fbpx Skip to content

Egy héttel a legutóbbi béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 11.2, a watchOS 4.2, a tvOS 11.2 és a macOS High Sierra harmadik fejlesztői bétáját.

Az iOS 11.2 beta 3 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 4.2 beta 3 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 11.2 beta 3 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS High Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

iOS 11.2 beta 3

Az iOS 11.2 beta 3 build száma 15C5107a.

Újdonságok

Az iOS 11.2 beta 3-ban az alábbi, szembetűnőbb újdonságok találhatóak.

Az iOS 11.2-ben, karöltve a tvOS 11.2-vel és a macOS High Sierra 10.13.2-vel, az Apple elérhetővé teszi majd az előfizetéses modell esetén a bevezető árazást a megújuló előfizetésekre. Ez azt is jelenti, hogy egy egyébként előfizetéses app letöltése ingyenes, majd az csak az adott időszak után válik fizetőssé. Gyakorlatilag ezzel megjelenik a próbaidőszak (trial) lehetősége az appok esetén.

A Vezérlőközpontban a Wi-Fi és Bluetooth opciók esetén az első alkalommal külön értesítést mutat az iOS arról, hogy hogyan működnek ezek az opciók:

Közeli Wi-Fi leválasztása holnapig. A jelenlegi Wi-Fi-hálózat és más közeli hálózatok holnapig le lesznek választva. A Wi-Fi továbbra is rendelkezésre áll az AirDrophoz, a Személyes Hotspothoz és a helymeghatározás pontossága érdekében. Bluetooth-tartozékok leválasztása holnapig. A jelenleg csatlakoztatott tartozékok le lesznek választva, és más tartozékok nem fognak kapcsolódni. A Bluetooth továbbra is rendelkezésre áll az Apple Watchhoz, az Apple Pencilhez, a Személyes Hotspothoz és a Handoffhoz.

Látható tehát, hogy az Apple ezeknek a kapcsolóknak a működésén nem fog változtatni. Erről részletesen: A Bluetooth és a Wi-Fi használata az iOS 11 Vezérlőközpontjában.

Az újdonságokról a 9to5mac most is készített egy videót:

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 11-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Downgrade?

Az iOS 11.2 bétájáról a megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről az Apple következő támogatási dokumentuma is részletesen beszámol: Béta verziójú iOS szoftver telepítése vagy törlése.

iOS 11.2 beta 3 letöltési linkek

Az iOS 11.2 beta 3 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 4.2 beta 3

Az új build verziószáma 15S5100a.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A watchOS 4.2 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

tvOS 11.2 beta 3

Az új build verziószáma 15K5099a.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

macOS High Sierra 10.13.2 beta 3

Az új build verziószáma 17C76a.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 11 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 11 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 11-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 4-ről szólókat meg itt, a tvOS 11-ről készülteket itt, a macOS High Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

42 Comments

  1. Az akksi kegyetlenül jól bírja, brutális, elképesztő! Igaz, hogy még csak most jelent meg, de már 48 órája megy.. 😀 😀

  2. Ezt az akksi “poént” kb. 100X ellőtték, már nem vicces. Majd a véglegesnél kiderül mit rontottak el megint. 10.3.3 iphone 7-en, majd talán júniusban kipróbálom a 11-et. Viccen kívül, a betűk, vagy kontraszt, nem tudom, de elég ocsmány. Kollégám frissítette.

  3. Jah, elég gyász már tényleg ez az akksis “poén”…

    A triál mód frankó lesz.

  4. @Ferenc1: ezt a “Majd a véglegesnél kiderül mit rontottak el megint.” szöveget is már “kb. 100X ellőtték, már nem vicces”.

  5. És tessék mondani, az időjárás vidget már jól működik a b3-ban? Most éppen a b2-ben a vigdet 9 fokot mutat, az app 6-ot. Melyiket kell elhinni? Valaki szólhatna már ezeknek az agyamenteknek, hogy konkrétan szarul működik az időjárás vidgetük. Nekem eszem ágában sincs velük parolázni, mert nem őrültem meg, hogy letisztult hófehér falakkal beszélgessek. De hajrá, hátha másnak sikerül. 😀 😀 😀 De még az is lehet, hogy nem tökéletesek és ezért nem működik hol ez, hol az. 😀 😀 😀 Már alig várom, hogy a legközelebbi nyilvános verzióban mit fognak elbaszni. 😀 ( telefon pedig: nyóc) És a naptárat már kijavították? Na erről van szó…

  6. Én csak egy dolgot nem értek, ha ennyi béta verzió van publikálva és elvileg tesztelve: hogy sikerült iPhone SE-n az előző 2 nagyobb frissitésnél is drasztikusan lerontani az akkumulator teljesitményét. Mentségükre szóljon gyorsan reagáltak es a következő frissités javitotta a bajt, de a bizalmam nagyon megcsappant….

  7. Az appban most már 5 fok van, de abban a kurva vidgeten még mindig 9. Én pontosan annyira szarom le az alma fejét, amennyirő ő az enyémet. És min tetszik csodálkozni? 😀

  8. Nálam 4 van mind a kettőn.

  9. Lehet, hogy nem mostani újdonság, de most vettem észre: telefonon indított hívást simán át lehet tolni ipadre menet közben oda-vissza. Ha engedélyezve van a handoff.

  10. @makimano: elképzelhető, hogy nálad van valami hiba, ami ezt okozza. vegyél fel róla hibajegyet, ha még nem tetted, mert magától nem fog megjavulni.

    nekem ugyanannyit mutat az Időjárás app és a widget is.

  11. @Jadeye: nálunk is szar szokott lenni, az egyik telón hibátlan, a másikon sorozatosan eltér

  12. Viszont nemtudom azt eszrevettetek e, hogy idokozben valamelyik frissitessel (en meg csak 11.1nel jarok) visszahoztak azt a reg elfeledett dolgot, hogy ha konyomod csorgeskor a hivast akkor nem tunik el, hanem ottmarad a kepernyon mint nemfogadott hivas, mint a regi szep idokben.

  13. @makimano: Esetleg nem arról van szó, hogy nincs bekapcsolva az Időjárás alkalmazás háttérben való frissítése? Nekem is hasonló problémám volt pár hónapja, bekapcsoltam, és azóta a widget is mindig ugyanazt mutatja, amit az alkalmazás maga. Alternatív megoldásként szóba jöhet még az adatvédelem menüpont alatti helymeghatározás funkció. Itt állítsd be, hogy mindig hozzáférhessen az Időjárás a helyzetedhez. Remélem, tudtam segíteni, ha esetleg ezek már jelenleg is be vannak kapcsolva, akkor bocsi.

  14. Publikus beta tölthetö

  15. Jó már rajta az insta? Jó pár kép után tudod nem tölti le a képeket.

  16. Nálam is tapasztalható az időjárás vidget hiba, 6s-en és 8-on is. iOS11 óta.

  17. Feloldásnál még mindig beugrál az értesítési sáv? I5s?

  18. és akkor ez a két hatalmas figyelmeztetés fogja eltakarni a képernyőt minden alkalommal, ha kikapcsolom a wifit vagy a bluetooth-t?!

  19. @onderon: nem – ha végigolvastad, le van írva, hogy: “az első alkalommal”.

  20. márpedig az időjárás widget iOS 10.3.3on ment normálisan utoljára nekem is…
    11óta sosem egyezik azaz kb sosem frissít a widget. Próbáltam SE-n, 6S plus-on, 5S-en, illetve egy 7en is…

  21. @jojó-chan: Alkalmazás frissítése a háttérben sem oldja meg sajnos ezt a hibát!

  22. Szerintem a következő már az lesz, hogy “kikapcsolod” a wifit control centerből (azaz lecsatlakozol), és csak pár percre csatlakozik le… Az igazán optimális viszont az lenne, hogyha azt jelezné, hogy lecsatlakozott, de háttérben ugyan úgy csatlakozva van a világhálóra, és maximális sebességgel küldi a diagnosztikai adatokat, hogy a már majdhogynem tökéletes operációs rendszer még ennél is jobb lehessen a továbbiakban.
    Valójában a wifi és bluetooth beállításokat én egy az egyben eltávolítanám, ez annyira 2000s, maradjon mindíg bekapcsolva, kövessék minden lépésem, nehogy bajom essen.
    Ha véletlenül mondjuk force touchcsal megoldanák, hogy ki tudjam kapcsolni control centerből, az meg tök szar lenne.

  23. @makimano: wtf is “vidget”?

  24. @szikszai11: Nekem az iOS10 is csinálta még hibajegyet is vettem fel.

  25. @adam.meyer: “kövessék minden lépésem”
    igen, pont ezért van, hogy követhessenek.

  26. @Jadeye: Ja! Ez a sok marhára fontos ember akiknek a telefonját követik, sőt az az arcmintáját tárolják a bánatos pék f@sza tudja melyik, v hány titkosszolgálat adatbankjaiban, stb!
    Vagy ezek mind celebek és azért félnek, esetleg sok filmet néznek és abból merítenek ihletet a hülyeségekhez?
    Ha vmelyik titkosszolgálat meg akar vkit figyelni akkor azt meg is fogja tenni és nem kell nekik semmi faceID-s vagy más okosteló erre, mikor a világhálón fent figyel több millió kamera képe 1xre és abból inkább lehet csemegézni, főleg a hazai megfigyelő renszerek biztonságából kiindulva, mikor felszereli az ember és a full milliomos spórol pár ezer forintot pont a biztonságon és hiába ajánlod ki neki a lehetőséget, azt mondja rá, neki az minek, nem éri meg, úgy sem fogják pont az ó rendszerét támadni.

  27. @Gunar: Ott a pont 🙂

  28. Ez a béta sem segített azon, hogy feloldásnál beakad az animáció.. Amióta bekerült és fel lett gyorsítva, azóta szaggat vagy csak beakad..iPhone SE

  29. @Roland Ronyai: Milyen animáció is az? Csak mert itt kezemben az én SE-m és azon sem eddig sem most nem akad semmi. Bár lehet nem ugyan úgy használjuk, ezért kérdem.

  30. @Gunar: Ébresztés emeléshez–> TouchID gombnyomás nélkül–> és ahogy felcsúszik a képernyő és becsúsznak az ikonok, 10-ből 8-szor beakad az egész, mintha szaggatna azaz animáció.

  31. @Gunar: Ezt a feloldási akadást legjobban a régi kék háttérkép mutatja ki. (ios 8-as asszem)
    Home gomb-bal kimész a fő menübe, és úgy zárolod a telót, és aztán úgy lépsz be, akkor látszik csak és csak ezzel a háttérképpel, mert másik háttérképpel annyira nem érzékelhető, meg ha programból zárolod akkor se akad.

  32. Sziasztok!

    Tapasztalt valaki olyat X-nél(11.1.1), hogy nem csatlakozik/eldobja a wifit (vagy csak simán nem látja a hálózatokat) ?

  33. @DaWe85: Igen, nálam iPhone 8-nál jelen van.
    Munkahelyről megyek haza, van 2 router (egy kint a műhelyben, másik lakásban, műhelyi 10 méterre van, lakási 2 méterre de állandóan a műhelyire csatlakozik, ha cc-ben kiszedem és vissza akkor is arra csatlakozik, bemegyek a beállítások / wifi-be és ott nem is jelenik meg a lakási wifi csak ha kikapcsolom és vissza a wifit. szégyen. lehet ezt a telót vissza küldöm a telekom-nak és kérek másikat mert szerintem a teló a szar.

  34. @farkas63: Köszi, én elsőre azt hittem, hogy az android spotom szivat… de már az otthoni hálónál is előfordult… legfrissebb OS van fent? Nálam az utolsó frissítéssel érkezett meg ez a fícsör….

  35. Van egy olyan hiba nálam, hogy ha a watch-rol diktálom az üzenetet akkor rendszeresen SMS-kent küldi és nem iMessage-kent pedig iPhone rá küldöm, régebben ezzel nem volt gond. Vagy vmi beállítási gond lehet? Akkor hol?

  36. @Roland Ronyai: nekem iphone8-on 11.0. -át kivéve mindegyik verzión akad az animáció (lock screen animation – amit Te is mondasz). meg bent a felületen is random szakad. 11.0-án amúgy semmi ilyesmi nem volt. :/

  37. Visszament az iOS10.3.3 és minden hiba megoldódott.????

  38. Fiúk, nem kell aggódni. Ez csak béta. A végleges nyilvánosban majd minden jó lesz. 😀
    Ahogy szokott 😀 😀 😀

  39. Fiúk!
    Létezik az almának “Bug report”-ja is. 😀
    Ott lehet jelezni a hibákat. 😀
    Ezt lehet gyakran, de ritkán is. 😀
    Ki hogy érzi… 😀

  40. Ezt a touch id gombnyomás nélkült a kisebb telokba is aktivalhattak volna

  41. Ezt nem teljesen értem, hogy mi ez a “Közeli Wi-Fi leválasztása holnapig” és a “Bluetooth-eszközök leválasztása holnapig” üzenet. Ha jól láttam itt a leírásban, akkor ez egy tájékoztató üzenet arról, hogyha kikapcsolom a Wi-Fit vagy a Bluetooth-t. De a megfogalmazása nem szerencsés…

    Vagy rosszul gondolom?


Add a Comment