fbpx Skip to content

A blogon rendszeresen beszámolunk az Apple új központjának, a Campus 2-nek építéséről. Dokumentaristák rendszeresen készítenek drónos videókat az építkezésről, így mi is nyomon követhetjük annak haladását. A napokban napvilágot látott egy újabb videó.

campus-2-drone-flyover-dec-2015

Gombamódra nőnek ki a földből az épületek, egyre jobban körvonalazódik az űrhajó alakú épület formája. A videóban madártávlatú és egészen közeli képeket is láthatunk.

A köralakú épület nagy részében már eljutottak a negyedik emeletig, de szemre vételezhetjük az Apple-hegyet (Mt. Apple), a garázst, a fejlesztő központot, láthatjuk a földalatti előadótermet (Auditorium) is, amelyben a jövőben számos keynote-ot fognak tartani. Az előadóterem már szerepelt egy korábbi videóban is, amit itt megtekinthettek, így látható a haladás üteme. A videó érdekessége, hogy alámondásként Steve Jobs híres, stanfordi beszédéből hallhatunk részleteket (amit ti is megnézhettek itt).

Az építkezés befejezése 2016 végére várható, utána kezdhetnek a dolgozók átköltözni az épületegyüttesbe. Az épületben 12 ezer ember fog dolgozni, 260 ezer négyzetméternyi iroda lesz benne, de épül egy fitneszközpont is, és természetesen lesz benne Apple Store és az elmaradhatatlan Caffè Macs is.

A videót elnézve néha az az érzésem, hogy egy négyemeletes lakóparkot látok épülni valahol Budapest agglomerációjában, de lehet, hogy én rendelkezem túl jó fantáziával… 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment