fbpx Skip to content

Az Apple az új szoftverében még nagyobb hangsúlyt fektet az otthoni automatizálásra. Ez ezért is fontos, mert számos olyan kiegészítő áll már rendelkezésre, ami megkönnyíti az otthonunk irányítását.

homekit-multiple-remote-access-ipad

Külföldön, főleg az Egyesült Államokban már szinte mindent irányíthatunk a telefonunkkal. Garázskapukat, lámpákat, klímát, és így tovább. Hazánkban sajnos egyelőre még nem ennyire elterjedt az otthoni automatizálás, de már az Apple-nek hála is egyre több otthonban vannak okos eszközök.

A Szifon csapat több tagjának is vannak már okos kiegészítői, ilyen például a Philips Hue család, vagy a Lifx izzó, a Netatmo, a Wemo, a Nest, a Dropcam, és így tovább. Ezek egy része már HomeKit támogatást is kapott, ami azt jelenti, hogy nem csak a saját alkalmazásával lehet használni, hanem akár más appokkal vagy az iOS 10-ben megjelenő Otthon (Home) appal. A HomeKit támogatás tulajdonképpen azt jelenti, hogy még jobban, még könnyebben kommunikáljon az eszköz az Apple ökoszisztémájában, és ezzel együtt akár Sirivel vezéreljük is.

A legelterjedtebb HomeKit hardver hazánkban a Philips Hue, mellyel a lakás bármely pontján fel-le kapcsolhatjuk a világítást a telefonunkkal vagy akár a Sirivel.

Az iOS 10-ben megjelenő Otthon appal könnyedén beállíthatjuk ezeket az okos eszközöket. Létrehozhatunk szobákat, ahol egyszerre irányíthatjuk ezeket. Például, ha hamarosan hazaérünk, akkor indítsuk be a ventilátort, kapcsoljuk be a világítást. Ezt helymeghatározás alapján automatikusan is megteszi helyettünk az iOS 10.

IMG_1585

Eddig csak azokat az eszközeinket tudtunk távolról is irányítani, amiknek volt saját alkalmazásuk és az alkalmazáson belül elértük távolról az adott hardvert. Mostantól azonban az Apple HomeKit segítségével már nem kell ezekkel a fejlesztőknek foglalkozniuk, mert az Apple TV és az otthon lévő iPad is megkapja ezt a funkciót. Segítségükkel távolról is elérjük majd az okos eszközeinket, és persze kényelmesen beépül az iOS-be is, tehát bármilyen más app is segítségül hívhatja a HomeKitet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Sziasztok!
    iOS 9.3.2 iPhone 5S-en az adatvédelmi beallitasokon belül van HomeKit fül, de HomeKitet, mint alkalmazást nem találom se a telefonban, se pedig App Storeban. Olvastam fórumokon hasonló problémát, de nem találtam megoldást…hogy tudok hozzáférni a HomeKit alkalmazásához? Esetleg várnom kell iOS 10-re?

  2. @Simo: mivel Home alkalmazás nincs az iOS 10 előtt, így nincs mit megtalálnod.

  3. @Jadeye értem, köszi 🙂


Add a Comment