fbpx Skip to content

Az iSmartAlarmról már többször is írtunk korábban: ha viszonylag alacsony a büdzsénk, akkor ennek a cégnek a termékeit érdemes megnézni, mert ár/érték arányban jó választás lehet számunkra.

A Spot+ névre keresztelt vezeték nélküli kamera a korábbi Spot utódja, és legnagyobb újdonsága a korábbi 720p helyett az immár 1080p-s felbontás. A kamera maga megtartotta a kicsi, négyzet alakú, fehér készülékházat, melyet beltéren használhatunk. A Spot+ segítségével megfigyelhetünk 1-1 bejáratot, garázst, szobát, vagy akár az állatainkat, ha tudni szeretnénk, mit csinálnak, ha nem vagyunk otthon. A kamerához nem kell semmilyen központi egység, önmagában működik.

Tulajdonságok

A Spot+ full HD-képes kamera, tehát 1080p felbontásra képes. Elődjéhez hasonlóan lerakható bárhová, illetve falra is rögzíthetjük, ehhez a gyártó minden kiegészítőt megadott nekünk, csupán egy fúróra lehet szükségünk. Az infra LED-ek segítségével éjszakai módra is képes, ezzel 9 méterre tud ellátni. A lencséje 130 fokos látószögű maradt, így viszonylag nagy területet láthatunk be, és a szélek sem annyira torzítanak. Az 1080p miatt jó minőségű képet is kapunk, és mindezt low-light, tehát rossz fényviszonyok között is tartani tudja. Egy kislámpa mellett is jó képet kaptunk, ha pedig lekapcsolunk mindent, akkor automatikusan átvált éjszakai módra.

A kamera továbbra is rendelkezik microSD-kártya bemenettel, így folyamatos rögzítésre is van lehetőségünk. Ezeket az alkalmazásból tudjuk megnézni, de ingyenes felhővel is rendelkezik. Amennyiben bekapcsoljuk, hogy mozgásra értesítsen, akkor az ingyenes felhőben fogja tárolni a mozgáskor felvett anyagot.

Nem csak mozgásra, hanem hangra is figyel, így adott esetben a sziréna megszólaláskor is figyelmeztet minket. Elődjéhez hasonlóan képes a CO, valamit a füstriasztó hangjának külön érzékelésére, tehát ha kigyulladna valami, akkor arról is tudunk a kamera által. Szerencsére ezt nem kellett teszteljük.

A kamera méretei nem változtak, továbbra is egy fehér, gyakorlatilag 5x5cm-es kis kockával van dolgunk, ami egy kihajtható talppal rendelkezik:

Végül, de nem utolsó sorban pedig mikrofon és hangszóró is található benne, így kétirányú hangátvitelre képes, ahogyan az már mondhatni szériatartozék. Mi is hallhatjuk mi történik otthon, illetve adott esetben beszélhetünk is a kamerán keresztül az ott tartózkodóknak. Ilyen eset lehet például, ha a kutyára rá akarunk szólni.

iSmartAlarm alkalmazás

Míg a kamera rengeteg funkcióra képes, addig az alkalmazás már nem annyira intuitív, de azért ez is fejlődött az előző kamera esetén bemutatott állapothoz képest, és így már iPhone X támogatással is rendelkezik. Lényegében az alap dolgokat tudja, a kamera által elérhető funkciókat képesek vagyunk kezelni, de finomhangolni már kevésbé. Az alkalmazás kinézete is már sokkal jobban illeszkedik az iOS-hez, így akit korábban zavart a nem igazán passzoló megjelenés, annak érdemes frissítenie az appot, ha eddig még nem tette volna meg.

Miután feltelepítettük az alkalmazást és a kamerát, egy kattintással nézhetjük az élő képet, aminek szinte nincsen úgymond lagg-ja, kevesebb mint 1 másodperc alatt látjuk, mi történik otthon, élőben, és ez kifejezetten plusz pont. Az élő kép alatt a kis gombok segítségével használhatjuk a kamerát: készíthetünk képet, beszélhetünk a kamera segítségével, vagy akár TimeLapse-t is csinálhatunk. Jobb felül a Settings alatt állíthatjuk a kamera funkcióit, mint például az értesítéseket, a felvételt és egyéb dolgokat.

 

Az alkalmazás ilyen egyszerű, a kamera képét weben nem láthatjuk, csak ebből az appból, tehát kifejezetten csak iOS eszközzel tudjuk nézni. Viszont ez egy “otthonhoz” van társítva, így akár többen is nézhetjük, ha belépünk az adott otthonba. A családnak lehetnek különböző beállításai, és különböző felhasználói is.

A kamera képes együttműködni az Amazon Alexával is, ehhez az Alexa appban le kell töltenünk az iSmartAlarm skillt, majd követni az Alexa app utasításait.

A kamera egyetlen negatívuma talán, hogy csak 2,4GHz-es Wi-Fi-hálózatra képes csatlakozni, ami legtöbb esetben nem probléma. Ha viszont ugyanazt az SSID-t használjuk a 2,4 és az 5GHz esetén is, akkor a kamera nem fog tudni kapcsolódni a hálózatunkra, és sokszor még beállítani sem engedi az app, hanem üzenetben jelzi, hogy csatlakozzunk egy 2,4GHz-es hálózatra. Ilyenkor vagy különböző SSID-kat kell használjunk a két sáv esetén, vagy létre kell hozzunk a kamera (vagy más IoT-eszközök) számára egy külön hálózatot, ami 2,4GHz-es, majd arra csatlakozva indíthatjuk el a konfigurálást.

Konklúzió

Az iSmartAlarm kamerája egy remek ár/érték arányú kiegészítő, ami még elődjéhez képes is fejlődött. Egyedül a szegényes alkalmazás az, ami nem tetszik, viszont a következő kamera, ami appban is jó, az legalább dupla annyiba kerül. Ha olyan kamerát keresünk, amit könnyű beállítani, kezelni, és az ára sem 60-100.000Ft körüli, akkor az iSmartAlarm 19 900Ft-os ár/funkció/értékével meg leszünk elégedve. Ide kattintva tudjátok megvásárolni a SzifonStore-ból.

[wp-review id=”96493″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. ???? koszi az irast ! Ez baromi jo kis cucc ar/ertek aranyban tokeletes ! Olyan is letezik ilyesmi arban ami esetleg elforgathato?

  2. Köszi a tesztet.
    Ezt távolról (tehát nem belső hálózatról), neten el lehet érni?
    Milyen felületen van távolról?

  3. Tudja az activity zone beállítást vagy csak a keep pro tudja? Mert sajnos a sima spot nem tudja lehet ez igen? Köszi


Add a Comment