Így nőtt ki a földből az Apple Park

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple új központja, az űrhajó formájú Apple Park tervezése jó 10 évvel ezelőtt kezdődött, az eredeti terveket még Steve Jobs mutatta be 2011-ben a cupertinói Városi Tanácsnak. Az építkezésről mi is folyamatosan beszámoltunk (például itt, itt és itt), hiszen lelkes amatőrök havonta készítettek drónfelvételeket a munkálatok állásáról.

Az építés lassabban haladt a tervezettnél, de mostanra elérkezett végső stádiumába, áprilistól beköltözhetnek a dolgozók a hatalmas épületbe. Az építkezést az ausztrál Nearmap cég folyamatosan dokumentálta, nagyfelbontású légifelvételeket készítettek az „űrhajó” kialakításáról.

A képek 2014 augusztusa és 2016 nyara között készültek, tehát a végső stádium nincs rajta, de így is látható, hogyan nőtt ki a földből a campus, amelynek mérete vetekszik a Pentagon méretével. A hatalmas épületben 12 ezer ember dolgozik majd, lesz benne látogatóközpont, kávézó, a termékbemutatókat a középen elhelyezkedő, 1000 fős Steve Jobs Színházteremben fogják tartani. Mivel az Apple a természetvédelem egyik élharcosa, ezért az épület környezete teljesen parkosított lesz több ezer fával, bokorral, sétautakkal.

Ezen felvezetés után jöjjenek a képek. Aki a teljes kollekcióra kíváncsi, az ide kattintva megnézheti azokat.


2014. augusztus


2015. február


2015. szeptember


2016. január


2016. augusztus

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!