Prune – egy gyönyörű játék a fanevelésről

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS alkalmazások és játékok – kis túlzással, de – gomba módjára szaporodnak, aminek köszönhetően egyre nehezebb rátalálni az igazán eredeti alkotásra. A Prune-nal viszont a fejlesztőknek sikerült egy igazán maradandó játékot alkotniuk, ami nagy eséllyel fogja majd megkapni az Apple Design Award-ot.

prune-cover

A Prune egy játék a fanevelésről. Tudom, még sokadjára is furán hangzik, de röviden összefoglalva tényleg erről van szó, persze mindezt nagyon kreatív módon tálalva. A játék lényeg, hogy okos metszegetéssel segítsük a fa növekedését, hogy elérje a fényt és virágba borulhasson, majd elvirágozhasson, amivel teljesítjük a páylát. Elsőre nem tűnik túl nehéz dolognak a fanevelés, de a pályák során előrehaladva egyre több akadályba ütközünk és ha facsemeténk nem tudja az ágait megfürdetni a tápláló napfényben, akkor bizony hamar elszárad.

prune1 prune3

Egyszerű húzó gesztusokkal tudjuk az ágakat metszeni, aminek az az eredménye, hogy máshol gyorsabban kezd el növekedni a fa és figyelnünk kell arra, hogy ne kerüljön semmi se az ágak útjába, mert akkor azok letörnek és a növekedés megáll, a fa kiszárad és újat kell ültetni a helyére. Eleinte csak pár tereptárgyat (lebegő gömbök) kell kikerülni, de később már izzó vörös gömböket is kerülgetnünk kell az ágakkal, különben elég a fa. Sokszor pedig időjárási viszonyokkal is dacolnunk kell, hogy elérjük az éltető napfényt.

A Prune engem két dologgal varázsolt el: az egyik a teljesen eredeti ötlet, a másik pedig a nagyon egyszerű, mégis gyönyörű grafika. A pályákat nem lehet elveszteni, nincsenek életek benne, egyszerűen csak játszunk, addig amíg nem sikerül az adott pálya – persze ha nagyon elakadnánk, akkor sok rontott próbálkozás után felajánlja a játék a pálya átugrását. A Prune nem olcsó, de cserébe nincs benne In-App Purchase és egy nagyon remek, nyugtató játékot kapsz.

Prune
  • Prune
  • Méret: 115.21 MB | Verzió: 1.1.3
  • Ár: 1990 HUF | Értékelés:

SzifonJáték

Játssz velünk, és nyerd meg ezt a játékot: csak szólj hozzá itt a cikknél, hogy melyik játékkal játszol mostanában – a hozzászólók között kisorsolunk egy Prune-t! 🙂

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!