fbpx Skip to content

Négy nappal a harmadik béták megjelenése után az Apple kiadta a negyedik fejlesztői bétákat.

Az iOS 11.1 beta 4 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 4.1 beta 4 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 11.1 és a macOS High Sierra esetén pedig eddig nem érkezett új verzió.

iOS 11.1 beta 4

Az iOS 11.1 beta 4 build száma 15B92. A verziószám alapján ez már az utolsó bétának ígérkezik.

Újdonságok

Az iOS 11.1 beta 4-ben az alábbi, szembetűnőbb újdonságok találhatóak.

  • Egyelőre nem ismertek az újdonságok.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 11-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Downgrade?

Az iOS 11.1 bétájáról a megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos, jelenleg 11.0.3-as verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött 11.0.3-as IPSW-t.

Erről az Apple következő támogatási dokumentuma is részletesen beszámol: Béta verziójú iOS szoftver telepítése vagy törlése.

iOS 11.1 beta 4 letöltési linkek

Az iOS 11.1 beta 4 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 4.1 beta 4

Az új build verziószáma 15R846. A verziószám alapján ez már az utolsó bétának ígérkezik.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A watchOS 4.1 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 11 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 11 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 11-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 4-ről szólókat meg itt, a tvOS 11-ről készülteket itt, a macOS High Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

43 Comments

  1. A verziószám alapján ez a GM:)))). Semmi plusz betű a verziószám után. IOS 11 is pont így volt. Remélem jól tippelek.

  2. Szerintem itt már nincsen GM, de ki tudja. Remélem a watch OS-t nem rontják el, mert tegnap reggel óta most 40%-ra ment csak le normál használat mellett és meg kellene tartaniuk ezt a tendenciát.

  3. Hát nem tudom mit csináltak, de ez 1.92Gb ami nem csak egy sima hibajavításnak tűnik!

  4. 100% ez a végleges 1.1. Eltűnt a feedback app, ami csak a bétákban van.

  5. Gunar: igen ez mar akkor “GM”. Ujraforditottak a libeket debug / profiling nelkul. Emiatt lett ekkora a merete.

  6. Sziasztok, egy kicsit of kérdés, de nem találok rá választ a neten.
    iCloud fotókönyvtárat használok, jelenleg van benne 500-600 mega kép, tehát nem sok. A telefonon gond nélkül működik, azonban az ipaden rendszeresen figyelmeztet, hogy nem tudja letölteni a fotókat (teljes felbontására van állítva), holott több mint 5 giga szabad tárhely van.
    Próbáltam már mindent elkövetni, semmi nem használt: fotó könyvtár ki/be kapcs, összes fotó törlése, tárolási mód váriálása, iPad mentése itunessal majd visszaállítás, semmi érdemény.
    Egy dolgot nem próbáltam még, hogy új készülekként beallitom, de ezt nem szeretném, mert rengeteg a program és beállítás, hogy mindent kezűleg állítsák be újra.
    Ja, és legfrissebb beta van mindkét eszközön mindig.

    Valakinek ötlet?
    Koszonom!

  7. Kint van a public béta is. ????

  8. Nekem nem tűnt el a ferdback.

  9. Törölni kell a béta a profilt és kell egy újraindítás. Utána már nem lesz ott.

  10. Vissza lehet még rakni az ios10et??

  11. Csak 6sre egyenlőre, gondolom addig amíg ki nem jön mindenkinek a 11.1.

  12. Ez a ios 11 eddig messze a legszarabb rendszer ami kijött eddig… véleményem szerint.

  13. @d3t: Köszönjük, hogy ezt az építő gondolatot megosztottad velünk.

  14. @d3t: Annyira kiraly hogy minden evben ilyen magas szinvonalu gondolatok ropkodnek az aktualis rendszerrol…

  15. Azoknak akiknek ez a “legrosszabb rendszer eddig ” a 11.x.x csak írnám, hogy szokott lenni public beta mindig az elmúlt években és nem kellene lustának lenni, hanem, azokat feltenni már augusztusban akár és használgatni, itt olvasgatni és akkor nem jönnek majd talán a hülyeségek a megjelenés után, hogy ilyen meg olyan, mivel előbb kiderül a számukra, hogy nekik nem jó és maradjanak a régi rendszeren, sokáig, míg mindenki azt nem írja hogy tuti végre minden! (sosem lesz ilyen, mivel sokan nem olvasnak csak panaszkodna, így nem tudják hogy olyan előfordulhat és mi is a teendő. De a hülyeség nem kivédhető bárhol bármit is írnak le a többiek, akik már túl vannak a problémák megoldásán.

  16. 6s ios10et fel tudom tenni 7re?

  17. @tomika24: próbáld ki, rögtön meglátod.

  18. @Oliver Csizmazia: Nem akarom eltűntetni a feedbacket, csupán jeleztem, hogy nem tűnt el. Egyébként attól, hogy letörlöd a béta profilt, ez a verzió még béta marad.

  19. Mekkora parasztok vannak itt, Yadeye Gunar stb. Ti kik vagytok??
    A béta állapot azért van,hogy a szar rendszert tesztelt,és mire kiadják a véglegest ne legyen benne hiba. Ez a mostani ios 11 közelébe nem volt még a hibamentes állapothoz amikor kiadták..
    Magyarul rakás szar.. hiába magyarázod be magadnak,hogy nem az! iPad air2-n szaggat a rendszer!!.. iPhone 7 pluson is..
    gondolom ráoptimizálták az Xre a többi meg le van szarva. Ilyen rendszert Jobs nem engedett volna ki.

  20. @redcar: Ez már nem béta verzió. Valószínű jövő hét kedden, mint végleges verzió jön ki.

  21. @d3t: nem értem, miért címezted a hozzászólásodat nekem is, én nem reagáltam semmit egyik hozzászólásodra sem… de hát nem baj, legalább kiadtad magadból.

  22. d3t: a helyzet az hogy a hibak nagy resze (nem minden, de jo resze!) annak koszonheto hogy ios10-re kifejlesztett es optimalizalt (vagy meg regebbire..) appokat akartak (mivel nem volt mas lehetoseguk mert nem volt frissebb) az ios11-en futtatni. mert a fejlesztok tettek arra hogy talan azzal hogy jon egy uj ios es esetleg azzal nem lesz kompatibilis az appjuk kene foglalkozni! (mert eltunnek – megvaltoznak olyan fv hivasok amiket hasznalnak es emiatt leall az app vagy el se indul) Ezt bizonyitja az a tucatnyi es tucatnyi app frissites ami az elmult hetekben kijott – pedig az ios 11 elso betai mar nyar kozepe ota itt vannak. Plusz, mar ne haragudj de az hogy egy atvezeto animacio nem 60fpsel porog le csak 30 az nem hiba, max kenyelmetlenseg.

  23. Egy újabb “legyen hibátlan” user… honnan ismerős ez nekem?

  24. @d3t: Nem vagy érdemes nálam egy vitára sem. 🙂
    Amugy meg válogasd meg a szavaidat addig ameddig nem sérteget senki addig Te se tedd egy nick mögé bújva!
    Amugy meg nem csak neked szólt amit írtam, ebből látom, hogy nem olvasol itt eleget, mert megértetted volna.

  25. Sziasztok Mindenki!
    Írtam a Bug Report-ba. Kettőt is. 🙂
    Tényleg jó ez a 8.
    Ennél gyorsabb telefon nincs? 😀

  26. @d3t : A béta rendszer az a új verzió nak a tesztelésére van valóban. Mikor az végleges kiadásra kerül még nagyon sok hibára derülhet fény. Azért gondoljunk csak bele hogy ez a rendszer hány készülékre készülék típusa készül. És akkor még ezt lebonthatjuk országokra és akkor még a felhasználói szokásokra. Mindenki másképp használja a telefonját. De ez minden operációs rendszerel igy van. Legyen az Windows vagy Android. Az iOS 10 ugyanezt élte meg. Az elején mindenki fikázta, most meg “mindenki” arra akar visszatérni. Itt valószeg egyetlen probléma a te készülékednél, hogy te nem tudod használni csak nyomkodod.

  27. @mravi: Ezt a részt nem értem: “És akkor még ezt lebonthatjuk országokra és akkor még a felhasználói szokásokra.”
    Egy eszközön futó egységes szoftvernek mi köze van felhasználói szokásokhoz, országokhoz?
    Én ebben nem vagyok okos – mint sokminden másban sem – de az iOS-t Apple annyiféleképpen írja meg, ahány ország létezik a világon, felhasználói szokásokat figyelembe véve? Ez tényleg így van?

  28. Szerintem ez egyszerű és ebbe talán mindenki bele is gondolhat hogy az a feladat hogy írni kell egy programot tök mindegy milyen rendszeren ami versenyképes és a világ bármely pontján egyformán tudják használni függetlenül attól hogy milyen ott az internet sebesség vagy a hálózati kiépítés. És ha megvan ez a program és Már több millióan használják akkor még nagyon sok hibáról fogsz vagy fogunk visszajelzést kapni.És igen egy fejlesztői szempontból Nagyon sok mindenre kell gondolni. Amibe a hétköznapi felhasználók nem is gondolnak bele hogy ezeket az eszközöket és karban kell tartani. Nemcsak kívülről kell tisztítani hanem szerintem időnként egy Formatálás és egy teljesen tisztán újratelepítés sokat tud segíteni minden eszközön. Én nagyon meg vagyok elégedve az iOS rendszerrel még akkor is ha béta mert szerintem nagyon nagy teljesítményt és minőséget adnak ki a fejlesztők. Néha vannak benne hibák amiket persze javítanak de most nézzük végig az összes eszközt ne csak az Apple termékeket Hanem az összes többit és melyiknél nincsenek hibák melyik az amelyik tökéletes. És akkor rájövünk hogy az iOS azért vezető pozícióban van.

  29. @makimano: Gondolom azért is tette új mondatba mert az már nem feltétlenül az apple hanem a működésbeni jellemzőket befolyásoló tényezőként szerepelt a felsorolásában. 🙂
    De olyant is hallottam már, hogy pontosan melyik OS-nél volt, a nyelv alap, azaz angolra állításával megszűntek benne bizonyos anomáliák, no meg hát igen esetlegesen lehetnek olyan beállításbeli összefüggések appokkal is akár amik hozhatnak ezt-azt, de ki tudja miért is vannak, hogy azonos (elvben) típusokon másképpen dolgozik az azonos OS, hol hoz hibákat és köpködnek rá, máshol meg ugye nem és ezért is hangoztatom itt már egy ideje, ha a sok panaszkodó elolvasná amiket itt a témában esetlegesen leírnak, akkor előfordulhat, hogy nem kérdeznie kellene, meg köpködni, hanem ott figyelne a megoldás.
    Persze vannak akik hiába olvasnak el vmit mert nem tudják értelmezni és ezt most nem a szakmai hiányosságra értem elsősorban.

  30. Makimano: nem, de a nemzetisegi beallitas okozhat hibat. Hosszabb szavak, mas datum formatum stb. Nekem evekig volt egy olyan messenger hibam, hogy 10-ora elott kapott “elso” uzenetnel a csetelest kezdetet jelzo datumban az ora elso karaktere bold volt. Mert angolul hasznalom a telot de Magyar regionalis beallitassal. Aki nem igy hasznalta annak nem jelentkezett.

  31. Vicces amiket ide írtok néhányan. Érdekes nekem az i7+on nem akad semmi sem, pedig első béta óta használom.. sőt, a macbook air is bétával üzemel, nem tapasztaltam semmit sem.. egyébként akkor vegyél androidot, d3t vagy mi a neved. Ne ide járjál levegőt rontani.. Annyira hiányoztál, mint árvaházba a szülői értekezlet! GUNAR, mindig kifogod az ilyen embereket. ????

  32. @csacsahc: mert nem használod… ha használnád és nem a zsebedben vagy az asztalon tartanád tudnád…

  33. @eclips21: Nem használom, csak dísznek van, mint egy virág a szobába.. Ember, tudatlan vagy. Ne írj ilyen baromságot, főleg ne feltételezz.. 2009-óta használok iPhone-t, aki nem fanatikus, úgyis csak oltja az Apple-t.

  34. @eclips21: Persze vannak bizonyos anomáliák mindig, de kirívóak nem túl sűrűn még a beta-k is eléggé jók szoktak lenni. Nálam az SE-n utoljára tavaly volt egy tiszta telepítés, mivel csak OTA tologatom fel a beta-kat sorra ahogy kijönnek és rendesen fut szalad a vas kisebb apró dolgoktól pedig nem kiakadok, hanem ha olyan ami állandó, na ez a ritka, akkor megy a visszajelzés, amit megtartok mindig hogy csak másolni kellejen ha nem javítanák ki. Ilyenek a hiányosságok is amiket én pl hiányolok, s az ezekről készült javaslatok az apple felé, mint az iphone-watch kapcsolat megszakadását jelző kicsi ikon elégtelensége, meg még pár olyan ami jobbá tenné sztem az egészet.

  35. Mindenkinek köszönöm a válaszát.

  36. Remelem ez a verzio tenyleg kikuszoboli azt a bugot, amikor a 3D touch pop-up window szaggatva jon elo. Nekem csak az az egy hiba jelentkezett mindosszesen. Sokat hasznalom igy “bantja” a szemem, de turelmesen kivarom.
    Egyebkent meg olvasgatom sokan nagyon elegedetlenek es rosszul is adnak hangot ennek. Nos nekem az Iphone 7-sem es az Ipad Pro-m az elso apple termekeim, 7 hosszu evig voltam android user(volt ido, amikor biraltam is az IOS-t) es mindig az aktualis felsokategorias Samsungom volt. Nos akinek meg nem volt androidja es akar Samsungja, az nem tudja mennyire bosszanto, hogy a support katasztrofalis! Max masfel evig kapod meg a foverziokat, a beigert havi security patchek jo ha 3 havonta jonnek, olvasva kulonbozo topikokat meg a jelenlegi S8 is sokaknak a juliusi verzion van. Ezzel szemben Apple: szeptember 12 uj foverzio telepitheto lesz! Es igy is tortent! Koszi, nekem ennyi is eleg hogy meggyozzon, soha tobbet android!

  37. @Geri1985: Szia! Én azt tapasztalom a 11.1.b4-gyel, hogy a “3D touch pop-up window” akadás, szaggatás nélkül, azonnal felugrik bármelyik app-nál (ahol ez működik). (8)

  38. @makimano: Szia! Nos ezt orommel hallom, tok jo volna, ha mar holnap kint is lenne az uj verzio.

  39. @Geri1985: Pont erről van szó, hogy akik itt sokan ki vannak akadva minek a sok beta meg stb, azok nem veszik figyelembe akit amott kaphatnak ehhez képest, mert ha ott vmi nem olyan mint kellene, lehet várni mire kijön vmi javítás, ha kijön. De ez így sokaknak tök szar mert az apple legalább törekszik a dolgok javítására és mivel nem tudhatjuk miről mennyi hibajelzés fut be hozzájuk, hát azt sem lehet tudni kívülállónak, melyiket veszik előre.

  40. @Gunar: Igen! Az androiddal es a gyartokkal azon a platformon pont az a baj, hogy annyi fele-fajta keszulekuk van, hogy egyszeruen mar kovethetetlen! Figyelemmel kiserem mai napig pl. a Samsungos hireket, hajt a kivancsisag. Ma is kiakadtam mikor olvasom, hogy a gyarto frissiti a jelenleg legfrissebb publikus verziora az egyik szutyok also-kozepkategorias modeljet es a flagship(Samsung S7, amirol valtottam Iphone-re) meg mindig a 7.0-an csucsul kb februar ota! Es ugye jon az ellentabor azzal, hogy tularazott az Iphone igy meg ugy! De, ha valaki szereti hogy a gyarto az szoftveresen(is!!!) tamogatja a keszulekeit 3-4 evig, akkor nem fogja lecserelni evente, havsak nincs mas baja vagy olyan fele vevo akinek mindig anlegujabb kell(en is ilyen voltam androidnal)! A 7-el elleszek meg legalabb 1,5-2 evig es tudom hogy a foverziokat is kapni fogom meg sokaig! Androidnal ezt nem fogja megkapni senki!

  41. @Geri1985: Na igen én eddig igyekeztem 2 évente max újra váltani, kivéve ha dobtak vmi igen ütőset, a 3GS után az i4 ami eddig ilyen volt. Csak hát ezzel a nagyobb mérettel nálam megállt az 5S, majd most SE-nél, mivel sokat kell autóban is használnom és kezben sokkal biztonságosabb kezelni mint egy fix tartóban nyomkodni, az sokkal jobban elvonja a figyelmet, persze ha vki nem papa tempóban halad és nem dugóban. A i6-tól feljebb már nem igazán egykezes a használata. Az X ami talán olyan lesz hogy megalkuszom a méretével, persze ez megint a kezembe fogva dől majd el, mert egyelőre semmi bajom az SE-vel.
    Igen az érdekes hogy androidon és főleg ugye a samu telóknál az XDA-n előbb van rá jó főzött ROM mint ahogy kiadja a gyártó az újat rá és nem kicsit vicces, hogy a tavalyi csúcs modellre oreo-t az XDA-ról tud feltenni aki az elején akar.


Add a Comment