fbpx Skip to content

Már néhány éve beszámolunk a CES-ről, ami tulajdonképpen egy hatalmas tech rendezvény, ahol a cégek bemutatják az aktuális termékeiket, amik az év további részében válnak majd elérhetővé.

CES 2018

Néhány éve még iPhone tokokat, kiegészítőket mutattak be leginkább, mára már az okos otthon átvette a termékpaletta nagy részét. Idén várhatóan marad ez a trend, ami kibővül egy új réteggel, amik hangfelismerő szolgáltatásokat tartalmaznak, mint például az Amazon Alexa. Egyre több eszközbe építik bele az Amazon szolgáltatását, amiről mi is írtunk már korábban. Én nagy rajongója vagyok az Echo-nak, az egész lakásom már hanggal irányítható, és úgy gondolom, hogy már nem is vagyunk olyan messze Jarvis-tól.

Ha már okos otthon, akkor rögtön kezdjük is ezzel a szekcióval. Az Elgato méltán népszerű termék, ha HomeKitről, az Apple rendszeréről van szó. Ők már bejelentették, hogy érkezik a kijelzős Eve Room egység. Az e-link display-t kapott Room most már nem csak iPhone-on vagy iPaden lesz képes megmondani az aktuális hőmérsékletet, páratartalmat, illetve CO₂ szintet, hanem a kijelzőn is láthatjuk.

Ezen felül a cég bejelentette, hogy január közepétől elérhetővé válik az Eve Button. Az ilyen fajta kiegészítőket én kifejezetten szeretem, mert egy gombra szinte bármit definiálhatunk, amit aztán oda rakunk, ahova akarunk. HomeKit esetén ilyen termék még nem igazán érhető el, segítségével 1 gombnyomással indíthatunk majd szekvenciákat, eszközöket, például ventilátort, vagy bármit a HomeKiten belül. Az Eve Button minden bizonnyal sikeres lesz, az ára pedig 49 dollár Amerikában.

A Belkin nagyon régóta a piacon van, és úgy látszik elérkezettnek látták azt, hogy ők is beszálljanak az Apple rendszerébe, a HomeKitbe. A Wemo termékeikhez készített egy HomeKit központot, amit Bridge-nek neveztek el. Ezzel tulajdonképpen az eddigi Wemo termékek HomeKit-kompatibilisek lesznek. Szakértelmet nem igényel a beszerelése, csupán rá kell dugni UTP-n keresztül a routerre a kis hardvert. Amerikában mától elérhető 39.99 dolláros áron.

Belkin vezeték nélküli töltők

Hogy ne csak az okos otthonról legyen szó, a Belkin bemutatta az új vezeték nélküli töltőit. Többféle “kollekcióval” találkozhatunk, érkeznek a színesek, az autóba valók, vagy akár a két készüléket töltők is. Az összes képes lesz a gyorstöltésre, és valamikor tavasszal, nyár közepén válnak elérhetővé. Áruk egyelőre nincs.

A sokak által kedvelt DJI is frissíti az Osmo Mobile termékpalettáját. Itt két fontos dolgot érdemes kiemelni. Az első az ár, a kezdő 299, majd 199 dolláros ár helyett az Osmo Mobile 2 már 129 dolláros áron lesz kapható, ami sokkal több embernek fér majd bele, mint az eddigi 199 dolláros ár. Hazánkban most az Osmo Mobile durván 75.000Ft, tehát ezt akár már 49.000Ft-os áron is megkaphatjuk később. A másik fontos frissítés az Instagram Story-zóknak kedvez, most már álló orientációval is képes az iPhone-t tartani, ami ugyan eddig is elérhető volt, de csak az alábbi furcsa fogással, ami – valljuk be – nem tűnik eléggé biztonságosnak:

Tehát a CES 2018 holnaptól, vagyis január 9-től egészen 12-ig tart, a következő napokban így különféle kütyüket, kiegészítőket, és egyéb termékeket fogunk majd bemutatni nektek, amik hamarosan elérhetővé válnak.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. @83miki83: Sajnos még nem volt a kezemben, de érdekes amúgy. Ha lesz rá lehetőség majd teszteljük 🙂

  2. Tetszik nagyon, olyan othonosabbá teszi az autót.


Add a Comment