fbpx Skip to content

Az Apple új központja, az űrhajó formájú Apple Park tervezése jó 10 évvel ezelőtt kezdődött, az eredeti terveket még Steve Jobs mutatta be 2011-ben a cupertinói Városi Tanácsnak. Az építkezésről mi is folyamatosan beszámoltunk (például itt, itt és itt), hiszen lelkes amatőrök havonta készítettek drónfelvételeket a munkálatok állásáról.

Az építés lassabban haladt a tervezettnél, de mostanra elérkezett végső stádiumába, áprilistól beköltözhetnek a dolgozók a hatalmas épületbe. Az építkezést az ausztrál Nearmap cég folyamatosan dokumentálta, nagyfelbontású légifelvételeket készítettek az „űrhajó” kialakításáról.

A képek 2014 augusztusa és 2016 nyara között készültek, tehát a végső stádium nincs rajta, de így is látható, hogyan nőtt ki a földből a campus, amelynek mérete vetekszik a Pentagon méretével. A hatalmas épületben 12 ezer ember dolgozik majd, lesz benne látogatóközpont, kávézó, a termékbemutatókat a középen elhelyezkedő, 1000 fős Steve Jobs Színházteremben fogják tartani. Mivel az Apple a természetvédelem egyik élharcosa, ezért az épület környezete teljesen parkosított lesz több ezer fával, bokorral, sétautakkal.

Ezen felvezetés után jöjjenek a képek. Aki a teljes kollekcióra kíváncsi, az ide kattintva megnézheti azokat.


2014. augusztus


2015. február


2015. szeptember


2016. január


2016. augusztus

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment