Kikapcsol hidegben az iPhone-od? Kedvezményes akkumulátor csere az iSamurai-ban!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Itt a tél, most már lassan 0 fok fele közelít a nappali kinti hőmérséklet, amit az iPhone-ok nem mindig honorálnak. Amennyiben 2-3 évnél idősebb a készülékünk, a hidegben sokszor kikapcsolhat, lefagyhat, esetleg váratlanul újraindulhat.

Kikapcsol hidegben az iPhone-od?

Ez legtöbbször akkumulátor probléma. Az iPhone alacsony akkumulátor töltöttségen 10-30% között egyszerűen magától kikapcsol és csak töltőre dugva indul el. Múlt évben ez fokozattan igaz volt egyes készülékek esetén, míg végül az Apple próbálta szoftveres módon is megoldani, ami többé-kevésbé sikerült is. Természetesen szoftveresen nem lehet a hibás akkumulátort megjavítani, így nézzük meg, milyen opcióink vannak.

Egy éves kora után az iPhone-ok jelentős része esetén jelentkeznek akkumulátor problémák. A gyors merülésen túl előfordulhatnak olyan gondok is, melyek egyértelműen az akkumulátor elöregedésére, meghibásodására utalnak, aminek egyetlen megoldása van csak: az akku cseréje. A hibákért gyakran a nem megfelelő töltőadapterek a felelősek. Ilyenek például a kínai olcsó, utángyártott töltők, autós töltők, illetve a már említett akkumulátor elöregedése, ami ellen semmit sem tehetünk, egy bizonyos idő után minden készüléket elér. Egyébként az autós töltés is sok problémát hozhat, de csak abban az esetben, ha a telefon az autós töltőre van csatlakoztatva már az autó indításakor, illetve leállításakor, vagy járó motornál abban az esetben, ha műszaki hibás a kocsi generátora.

Az akkumulátor állapotának otthoni megtekintésére mi az iBackupBot mellett coconutBattery-t ajánljuk, melyekkel könnyedén ellenőrizhető, hogy telefonunk akkumulátorában mennyi élet van még, illetve hány ciklust sikerült már beletöltenünk.

Amennyiben gyorsabban merül a készülékünk, úgy az lehet szoftveres probléma is, első lépésben frissítsük a készüléket az aktuálisan legfrissebb szoftverre. Ezután érdemes az ebben a cikkben található lépeseket végigcsinálni, mert lehet, csak ennyi a gond, illetve iOS 11 esetén kapcsoljuk ki a nem használt funkciókat is: iOS 11 – gyorsan merül a készülékem, miket állítsak be?

Sokszor azonban a hidegben való kikapcsolásért valóban az akkumulátort okolhatjuk, de ez nem mindig egyértelmű. Számos periféria vagy az alaplapon található alkatrészek is lehetnek hibásak, de előfordul olyan is hogy az alaplap rétegeiben történt olyan sérülés (akár a készülék hajlása miatt), ami nem minden esetben javítható. Az ilyen meghibásodások esetén a készülék nagyon gyorsan merül, akár melegszik is, és pár óra alatt képes teljesen nullára meríteni az akkumulátort. Töltőre csatlakoztatva kijelzi ugyan a töltést, de valójában nem tölt, hanem merül, és ha ezután kikapcsol, már nem képes bekapcsolni.

Amennyiben az akkumulátorunk a hibás, akkor azt az iSamurai iPhone szerviz partnerünk akár 30 perc alatt kicseréli és 6 hónap garanciát is ad rá. Az akkumulátort amúgy is érdemes két évente cserélni, mert ennyi idő alatt már érezhetően kevesebbet bír a készülék, és nekünk is jobb, ha ezt a minimális költséget befektetjük azért, hogy jobban bírja a mindennapok során.

Az iPhone 4/4s szériától eltekintve az akkumulátorhoz a kijelzőn keresztül vezet az út. Először is el kell távolítani a készülék alján található csavarokat, hogy az előlapot speciális eszközök segítségével ki tudjuk mozdítani a helyéről. Az előlap kábeleinek épsége miatt mindenképp érdemes azt leválasztani az alaplapról akkumulátor csere esetén is. iPhone 5 esetében az akkumulátor a csavarok eltávolítása és a csatlakozó leválasztása után viszonylag könnyedén kiszedhető, nem úgy, mint a későbbi iPhone-ok esetében a ragasztó csíkoknak hála. Ezután jöhet az új akksi és az összeszerelés. Mi az iSamurai-nál csak minőségi, kipróbált akkumulátorokat szerelünk be a készülékeitekbe, hogy úgy bírják, mint fénykorukban, a dobozból kikerülve.

Az iSamurai következő kéthetes akciójában (december 17-ig) az iPhone 5 akkumulátorokat cserélik kedvezményesen, a részletekért kattints ide. A csere mindössze 30 percet vesz igénybe és a jól megszokott 6 hónap garanciát vállalják rá rá.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!