fbpx Skip to content

Az iPhone 5 készülékeket érintő bekapcsológomb-javítási programról már írtunk korábban, ami akkor még 2015. márciusáig volt igénybe vehető. Ezt most az Apple tegnap meghosszabbította, és a korábbi, a vásárlástól számított 2 évet itt is 3 évre emelve, a program gyakorlatilag 2016. januárjáig vehető igénybe.

bekapcsolo_gomb_javitasi_program

Erre azért volt szükség, mert az Apple megállapította, hogy az iPhone 5 készülékek egy kis százaléka esetén a bekapcsoló gomb időnként nem működik, vagy teljesen működésképtelenné válik. A probléma a 2013 márciusában gyártott készülékeket érinti, és most is a készüléked sorozatszáma alapján tudhatod meg, hogy jogosult vagy-e a díjmentes javításra.

Jogosult vagyok-e?

Ha a készüléked bekapcsoló gombja nem működik megfelelően, írd be az alábbi oldalon a mezőbe a készüléked sorozatszámát, hogy kiderüljön, jogosult vagy-e a díjmentes javításra. (Természetesen ha a készüléked még garanciális, akkor nyilván nem kérdés, hogy szintén díjmentes a garanciális ügyintézés.)

iPhone5_sleepwakebutton_loc_hu_HU_2x

Az iPhone készüléked sorozatszámát nagyon egyszerű megtalálni. Ez a támogatási dokumentum részletesen leírja, hol találod. Amennyiben jogosult vagy, úgy a program részleteit alább találod.

Ha jogosult vagy, ezt fogja írni:

The iPhone 5 serial number you entered is eligible for this program. Please follow the instructions below to have your sleep/wake button replaced.

Ha nem vagy jogosult, akkor pedig ezt fogja írni:

The iPhone 5 serial number you entered is not eligible for this program. No further action on your part is needed at this time.

Megjegyzés: amennyiben az iPhone 5 készüléked bekapcsoló gombja esetén nem reprodukálható a probléma és/vagy a sorozatszám nincs a jogosult készülékek listájában, akkor nincs teendő vele jelenleg.

Így zajlik a csere

A javítás időtartama nagyjából 4-6 nap lesz, és az Apple hivatalos szervizpartnerei is ellenőrzik majd, hogy a készülék jogosult-e a javításra, és hogy egyébként működőképes állapotban van. Mielőtt leadnád a készüléked, mindenképp készíts az adataidról biztonsági mentést, majd törölj minden adatot a készülékedről.

Megjegyzés: amennyiben az iPhone 5 készüléked sérült, tehát mondjuk a kijelző üvege be van törve, és így ez érintené a bekapcsoló gomb cseréjét, előbb ezt a problémát kell orvosolni, aminek viszont díja lehet.

Mit kell tenned?

  • Vidd be az érintett iPhone 5 készüléked egy, a programban résztvevő, hivatalos Apple szervizpartnerhez (AASP-k, ezek listáját lásd alább).
  • Az iPhone készüléked esetén ellenőrzik, hogy jogosult-e a program keretén belüli javításra.
  • A szervizes kollégák értesítenek, amint elkészült a javítás, és mehetsz a készülékért.

AASP_szervizek

Megjegyzés: ez a program csak az Apple hivatalos szervizpartnereinél érhetőek el, a mobilszolgáltatóknál nem. Bővebb információkért vedd fel a kapcsolatot a kívánt szervizpartnerrel.

Előkészületek a javítás előtt

Mielőtt leadnád a készüléked a javításra, a következő lépéseket mindenképp tedd meg:

Megjegyzés: ha az iOS 6 vagy az iOS 7 rendszert használod, frissítened kell iPhone készüléked az iOS 8-ra az Alvás/Ébresztés gombot működtető rendszer cseréje előtt.

Egyéb információk

Az Apple korlátozhatja a javítást arra az országra, ahol a készülék eredetileg megvásárlásra került. Amennyiben a készülék az EGT (Európai Gazdasági Térség) tagországainak egyikében került megvásárlásra, úgy más tagországokban is elérhető a javítás.

Az iPhone 5 készülékednek működő állapotban kell lennie, hogy az jogosult legyen a programban való részvételre.

Amennyiben korábban emiatt a probléma miatt a készüléket az Apple díj ellenében javította meg, de a sorozatszám alapján az jogosult lenne a díjmentes javításra, úgy vedd fel az Apple-lel a kapcsolatot, hogy visszatéríthessék a javítás díját.

A világszerte elérhető Apple-program nem hosszabbítja meg az iPhone jótállási idejét. A program az érintett iPhone 5 modellekre vonatkozik az adott készülék első kiskereskedelmi értékesítésének dátumától számított 3 évig.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Jogosult vagyok de jól működik a készülék. Tök jó, hogy nem kell vinni 😀

  2. Jogosult vagyok, de APR-ben azt mondták, hogy 30 (azaz harminc) nap, mert kiküldik Hollandiába javíttatni.

  3. Ez nagyon durva:

    “Megjegyzés: ha az iOS 6 vagy az iOS 7 rendszert használod, frissítened kell iPhone készüléked az iOS 8-ra az Alvás/Ébresztés gombot működtető rendszer cseréje előtt.”

    Így kényszerítik rá a frissítést? Ennyire nem kell az embereknek az iOS8!

  4. @szege
    30 nap?! Jesus…

  5. Én leadtam az istyle-ban, mondták, hogy hollandiába küldik, mert ott van valami szervíz központ… Kb két hetet vártam, majd visszaküldték hibásan azt mondták van egy pici horpadás a teló egyik sarkán ezért nem javítják meg…????? Szerintem egyértelmű, hogy nem a micro horpadás miatt lett rossz a gomb hiszen:
    AZ APPLE ELISMERTE, HOGY HIBÁSAN LETT LEGYÁRTVA A KÉSZÜLÉK… Akkor meg mit szórakoznak a horpadással??????
    Csak az adja be akinek tökéletes a telója…

  6. Én beadtam 1 hónapja az iStyleba, 2,5 hét után kaptam vissza, akku és gomb csere megtörtént. A kézhez kapott dokumentumon akkumlátor csere szerepel, 3 hó garanciát vállalnak rá. A gomb csere nincs dokumentálva, így az az érzésem azt saját zsebből állta a szerviz, mert ha új készüléket küldtek volna vissza (mint másoknak) a hollandok a szerviz elesik az akkumlátor cseréért kapott juttatástól. Más is elképzelhetőnek tartja, vagy én gyártok összeesküvés elméletet? (meglepetésként kaptam 2 porszemet a kijelző alá 🙁 )

  7. Örültem a lehetőségnek , de mint mindenben itt is sok a buktató ; ha már volt vmi javitva v cserélve (pl kijelző csere) és ez nem hivatalos szervizben történt ( 3 van az országban ) nem cserélik ki


Add a Comment