Fizetős javítási program az iPhone 6 Plus készülékek kijelző- és érintésérzékelési hibájára

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple megállapította, hogy az iPhone 6 Plus készülékek egy részének kijelzője vagy érintésérzékelése meghibásodhat, ha a készüléket többször is kemény felületre ejtjük le, és azt utána további stressz éri. Ennek eredményeként az tapasztalható, hogy nem érzékel a kijelző, illetve a felső sávban sokszor egy nagyobb, kiszürkült csík is megjelenik.

iphone6plus-kijelzo-csereprogram-cover

Amennyiben a készülékünk a fenti hibákat produkálja, és a kijelző nincs megrepedve vagy betörve, az Apple hivatalos szervizpartnerei jelen esetben fizetős javításként, a gyártó által javasolt, 52 099Ft-ért javítják az érintett eszközöket. Az Apple felhívja a figyelmet arra is, hogy ez a költség csak gyártói javaslat, a szervizpartnerek esetén az ár eltérő lehet.

Így zajlik a javítás

A készüléket a legközelebbi hivatalos Apple-szervizzel javíttathatod meg. A javítás időtartamáról a kiválasztott szervizpartner tud pontosabb információval szolgálni. Az Apple hivatalos szervizpartnerei azt is ellenőrzik majd, hogy a készülék megfelelő állapotban van-e, és hogy jogosult-e a javításra.

iphone-6-plus-screen-flickering

Ez a program csak az iPhone 6 Plus készülékek esetén és csak az Apple-nél és annak hivatalos szervizpartnereinél érhető el, a mobilszolgáltatóknál nem, tehát a mobilszolgáltatótól vásárolt készüléket is az Apple-höz vagy szervizpartneréhez kell bevinni.

Az iPhone 6, tehát a nem Plus modellekre jelenleg nincs ilyen javítási program!

iphone6plus-repair-flicker

Bővebb információkért vedd fel a kapcsolatot a kívánt szervizpartnerrel.

Előkészületek a készülék leadása előtt

Mielőtt leadnád a készüléked, a következő lépéseket mindenképp tedd meg:

További információk

Az Apple korlátozhatja a javítást arra az országra, ahol a készülék eredetileg megvásárlásra került. Amennyiben a készülék az EGT (Európai Gazdasági Térség) tagországainak egyikében került megvásárlásra, úgy más tagországokban is elérhető a javítás.

Amennyiben korábban emiatt a probléma miatt az Apple díj ellenében javította meg a készüléket, úgy az Apple fel fogja venni veled a kapcsolatot a különbözet jóváírása kapcsán.

Ha nem kaptál megkeresést az Apple-től ezügyben, de korábban már fizettél a javításért, vedd fel az Apple-lel a kapcsolatot.

Ez a program a készülék eredeti értékesítésétől számított 5 éven belül érhető el.

(2016. 11. 17-i információk)

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Nálam előjött a probléma, de egyszer sem ejtettem le, vagy tettem volna ki “stressz”nek…
  iFixit ha jól emlékszem azt mondta m1, hogy kicserélik a kijelzőt a probléma ugyan úgy előjön, most akkor mit cserélnek 52ezerért? Főleg úgy ha a kijelző 100%os?

  Mert ha bemegyek az istyle ba egy kalapáccsal és rábaszok hogy “most már tényleg szar” akkor azt mondom, hogy oké persze 52 ezer…

 2. @Jadeye:
  Ezt honnan vetted? Én ahogy elolvastam a cikketeket/apple oldalon lévő angol szöveget ez jön le:
  “Ez a te hibád, ha azt hiszed, hogy ingyen megjavítjuk tévedsz! fizessééééél!”

 3. @princesama1: mármint mit vettem honnan? azt, hogy ha nincs elrepedve vagy összetörve a kijelző, és garanciális a készüléked, akkor nem kerül pénzbe a javítás? mert ha erre gondolsz, akkor hívd fel az Apple-t.

  mivel az iPhone 6 Plus készülékek esetén általában már nem érvényes a garancia, így azoknál ez garancián túli javítás.

 4. Úgy látszik Apple már nem olyan jó fej, mint régebben. Pl. Az iPhone 5 nél a bekapcsologomb javítást garancián kívűl javították, mert elcseszték a gyártását. Ez ugyan az,de fizess 52 ezret… Hiába kell a pénz nagyon…

 5. @jagBp: az Apple oldalán ez szerepel:

  Apple or an Apple Authorized Service Provider will repair your device for a manufacturer’s suggested service price of HUF52,099. Pricing offered by Apple Authorized Service Providers may vary.

  ha kérdésed van a javítás költségével kapcsolatban, hívd fel az Apple-t vagy a kiszemelt szervizpartnert.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!