Megérkezett az iSmartAlarm új, otthoni Spot kamerája

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iSmartAlarm-ról írtunk már korábban. Ha viszonylag kevés a büdzsénk, akkor ennek a cégnek a termékeit érdemes megnézni, mert ár/értékben jó választás lehet számunkra.

A legfrissebb termékük a Spot névre keresztelt vezeték-nélküli kamera. Ez egy kicsi, négyzet alakú, fehér, belső használatra szánt kamera, melyet az iPhone-unkkal tudunk használni. A Spot segítségével megfigyelhetünk 1-1 bejáratot, garázst, szobát, vagy akár az állatainkat, ha tudni szeretnénk, mit csinálnak, ha nem vagyunk otthon. A kamerához nem kell semmilyen központi egység, önmagában működik.

Tulajdonságok

A Spot HD-képes kamera, ami jelen esetben 720p-t jelent. Lerakható bárhová, illetve falra is rögzíthetjük, ehhez a gyártó minden kiegészítőt megadott nekünk, csupán egy fúróra lehet szükségünk. Az infra LED-ek segítségével éjszakai módra is képes, ezzel 9 méterre tud ellátni. A lencséje 130 fokos látószögű, így viszonylag nagy területet láthatunk be, és a szélek sem annyira torzítanak, mint vártam. A 720p miatt viszonylag jó minőségű képet is kapunk, és mindezt low-light, tehát rossz fényviszonyok között is tartani tudja. Egy kislámpa mellett is egész jó képet kaptam, ha pedig lekapcsolok mindent, akkor automatikusan átvált éjszakai módra.

Rendelkezik SD kártya bemenettel, így folyamatos rögzítésre is van lehetőségünk. Ezeket az alkalmazásból tudjuk megnézni, de ingyenes felhővel is rendelkezik. Amennyiben bekapcsoljuk, hogy mozgásra értesítsen, akkor az ingyenes felhőben fogja tárolni a mozgáskor felvett anyagot.

Nem csak mozgásra, hanem hangra is figyel, így adott esetben a sziréna megszólaláskor is figyelmeztet minket. Részemről plusz pont, hogy mindezek mellett képes a CO, valamit a füstriasztó külön érzékelésére, tehát ha kigyulladna valami, akkor arról is tudunk a kamera által. Ezt sajnos tesztelni nem tudtam.

Végül, de nem utolsó sorban pedig mikrofonnal és hangszóróval is rendelkezik, így kétirányú hangátvitelre képes. Mi is hallhatjuk mi történik otthon, illetve adott esetben beszélhetünk is a kamerán keresztül az ott tartózkodóknak. Ilyen eset lehet például, ha a kutyára rá akarunk szólni.

A Spot képe: a széleken is éles, lásd a Netatmo feliratokat. A macska azért nincs fókuszban, mert a kamera közel volt hozzá.

iSmartAlarm alkalmazás

Míg a kamera rengeteg funkcióra képes, addig az alkalmazás már nem annyira intuitív. Lényegében az alap dolgokat tudja, a kamera által elérhető funkciókat képesek vagyunk kezelni, de finomhangolni már kevésbé. Mindent megkapunk, amit csak szeretnénk, csak nem olyan szépen, ami engem egy picit zavart, de lehet másokat nem fog.

Miután feltelepítettük az alkalmazást és a kamerát, egy kattintással nézhetjük az élő képet, aminek szinte nincsen úgymond lagg-ja, kevesebb mint 1 másodperc alatt látjuk, mi történik otthon, élőben, és ez kifejezetten plusz pont. Az élő kép alatt a kis gombok segítségével használhatjuk a kamerát: készíthetünk képet, beszélhetünk a kamera segítségével, vagy akár TimeLapse-t is csinálhatunk. Jobb felül a Settings alatt állíthatjuk a kamera funkcióit, mint például az értesítéseket, a felvételt és egyéb dolgokat.

 

Az alkalmazás ilyen egyszerű, a kamera képét weben nem láthatjuk, csak ebből az appból, tehát kifejezetten csak iOS eszközzel tudjuk nézni. Viszont ez egy “otthonhoz” van társítva, így akár többen is nézhetjük, ha belépünk az adott otthonba. A családnak lehetnek különböző beállításai, és különböző felhasználói is.

Konklúzió

Az iSmartAlarm kamerája egy remek ár/érték arányú kiegészítő. Ennyi pénzért funkcióban gazdag terméket kapunk, ami miatt én ajánlott terméknek mondom. Egyedül a szegényes alkalmazás az, ami nem tetszik, viszont a következő kamera, ami alkalmazásban is jó, az dupla annyiba kerül. Ha olyan kamerát keresünk, amit könnyű beállítani, kezelni, és az ára sem 60-100.000Ft körüli, akkor az iSmartAlarm 34.900Ft-os ár/funkció/értékével meg leszünk elégedve. Ide kattintva tudjátok megvásárolni a SzifonStore-ból.

A pontozás az író véleményét tükrözi, ez olykor erősen szubjektív lehet.

iSmartAlarm Spot kamera
  • Kinézet
  • Kép, videó minősége
  • iOS app
  • Funkciók
  • Ár/érték
4

Végleges pontszám:

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Hát azzal, hogy h a Xiaomi mindenkit lekoppint és így nőtt naggyá azzal nem veszed el a kedvem. Egy hasonló minőségű de sokkal olcsóbb terméktől.

  2. Én szerintem ez nagyon drága tudásához képest , épp a karácsonykor vettem amazonon egy ill. Kettő 3-Eye nevezetű Pan-tilt kamerát 29,90 ért (euró) ami ugyanezekkel a képességekkel bír mi több forog is es zoomol.

  3. @rossifumi: Hmm. én októberben vettem ugyan ilyet xiaomi-ban (csak 1080P), 25 USD-ért, a GB-n, akkor már 6 hónapja reklámozták, hogy elő rendelhető. Biztos jó infóik vannak a konkurencia fejlesztéseiről..

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!