fbpx Skip to content

A (PRODUCT)RED™ széria mindig is egy picit különlegesebb terméket jelentett. És nem csak azért, mert ezek minden esetben a piros színnel voltak kaphatóak, hanem mert a megvásárlásával támogatod a Global Fund HIV- és AIDS-ellenes programjait, és hozzájárulsz, hogy mielőbb megszülethessen egy AIDS-mentes nemzedék.

Piros iPhone 7 Plus 6 Product red special edition

Az Apple a legfrissebb, piros iPhone 7 és 7 Plus megvásárlásával is támogatjuk a Global Fund HIV- és AIDS ellenes programot és mindezek mellett egy picit egyedibb készüléket is kapunk, ha csak külsőre is. A különleges kiadású iPhone 7 piros feliratos dobozzal érkezik benne egy külön papírlappal, hogy mit is támogatunk a készülék megvásárlással.

Kicsomagolás

Kicsomagoláskor az alábbi piros papírral találkozunk:

 

(PRODUCT)RED™ piros iPhone 7 Plus

Ahogy korábban már írtam, az új készülék semmiben sem különbözik a régebbi iPhone 7-től, vagy 7 Plus-tól – legalábbis a belső jegyekben. Nem lett gyorsabb, nem lett jobb a kamera, és nem lett olcsóbb sem. Külső jegyekben azonban kapunk egy eloxált (tehát nem festett), vöröses, piros színt, ami fény hatására “változik”. Ez azt jelenti, hogy világosabb fényben világosabb a készülékház, sötétebben pedig sötétebb. Mozgatásra a vörösből pirosat, és a pirosból vörösesebb színt kapunk, attól függően, hogy hogyan vetül rá a fény.

Piros iPhone 7 Plus 6 Product red special edition

Ez talán a fenti képen látszik a legjobban oldalról, ahol széleken látható átmenettel találkozunk. Mindkét szín megtalálható a hátoldalon az adott fénytől függően. Az antenna csíkok szinte láthatatlanok, és szerintem pont megfelelő ez a szín, ami nem túl fényes és nem túl sötét.

Összehasonlítottuk néhány klasszikus piros dologgal, mint például a Coca Cola doboz, vagy egy paradicsom, sőt egy tűzpiros, “eredeti” Ferrarival is. Színekben talán a Coca Colás dobozzal volt legjobban összhangban. Annál egy picit mattabb, de mindenképp hasonló a szín.

A készülék hátulján megtalálható a (PRODUCT)RED felirat is. Az ujjlenyomatokat hasonlóan szedi, mint a matt fekete iPhone 7, de ha picit vízesebb, vagy izzadtabb a kezünk, az jobban meglátszik. Természetesen nem annyira kényes, mint a Jet Black változat, de azért kulcs, vagy más éles tárgy mellé most se rakjuk a zsebünkbe:

Az iPhone 7-ről már korábban írtunk bővebben, így most nem térnék ki a többi funkcióra a készülékkel kapcsolatban, érdemes ezt a cikket elolvasni: Kipróbáltuk az iPhone 7-et. Ha pedig azon gondolkozunk, hogy iPhone 7-et vagy 7 Plus-t vásároljunk, akkor pedig ezt a cikket ajánlom: iPhone 7 vagy iPhone 7 Plus: melyiket vásároljam meg?

Konklúzió

A piros színre egyáltalán nem lehet panaszunk, azonban arra már igen, hogy az eleje fehér előlapot kapott. Ez teljesen két táborra osztja az embereket, van, akinek tetszik a fehér előlap, van, akinek nem. Az Apple megoldhatta volna, hogy mindkét előlappal megvásárolhassuk, neki nem került volna többe, vagy ilyet gyárt, vagy olyat. Én teljesen meg vagyok elégedve a piros-fehér koncepcióval, de sokaknak hiányzik a fekete előlap.

Ha kíváncsi vagy, milyen lenne fekete előlappal, akkor kattints ide.

Az iPhone 7 Plus kameráját pedig korábban ebben a cikkben teszteltük: Kipróbáltuk az iPhone 7 és a 7 Plus kameráját, és a 7 Plus új portré módját.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Lassan lesz product red tm-es dobozos tej is ????????
    Bocs de nekem ez az elnevezés, meg limitált széria egyszerűen hülyeségnek tűnik.

  2. Egyébként tök jó, hogy pont az elejéről nem csináltatok képet!

  3. @Ed Harley: mert pontosan olyan, mint egy másik fehér kijelzős iPhone 7. egyedül a készülékház színe más.

  4. “Az Apple megoldhatta volna, hogy mindkét előlappal megvásárolhassuk, neki nem került volna többe, vagy ilyet gyárt, vagy olyat.”
    Ez így nem teljesen igaz. Két szín>mindkét szín minden méretéből kell raktárkészletet tartani>raktározási, logisztikai ktg-ek emelkedése, plusz a gyártósort is át kell alakítani.
    Persze lehet ezek ellenére is megérné mert a piros-fekete színre a kereslet visszahozná az árat.

  5. @adamssss: a gyártósoron semmit nem kell átalakítani, egyszerű fehér előlapot kap, ezüst gyűrűs Touch ID-val. a logisztika meg raktározás más kérdés.

  6. Klassz dolog lehet ez,épp az járt a fejemben,hogy a korábbi telefonom esetében jó ízlésem volt. Mielőtt megvettem az iPhone 7 plus-t egy fekete 6 plus-t használtam piros tokkal,nagyon jó volt 🙂

  7. Azt lehet tudni,hogy piros iPhone 7 és 7 Plus megvásárlásával mekkora összeggel támogatjuk a Global Fund HIV- és AIDS ellenes programot? Gondolom ez a fő cél, nem pedig a megtérülés.
    Egy 249.900.- -333.900.-Ft, 338.900.- -377.900.-Ft-os árnál mennyire gáláns egy ilyen cég?

  8. @cyberdzsihad: jelenleg nincs erről információ, változó szokott lenni, akár 10% is.

    On 29 October 2013, Apple created and donated a one-of-a-kind (RED) Mac Pro computer which was auctioned by Sotheby’s at the (RED) Auction on 23 November 2013. The (RED) Mac Pro was auctioned for $977,000 (Sotheby’s had estimated it would bring $40,000-60,000). A one-of-a-kind pair of solid gold Apple EarPods was auctioned for $461,000. It is reported that Apple has raised more than $65 million for (RED) since 2006.

    lásd: https://en.wikipedia.org/wiki/Product_Red

  9. Úgy olvastam ,hogy a IHS Markit szakértői szerint: egy iPhone 7 elkészítése 224,8 dollárba nagyjából 64 ezer forintba kerül az Apple-nek.
    Így az “akár 10%” szerintem kevés,de ez az én véleményem.

  10. @cyberdzsihad: egy iPhone elkészítésénél pusztán a nyersanyagok költségét venni olyan, mintha nem vennéd figyelembe, hogy egy diploma megszerzéséhez előtte ki kellett járnod az általános- majd középiskolát.

  11. Nem szeretném szidni a multikat se senki,de ne álszenteskedjünk (10%). Itt a jótékonykodás lenne a cél nem a profit? Hogy “mielőbb megszülethessen egy AIDS-mentes nemzedék”.

  12. Mennyi lenne az amit elfogadnál ?

  13. @cyberdzsihad: inkább értékeld azt, hogy egyáltalán megteszik, elvégre senki sem kötelezi erre az Apple-t.

    ha meg a nyersanyagköltség totálisan hibás állítólagos 225 dolláros összegét veszed, akkor az 25 dollár… ezzel szemben a legolcsóbb piros iPhone 7 ára 749 dollár plusz adó, ami után akkor minimum 75 dollár megy tovább, ha 10%-ról van szó, de mint írtam, egyelőre nem tudni pontosan.

    ha ez neked nem felel meg, akkor írj nekik: https://szifon.com/2015/01/18/gyakori-kerdesek-hogyan-kuldheto-visszajelzes-az-apple-nek/


Add a Comment