fbpx Skip to content

Egy héttel a az iOS 9.3.2 és a tvOS 9.2.1 megjelenése után az Apple ma este elérhetővé tette ezek új verzióinak első bétáját.

Borítókép: Elérhető az iOS 9.3.3 beta 1 és a tvOS 9.2.2 beta 1.

Az iOS 9.3.3 beta 1 vagy a letöltött IPSW-t betallózva iTunes segítségével telepíthető a fejlesztői készülékekre, vagy egy ideje lehetőség van béta profil telepítésére is, ami után a Szoftverfrissítés menüpontban lehet frissíteni. A tvOS bétája pedig az iOS-hez hasonlóan a béta profil telepítése után OTA használatával tehető fel tvOS-t futtató készülékekre.

Az iOS 9.3.3 beta 1 build száma 13G12 (a 9.3.2-é pedig 13F69).

Kép: Az iOS 9.3.3 beta 1 részlete az Apple fejlesztői központjában.

Újdonságok

Az iOS 9.3.3 beta 1-ben a jelek szerint nincs szemmel látható újdonság – ugyanakkor érdekes azt látni, hogy a 9,7″-es iPad Pro modellekre nem jelent meg a 9.3.3 beta 1.

iOS 9.3.3 beta 1 letöltési linkek

Az iOS 9.3.3 beta 1 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPod:

iPad:

tvOS 9.2.2 beta 1

A build itt 13Y807-re változott.

Kép: A tvOS 9.2.2 beta 1 részlete az Apple fejlesztői központjában.

kiadási információk alapján ez a verzió elsősorban hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Kérdésem van!

Az iOS 9.3.3 még az iPhone 4s-re is elérhető lesz. A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs Apple TV-re érhető el. A hivatalos megjelenési időt nem közölte az Apple.

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 9 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 9 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 9-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 2-ről meg itt, a tvOS-ről pedig itt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

39 Comments

  1. Akkor mi. A fucknak adtak ki megey verziot? 9.3.2 is az ujdonsag h egyszerre lehet hasznalni az aksi kimelo modot meg az ejszakai modot kb 1 ujdonsag de ezt regebbi be is beletehettek volna nem4 beta kellett volna hozza

  2. @ThePhenomenal: nem adott ki semmit az Apple. ez egy fejlesztői béta, a fejlesztőknek, nem pedig a hétköznapi felhasználóknak.

  3. Azt azért tudomásul kell venni, hogy ezek a sokadik béták nem azért jönnek ki hogy valami nagyot villantsanak, hanem hogy olyan dolgokat javítsanak ki amikkel még a bétásoknak is csak kis százaléka találkozik.
    Könnyen megeshet, hogy észre se veszed mit csinált eddig rosszul a telefonod, és azt se fogod észrevenni ha megjavul.
    Ezek a “sokixes” frissítések nem hoznak magyar siri-t vagy usb-drive-ként csatolható rendszert. Legtöbbször semmi látványosat…
    A frissítések 99%-áról nem is tudnánk hogy mit csinálnak, ha itt nem írnák meg…
    Utólag is köszi

  4. @ThePhenomenal:
    Nem neked van, engedd el ezt a dolgot, amúgy is minden beta megjelenése után csak sírsz mint a fürdőskurva, hogy próbálja ki valaki 5S-en, mert a korábbi szerinted lassú akadozik viszont az azt megelőző meg aztán annyira gyors, hogy beszarás, de vajon milyen lehet a most épp kiadott. Azt említettem már, hogy jó lenne ha valaki kipróbálná és leírná neked, hogy változott-e benne valami a korábbi verzióhoz képest?

  5. Es akkor nyilvanos beta is lesz?

  6. @ThePhenomenal:
    Nem az előőb rángatózott a szád, hogy minek adnak ki ennyi beta-t?

  7. előbb

  8. Istenem megint egy iq f@szfej azert rangatozott a szam mert ha adnak ki frissitest akkor legalabb 1 szemmel lathato dolog legyen benne amugy meg lehet jobb lesz a rendszer kitugya ezert kerdeztem

  9. Valaki normalis irja majd le lecci ha lesz nyilvanos beta

  10. @ThePhenomenal:
    Már a legutóbbinál is írtam, hogy a public megjelenése a fejlesztői után egy nappal este 19.00-kor.
    Csakhát ugye ahhoz agy is kellene, hogy ezt megértse/emlékezzen rá valaki…

  11. Azt eddig is tuttam h 1nappal utana jelenik meg csak azt nem h 19:00kor amugy meg nem halsz bele ha leirod megegyszer egy kis ujjgyakorlat nemart

  12. @ThePhenomenal: ha csak a legutóbbi bétákat nézed meg, azonnal láthatod a cikkeink közzétételi időpontjából, hogy magyar idő szerint majdnem percre pontosan este 7-kor (18:45-19:15 között) jelennek meg az új verziók.

  13. Itt vannak az updatek a 9.3.2-ben, lehet mazsolázni, java részt security fixek..

    https://support.apple.com/hu-hu/HT206568

    Egy ilyen alverzió kiadása általában nem hoz érzékelhető változást mezei juzernek, attól még viszont fontos lehet, ha javítanak benne egy biztonsági hibát. Ez az ami nincs más gyártóknál.

  14. @lalamper: igen, így igaz, és ezt leírtuk a 9.3.2 megjelenéséről szóló cikkben is, még ha nem is ilyen részletességgel. csak mivel ezek nem szemmel látható dolgok a legtöbb esetben, így sokaknak fel sem tűnnek.

  15. Plusz az Apple rájött, hogy lehet megszivatni a jailbreak fejlesztőket ezekkel a folyamatos, sűrű, apróbb frissítésekkel

  16. @petyus33: az Apple a legelső iPhone óta folyamatosan javítja a különféle jailbreakek által kihasznált hibákat, és folyamatosan adtak ki régen is frissítéseket, amik ezeket a sebezhetőségeket orvosolták.

  17. Nem ugy erti, hanem, hogy mindig jon ki ujabb releasr es igy nem adjak ki a jb-t mert hatha ellovik azt.

  18. @farkas63: kérdés, mi értelme van egy 9.x.y alverzióval vacakolni, ha később használható lenne már rögtön az ősszel megjelenő új készülékre és az iOS 10-re is egy userland-típusú jailbreak. ha időközben az Apple kijavítja az adott hibát, akkor visszamenőlegesen is sokszor elérhető szokott lenni egy jailbreak. legutóbb megjelent a 9.1-re például, miközben már régen volt újabb iOS-verzió.

  19. farkas63, úgy látszik te érted mire céloztam. Nem mindegy, hogy 2-3 hetente adnak ki frissítéseket, bétákat, végleges verziót, vagy mondjuk havonta, kéthavonta. Korábban nem volt trend ez a gyakori, apróbb, alverzió frissítés. Volt is rá jailbreak. De hát okoskodni mindíg, meg rákontrázni lehet természetesen

  20. Jadeye! Tudod mi a gond? Ha kiadják a 10-est, annak is lesznek alverziói, kisebb frissítései, ha sűrűn jönnek, akkor az is be fog kavarni a jailbreaknek, ugyanis a sűrű frissítés elbizonytalanítja majd a fejlesztőket akkor is, mint most. Minek dobják ki, mikor pár hét múlva egy al bétával már be is foltozhatják.

  21. Egy bétával is foltozhatnak, a mostani egy héttel jelent meg a 9.3.2 után!

  22. @petyus33: ki kötelez jailbreakelt rendszer frissítésére? egy-egy főverzió sokkal nagyobb értékű, mint egy alverzió. ha jailbreakelsz, akkor az elmúlt évek alatt már rájöhettél, hogy minden egyes alkalommal így megy ez, az Apple előbb vagy utóbb kijavítja az adott hibát, és minden alkalommal előbb vagy utóbb lesz jailbreak. most sincs ez másképp.

    http://szifon.com/2013/08/19/gyakori-kerdesek-miert-nincs-meg-jailbreak-adott-ios-verziora-miert-kell-ennyit-varni/

  23. Kérdés: mikor volt utoljára az utóbbi 1-2 évben olyan, hogy ennyit kelljen várni egy jailbreakre. Én csak annyit írtam, de ezt kár is cáfolni, hogy a késében tuti közrejátszik a frissítések, béták sűrű megjelenése is. Akár ez lehet az Apple tudatos lépése a jailbreak ellen. (Mellesleg engem nem kötelez semmi, 9.0.2-n megálltam, amíg nem zavarja az appok használatát a nem naprakész rendszer, marad. DE! Az órám szoftwerét pl. nem tudom frissíteni!) Ezért lenne jó, ha lenne gyakoribb jailbreak az újabb verziókhoz.

  24. @petyus33: jelenleg a legfrissebb jailbreakelhető iOS-verzió a 9.1, amihez a jailbreak 2016.03.11-én érkezett meg, miközben a 9.1 már 2015.10.21-én megjelent. a 9.1-re tehát nem volt jailbreak 5 hónapig, és közben már újabb iOS-verziók is megjelentek.

    ezt megelőzően az iOS 9.0-hoz való jailbreak érkezett 2015.10.14.-én, minden előzmény nélkül, 1 hónappal a 9.0 megjelenése után.

    még korábban 2015.06.23-án jelent meg a Taig a 8.3-ra, miközben a 8.3 egyébként már 2015.04.08 óta elérhető volt, tehát majdnem 2 hónapig nem volt jailbreak a 8.3-ra. és noha a 8.3 után egy héttel megérkezett az iOS 8.4, abban az Apple semmit sem javított a jailbreaken, így azt gyakorlatilag rögtön frissíthették hozzá. ezután 2015.08.13-án viszont jött az iOS 8.4.1, ami többek között a jailbreak által kihasznált hibát is javította – de ezt bárki tudta előre, hiszen rögtön le volt írva, hogy aki jailbreakel, az ne frissítsen a 8.4.1-re.

    jelenleg tehát március 11. óta nincs újabb jailbreak, ami teljesen rendben van az elmúlt időszak átlagát nézve.

  25. Lehetséges, hogy a Night Shift rosszul működik a 9.3.2-ben?
    Nálam nem a beállított színre áll be, hanem világosabbra. Nálam a napnyugtás napkeltés van beállítva.

  26. A sima időzítős sem jó. A max melegre van beállítva és csak alig észrevehtő sárgára állítja be automatikusan. Ha kikapcsolom, majd be, akkor jó csak.

  27. Sziasztok. Valakinek jelez publikus bétát? Nekem sajnos nem 🙁
    Előre is köszi a választ!

  28. Most próbálgattam, ezt bizony elcseszték az új verzióval, de rendesen. Erről beszélgetek állandóan, hogy olyan verziót nem képesek kiadni, hogy ami addig működött nem basszák el. Itt a példa. Egy nagy rakás szar az egész. Szebb szavak akkor sem jutnak az eszembe, nincs mit rajtuk fényezni. Komolyan mondom, hogy ezeken a szoftverfejlesztőkön be kell szarni. De úgy is mondhatnám, hogy ezek olyan hülyék, mint a segg. De villogj az iphone-nal, mert az milyen trendi. És akkor ne menjen fel az ember pumpája. Az ilyen szoftverfejlesztőket elküldeném kapálni, de a vezetőjüket is, mert szart sem érnek.

  29. Bangoheifetz szerintem probald meg holnap minimumm 8 orarol nekem is igy szokott lenni

  30. Jadeye! Tavaly októberben volt akkor az uccsó normál, az aktuális verziót érintő jailbreak. A pangu 9.1-nél már a használók nagy része 9.2.1-en volt.

  31. Egyrészt nem kötelező jailbreakelni, senki nem tart pisztolyt senki fejéhez.

    Másrészt az Apple teljesen jól jár el, hogy próbál minél több hibát (és kiskaput) befoltozni, én is azt tenném a helyében. Egy szoftverfejlesztőnek sem jó, ha kiderül hogy lyukas a kód, ezen felül akár üzleti érdekeit is sérti (megkerülöd az Apple kasszáját)

    Harmadrészt amíg jönnek új fícsörök az új iOS-be, lesznek új kiskapuk is JB-re, csak idő kérdése.

    Végezetül, a JB nem alanyi jogon jár, van rá ugyan lehetőség, de megvan az ára (várakozás, csak régebbi SW-n megy, stb.) Ez alapján el lehet dönteni, hogy akarsz el vele élni, netán droidot használsz, mert ott szabad a csók.

  32. láttam hogy jadeye irta h egy nappal kb 7-8 kor jelenik meg de ma szerda van és hétfőn jelent meg ésreggel néztem és még nem elérhető a public beta azóta valaki probálta már?

  33. @muffin69: már tegnap megjelent. le van töltve a készülékedre a béta profil?

  34. tudom mert láttam h egy nappla utána jelenik meg este láttam amit irtál most töltöm mostmár jo merttegnap este 22:35 kor nézte més nem volt jo ma reggel 9:23 kor is néztem és azt irta hogy 9.3.2 naprakész szoftver de nem tudom milehetett a baj lényeg hogy most már jo és akkor ez csak ilye nkisebb hibajavitásoka ttartalmaz a frissités?

  35. @muffin69: nem értem, mit írsz, mert nincs vége a mondatoknak, az egész egybefolyik.

  36. Jadeye hagyd muffin69-et. Vélhetően “A hun” ps. király testvére.

  37. Nagyon jó eddig az új béta!!!


Add a Comment