Mennyi ideig tart ki a Yalu jailbreaked?

Pár hete jelent meg az iOS 10.2-es rendszer jailbreakje, amiről mi is írtunk. A dolog szépséghibája, hogy a jailbreak nem untethered, így – fizetős fejlesztői fiók hiányában – hetente le kell futtatni a jailbreaket.

napokban jelent meg egy tweak, amely megmondja, mikor jár le a 7 nap, így nem kell állandóan fejben tartani a lejáratot.

A Yalu jailbreakről röviden: ez egy semi-tethered jailbreak, azaz a rendszer újraindítása után a jailbreak nem töltődik be, azt újból le kell futtatnunk. A Yalu ehhez technikailag egy app telepítését igényli – amit alá kell írni egy tanúsítvánnyal. Abban az esetben, ha az Apple ID-nk segítségével sosem regisztráltunk ingyenes vagy fizetős fejlesztői fiókot a developer.apple.com oldalon, akkor csak 7 napig érvényes tanúsítványt kapunk. Ennek eredményeként, mivel a Yalu appot a készülék újraindítása után minden esetben le kell futtatni ahhoz, hogy a jailbreak újból aktív legyen, egy hét elteltével már a tanúsítvány lejárta miatt ezt az iOS megakadályozná.

Nálunk a családban jónéhány jailbreakelt készülék van, így nem egyszerű fejben tartani az adott készüléken lévő jailbreak lejáratát. Ezt könnyíti meg a Cydiában napokban megjelent CertRemainTime nevű tweak, mely kiírja a tanúsítvány lejárati dátumát.

Használatához nem kell mást tenni, mint a Cydiában rákeresni, telepíteni és elindítani. Voilá és már láthatjuk is, mikor jár le a tanúsítvány.

Ha valaki az Immortal nevű tweaket is használja, akkor már ezzel sem kell foglalkoznia, mivel a programocska megakadályozza a tanúsítvány lejáratát, így nem kell hetente a megújítással foglalkozni. Ebben az esetben a következő kép fogad a CertRemainTime indítása után:

Nem kell aggódni, a tanúsítvány létezik és nem járt le. A hírek szerint a Yalu fejlesztője, Luca Todesco és Saurik is dolgozik azon, hogy ne kelljen hetente lefuttatni a jailbreaket, megoldást egy héten belül ígértek.

Mivel az Apple egyre több olyan funkciót rak az iOS-be, ami korábban csak jailbreakkel volt elérhető, ezért manapság kevesebben törik fel a telefonjukat. Véleményem szerint a megszorítások ugyan csökkentek, de még bőven van olyan funkció, amiért érdemes feltörni a készüléket. Amíg ezek nem válnak a gyári rendszer részévé, addig jailbreakelni fogok. 🙂

Kapcsolódó cikkek:

 1. Azt irtad :

  ” Abban az esetben, ha az Apple ID-nk segítségével sosem regisztráltunk ingyenes vagy fizetős fejlesztői fiókot a developer.apple.com oldalon, akkor csak 7 napig érvényes tanúsítványt kapunk. ”

  Mi van akkor, ha regisztráltunk?

 2. @klapparcircus: ingyenes fiók esetén tudtommal szintén 7 nap (de nincs ingyenes fiókom), fizetős fiók esetén meg általában 1 év a tanúsítvány létrehozásától számítva, de azt meg nem fogod erre használni, mert ha az Apple úgy dönt, hogy felszámolja ezt, akkor egyszerűen felbonthatja a fejlesztői megállapodást, és ha van rendes appod az App Store-ban, akkor azokat is kihajítja, hiszen megszegted a megállapodás feltételeit.

  egyébként a folyamatos visszaélések miatt valószínűleg lépni fog az Apple ezügyben.

 3. Korábban mindig jailbreakelve volt a készülékem. iOS8 megjelenése óta talán csak egyszer, egy rövid időre. Milyen olyan alkalmazás/funkció van jelenleg,
  ami miatt megéri? (Akár lehetne egy posztot is indítani 3 kedvenc cydiás appom címmel. Cikkben a szerzők, kommentben a többi felhasználó ajánlatával.)

 4. Sziasztok.Megpróbáltam újra ráhúzni a jb-t a szifonomra viszont kiírja azt a hibát,hogy csináltassak egy alkalmazásspecifikus jelszót.Viszont én már régebben létrehoztam egyet.Ilyenkor mi a teendő? 🙂 @Jadeye

 5. Megnyiton a cydia impactort,behuzom a legfrisebb beta ipa-t,keri az emailt meg a jelszot(megadom neki amivel eloszor beleptem) utana kiirja hogy lepjek be az appleid.apple.com oldalra es ha elfelejtettem akkor csinaljak egy uj jelszot.Az impactor viszont nem is keri,hogy adjam meg a generalt jelszot.Valami otlet? 🙂

Írd le a véleményedet! Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!