fbpx Skip to content

2016 most már biztos az akkumulátor problémáktól lesz híres. Legutóbb igaz csak szoftveres gond volt, de a 2016-os MacBook Pro-k nem tudták hozni a ígért üzemidőt, ráadásul az Apple saját számolási módszere szerint se. A random kikapcsoló iPhone 6s-ekről se feledkezhetünk el, főleg, hogy ez engem is érintett. És hát persze ott van az elefánt a szobában, a legendás, felrobbanó akksis Samsung Galaxy Note 7.

Az akkumulátor kérdés nem egyszerű dolog, hiszen a felhasználók hosszú üzemidőt szeretnének, akár vastagabb telefonnal, míg az Apple vékony készüléket a közel megszokott üzemidővel, amit ugye úgy tudnak elérni, hogy évről-évre kisebb fogyasztású processzort tesznek a készülékbe. iPhone 7 tulajdonosaként nincs okom panaszra, nagyon jól bírja ez a készülék az egész napos használatot is, de korábbi készülékek használóit rendszeresen látom, hogy töltővel és kábellel mennek mindenhova és ahol csak konnektort találnak, töltik is a telefonjukat. Az akkumulátoroknál akár szeretjük, akár nem, természetes dolog, hogy a használat során veszítenek teljesítményükből, és minél többször töltjük fel és merítjük le őket, annál jobban veszítenek az “erejükből”, sőt most télen azt is figyelembe kell venni, hogy nem igazán szeretik a hideget, gyorsabban merülhetnek ilyen időben, de akár mínuszokban ki is kapcsolhat a készülék.

Amennyiben úgy érzed, már nem bírja olyan sokáig egy töltéssel a telefonod, érdemes az ebben a cikkben található lépeseket végigcsinálni, mert lehet, csak ez a gond. Az akkumulátor állapotának otthoni megtekintésére mi az iBackupBot mellett a coconutBattery-t ajánljuk, amikkel könnyedén ellenőrizheted, hogy telefonod akkumulátorában mennyi élet van még, illetve hány ciklust sikerült már beletöltened. A töltés kapcsán pedig az ebben a cikkben leírtakat javasolt követni: Gyakori kérdések: az Apple készülékek akkumulátorainak töltése.

Egy éves kora után az iPhone-ok jelentős része esetén jelentkeznek akkumulátor problémák. A gyors merülésen túl előfordulhatnak olyan problémák is, melyek egyértelműen az akkumulátor elöregedésére, meghibásodására utalnak, aminek egyetlen megoldása van csak, az akku cseréje. Ilyen problémák lehetnek a váratlan újraindulások, fagyások, a felhasználói beavatkozás nélküli kikapcsolások (ez legtöbbször hidegben szokott előfordulni) és akár a teljes használhatatlanság. A hibákért gyakran a nem megfelelő töltőadapterek a felelősek, de az ok nem minden esetben egyértelmű, mert más alkatrészek meghibásodása is gyakran okoz hasonló tüneteket.

Az egyik leghálásabb és legkönnyebb  szervizelés az iPhone 4/4s akkumulátor cseréje. Elég csak az alsó két csavart kitekerni, a hátlapot felcsúsztatni és máris az akksival találjuk magunkat szembe. További két csavar eltávolítása után már le is tudjuk csatlakoztatni a hibás akksit az alaplapról, amit utána a kis műanyag kiemelő fülecskével el is távolíthatunk a készülékből, hogy a helyére betehessük az új akkumulátort és a telefon tulajdonosa újra élvezhesse a hosszú üzemórákat.

A következő akciónkban a rakoncátlankodó iPhone 4s akkumulátorokat cseréljük kedvezményesen, a részletekért kattints ide. A csere mindössze fél óra alatt elkészül és a jól megszokott 6 hónap garanciát vállaljuk rá. Kérdéseitekkel bátran forduljatok hozzánk!

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment