fbpx Skip to content

Pár hete jelent meg az iOS 10.2-es rendszer jailbreakje, amiről mi is írtunk. A dolog szépséghibája, hogy a jailbreak nem untethered, így – fizetős fejlesztői fiók hiányában – hetente le kell futtatni a jailbreaket.

napokban jelent meg egy tweak, amely megmondja, mikor jár le a 7 nap, így nem kell állandóan fejben tartani a lejáratot.

A Yalu jailbreakről röviden: ez egy semi-tethered jailbreak, azaz a rendszer újraindítása után a jailbreak nem töltődik be, azt újból le kell futtatnunk. A Yalu ehhez technikailag egy app telepítését igényli – amit alá kell írni egy tanúsítvánnyal. Abban az esetben, ha az Apple ID-nk segítségével sosem regisztráltunk ingyenes vagy fizetős fejlesztői fiókot a developer.apple.com oldalon, akkor csak 7 napig érvényes tanúsítványt kapunk. Ennek eredményeként, mivel a Yalu appot a készülék újraindítása után minden esetben le kell futtatni ahhoz, hogy a jailbreak újból aktív legyen, egy hét elteltével már a tanúsítvány lejárta miatt ezt az iOS megakadályozná.

Nálunk a családban jónéhány jailbreakelt készülék van, így nem egyszerű fejben tartani az adott készüléken lévő jailbreak lejáratát. Ezt könnyíti meg a Cydiában napokban megjelent CertRemainTime nevű tweak, mely kiírja a tanúsítvány lejárati dátumát.

Használatához nem kell mást tenni, mint a Cydiában rákeresni, telepíteni és elindítani. Voilá és már láthatjuk is, mikor jár le a tanúsítvány.

Ha valaki az Immortal nevű tweaket is használja, akkor már ezzel sem kell foglalkoznia, mivel a programocska megakadályozza a tanúsítvány lejáratát, így nem kell hetente a megújítással foglalkozni. Ebben az esetben a következő kép fogad a CertRemainTime indítása után:

Nem kell aggódni, a tanúsítvány létezik és nem járt le. A hírek szerint a Yalu fejlesztője, Luca Todesco és Saurik is dolgozik azon, hogy ne kelljen hetente lefuttatni a jailbreaket, megoldást egy héten belül ígértek.

Mivel az Apple egyre több olyan funkciót rak az iOS-be, ami korábban csak jailbreakkel volt elérhető, ezért manapság kevesebben törik fel a telefonjukat. Véleményem szerint a megszorítások ugyan csökkentek, de még bőven van olyan funkció, amiért érdemes feltörni a készüléket. Amíg ezek nem válnak a gyári rendszer részévé, addig jailbreakelni fogok. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

44 Comments

  1. Köszi szépen! Számomra hasznos volt főleg az immortal tweak megismertetése ????

  2. Jah letöltöttem a CertRemaningTime-ot is és kiírja a lejárati időt tehát nem működik…. ????

  3. Iphone 7-el biztos megvárják a 10.3-at. Remélem megcsinálják. Erröl nincs hír?

  4. Elvileg Jailbreak 32bit készülékekre ios 9.2 – 9.3.3

  5. Azt irtad :

    ” Abban az esetben, ha az Apple ID-nk segítségével sosem regisztráltunk ingyenes vagy fizetős fejlesztői fiókot a developer.apple.com oldalon, akkor csak 7 napig érvényes tanúsítványt kapunk. ”

    Mi van akkor, ha regisztráltunk?

  6. @klapparcircus:
    Én múlthéten pénteken regisztráltam (aka telepítettem újra ugyan azzal az id-vel) apple azt írta, hogy már használtam, de attól függetlenül ugyan úgy jailbreakelt-e

  7. @klapparcircus: ingyenes fiók esetén tudtommal szintén 7 nap (de nincs ingyenes fiókom), fizetős fiók esetén meg általában 1 év a tanúsítvány létrehozásától számítva, de azt meg nem fogod erre használni, mert ha az Apple úgy dönt, hogy felszámolja ezt, akkor egyszerűen felbonthatja a fejlesztői megállapodást, és ha van rendes appod az App Store-ban, akkor azokat is kihajítja, hiszen megszegted a megállapodás feltételeit.

    egyébként a folyamatos visszaélések miatt valószínűleg lépni fog az Apple ezügyben.

  8. Nekem az is jó lenne ha az immortal működne yaluval ha tényleg nem engedi lejárni a tanúsítványt

  9. Ios 10.0.2 re is telelpíthető ez a jailbrake?

  10. @stei: és ennek mi köze van a Yaluhoz? ráadásul a 9.3.3-ig a Pangu gond nélkül használható, mindössze a 9.3.4 esetén támogat 6 készüléktípust, 9.3.5-re ez sem jó.

  11. Korábban mindig jailbreakelve volt a készülékem. iOS8 megjelenése óta talán csak egyszer, egy rövid időre. Milyen olyan alkalmazás/funkció van jelenleg,
    ami miatt megéri? (Akár lehetne egy posztot is indítani 3 kedvenc cydiás appom címmel. Cikkben a szerzők, kommentben a többi felhasználó ajánlatával.)

  12. Ez 32 bites telefonhoz jó. A pangu 64 biteshez csak. Na értsd már meg.

  13. @stei: és ennek mi köze az iOS 10-es Yaluhoz?

  14. Nekem csak a call recorder a fontos. Más nem érdekel és soha nem is érdekelt iphone 5 óta. Csak most az iphone 7 10.2 vel vagyok meglőve

  15. És ennek, és ennek, és ennek????

  16. @Jadeye: Ez igen hasznos tábla, köszi! Egy kérdésem maradt, mi a különbség beta 6 és 7 közt? I6-ra (10.1.1) szeretném felrakni a JB-et.

  17. @crampus: mindig használd a legfrissebbet. a változások a fejlesztő weboldalán találhatóak.

  18. Sziasztok.Megpróbáltam újra ráhúzni a jb-t a szifonomra viszont kiírja azt a hibát,hogy csináltassak egy alkalmazásspecifikus jelszót.Viszont én már régebben létrehoztam egyet.Ilyenkor mi a teendő? 🙂 @Jadeye

  19. @halaszlaci: akkor használd azt az alkalmazásspecifikus jelszót, amikor az Apple ID-t és jelszót kéri.

  20. Megnyiton a cydia impactort,behuzom a legfrisebb beta ipa-t,keri az emailt meg a jelszot(megadom neki amivel eloszor beleptem) utana kiirja hogy lepjek be az appleid.apple.com oldalra es ha elfelejtettem akkor csinaljak egy uj jelszot.Az impactor viszont nem is keri,hogy adjam meg a generalt jelszot.Valami otlet? 🙂

  21. Nekem 2 napja járt le a yalu tanúsítvány és még mindig megy nem indult újra a telefon viszont új tweaket nem enged felrakni!

  22. @Nrbrtbgg: @Nrbrtbgg: szeva norb
    a 10.2.1 van már valami? tudtok valamit?

  23. Szevsztok!A 10.2.1 van már jailbreak? köszönöm

  24. @John Ferrari sajna én itt egy senki vagyok csak sokat írogatok ide mert foglalkoztat a Jailbreak de szerintem még nincs… ha van vagy lesz Jadeye úgyis posztolja. 😉

  25. Oke. Koszi a valaszt.nem talalni sehol meg sajna 🙁

  26. @John Ferrari: azért nem lehet megtalálni, mert nincs 10.2.1-re jailbreak jelenleg.

  27. ???? szeva Jadeye . Hallod ez akkor miez? [Link törölve.]
    ????

  28. Vagom. Gondoltam megprobalom . Aztan nem jartam sikerrrel pedig super vpn rajtam fel. De semmi.meg soha nem volt Cydia a telomon. Aztan igy ratok talaltam. Nagyon kiraly hogy ilyen oldalt mukodtetsz (mukodtettek) letoltottem a Szifon appot mindenkinek ajanlom. Jo lett! Aztan majd most varok,mert nem tudom vissza tenni a korabbi verziot sem, szal ezt beneztem . Egyebkent meg annyit hogy altalaban milyen ido kozonkent szoktak cydiat kiadni az adott verziora? Marmint ugy ertem hogy van a Yalu ugye 10.2 re es mondjuk amikor megjelenik a 10.3 ami mar van . De azt akarom ebbol kihozni vagy inkabb kerdezni toled,gondolom nem ma kezdted,es tudsz egy frapans valaszt adni! Barmikor erkezhet ilyenkor a Jailreak (Cydia) 10.2.1/ vagy ebben az esetben varni kell vele!?

  29. Koszonom. Ez hasznos volt !!

  30. Sziasztok,egy kérdésem lenne.

    Cydia impactor ezzel a hibaüzenettel fogad:

    provision.cpp:62
    _assert(response.head[“content-type”] = = “text/x-xml-plist”)

    valami ötlet esetleg? 🙂

  31. @Jadeye:

    jaaa,hogy ezt is figyelni kell.Köszönöm már sikerült 🙂 Amit viszont nem nagyon értek,hogy elméletileg ehhez a jb-hez nem kell gépre kötni a szifont.Viszont tegnap újraindítottam és hiába kattintok a yalu102 ikonra,egyből kilép és ennyi.Nem igazán értem…..

  32. @halaszlaci: hát mert ahogyan a cikkben le van írva, ha lejárt a tanúsítvány, amivel alá lett írva, akkor nem indul el az app.

  33. Sziasztok!
    Valaki kapott már ilyen üzenetet?
    http-win.cpp:158
    Peer certificate cannot be authenticated with given CA cerificates SSL certificate problem: self signed certificate in certificate chain

    Egyszerűen nem megy fel a jailbreak!

  34. @zsola76: a legfrissebb Cydia Impactorral próbálod?

  35. @Jadeye: Köszönöm!
    Így már megy!
    Üdv: Zsola

  36. Sziasztok!

    Valaki nem találkozott ezzel a hibaüzenettel jailbreak során?
    Legújabb cydia Impactorral próbálom. Minden eszközömön ez az üzenet van.
    A folyamat elindul, aztán leáll.

    You already have a current iOS Development certificate or a pending certificate request.
    Köszi


Add a Comment