fbpx Skip to content

Alig egy héttel az iOS 10, a watchOS 3, a tvOS 10, és egy nappal a macOS Sierra megjelenése után az Apple ma este elérhetővé tette ezek újabb verzióinak első bétáját.

ios10-1-watchos3-1-tvos10-1-sierra10-12-1-beta-1

Az iOS 10.1 beta 1 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 3.1 beta 1 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, szintén a béta profil telepítése után; a tvOS 10.0.1 beta 1 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

iOS 10.1 beta 1

Az iOS 10.1 beta 1 build száma 14B55c.

Újdonságok

Az iOS 10.1 beta 1-ben az alábbi újdonságok találhatóak.

Elérhetővé vált az iPhone 7 Plus készülékek esetén a keynote-on bemutatott “bokeh” portréfotózási mód bétája, amivel a háttér elmosódottá tehető a két kamerának köszönhetően.

portrait-beta portrait-further-closer-2

A TechCrunch egy egész hosszú cikkben mutatja be ezt a módot, több példával is illusztrálva.

portrait-pair2x

iOS 10.1 beta 1 letöltési linkek

Az iOS 10.1 beta 1 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 3.1 beta 1

Az iOS 10.1 beta 1 mellett a watchOS 3.1 beta 1 is elérhetővé vált a fejlesztők számára. A build itt 14S452 lett.

kiadási információk alapján ez a verzió elsősorban hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A watchOS 3.1 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

tvOS 10.0.1 beta 1

Az új build verziószáma 14U54.

kiadási információk alapján ez a verzió elsősorban hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs Apple TV-t támogatja.

macOS Sierra 10.12.1 beta 1

Az új build verziószáma 16B2327e.

kiadási információk alapján ez a verzió elsősorban hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 10 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 10 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 10-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 3-ról szólókat meg itt, a tvOS 10-ről készülteket itt, a macOS Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. Ha más frissítés nincs akkor 6s-re felesleges csak akkor nem tudom mi az 1.8 giga.

  2. Én sem értem, de az normalis hogy angolul adja ki a frissitest? IOS 10.1Developer beta 1? Es alatta az iras is angol..? Eddig nem magyar volt? 🙂

  3. Remélem ebbe már lesznek új háttérképek, mert ez nem megszokott. Új iOS, új hátterek. 🙂

  4. Sziasztok!
    Nekem a múltheti frissítés óta is 10.1-et ír ki a telefonom, ez hogy lehet? Van valakinek valami ötlete. Illetve a frissítés óta nem működik rendesen a telefon menü sokszor lefagy nem lehet használni a névjegyzéket. És azt is észrevettem, hogy jobban merül a telefonom. Iphone SE

  5. Jo lenne ha fobb problemakat javitanak!i6 es i5s en is blue screen bug amikor ujrakell inditani a telefont,csak az egyik idegesito problema. Az applet felhivva csak annyit tudtak mondani igy telepitsd ujra ugy telepitsd ujra. De semmi se valtozott es meguntam. Visza tettem mikd kettore a 9.3.5 ot. Twitter is tele ezekkel a bugokkal.De az apple erdemleges valaszt sehova se tud adni ami orvosolhatna az egeszet. Meg hol jo a touch id hol nem. A 10 tetszik de igy semmire sem jo. A 9.3.5on meg sokkal gordulekenyebb minden folyamat nincs varakozas lassulas.
    Mindegy januarban jon a 7 aztan csere. 🙂

  6. Remélem minél előbb kijön egy végleges frissítés iOS-re.
    iPhone 5s-en az iOS 10-zel olyanokat tapasztalok amiket korábban sosem;

    – Többször előfordult már, hogy nem reagál a kijelző amikor fel akarom venni a telefont.

    – Más esetben csak totálisan lefagy a kijelző, totál feleslegesen nyomkodok rajta bármit, miután lezárom a kijelzőt már fel sem éled. Csak egy nagy restarttal tudok életet lehelni…Ez már androidos szint amit tapasztalok…borzalmas.

  7. 5s-en csupán az üzenetek újdonságainak kezdetleges hibái jelentkeznek..
    Szerintem ez teljesen elfogadható..

  8. Síróknak:
    https://www.youtube.com/watch?v=zRIbf6JqkNc

    Nekem teljesen jól működik minden, Beta 2 óta, a hiba nálatok van.
    1 friss install és a hibák nagy része megoldódik.

  9. @meszi83: Most komolyan neked ez a kék képernyő problémát okoz? Én havonta 1x indítom újra a készüléket, akkor sem figyelem.

  10. @tonysoprano: “Nekem a múltheti frissítés óta is 10.1-et ír ki a telefonom, ez hogy lehet?”
    idézek az iOS 10-ről szóló cikkből, ahol ezt direkt kiemeltük vastagon:

    A hivatalosan megjelent iOS 10 verziója 10.0.1, buildszáma 14A403, ami megegyezik a GM buildjével

    http://szifon.com/2016/09/13/megjelent-az-ios-10/

  11. Ahogy irtam nem csak ez!!Touch id hol megy hol nem,8honapos telo elotte ment rendesen!Alkalmazasok megnyitaskor megfagynak,vibralo kep ujrainditaskor,vagy ki es bekapcolaskor a szeleknel majd idovel abbahagyja…sorolhatnam meg hogy mily csodas dolgokat muvelt a telefonokkal. Es nem kell konni hogy ezt csinaljak vagy azt dsinaljak,mert eleg reg ota hasznalok iphonet es hidd el csinaltam vele mar mindent de semmi. Nagyon jo meked hogy csak 1x kell ujra inditanid a telefont eshogy ez nem zavar de van tobb szaz embert akit hidd el igen ha van egy nagy premium kategoriaju telefonja akkor legalabb iylen szarokkal ne baszak el a frissitessel.

  12. Az normalis szerintetek hogy kb 10 percenkent iranytut kalibral az iphonom (6s). Bekapcsoltam hogy allandoan mutassa hogy ha valami hasznal gps-t es szinte allandoan mutat

  13. @meszi83: ha hibákat tapasztalsz, azt az Apple felé kell jelenteni, ők azok, akik ezt orvosolni tudják. ha senki nem jelzi nekik ezeket a hibákat, akkor lényegesen alacsonyabb a valószínűsége annak, hogy kijavítják őket. http://szifon.com/2015/01/18/gyakori-kerdesek-hogyan-kuldheto-visszajelzes-az-apple-nek/

    az iOS 10.1 pedig jelenleg béta, tehát mondhatni “törvényszerű”, hogy lehetnek benne hibák, hiszen akkor nem lenne béta.

    egyébként pedig: http://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

    @diario: kapcsold ki a helymeghatározás alatt, hogy mihez használjon GPS-t.

  14. Az óké hogy kikapcsolom, de nem értem miert kalibralja allandoan az iranytut …? Es nem kellhet az valamire

  15. Jeleztem felejuk!Azt telefonon keresztul es azt ajanlottak hogy igy huzzam ujra,ugy huzzam ujra a telot. Semmi!Es nagyon sokan jeleztuk a twitter oldalukon is ahol utanna privatban is el lehet kondani nekik de semmi olyat nem tudtak mondani ami segit a baj kikuszobolesen!

  16. Ja es ez a vegleges verzio nem a beta tesztelos!Ez ami mindenki szamara elerheto…

  17. @diario: akkor szokta újrakalibrálni, ha sok az elektromágneses interferencia.

    @meszi83: 5s-en és 6s-en is az iOS 10 van fent a legelső béta óta (értelemszerűen most meg a hivatalos verzió), de semmi ilyet nem tapasztalok, pedig frissítéssel ment fel, tehát nem új iPhone-ként állítottam be. ha az iOS 10 maga lenne hibás, akkor annak kivétel nélkül az összes készüléken jelentkeznie kellene. de ez sehogyan sem kapcsolódik az iOS 10.1 bétához, amiről a fenti cikk szól.

  18. Iphone 5s es iphone 6 ot irtam!Nezz szet majd twitteren es latni fogod mennyien panaszkodnak!
    Ennyire rosz ios frissitessel neg nem talalkoztam pedig iphone 3 ota frissitgetem… 🙂

  19. @meszi83: “i6 es i5s en is blue screen bug amikor ujrakell inditani a telefont,csak az egyik idegesito problema”

    most nem azért, de amit te emlegetsz kék képernyő, az csak a reset(!) esetén van! az meg nem az újraindítás! az újraindításhoz a power gomb hosszú lenyomása után húzod el a csúszkát a kikapcsoláshoz, majd visszakapcsolod. a reset akkor használandó, ha a rendes kikapcsolás nem működik, vagy a készülék szoftveresen nem reagál. a reset kapcsán abszolúte érthetetlen a probléma, hiszen a reset nem arra van, hogy folyamatosan használd.

  20. Szerintem meg szuper frissítés 5s és 6s készüléken is . Nem voltak ilyen jellegű problémáim sosem . A környezetemben sem . Jól működik mindkét típuson

  21. Kint a public beta….

  22. Na, mégtöbb lesz a sírás…

  23. No most van az, hogy nagyon nem örülök az i7-nek… mostantól minden frissítés erről fog szolni, a többi meg jól le lesz kakilva… 🙁

  24. @tzolesz: ez a portréfotózás kizárólag a kétkamerás iPhone 7 Plus esetén van, a sima 7 nem rendelkezik vele. tehát ha nem 7 Plus-t vett valaki, akkor pont ugyanott van ezzel, mint te.

  25. A fiamnak van egy Iphone 5s-e és mióta az Ios10 van rajta azóta nem működik az ujjlenyomat olvasó. Visszatettem rá a 9.3.5-öt, azzal szépen megy. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet ,a baj?


Add a Comment