fbpx Skip to content

Mindössze három nappal az előző béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 11.1 ötödik, illetve a tvOS 11.1 és a macOS High Sierra 10.13.1 negyedik fejlesztői bétáit.

Az iOS 11.1 beta 5 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a tvOS 11.1 beta 4 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS High Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

iOS 11.1 beta 5

Az iOS 11.1 beta 5 build száma 15B93.

Újdonságok

Az iOS 11.1 beta 5-ben az alábbi, szembetűnőbb újdonságok találhatóak.

  • Egyelőre nem ismertek az újdonságok.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 11-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Downgrade?

Az iOS 11.1 bétájáról a megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos, jelenleg 11.0.3-as verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött 11.0.3-as IPSW-t.

Erről az Apple következő támogatási dokumentuma is részletesen beszámol: Béta verziójú iOS szoftver telepítése vagy törlése.

iOS 11.1 beta 5 letöltési linkek

Az iOS 11.1 beta 5 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

tvOS 11.1 beta 4

Az új build verziószáma 15J5582a.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

macOS High Sierra 10.13.1 beta 4

Az új build verziószáma 17B45a.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 11 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 11 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 11-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 4-ről szólókat meg itt, a tvOS 11-ről készülteket itt, a macOS High Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

86 Comments

  1. I7Plus esetén 35 Mb, valószínű apróbb javítások vannak benne. 11.1 beta 4-el akkuidő rendben van, hibát már nem nagyon találtam. Lassan minden helyreáll, hozza azt a színvonalat amit megszoktam.

  2. I6S-re feltettem kb. fél órája. Nem akad, nem laggol, nem dobál ki semmiből. Olyan mintha a 11.0.3 lenne fenn. Egyenlőre ennyi.

  3. Az mitől lehet hogy a beta profil mellett nem azt írja hogy nincs újabb frissítés a beállítások – szoftverfrissítés alatt? (I8 Plus)

  4. Mer’ a publikus beta profil van fenn es nem a fejlesztoi.
    Publikus beta pedig meg nem erkezett ehhez a buildhez…

  5. Elnézést elírtam, azt írja hogy a legfrissebb verzió van fent. 15b92-es van fent. Így sem talál frissítést.

  6. Agent_H köszi.

  7. @Agent_H: Akkor ha ez így van, elrontottam a párom 5S-ét mert oda a publikust akartam tenni, de mivel épp frissít a fejlesztői kerülhetett fel.

  8. @Gunar: talán azért, mert esetleg már a nyilvános is elérhető.

  9. @Jadeye: Jó akkor ezért, de vhogyan nem tudom ezt megnézni tutira hogy az van-e fent? Bár a fejlesztőik sem rosszak.

  10. Valóban javították a 3D touch lag-ot is, vagy esetleg csak placebó egyeseknél?
    Köszönöm ha veszi a fáradtságot valaki!

  11. Valojaban javitottak a b3 ota mar.

  12. @kchris:

    Köszi!
    Apró hiba ugyan, de bosszantó 🙁
    Kicsit tényleg csiszolnának a fogyasztáson, szerintem az egyik legjobb ios lehetne…

  13. Beta 4 óta hiper gyors, nem fagy. 3D touch animáció smooth… Új hiba. Rossz a számológép: ha gyorsan ütöd be, h pl. 2+3 =23 lesz az eredmény… 1-2mp-et kell várni, a leütések között, hogy jól számoljon. Apró hiba, de bosszantó. + még mindig állandóan újra töltenek a widgetek, pl. Kedvenc számok w.

  14. @adammov: A számológépes hiba sajnos 11.0.3-on is van

  15. @adammov:
    @WiC0:
    Ti mit használtok? Az SE-n leütöm mindet 2mp alatt és 100.-ra is 5
    11.1 beta5

  16. @Gunar: csináld gyorsabban. a második összeadás jelet nem reagálja le időben, és így 23-at ír be 2+3 helyett.

  17. @Gunar: Nálam i6-on jelentkezik ez a hiba. Más készülékkel nem tudtam kipróbálni

  18. i7 10.3.3-on is elő tidom hozni a számológépes hibát, de veszett gyorsan kell ütnöm a “+” jelet a szám után. 🙂

  19. @Jadeye: 1x sem pedig aki ennél gyorsabban tolja az robot, vagy az sem.
    Egy mikroseccel később érhet kb az ujjam a +-hoz mint a 2-eshez és szinte csak két kattanást hallani de akkor is 5 a vége. Az i6 lassú vas

  20. Az 5S sem produkálja sztem aki gyorsabb az be sem nyomja és akkor persze a 2 3 egymás után mindenhol 23 szerény matekom alapján.

  21. @prepasi:
    Akkor idézném “ha gyorsan ütöd be, h pl. 2+3 =23 lesz az eredmény… 1-2mp-et kell várni, a leütések között, hogy jól számoljon.” amit írsz az extrém esetben lehet, nem normál számológép használat esetén, itt az idézett ahhoz hogy jó legyen 1-2 mp-ről ír az pedig valóban sok lenne, ez akkor lehet az i6 hibája megint nem az IOS-é, persze ha általános jelenség, akkor ha most mindenki addig fog vacakolni ameddig nem tudja annyira gyorsan nyomni hogy jelentkezzen, szép eset lesz, így lehet generálni vmit ami nem is létezik gyakorlati használat mellett, mert lehet egyedi és miért csak a 2+3=5 -nél ????

  22. Szisztok!
    Nem csak annál produkálja 1+2+3=24
    De tényleg gyorsan kell nyomkodni.

  23. Nálam is rossz a számológép, még akkor is, ha nem gyorsan nyomom.. És nem csak az 1, 2, 3-al. 😀 Érdekes.. iPhone SE iOS 11.1 legfrissebb béta.

  24. Eddig nem volt ilyen problémám a számológéppel a 7esemen.

  25. Nem tudom ti mit szívtatok, vagy mit csináltok azzal a szar számológéppel de, hogy nekem nem sikerült ami nektek, pedig aztán ennél gyorsabban tényleg aki leüti az droid. 😀

  26. Pedig a második összeadásnál tényleg belassul és nem veszi be a + jelet. (1+2+3=)

  27. A 2+3 nekem nem hoz ilyen problémát viszont az 1+2+3 az nekem is 24. És meg van “nyomva” mindegyik szám. I5s 11.0.3

  28. Igen most néztük meg ez a 11.0.3-ban is már benne van.

  29. Na az 1+2+3 meg ha egy számjegyűeket adsz össze az valóban a + jel lassúsága miatt rossz eredményt hozhat. Hát nem kell kapkodva számolni, mert annyira azért nem lassú mint az első felvetésben olvashattuk itt feljebb, hogy 1-2mp -et várni kell. De aki ilyen számokat nem fejben ad össze az meg is érdemli. Ez hiba normál esetben megszivathatja aki nem tud róla, ha sok szám kerül összeadásra és itt ott van benne ami csak egy jegyű, mivel akkor nincsen a + jelnek ideje alapállapotba visszatérni.

  30. Na pont erre céloztam az éjjel, hogy ma mindenki aki elolvassa ezt fogja tesztelgetni napestig. Végre van vmi új elfoglaltság az i4 antenna problémája után, amikor azt is mindenki addig próbálgatta, míg nála is előjött, ja meg volt a híváskésés mizéria is, amikor aki addig észre sem vette hogy ilyen létezik, rögtön több mp-es hibát talált, de kérdem én addig ez nem volt zavaró?!?!

  31. Nekem meg néha elmúlik a 3D Touch haptic feedback és restart kell hogy újra legyen…

  32. Nem tudok mit hozzáfűzni! Annak örülök, hogy 6s-em van és azt még vissza tudtam állítani 10.3.3-ra.Ott még minden tökéletes. Az időjárás app, az üzenetek, a számológép, a 3d touch, a ……stb többi apró kis szarság amitől még az Android színvonalat sem üti meg a jelenlegi 11-es rendszer. Értem én, hogy hamarosan javítják meg majd rendben lesz minden, de addig miért adják ki a felhasználóknak? Egy átlag felhasználót is bosszant, nem egy olyat akinek esetleg a munka eszköze valamelyik Apple termék.

  33. Sziasztok!

    Letöltöttem, telepítettem a Beta 5-t. Teljesítmény problémákat már nem észlelek és érezhetően jobb az akkumlátor üzemideje. (Nálam ez Beta 4-ben változott gyökeresen). iPhone 7 Plus

  34. Hello!
    Én azt vettem észre, hogy akarhányszor megnézem az Időjárás widgetet a C° nem akar frissülni, nem egyezik meg az app-ban szereplővel. Most éppen azt írja az Időjárás widget, hogy 14 C° van és ha rábökök a widgetre és megnyílik az app, ott meg azt írja, hogy 11 C° van. Pedig mindene be van kapcsolva, hogy frissülhessen. És az értesítések hangjai sem minden esetben működnek. Korábban ezzel nem volt probléma. (8)

  35. A számológép 11.0.3-ba se müködik. Nem csak a bétában.

  36. Az, hogy nem működik barokkos túlzás, eddig észrevetted? Nem! Akkor?

  37. Igazad van nem vettem észre mert normál esetben lassan ütöm be a számokat. Rajzról leolvasom majd beírom, pár másodperc eltelik egy-egy müvelet között.
    De jó tudni, hogy oda kell figyelni, ha véletlenül gyorsabban számol az ember.

  38. Most nem tudom mi van, de mintha az ébresztővel is lenne valami gebasz. 😀
    Seeegííítsééég!
    Beállítom az ébresztőt, ahogy szoktam (eddig mindig jó volt). Most, amikor az ébresztés idejében megszólal a telefon és hagyom elaludni a képernyőt, majd megnyomom a gombot alul hogy szundira állítsam, ekkor elhallgat a ébresztő hang és NEM LEHET szundira állítani, hanem kikapcsolja magát az ébresztő funkció.
    Vagy mit csinálok rosszul? Mert többet ez nem akar megszólalni.
    Most megint az van, hogy eddig ezzel nem volt probléma. Most meg ki vagyok idegileg, mert így hogy fogok reggel nem elaludni? 😀

  39. Meg van a megoldás 😀 :
    Amikor ébreszt a telefon és már elaludt a képernyő, NEM SZABAD a főgombot megnyomni, mert akkor kikapcsol az ébresztő funkció.
    De ha a bekapcsoló, vagy a hangerő gombok valamelyikét nyomom meg, akkor működik a szundi.
    Hurrá! Nem fogok elaludni reggel 😀

  40. @Jadeye: Értem én, hogy segíteni akarsz. De nagyon jól tudjuk, hogy a végleges, publikus verziókat is hibákkal adják ki rendszeresen. Mert nem vagyunk tökéletesek, ezért a telefon sem tökéletes. Ezt is értem. A naptár problémám – ami lehet, hogy csak az enyém – az iPhone 8 telefonban is ugyanolyan hibás, mint az 5S-ben, SE-ben és a többiben is. És lezárták a bug riportot, hogy az úgy jó. Most újra elküldtem nekik. Még mp4-et is csatoltam, hátha jobban segít. Szerintem én mindent megtettem, amit lehet. 2016 decemberben küldtem nekik először ezt a hibát, majdnem 1 éve. Mit kellene még tennem?

  41. @makimano: “Mit kellene még tennem?”
    mondjuk lehet minden alkalommal újból jelenteni – már csak ha nem azzal zárták le, hogy duplicate. vagy lehet írni Tim Cooknak. de az Apple-ön kívül ezt senki más nem fogja tudni megoldani.

  42. @Jadeye: “mondjuk lehet minden alkalommal újból jelenteni”
    Hajrá Jadeye, tied a pálya. 😀

  43. @makimano: nem fogok helyetted olyan hibát jelenteni, amit nem tudok reprodukálni. ezt neked kell megtenned, akinek a készülékén ez jelentkezik, hiszen ha több információt kérnek, vagy logokat, akkor azt te tudod elküldeni nekik. nyugodj meg, jelentek elég sok más hibát.

  44. @Jadeye: Hol írtam olyat le, hogy az én hibámat küldd el az Apple-nek?

  45. @makimano: “Hajrá Jadeye, tied a pálya.”

  46. @Jadeye: Ez nem azt jelenti. Te ha írsz egy hibát és a következő vagy második, vagy harmadik, vagy sokadik alkalommal sem javítják ki, minden egyes újabb verziónál ugyanarról a hibáról írsz egy újabb hibajelentést, hogy még mindig nincs kijavítva? Ezt így kell érteni?

  47. Semmi közöm a dologhoz, csak halkan jegyzem meg, hogy én kb az év eleje óta minden frissítés után küldöm az apple-nek azt, hogy a watch-iphone kapcsolat megszakadását jelző ikonocska nem elég figyelemfelkeltő és rezgéssel meg akár választhatőan bővíteni kellene, meg van még pár amit ugyan így 1x lefordított nekem vki és azt mindig bemásolom ha nem csinálnak vele vmit. Kb 1 perc az életemből minden alkalommal. Nem ettől lesz a nagyrésze elpocsékolva! 🙂

  48. Ahogy olvasgatni szoktam itt a bejegyzéseket elég sokan „véletlen“ fejlesztöi Béta Profilal rendelkeznek, amiért úgy tudom fizetni is kell. Akkor gondolom mivel a neve is erre utal (fejlesztö), lehet az Apple-nek segiteni a fejlesztésben. Én azért szoktam itt olvasgatni, hogy egy-egy hibára megtaláljam a megoldást. Ami általában sikerül is. De szerintem az Apple is megköszöni, ha valaki nem csak leirja, hogy hiba van, hanem minden féle rendszerjelentéseket csatol hozzá. De nem tudom. Én abszolut nem vagyok se fejlesztö, se informatikus.

  49. Tisztelt fejlesztők!
    Az IOS 11 TÖNKREVÁGTA AZ EDDÍG TÖKÉLETESEN MŰKÖDŐ nem iPhone6s met!
    1. Állandóan lefagy! Egy iPhone!
    2. Az eddigi 1 nap helyett 3 óra alatt lemerül!
    3. A kijelző és a fényképek minősége(fényerő, kontraszt, színtelítettség) KATASZTRÓFÁLISRA ROMLOTT! A 10 éves Nokiámmal jobb képeket csinálok, a mai legolcsóbb Samsung is lekörözi. A problémához fűzött hivatalos magyarázat nevetséges!
    4. Hiába várom a javításokat, semmi!
    5. Kit érdekelnek az extrák, ha az alapok sz..ok
    6. 10 év iPhonozás után még egy hónapot várok, aztán megy a kukába, veszek egy csúcs Samsungot!

  50. Kedves Nicola1955.
    Jó Samsung vásárlast kivánok!

  51. @Nicola1955: Akkor a nem tudhatjuk milyen készülékedet így teheted jobbá:
    1. Vedd ki jobb kézzel a fagyasztóból és ballal a bekapcsolt hajszárítóval melegítsed föl.
    2. Dugd rá az iMazingre és ott a kis battery ikon melletti karikában i betűre bökve kiderül milyen állapotú az akku ha rossz cseréltesd ki.
    3. Kapcsold fel a lámpát mert sötétben a nokia sem lát és kontraszt sem lesz a semmin, majd törölgesd le a lencsét, az ott hátul a kis kerek ablak felül.
    4. A jvítás hiába jön ha nem tudod hogyan lehet meg is valósítani, olvasgass itt kicsit körültekintőbben, mert la vagyon írva többször is a szintén keresőt nem használók miatt.
    5. Igen valóban az alapokkal van a baj, de nem a készülékben és nem az IOS-ben.
    6. Most jöhet a könnyű döntés ha mindez nem hozta rendbe “AZ EDDÍG TÖKÉLETESEN MŰKÖDŐ nem iPhone6s” -sedet akkor jól bezsírozott kézzel fogd meg és laza mozdulattal dobd el a hátad mögé 1 hónap múlva és menj végy egy olyan samsungot amibe a gyártó a saját processzorát teszi(exynos) és a másik szintén samu amibe idegen proci (snapdragon) kerül, s az utóbbi jobban dolgozik gyorsabban, érdekes (S8 vs Note 8)
    ergo a proci amit a saját gyártósorukon saját tervezéssel csináltak, rosszabb mint a másik gyártóé a készülékükben, ez pár dolgot elárul főleg azonos RAM mellett, de az általad említett nem tudjuk milyen iphone-nál talán jobb lesz, ha már egy “mai legolcsóbb samsung is lekörözi”
    Nem fogunk itt sírni ha mész, sőt sztem eret sem vág senki magán miatta! Pá! 🙂

  52. @Nicola1955: az iOS 11.1 jelenleg béta, ott tehát bármi előfordulhat – ezért béta. az általad tapasztalt hibákat így tudod jelezni, hogy javíthassák: https://szifon.com/2015/01/18/gyakori-kerdesek-hogyan-kuldheto-visszajelzes-az-apple-nek/

    ha ez sima 6s, és nem 6s Plus, akkor tedd vissza a 10.3.3-at, a 6s esetén azt még most is aláírja az Apple: https://szifon.com/2015/01/31/gyakori-kerdesek-melyik-ios-verziot-irja-meg-ala-az-apple/

    a kijelző és a fényképezőgép minősége nem romolhatott el a szoftvertől, mert akkor annak kivétel nélkül az összes 6s esetén jelentkeznie kellene, de eddig nem hallottunk ilyesmiről.

    a merülésről már több cikkünk is van, például:
    https://szifon.com/2017/09/20/ios-11-gyorsan-merul-a-keszulekem-miket-allitsak-be/
    https://szifon.com/2014/04/16/gyakori-kerdesek-akkuproblemak-megoldasa-8-lepesben/

  53. @Jadeye: Sztem ezt most ugyan határtalan türelemmel leírtad neki, de a hiba hiába van javítva, stb, mert az “alapokkal van baj”, igaz nem az IOS-ben és nem is a termékben, azon kívül nem tudhatjuk milyen a vas mert “nem iPhone6s”-t az apple nem gyárt, de lehet nem is az apple gyártotta a kütyüt?
    A múltkor láttam videót a youtube-on amiben bemutatták hogyan lehet androidos telóra IOS-t feltenni, talán itt van a kutya elásva?

  54. @makimano: Engem még mindig érdekelne az a naptár probléma mert csak azt hajtogatod, hogy elutasítják, nem javítják de, hogy ez valójában mi????

    @83miki83: Az, hogy valakinek van fejlesztői Beta profilja egyáltalán nem jelenti azt, hogy ténylegesen fejlesztő. Arról nem beszélve, hogy van publikus Beta profil bárki részére aki szeretne részt venni a tesztelésben.

    @Nicola1955: Minden pont amit leírtál “fake” gyanús. Ha csak fele lenne igaz akkor is teljesen használhatatlan lenne az a telefon és már új teló után kellett volna nézzél.

  55. @Jadeye: Azzal, hogy te fejlesztő vagy van bármi extra logolási lehetőséged az oprendszerben vagy olyan szoftverrel kapcsolatban amit nem te írtál?

  56. @Jadeye: Ha jól látom akkor ehhez sem kell fizetett developernek lenni.

  57. @Hacsi: Azt hittem azért fejlesztöi profil.
    Fizetsz xy dollárt évente, hogy megjelenés elött tesztelhesd az op rendszert és fejleszthesd az esetleges applikáciodat mire kijön a hivatalos rendszer, müködjön minden rendesen.
    Publikos Bétáról nem beszéltem.
    De nem megyek autót tesztelni, ha nem tudok vezetni.

  58. @83miki83: Akettő között van azért némi különbség! Ha nem tudsz vezetni akkor ne tedd, bár sokan vannak az utakon akik fogalmam sincsen milyen módon szereztek jogsit és vezetnek sajna, bár ne tennék, mert ha lovaskocsival járnának akkor a ló legalább megakadályozná a hülyeségüket.
    A fejlesztői profilok pedig nem véletlenek, hanem azért is használjuk sokan akik pl nem fejlesztők mint ahogyan én sem, mert egyrészt több jön belöle rendszerint, másrészt mire kijön a hivatalos legyen rálátásunk milyen lesz adott vason és ha tényleg olvasó vagy itt is, akkor láthatod még ennek ellenére is lehet az egyiken jó míg a másikon nem annyira, pedig egyformának kellene lenni, itt jönnek a lehetőségek amikről sokat lehet olvasni itt is. Nekünk pl vannak ügyfeleink akik használnak iphone-okat és igen kérik a véleményünket mielőtt frissítenek, hogy milyen is a tapasztalat. Na és akik nem lusták azok küldenek is visszajelzést az apple felé, hibákról, mert azt akár laikusként is látja az ember, vagy építő jellegű javaslatokat akár, hogy miben lehetne felhasználóbarátibb a rendszer.

  59. J aés hiába használom a fent leírtak miatt a fejlesztőit, a visszajelzést mint publikus beta user küldöm a párom reg-jával, mert így gondolom más szemmel nézik, nem várnak szakmai jelleget tőle, de mint user lehet építő ötlet, igaz eddig teljesen hiába volt az a pár, de nem adom fel, minden újabb beta után küldöm hátha 1x sikerül és megcsinálják. 🙂

  60. @83miki83: Én csak publikus bétákat rakok fel. Szeretek tesztelgetni, persze nem olyan lendülettel mint amikor ez volt a melóm, de ha bele akadok egy hibába akkor azt igyekszem lejelenteni. Szerintem a jogsi nélküli vezetés erre nem áll meg. (6 év szoftvertesztelés után)

  61. @Hacsi: Az előbbi 5-ös volt, ez pedig a 8:
    http://sendvid.com/kbrg0631
    Akkor csinálja, amikor megnyitod a naptárat (de nem úgy, hogy már meg van nyitva) és lapozod a napokat jobbról balra. Vasárnap után amikor a hétfőre lapozol, felül nem ugrik a hetek napjai a következő hét hétfőjére. Csak akkor vált az aktuális hétre, miután a keddre lapoztál. Ha túljutottál az első vasárnapon, a következő vasárnap után már felül jól mutatja a hetet, amikor a következő hétfőre érsz.

  62. (@makimano: amúgy jobb lenne, ha nem ilyen spammelős oldalra töltenéd fel, hanem mondjuk YouTube-ra.)

  63. @Jadeye: Bocs, nem tudtam, hogy ez ilyen, de legközelebb majd figyelek rá.

  64. Kiegészítés: Csak akkor produkálható a hiba, ha a naptár a napi nézetben volt bezárva és amikor megnyitod újra, nem nyomsz meg semmilyen gombot, csak elkezded lapozni a napokat.

  65. Kedves Jadeye! Köszönöm az értékes és használható tácsaidat! Természetesen eredeti iPone6s-m van és a leírt hibák sajnos valósak, a facebookon is közzétettem és többen jelezték, hogy ugyanilyen problémákkal küzdenek. Visszateszem a 10.3.3-t és megírom a tapasztalataimat. A többi mocskolódásra nincs értelme reagálnom!
    Még egy érdekesség: a családban van 2db ugyanilyen iPhone6s, amely a hivó nevét tisztán MAGYARUL mondja ki! Míg a hivatalos álláspont szerint angol kiejtéssel mondja. Az enyém egyébként ilyen! Ha vmi t írtatok már róla megköszönném, ha belinkelnéd! Üdvözlettel! Vanyó Miklós

  66. Nicola1955!
    Akkor ez azt jelenti, hogy a rokonaid között még van két db ilyen hibákkal kűzdő 6S?
    Amugy ha ezek valósak akkor hogyan tudod használni, mert ez használhatatlanná teszi és javaslom kezdj vele vmit mert nálam a rokonságban ugyan nincsen, de az ügyfeleink között akad pár 6S tulaj és nem jelezték hogy lenne akár hasonló hiba is náluk, mert tudnék rőla ha legalább az első kettő jelentkezett volna és ők is használják a 11.x IOS-t , bár vmi oka biztosan van annak ha az apple még aláírja a 10-est csak ezekre, viszont fura hogy nem mindegyik érintett, kb olyan ez mint a 10 elején a hívás késés volt, csak az kevesebbet érinthetett, mivel az apple nem csinált vele semmit, lehet nem is IOS hiba volt.

  67. Makimano: szerintem egy tipikus regionalis hibarol van szo. Nalam egyaltalan nem jelentkezik se en angolul hasznalom a telot

  68. @Hacsi: Szia Hacsi! Kösz, hogy foglalkoztál vele.
    Írod, hogy Te angol nyelven használod a telefonod, én is átállítottam angol nyelvre az enyémet és nálam angol nyelven is előjön ugyanez a hiba. Most éppen 3 iphone telefonunk van (5S, SE, 8) és mind a hármon tudom produkálni ezt a hibát. Még a MediaMarkt-ban és az iStyle-ban kiállítottakkal is két pillanat alatt előjön nekem ez a hiba. Most már csak azt nem értem, hogy én lennék egyedül a világban, aki kifogott 3 telefont egymás után, akinek ugyanaz a hiba 3 különdöző típusú iphonon 3 különböző iOS-sel produkálható?
    Csodák pedig nincsenek… 😀 😀 😀
    Kösz mégegyszer.

  69. Az esetleg feltűnt valaki másnak is rajtam kívül 😀 , hogy a naptárban (amennyiben be van kapcsolva a “Színek sötétítése” funkció”) a mai napot “Hónap nézetben” világos pirossal, “Napi nézetben” sötét pirossal mutatja, Amikor “Napi nézet”-ből átváltasz “Hónap nézet”-re, látszik, hogy a piros kiemelés kivilágosodik. “Éves nézet”-ben a mai nap meg megint sötétpiros lesz, a hónap sötét piros, az év pedig világos piros. 😀 😀 😀 Nekem úgy tűnik, mintha “Hónap nézet”-ben a naptár “elfelejtené”, hogy be van kapcsolva a “Színek sötétítése” funkcó, “Éves nézet”-ben pedig csak félig-meddig. 😀
    Hát ilyenek vannak… 😀
    Jó pirosra sikerült ez a hozzászólás… 😀
    De az is lehet, hogy a házipálinkától van. Pedig ma bele sem kóstoltam. 😀

  70. @makimano: Elvileg mindjárt haza ér egy SE és azon is kipróbálom. Én az enyémen a leírtak alapján nem tudom előhozni a hibát.

  71. @Hacsi: 1. Nyisd meg a naptárat és válassz ki egy napot. Ekkor napi nézetben lesz a naptár.
    2. Zárd be a naptárat (teljesen)
    3. Nyisd meg a naptárat újra, de nem nyomj meg semmilyen funciót
    4. Kezd el lapozni a napokat jobbról balra
    5. Amikor a következő hétfőre érsz, a felső sorban nem vált a hetek napjai a következő hétre, csak akkor, amikor még egyet jobbra húzod és kedd lesz. Ekkor a felső sorban fekete pötty fogja mutatni, hogy a kedden vagy.
    6. Ezután, ha tovább huzogatod a napokat jobbról balra és a következő hétfőre érsz, már a felső sort is helyesen fogja mutatni.
    Kösz a türelmet mindenkinek.

  72. @makimano: Még nem ért haza az SE az i7-el játszok se semmi. Ha adsz valami kontaktot facetime-on meg tudom mutatni

  73. @Hacsi: Még gondoltam erre a “Színek sötétítése” dologra, hogy esetleg lehet valami köze hozzá, mert nekem az mindíg be van kapcsolva. De már kikapcsolva is próbáltam, de nekem úgy is is csinálja ezt a mizériát. 🙂 Elhiszem, hogy neked jó, csak nem értem hogy nálam miért csinálja mind a 3 telefon.
    Bár mind a 3 telefonon bekacsoltam a “Színek sötétítése”-t. Vagy fogalmam sincs. 😀
    Csak az a fura, hogy a boltokban is sikerült ezt produkálnom a kiállított telefonokon.

  74. @makimano: Hazajött az SE és elő tudom idézni rajta a híbát. Szerintem a hiba a nyelvbeállítás mit tud elő jönni, és ez mingyárt meg is magyarázza, hogy miért nincs megcsinálva (nagyon kevés felhasználót érintő probléma) :(.

  75. @Hacsi: Köszönöm, hogy megnézted.

  76. Hello megint!
    Nem hagyott nyugodni a dolog és ha minden igaz megvan, hogy mi okozza a problémát a naptárban a 8-ban.
    A “Félkövér szöveg”.
    Ha ez be van kapcsolva, akkor a 8-ban előjön a fenti hiba. Ha ki van kapcsolva, akkor pedig jól működik.
    De SE-n mindegy, hogy be van-e kapcsolva a “Félkövér szöveg” vagy nincs, azon félkövér és normál szöveggel is előjön a hiba.

  77. @makimano: na akkor ezt most így ezzel a fontos részlettel kiegészítve kellene jelezni az Apple-nek, hogy akkor már akár a 11.1-ben ki tudják ezt javítani.

  78. @Jadeye: De kipróbáltad, Jadeye? Így neked is előjön ez a hiba?

  79. @makimano: És honnan tudom, hogy elolvasták a Bug Reportot?

  80. @Jadeye: Még ma elküldöm nekik. 😉

  81. @Jadeye: Elküldve 🙂


Add a Comment