fbpx Skip to content

Az iOS 11 GM-nek köszönhetően már számtalan dolgot megtudtunk az új iPhone-okról, köztük az iPhone 8-ról és X-ről. Most pedig az új Apple TV 4K-ról került elő néhány apróság.

Apple TV 4K

Az már szinte kőbe van vésve, hogy az Apple az új iPhone-ok mellett bemutatja az Apple Watch Series 3-at, az újabb AirPods-ot, és egy 4K, HDR-képes Apple TV-t. Ez az új hardver az AppleTV6,2 kódnevet, és az Apple TV 4K elnevezést kapta, és a legfrissebb információk szerint A10X Fusion processzorral és 3GB RAM-mal lesz felszerelve.

Várható volt, hogy az Apple a felbontás mellett növeli a processzor teljesítményt és a memóriát is. Még a 4K felbontáshoz nem is annyira kellene a gyorsabb processzor, azonban az alkalmazásokhoz, 3D-s játékokhoz annál inkább. Az Apple A10X Fusion processzora az iPad Pro-ban debütált, és mint már tudjuk, ez képes akár a 15-ös Retina MacBook Pro-kat is lenyomni számítási sebességben. Tehát, akár komolyabb játékokat is futtathat az új Apple TV 4K, a 3GB memória pedig több, mint elegendő.

Az A10X-nek köszönhetően az Apple TV 4K támogatja majd a HEVC-t is és mindezt 4K felbontásban. Erről érdemes a korábbi cikkünket elolvasni: iOS 11: kevesebb helyet foglalnak majd a fotóink videóink, érkeznek a HEIF és HEVC formátumok.

Ahhoz, hogy 4K-s tartalmakat streamelhessünk az Apple TV 4K-ra, például majd az iTunes-on keresztül, minimum 15 megabit letöltési sebességre van szükségünk, ami hazánkban egy átlag háztartásban már elérhető.

A streaming felbontás a már megszokott 2160p UHD, tehát 4K lesz. Például ebben a felbontásban streamel a YouTube is, illetve a többi hasonló szolgáltatás.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment