fbpx Skip to content

2013. decemberében jött el hozzánk először az Alkalmazás Mikulás, azaz AppSanta. Azóta minden évben jól megpakolja puttonyát díjnyertes alkalmazásokkal és játékokkal, amelyeket akár 80%-os kedvezménnyel tesz a fa alá. Idén sincs ez másképp, sőt talán az eddigi legbőségesebb kínálattal érkezett és köztük sok olyan cím is van ami eddig még nem szerepelt soha a Mikulás listáján.

Lesz itt bőven mindenféle digitális jó, iOS és Mac alkalmazás és játék egyaránt igazán kedvező áron. Fontos viszont, hogy ezek az árak csak december 26-ig érvényesek, utána visszaállnak az eredeti árukra, ezért nem érdemes sokat gondolkozni rajtuk. Kicsit snassz szerintem, de még akár karácsonyi ajándéknak is szánhatunk egy hasznos alkalmazást, hiszen az App Store-ban ilyet is lehet. Az idei évben az AppSanta akciója abban különleges még, hogy nemcsak eszméletlenül le vannak árazva az appok, hanem a befolyt összeg 25%-át jótékony célja ajánlják (App Camp for Girls) fel a fejlesztők. Na de akkor vágjunk is bele az idei ajándék mustrába.

Alkalmazások

Chronicle – Bill Manager -80%

Pénzügyeink nyomon követése manapság nem a legegyszerűbb, hiszen fizetünk a tömegközlekedésért, a kondiért, a telefonért, a Spotify-ért, az HBO GO-ért, a fűtésért, a vízért, élelmiszerekért és a sornak nagyjából sosincs vége. Ezt ugyebár intézhetjük úgy is, hogy vonja le mindenki automatikusan a számláról a megfelelő összeget, de ez nem mindig járható út, és persze azt is érdemes szem előtt tartani, hogy mit mikor kell befizetni, hogy ne késsünk el vele. A Chronicle a számlák befizetésének és nyomon követésének rémálmát szünteti meg mind iOS-en, mind Mac-en.

[appstore id=”572561420″]

[appstore id=”1280542517″]

Focused -70%

Szöveget írni mindenki máshogy szeret, van aki a Wordre vagy a Pages-re esküszik, míg mások valami online szövegszerkesztőt tűrnek csak meg maguk körül. A Szifon.com írói közt is van, aki a cikkeket csak a WordPress szerkesztőjében írja, míg mondjuk én csak letisztult, markdown-képes szövegszerkesztőben vagyok hajlandó dolgozni. A Focused nem más, mint egy végletekig egyszerű markdownos szövegszerkesztő koncentrálást segítő háttérzajokkal, de róla már írtunk is korábban.

[appstore id=”899966452″]

Star Walk 2 -66%

A csillagászat szerelmeseinek igazán jó dolga van alkalmazás fronton. Számos olyan app található az áruházban, aminek segítségével könnyen és látványosan ismerhetjük meg az éjszakai égboltot, akár a kiterjesztett valóság (AR) használatával is. Ezeknek az alkalmazásoknak a listáját erősíti a Star Walk 2 is.

[appstore id=”892279069″]

WaterMinder -66%

A megfelelő folyadék bevitel egészségügyi kérdés, kár is vitatni. Tudom magamról, hogy nem iszom elég vizet és ez még nem okozott eddig semmi problémát számomra, de később komoly problémáim lehetnek belőle. Tavaly év elején ezért is töltöttem le a WaterMindert, ami nagyon hasznos társnak bizonyult – igaz, a VOLT fesztiválon a sok munka mellett már zavart a sok értesítés, amit küldött, de ezt leszámítva csak ajánlani tudom. Akit részletesebben is érdekel az app, az itt olvashat róla.

[appstore id=”653031147″]

Castro -60%

Sok Podcastet hallgatsz, de nem szereted a gyári klienst vagy épp több funkcióra vágysz? Akkor neked találták ki a Castro-t.

[appstore id=”1080840241″]

Twitterific -50%

A Twitter itthon nem örvend akkora népszerűségnek, mint külföldön, de tech körökben azért a magyar közönség is elég nagy létszámú. Sokan csak a gyári kliensre esküsznek, én mondjuk Tweetbot párti vagyok több okból is, de a Twitterific is egy elég jó alternatíva lehet, ha valaki az előbbi kettőt valamiért nem preferálná.

[appstore id=”580311103″]

[appstore id=”1289378661″]

Paste -50%

Ki ne ismerné a copy-paste lehetőségét mind gépen, mind pedig telefonon – igaz, erre egészen az iPhone OS 3.0-ig várnunk kellett mobilon, de ez most mindegy is. Ezzel a funkcióval alapól csak egy gond van: csak egy információt képes egyszerre megjegyezni. A Paste ezt azzal egészíti ki, hogy egyszerre több információt is képes tárolni és egy mozdulattal beilleszteni, ha épp arra van szükség, sőt, mindezt szépen kategóriákra bontva is tudja tárolni, és még a sűrűn használt infókat is rögzíthetjük benne. Nagyon hasznos kis app.

[appstore id=”967805235″]

Unclutter -50%

A Paste után egy újabb copy-paste “turbózó” alkalmazást köszönthetünk az Unclutter személyében, de ennél azért jóval többre is képes ez az app. Persze itt is lehet több mindent tárolni a vágólapon a gyors beillesztés miatt, meg persze itt is lehet kedvencek közé elmeneti a legsűrűbben használt dolgokat. Amiben viszont többet tud, mint a Paste: jegyzetek hozhatunk létre, fájlokat tárolhatunk benne, Dropbox segítségével Mac-ek közt is szinkronban marad minden és még számos elég hasznos kis funkciója van. Mindenképp érdemes rá vetni egy pillantást.

[appstore id=”577085396″]

Screens -50%

VNC. Ez a három betű vagy mindent elmond arról, hogy mi is a Screens, vagy csak nézünk, mint Rozi a moziban. Biztos sokatokban megfogalmazódott az az igény, hogy de jó lenne most gyorsan telefonról megcsinálni valamit az otthoni gépen. Ezt alapból nem tudjuk megcsinálni, mert nem tud ilyet a rendszer, egy külön appra van szükségünk, egy VNC kliensre, aminek a segítségével távolról irányíthatjuk a számítógépünket, akár a telefonunkról is. Nyilván ez egy elég réteg alkalmazás, de akinek ilyen igényei vannak, annak a Screens egy remek választás.

[appstore id=”655890150″]

[appstore id=”1224268771″]

Green Kitchen -50%

Recept app már annyi van a digitális térben, hogy nehéz megtalálni a tökéletest. Amennyiben pedig valaki valamilyen oknál fogva nem ehet vagy nem szeretne enni ilyen-olyan dolgokat, annak még nehezebb dolga van ilyen téren. A vegetáriánusoknak lesz a Green Kitchen egy remek recept alkalmazás alternatíva, igaz, a receptek nem érhetőek el benne magyarul.

[appstore id=”466252999″]

Halide -40%

Ugyebár sokszor hallottuk már azt a mondatot, hogy az a legjobb kamera, ami épp nálunk van. Ez nemcsak magára kamerára igaz, hanem a szoftverére is, ezért is jó a “beépített” Kamera app az iOS-ben. Nem enged sok minden változtatni, de amit tud, azt elég jól, könnyen elérhető, gyors és megbízható. Az iPhone-ok évről-évre egyre jobb kamerával rendelkeznek, aminek az igazi tudását a gyári alkalmazással nem igazán tudjuk teljesen kihasználni és ilyenkor olyan alkalmazások után kell nyúlnunk, mint a Halide. Ebben az appban olyan beállításokat kapunk, amikről a gyári app csak álmodni mer. Fotózhatunk RAW-ban, állíthatjuk a záridőt és az ISO-t, és még sorolhatnám, de ez az app egy külön cikket is megérdemel.

[appstore id=”885697368″]

Deliveries -40%

Manapság nagyjából csak a Magyar Posta csomagjai és a Kínából érkező küldemények nem rendelkeznek rendes, álatlánosan működő tracking numberrel. A Deliveries-zel szinte az összes szolgáltató által használt nyomon követési kód egy helyen kezelhető, akár gépen, akár telefonon és persze a csomagok minden mozgásáról értesítést is kapunk.

[appstore id=”290986013″]

[appstore id=”924726344″]

Tap Forms 5 Organizer -30%

Ha azt mondom, adatbázis kezelő alkalmazás a Tap Forms, akkor egyrészt ez a szó sokatokat biztos elriaszt, másrészt ez így teljesen nem is igaz rá, mert annál sokkal több és hasznosabb. Recepteket, filmeket, repülőjárat információkat, teendőket, szoftver licenceket, fontos dátumokat, ügyfelek adait és még több tucat dolgot tárolhatunk benne, és az a jó, hogy Mac-en, iOS-en és Apple Watch-on is hozzáférünk minden, itt tárolt adathoz.

[appstore id=”1084143351″]

[appstore id=”1081981112″]

Játékok

Mini Metro -80%

A Mini Metro-ban a világ számos nagyvárosának (London, Párizs, New York, Berlin, Melbourne, Hong Kong, Osaka, Szentpétervár, Montreal, San Francisco, Sao Paolo, Kairó, Auckland) metróhálózatát gondolhatjuk újra. A játék során a folyamatosan megjelenő új megállókat kell bekötnünk a hálózatba úgy, hogy vagy új metróvonalat nyitunk, vagy egy korábbit vezetünk el addig. A játék elején három megállót kell valamilyen módon összekötnünk, hogy a forgalom meginduljon, de ha ügyesek vagyunk, ez a végére több tucat is lehet, és a játék addig tart, amíg az utasok elégedettek a szolgáltatással. Korábban bővebben is írtunk róla.

[appstore id=”837860959″]

SmartOthello -66%

Magyarországon tudtommal a Fonákolós (reversi angolul, de márkanévként Othello néven lett ismert) táblajáték nem túl népszerű, vagy legalábbis én még nem láttam senkit se ezzel játszani, de lehet csak én nem mozgok ilyen körökben. A Fonákolós egy kétszemélyes absztrakt stratégiai játék. A győzelemhez a lehető legtöbb színünknek kell lenni a táblán. A játék kezdetén két-két korong van fent a tábla közepén, fekete és fehér színekben. A játékosoknak egymás színein kell átugrálniuk, hogy az ellenfél színei a sajátunkra váltsanak. Ez úgy lehetséges, hogy olyan helyre ugrunk át, ahol a másik jelünkkel két oldalról körbe fogtuk az ellenfelünket. Így lehet akár több korongot is rabolni. A játék 1992-es amerikai bajnoka készítette el a digitális változatot, amelyben gép ellen, de akár a világ másik végén lévő játákosokkal is megmérkőzhetünk.

[appstore id=”1056367184″]

Alto’s Adventure -60%

A történet szerint Alto, a főhősünk, egy lámapásztor a hegyen, akinek csak annyi a dolga, hogy figyeljen az állatokra. A lámák viszont egyszer csak fogják magukat, és megszöknek a karámból. Erre viszont Alto fogja a snowboardját és utánuk ered, hogy visszaterelje őket a helyükre és ezzel veszi kezdetét a véget nem érő (endless-runner) lesikló kaland. Amennyiben megkérdeznétek, hogy pontosan mi fogott meg az Alto’s Adventure-ben, szerintem nehezen tudnék csak egy mondatban válaszolni. Valahogyan úgy eltalálták a játék hangulatát, grafikáját, zenéjét, hogy egyszerűen játszani szeretnél vele és mindig csak azt mondod magadnak, hogy csak még egy csúszást, csak még egyet. Korábban bővebben is írtunk róla.

[appstore id=”950812012″]

Conduct AR! -60%

A terepasztalokat minden gyermek imádja és mindegyik szeretne is otthonra egyet, de ez sajnos nem mindenkinek adatik meg különböző okokból, viszont az ARKit segítségével eggyel közelebb kerülhet bárki a hőn áhított vasúthálózatához. A Conduct AR! egy a kiterjesztett valóságban játszódó vonat/terepasztal szimulátor, amely a vadnyugat korába repít minket vissza és ott kell megoldanunk minden ránk váró feladatot és akadályt. Elég jópofa kis játék, csak ajánlani tudom.

[appstore id=”1256506674″]

Tengami -50%

A Tengami egy varázslatos látványvilággal rendelkező kalandjáték. A grafika nemcsak a remek módon eltalált színek miatt megragadó, hanem mert az egész olyan, mintha valójában papírból készült volna és pont ez adja az egésznek az egyedi játékmenetet is. Biztos mindenki ismeri azokat a mesekönyveket, amelyeket kinyitva megelevenedik, “kijön a térbe” az oldalpáron ábrázolt táj vagy szereplők és akár még mozgatható is benne néhány elem. Ezt az ötletet sikerült telefonra átültetnie a fejlesztőknek egy játék formájában, de úgy, hogy tényleg magával ragadja a felhasználót.

[appstore id=”794960248″]

Steredenn -50%

Érdekes módon ezen a listán ez az első és utolsó olyan játék, ami a mostanában divatos, eltúlzottan pixeles grafikával rendelkezik. A Steredenn egy kaotikus, oldalnézetes, űrhajós lövöldözős játék, ami mind konzolon, mind PC-n pár éve elég népszerű volt. Kicsit sarkítva azt mondhatnám, hogy egyfajta új Space Impact és ezzel szerintem már meg is nyertem a Nokiás játék szerelmeseit.

[appstore id=”916957220″]

Shadowmatic -50%

A Shadowmatic a térlátásunkat és a képzeletünket teszi próbára hihetetlenül kreatív módon. A játék lényege, hogy a levegőben lebegő, szürreális tárgyakat úgy forgassuk és igazítsuk egymáshoz, hogy a falra vetülő árnyékukból egy felismerhető állat vagy épp tárgy rajzolódjon ki. Izgalmas látni, hogy egy elsőre teljesen absztrakt tárgyat megfelelően forgatva mondjuk egy ló formája jelenik meg a falon. Korábban bővebben is írtunk róla.

[appstore id=”775888026″]

Prune -50%

A Prune egy játék a fanevelésről. Tudom, még sokadjára is furán hangzik, de röviden összefoglalva tényleg erről van szó, persze mindezt nagyon kreatív módon tálalva. A játék lényeg, hogy okos metszegetéssel segítsük a fa növekedését, hogy elérje a fényt és virágba borulhasson, majd elvirágozhasson, amivel teljesítjük a pályát. Elsőre nem tűnik túl nehéz dolognak a fanevelés, de a pályák során előrehaladva egyre több akadályba ütközünk és ha facsemeténk nem tudja az ágait megfürdetni a tápláló napfényben, akkor bizony hamar elszárad. Korábban bővebben is írtunk róla.

[appstore id=”972319818″]

Burly Men at Sea -40%

Számomra ez a játék eddig teljesen ismeretlen volt, de mindenképpen említésre és kipróbálásra méltó alkotás. A skandináv mondakör adja az alapját és három szakállas halászemberről szól a XX. század elején, akik egyszer csak megunják átlagos mindennapjaikat és kalandot keresnek. Utazások során a mondákból és néphagyományokból ismert lényekkel kell megküzdeniük, de mindezt egy szerepjáték formájában, ahol folyamatosan döntések elé vagyunk állítva, amelyek persze befolyásolják a történet menetét is. Nem mindenkinek fog bejönni, de aki fogékony az ilyenekre, az szerintem élvezni fogja.

[appstore id=”962084488″]

Hidden Folks -25%

Ez a játék igazán különleges alkotás, ugyanis az összes pálya és a bennük található összes szereplő, tereptárgy és minden kézzel rajzolt, de természetesen utána minden digitalizálásra és animálásra került a megfelelő játékélmény eléréséhez. Biztos sokan emlékeztek még azokra a játékokra, amikben egy-egy újságban dupla oldalas rajzokon meg kellett találni a sokaságban egy, a többiektől nagyon eltérő szereplőt vagy akár Waldo-t, ha így ismerősebb. A Hidden Folks alkotói ezt az “ősi” játékot ültették át a digitális térbe.

[appstore id=”1133544923″]

Az Alkalmazás Mikulás melyik ajándékának örültél a legjobban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Jujj köszönjük szépen! Van itt minden, lejárt 1000 éves app, használhatatlan ócska app de a legjobb a FIZETŐS(!!) ivásra emlékeztetős app ????????????

  2. Srácok, a WaterMinder egy ingyenes alkalmazás, poén, hogy most karácsony alkalmából “60%al olcsóbban” pénzért akarják elsózni xD
    A VNC esetében ugyanez, ott a VNC viewer vagy sok más, ami ugyanezt tudja ingyen. Vagy ha távvezérlés, akkor már inkább TeamViewer ingyen noha a mobilos kliense annak sem tud többet a VNC-nél, de ha másik asztali gépről nézed, akkor elég komoly funkcionalitás rejlik benne, amit a vnc nem tud.

  3. @Jecy: Paste helyett ingyen ClipMenu
    Screens? Gyárilag tudja az osx csak a hálózati hozzáférést kell megoldani, vpn, nat stb stb, de igen a teamviewer is hibátlan ingyenes alternatíva laikusoknak

  4. Sziasztok! A waterminder alkalmazás nagyon tetszik! Mi van akkor ha nemcsak vizet iszolhanem több mindent, ami az alkalmazásban van felsorolva? Azt nem választhatod ki, hogy ne csak a vízre figyelmeztessen?

  5. Megvetted? ???? kismillió ingyenes van ???? figyi, a víz a lényeg, nem az hogy igyál meg 2.5 liter kólát meg ananászlevet. Attól nem leszel hidratáltabb. Hiába ittál ma 8 liter gyümölcslevet, meg kellene inni mellé (az appok és a mittomén kik szerint) 2.5 liter vizet ugyanúgy. Ami persze baromság, de mindegy, attól még ezeknél az appoknál a víz a fontos csak. Fogalmam sincs miért akar bárki ilyen appot használni, elképzelni sem tudom, hacsak nincs 10 perces memóriája vagy esetleg totál retardált az illető és elfelejt inni és félő soha nem jut eszébe. ????


Add a Comment