fbpx Skip to content

Majdnem napra pontosan egy héttel az iOS 9.2 beta 3 megjelenése után az Apple pár perce elérhetővé tette az iOS 9.2 negyedik béta verzióját a fejlesztők és a vállalkozó szellemű tesztelők számára, karöltve a tvOS 9.1 harmadik bétájával.

iOS9.2b4-hero

Az iOS 9.2 beta 4 természetesen OTA frissítésként is elérhető a már 9.2 beta 3-at futtató készülékek esetén, a tvOS pedig ismét sz USB-C kábel használatával tehető fel a legújabb generációs Apple TV-re.

iOS 9.2 beta 4

iOS9.2b4

Az iOS 9.2 beta 4 buildje 13C75, a 9.2 beta 3 pedig 13C71 volt.

Újdonságok

Az iOS 9.2 beta 4-ben az alábbi újdonságok találhatóak a 9.2 beta 3-hoz képest.

  • A 9.2 beta 4-ben nincs szemmel látható újdonság. Az arab nyelvű Siri már az előző béta verzióban is jelen volt, most azonban több oldal is ismét újdonságként említi.

Letöltési linkek

Az iOS 9.2 beta 4 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod touch:

tvOS 9.1 beta 3

A tvOS megjelenésekor már kicsit furcsán nézett ki, hogy a számozása nem egyezik az iOS-szel, és most az iOS 9.2 beta 4-gyel egy időben az Apple elérhetővé tette a fejlesztők számára a tvOS 9.1 beta 3-at is.

tvOS9.1b3-hero

A build itt a 9.1 beta 2 13U5069b-s buildjéről 13U5077a-ra változott. A leírás alapján ez szokás szerint a hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Kérdésem van!

Az iOS 9.2 várható megjelenési idejéről egyelőre nincs információ. Az iOS 9.2 még az iPhone 4s-t is támogatni fogja. A tvOS kizárólag a legújabb generációs Apple TV-t támogatja, így korábbi készülékekre nem telepíthető.

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 9.2 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 9.2 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 9-ről szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

66 Comments

  1. Nagyon remélem,hogy javítani fogják az akadásokat 9.1-hez képest! 🙂 Ha nem,akkor ennyit ér az Apple is.

  2. Publikus beta?

  3. Van publikus béta. Már töltődik. I5s-re 1.3 gb. Remélem hoz valami újdonságot.

  4. A 9.1 katasztrófa. Visszaállítással telepítve ipad air ugy szaggat mintha Android lenne. I5s röcög szaggat. I6-om szaggat. Nehogy valaki ráfogja a hardverre…. 🙂

  5. Én biztos nem fogok frissíteni 9.2-re. Elegem van, hogy ennyi frissítéssel bombázzák az embert! Semmi mást nem mutat, csak azt, hogy folyamatosan elcsesznek valamit és állandóan javítani kell. Kb., mint egy prototípus, pedig az iOS 9-nek nem annak kéne lennie.

  6. Nekem teljesen jól fut, nem akad, nem fagy i5s.
    Én inkább a jailbreak-et várom!! Az mikor várható 9.1-re??

  7. @Emerald: semmilyen frissítéssel nem bombáznak. ha nem állsz neki bétázni, akkor mindez nem is érint, szóval nem igazán érthető a háborgásod. frissíteni meg még a hivatalos verziókra sem kötelező. ha meg nem lenne frissítés, akkor meg az lenne a baj.

  8. Kipróbálná valaki, aki felrakta? A kontaktok listájában, fent a keresőbe elkezdesz gépelni, egyáltalán nem dob ki a kontaktokból találatot szinte csak a mail-ből… Azt hiszem tán a 9.0 óta van ez! Viszont a főképernyőn ugyanez működik rendesen! Elég fura…

  9. @GKrisz: nekem működik iOS 9.2 beta 3

  10. @bacsit: Ez a béta 4. 🙂

  11. iPad-en kicsit gördülékenyebb de még van bőven mit gyorsítani rajta, azért a felső spotlight még mindig szeret akadni, a multitasking is néha-néha döcög, de már haladnak szépen, a 9.9.9 már jó lesz. 😀

  12. Én nem értem…. sokan panaszkodnak a 9.1-re, de az égadta világon semmi bajunk vele. 2 Iphone 6S van a családban az egyik Samsung, a másik TSMC processzoros. Mennek mint a mérgezett egér. Sosem volt még ennyire gördülékeny szifonom.

  13. @Jadeye:

    Hát ja, igaz! Igazából nem a hibajavítással van gond, hanem a hibával. Oké, kiadják, nem működik megfelelően, emberek készítik, előfordul, de akkor 1-2 javítással hozzák helyre, vagy legyen kikapcsolható JB nélkül a frissítési figyelmeztetés. Oké, nem vagytok erre hatással, nem kérés, csak vélemény.

  14. Sziasztok frissítés ide vagy oda nekem teljesen jól működik a telefonom i6 2 nap az aksi,gyors nem akad,a hívás listában a névjegyzék kereső hibátlan szóval szerintem én jó telefont vagy jó ios 9.1 et fogtam ki(vicc volt.)lehetne egy két dolgon változtatni de várjuk mit hoz a 9.2

  15. Nekem normálisan működik. Beta 4 6S Plus.

  16. Csatlakozom az előttem szólókhoz és nem értem, hogy a panaszkodók mit csinálnak a készülékkel! Én 1 hónapja cseréltem a 3 éves 4S-emet, amin 8.4 futott. Az IOS 7 megjelenése óta az volt a leggyorsabb rendszer arra a telefonra. A 9-et is csak az aksiidő miatt nem használtam, az kicsit gyengébb volt alatta, de a rendszer jó volt. Most egy sima 6-om van, gyári 9.0.2-vel és a jb ellenére akadástalanúl megy. Nem lépked ki a programokból, nem fagy le. Villámgyors és imádom. Én egy 6 éves backup-ot cipelek magammal és csak és kizárólag teljes frissítést csinálok illetve a jb-nek köszönhetően mindig chache-t illetve junk file-t ürítek. Annó a 3G-met úgy adtam el, hogy az új tulaj azt mondta, ennyire gyors 3g-t még sosem látott. Nem tudom, mit csináltok a rendszerrel, de nekem semmi gondom vele!

  17. Én nem rakok fel bétákat de az iPad air 2 olyan xar lett, mint egy 40 ezres gép , akadt, amikor kidobáltam a háttérből a megnyitott dolgokat, akkor a képernyő fekete lett, ha ki akartam törölni egy alkalmazást azt nem mindig engedte csak akkor, ha csináltam egy be-ki kapcsolást de 1-2 nap után újból nem engedte… leadtam szervizbe, nagyon kiváncsi leszek…

  18. Szerintem annyira koncentraltak az ipad pro-ra, hogy az optimalizalas a tobbi tablett-ra szar lett igy nem eleg gordulekeny. Lehet, hogy pro-n akadasmentes, fasza, jo minden de a regebbi modelleken egy szar, fos lett.
    Iphone-n nekem is jo ugy ahogy, de ez keszulekfuggo kinek jo, kinek nem. Azert a 6-t es A 6s-t ne hasonlitsatok mar a 4s es 5s-hez lehet jol fut azokon de 5s-n nem mindig, nalam is van mikor felebresztem a keszuleket (5s) olyan lassan ebred fel meg reagal mindenre mint egy tetu, aztan begyorsul.

  19. Igen lehet, viszont tegnap azt írták , hogy gondok vannak az iPad proval is és nem tudni, hogy szoftver vagy más és az is lehet , hogy cserélni kell azokat a készülékeket amin jelentkeztek a problémák , mármint a pron…

  20. @Balázs Pali: Hát elèg durva lenne, ha a cég legújabb csúcskészülékére tervezett oprendszer legfrisebb verziója akadna rajta, vagy nem a megszokott(ios 7-ig) minőséget hozná… Szóval ez nem sok mindent mond, hogy 6s en működik.

  21. jag: ezt hol olvastad?

  22. En se vagyok megelegedve vele. De hat ez van. Vagy meg szokjuk vagy valtunk.

  23. Engem az érdekelne, hogy került -e új támogatott nyelv a Siribe ?

  24. Az ihungaryin ez a címmel van, hogy ; gondok akadtak az iPad proval

  25. Ezzel a..

  26. Siri-Arab nyelv van benne. Magyar meg a kanyarba sem.

  27. @meszi83: hát ez várható volt.

  28. Inkább: "nèzz vissza néhány nap múlva"

  29. Azt nem értem, hogy a panaszkodók, akik a folytonos frissítéseket, meg az Apple-t ekézik, miért nem váltanak droidra? Itt legalább jönnek a frissítések, dolgoznak folyamatosan a szoftveren. Nekem semmi de semmi bajom nincs átlagos felhasználóként az IOS-szel, már kb 5 éve használom. Kicsit néha akad, egyszer egyszer kidob egy app. Nabumm! És akkor mi van? Még mindíg sokkal de sokkal használhatóbb, egyszerűbb mint a droid.

  30. Ota frissiteskent felmegy, de tiszta restorekent az itunes 3194-es hibat dob, sőt beta 3 rol itunes update is ugyan ez a hiba. A beta 3 tokeletesen felmegy itunbol is tehat a host file jo… Mindenesetre érdekes nem tudom mas is tapasztalta e ezt?.
    IPhone 6s

  31. Amugy sokkal jobb i5 on a ios 9.2 pb 4 mint a hivatalos ios 9.1.

  32. @szanyizoli: nincs benne szemmel látható újdonság, de ez neked is feltűnik (vagyis ugye nem), ha felteszed.

    @nakerma1: IPSW-ből elvileg csak fejlesztőként tudod feltenni, tehát ha nincs fejlesztői listán a készüléked, akkor várhatóan az gond lehet.

  33. De ott van a keszülék a beta 3 felmegy es onna ota beta 4.

  34. Nekem nem akad a mostani rendszer, de ma ketszer is teljesen kifagyott a keszulek amikor a beallitasokba beleptem. Mivel a keszulek 2napos, igy kerdeznem ez normalis e, lehet e hardveres hiba vagy a szoftver e a ludas. 6s keszulekrol van szo

  35. A restore elejen kapom a 3194-es hibat de csak ios 9.2 beta 4 telepitésénél, idáig az osszes beta felment (ipsw itunes restore) csak ez nem.

  36. @bacsit: Köszi! A 9.1 alatt a környezetemben lévő 11 iPhone-on és 3 iPaden nem működik, de akkor észrevették! 🙂

  37. Nekem semmi bajom azzal h hetente van frissítés, sőt… De abból viszont már elegem van h állandóan 1,6 gb de sehol semmi kézzel fogható változás -.- i6p

  38. @csak1nick: a méret semmit sem jelent. ha működésében ugyanaz maradt minden, csak teljesen újraforgatták, és így az egyes fájlok módosultak, akkor elképzelhető, hogy pusztán a módosításokat tartalmazó adatok is sok helyet foglalnak. nézd meg IPSW-ben, jelentősen nem szokott nőni egy-egy beta mérete.

  39. Valakinek van infója hogy ebbe. Hónapba megjelenik a hivatalos 9.2 ?

  40. Tomika; szerintem igen de ez nem 100% de mivel most tartanak a béta 4 -nél ezért gondolom, hogy lesz..

  41. Vmelyik mod vagy hozzaerto kerem feleljen, mert par napos a 6s keszulekem es minden este kifagy, reggel ujra kell inditanom az egeszet. Szerviz, vagy varjak frissitesre?

  42. Pergabb! Icloud, vagy itunes mentés, majd próbálj meg egy tiszta restore-t.

  43. Pergabb, újraindítás a home gomb és bejapcsologomb együttes nyomásával volt már? Ha ez nem segít akkor a telefonról törölni mindent azzal ujraindítod…, persze a törlés elott kell egy iCloud mentés vagy iTunes mentés…, és ha ez nem segít akkor szervíz..

  44. Bekapcsológomb

  45. @tomika24: ott van a cikkben:

    Az iOS 9.2 várható megjelenési idejéről egyelőre nincs információ.

  46. Koszi a valaszokat, ezeket mar vegigjatszottam 1kivetelevel, hogy torlok mindent es a biztonsagi mentest elfelejtem, azaz ujra letoltok mindent es atallitom amit kell, nevjegyeket meg ugy is outlook szinkronizalja. Az sem oldja meg a problemat akkor nem tudok mit tenni de nem is ertem, mert napkozben nincs fagyas, nincs akadas, ejjel kap csak hulyet amikor nem erek hozza par oran at, ott viszont omlik az egesz rendszer. Ilyenkor is az elso dolog tesz be neki, felold a keszulek, szemmel lathatolag mukodik, de az elso program inditasnal meghal a tortenet, illetve ma hivtak es az olte meg. Picit elkeserito amikor egy majd nem 300ezres telefon ezt csinalja.

  47. Sajnos óriási hibát követtem el. Lecseréltem a tökéletesen működő, ios 8.4.1-el felszerelt i5-ösömet egy hatosra. Ezen a hatoson ios 9.1 van. Ugye nem kell tovább mondanom?!…

  48. @Huszi74: és mindezt hogyan befolyásolja a 9.2 beta 4?

  49. @tomika24:
    Én úgy gondolom jövőhéten beta 5, és majd az utánn való héten végleges.

  50. Köszönöm mindenkinek az infót!

  51. @pergabb: Az ipad pro-nál előfordul hasonló gond… nem ez lehet a Te problémád is?

    “”””””Beszámolók szerint a jelenség akkor fordulhat elő, ha a töltőre dugott tablet teljesen feltöltődik és ezt követően nem húzzák le azonnal a töltőről a készüléket. Az Apple elismerte a hiba létezését és a következőt tanácsolja: amennyiben semmilyen módon sem jelenik meg kép a sötét kijelzőn, akkor az on/off és a home gombok 10 másodpercig tartó együttes lenyomásával resetelni kell a tabletet. A probléma a 32 és 128 GB-os modelleket, valamint a csak Wi-Fi-s és a Wi-Fi+mobilnetes modelleket egyaránt sújtja, és egyelőre nem tudni, hogy az Apple mikor javítja majd a vélhetően szoftveres hibát.”””””

    http://24.hu/tech/2015/11/21/bosszanto-lefagyas-sujtja-az-apple-ipad-pro-tabletet/

  52. @Balazs Pali: ennek semmi köze a 9.2 beta 4-hez. az iPhone 6s nem iPad Pro, másképp nem az iPad Pro-ról írták volna csak mindezt.

  53. @Jadeye: Tisztában vagyok vele hogy semmi köze a bétához… viszont próbál az ember segíteni… Tény hogy a Pro-ról szól a cikk, de a hiba hasonló… tény hogy jobb ha a szőnyeg alá söprik valaki a problémát… mert akkor nincs is…

  54. @Balazs Pali: teljesen másról van szó az iPad Pro esetén, ott ez a töltéstől függ, ő viszont semmi ilyesmit nem írt. senki nem söpör a szőnyeg alá semmit, ráadásul külön cikk is van arról, hogy milyen lépéseket kell megtenni, ha furcsa dolgokat produkál egy készülék. de ennek itt semmi köze nincs a cikkhez.

  55. Sziasztok!
    Nem nagyon tudom, hova kellene írnom de nagyon kellene valaki segítsége. Adott egy iPhone 6 és iOS 9.1, sosem volt rajta jailbreak, csak hivatalos software az AppStore-ból stb. Nagyjából egy hete kezdődött el az, hogy a telefon random kikapcsol. Vagyis nem teljesen tudom, hogy kikapcsol-e, mivel egyik pillanatban rendben működik, majd 5 perc múlva hiába nyomom a Home vagy Power gombokat, a képernyő fekete marad. Persze ha a kettőt együtt tartom akkor újraindul a telefon és minden renben is van nagyjából 5 percig, majd újra fekete képernyő és nincs reakció. Egyszer megkértem a párom, hogy hívjon fel a telefonjáról mikor fekete képernyő fogadott és bár az ő telefonjából hallottunk hogy kicseng az én szifonom egyáltalán nem reagált. Szóval abban sem vagyok biztos hogy a telefon kikapcsol vagy a képernyővel van valami vagy ez egy bug… Találkozott valaki ezzel korábban? Kezdek kétségbe esni, mivel volt már restore és back up, majd csak restore és mindent manuálisan egyenként tettem vissza és nem segített 🙁 köszönöm

  56. Ha Garis a telefon, mindenkepp szerviz, es kicserelik egy teljesen ujra!

  57. Sziasztok mikor jön Telekom hivatalos frisités? 9.1 van ! 9.1.2 mikor jön ki? Es még 1kérdés ha feltöltött Facebook alkalmazással képet akkor nem teszi be ág ios mappába!! Meg nem irja ki hogy ios használatával!! Ez miért van nem tudja valaki köszönöm

  58. @veszi56: na akkor nézzük a kérdéseidet egyenként.

    “Sziasztok mikor jön Telekom hivatalos frisités?”
    nem tudom, mire gondolsz a “Telekom hivatalos frisités” alatt. az iPhone-ok világszerte egyszerre kapják meg az iOS frissítéseit, itt nincs olyan, hogy szolgáltatói verzió. szolgáltatói verzió Androrid vagy Windows Phone esetén van. az iPhone nem ilyen.

    “9.1.2 mikor jön ki?”
    nem volt szó 9.1.2-ről sehol. 9.1.2 akkor jelenne csak meg, ha előtte már lenne 9.1.1, ami viszont nincs, és mivel már a 9.2 van épp béta állapotban, így nem is valószínű, hogy lesz 9.1.1 vagy 9.1.2. a cikkben 9.2 beta 4-ről van szó, aminél pedig külön le van írva, hogy: “Az iOS 9.2 várható megjelenési idejéről egyelőre nincs információ.” ugye elolvastad a cikket?

    “Meg nem irja ki hogy ios használatával!!”
    ezzel kapcsolatban csak a facebook fog tudni segíteni, de ennek semmi köze a 9.2 beta 4-hez.

  59. Beta 5? Elfelejtették?

  60. Jokerdes..

  61. Kicsit megcsusztak vele..

  62. @mozo17, @Allspockz, @mozo17: ez várhatóan nem fog kiderülni, de semmi nem kötelezi az Apple-t, hogy hetente új bétát adjon ki. még az is könnyen elképzelhető, hogy jövő héten már a hivatalos verzió fog megjelenni, és emiatt úgy ítélték meg, hogy már nincs szükség több bétára.

  63. Jadeye reméljük úgy lesz akkor!

  64. sziasztok!

    Kérdésem az lenne h nekem miért nem ajánlja fel az új sw-t 9.1 van fent de a 9.2-t nem dobja ki azt irja a sw naprakész. a telefonom egy 5c

  65. @László Bartha: a 9.2 beta csak akkor jelenik meg, ha fent van a készülékeden a béta profil. ha nincs, akkor értelemszerűen nem dobja fel, hiszen hivatalosan még nem jelent meg, egyelőre csak béta.


Add a Comment