Ahogy látjátok, szinte bármilyen alakzatba felépíthetjük az Aurorát a formájának köszönhetően. Ezek az elemek egymáshoz csatlakoznak és így alkotnak egy teljes fényforrást, amit mi találunk ki. A háromszögek végében találhatóak a led lámpák, amik a teljes matt felületet megvilágítják. Nem mellékesen hatalmas fényerővel rendelkeznek, így én általában csak 20-30%-on használom.

Az összeszerelés rendkívül egyszerű, egymáshoz illesztjük a paneleket, majd pedig a hozzá kapott kétoldalú ragasztóval felrakjuk a falra. Egyetlen egy kábel fog kilógni alul, így érdemes valamilyen bútor fölé rakni, hogy azt is elrejtsük. Ezután már csak be kell kapcsolnunk és el kell indítanunk az alkalmazást.

Szoftver

Én már többször megtanultam, hogy a hardver önmagában kevés egy terméknél, lehet az bármennyire is jó, vagy olcsó. Mindig a cég szoftvere, illetve annak frissítése, támogatása hozza el a “Kánaánt”. Ebben a Nanoleaf sem marad el. Rengeteg szolgáltatást, felhőben tárolt, úgynevezett scene-ket és kiegészítőt is vásárolhatunk az Aurorához. Nézzük is, mit jelent ez.

Nanoleaf Aurora Nanoleaf Aurora

(Mielőtt felrakjuk a falra, az alkalmazáson belül tesztelhetjük, hogy az adott forma hogyan fog kinézni, sőt, színeket is kipróbálhatunk rajta.)

Alapjában véve úgy változtathatjuk a színeket, ahogy akarjuk. Beállíthatjuk, hogy gyorsan, lassan, azonnal, átfedéssel, vagy akár különböző alakzatokat kiadva változzon az általunk kialakított okos lámpánk. Kiválaszthatjuk, hogy melyik háromszög melyik után villanjon fel, vagy akár egységesen, egyszerre, mi több, megadhatjuk ezeknek a színét is. Tényleg teljes mértékben a saját szánk íze szerint állíthatjuk, attól függően, milyen kedvünk van.

 

Ha készen vagyunk, feltölthetjük a felhőbe a Nanoleaf szerverére, hogy mások is kipróbálhassák az általunk tervezett témát. Ugyanakkor mi is kereshetünk számunkra megfelelő scene-eket, lásd a fenti második kép. Az Apple WWDC eseménye alatt például a meghívó színeiből készült témát használtam. ???? Ezért is szeretem a Nanoleaf-et, mert a cég tényleg foglalkozik az adott termékkel és nem csak kiadja, hanem folyamatosan fejleszti is. Ilyenkor már a felhasználók is foglalkoznak vele és egymásnak készítenek különböző témákat. ????????

(Forrás: @majortechde)

Tovább lépve találunk egy Schedules menüpontot, ahol időre be-, vagy éppen lekapcsolhatjuk az Aurorát. Végül pedig a More alatt jön el a “Kánaán”, mely a HomeKit, Amazon Echo, és Google támogatást jelenti. Sirivel és az Otthon alkalmazásban is irányíthatjuk, de ha van otthon egy Amazon Echo-nk, akkor Alexával is bekapcsolhatjuk az egyes, előre elkészített témáinkat.

Siri és a Nanoleaf Aurora

A HomeKit segítségével beállíthatjuk, hogy a lámpa akkor kapcsoljon fel, ha hazaértünk, illetve akár a színeket, fényerősséget is módosíthatjuk a Siri segítségével.

Nanoleaf Aurora konklúzió

A Nanoleaf Auroránál még nem láttam látványosabb otthoni lámpát, ami ennyire okos és fejleszthető, kiegészíthető. Engem azonnal megvettek, és a mögötte álló közösség is rendkívül fogékony rá, így folyamatosan, újabbnál-újabb scene-eket töltök le éppen az adott évszakhoz, esetleg különleges alkalmakhoz illően. Arról sem szabad elfelejtkezni, hogy a színeknek és a fényerősségnek hála mindig a számunkra legkellemesebbet állíthatjuk be, ami hosszú távon rendkívül pozitív lehet az életünkre. Ezt saját tapasztalatból írom, mert évek óta harmonizálom a színeket a lakásban, és sokkal jobb, mintha egy kislámpa vagy éppen egy nagy lámpa világítana az arcunkba, állandó fényerővel és színnel.

A Nanoleaf Aurora megvásárolható az iKiegeszítőknél 69.900Ft-ért, ideális ajándék lehet akár karácsonyra is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Itt a példa, hogy kell eladni semmit sok pénzért. Csinálunk egy jó reklámfilmet azt kész.

  2. Aramforras 220?

  3. Nálam a hálóban nincs is más világítás, tökéletesen bevilágítja már a starter kit kilenc panelje is. És ébresztőnek is tökéletes, ahogy ébredés előtt beütemeztem a “Vibrant Sunrise” témát. Így kellemesebb ébredni, mint hangra. Ami itt probléma, az hogy az ütemezője elég buta darab.
    Az áráról meg annyit, hogy meg kell nézni, mennyibe kerül egy színes LED lámpa és kiderül, hogy panelekre bontva teljesen rendben van az ára.


Add a Comment