fbpx Skip to content

Az Apple megállapította, hogy az iPhone 5 készülékek egy kis százaléka esetén a bekapcsoló gomb időnként nem működik, vagy teljesen működésképtelenné válik. A probléma a 2013 márciusában gyártott készülékeket érinti, és a készüléked sorozatszáma alapján tudhatod meg, hogy jogosult vagy-e a díjmentes javításra.

iPhone 5 sleep/wake button detail

Jogosult vagyok-e?

Ha a készüléked bekapcsoló gombja nem működik megfelelően, írd be az alábbi oldalon a mezőbe a készüléked sorozatszámát, hogy kiderüljön, jogosult vagy-e a díjmentes javításra. (Természetesen ha a készüléked még garanciális, akkor nyilván nem kérdés, hogy szintén díjmentes a garanciális ügyintézés.)

iPhone5_bekapcsologomb_csere

Az iPhone készüléked sorozatszámát nagyon egyszerű megtalálni. Ez a támogatási dokumentum részletesen leírja, hol találod. Amennyiben jogosult vagy, úgy a program részleteit alább találod.

Ha jogosult vagy, ezt fogja írni:

The iPhone 5 serial number you entered is eligible for this program. Please follow the instructions below to have your sleep/wake button replaced.

Ha nem vagy jogosult, akkor pedig ezt fogja írni:

The iPhone 5 serial number you entered is not eligible for this program. No further action on your part is needed at this time.

Megjegyzés: amennyiben az iPhone 5 készüléked bekapcsoló gombja esetén nem reprodukálható a probléma és/vagy a sorozatszám nincs a jogosult készülékek listájában, akkor nincs teendő vele jelenleg.

A javítás menete

A javítási program Amerikában és Kanadában április 25-től, tehát tegnaptól, míg más országokban, így Magyarországon pedig május 2-val kezdődően lesz elérhető.

A javítás időtartama nagyjából 4-6 nap lesz, és az Apple hivatalos szervizpartnerei is ellenőrzik majd, hogy a készülék jogosult-e a javításra, és hogy egyébként működőképes állapotban van. Mielőtt leadnád a készüléked, mindenképp készíts az adataidról biztonsági mentést, majd törölj minden adatot a készülékedről.

Megjegyzés: amennyiben az iPhone 5 készüléked sérült, tehát mondjuk a kijelző üvege be van törve, és így ez érintené a bekapcsoló gomb cseréjét, előbb ezt a problémát kell orvosolni, aminek viszont díja lehet.

Mit kell tenned?

  • Vidd be az érintett iPhone 5 készüléked egy, a programban résztvevő, hivatalos Apple szervizpartnerhez (AASP-k, ezek listáját lásd alább).
  • Az iPhone készüléked esetén ellenőrzik, hogy jogosult-e a program keretén belüli javításra.
  • A szervizes kollégák értesítenek, amint elkészült a javítás, és mehetsz a készülékért.

iPhone5_bekapcsologomb_csere_szervizek

Megjegyzés: ez a program csak az Apple hivatalos szervizpartnereinél érhetőek el, a mobilszolgáltatóknál nem. Bővebb információkért vedd fel a kapcsolatot a kívánt szervizpartnerrel.

Előkészületek a javítás előtt

Mielőtt leadnád a készüléked a javításra, a következő lépéseket mindenképp tedd meg:

Megjegyzés: amennyiben a készülékeden iOS 6 fut, azt a javítás után iOS 7-re kell frissíteni.

Egyéb információk

Az Apple korlátozhatja a javítást arra az országra, ahol a készülék eredetileg megvásárlásra került. Amennyiben a készülék az EEA (Európai Gazdasági Térség) tagországainak egyikében került megvásárlásra, úgy más tagországokban is elérhető a javítás.

Az iPhone 5 készülékednek működő állapotban kell lennie, hogy az jogosult legyen a programban való részvételre.

Amennyiben korábban emiatt a probléma miatt a készüléket az Apple díj ellenében javította meg, de a sorozatszám alapján az jogosult lenne a díjmentes javításra, úgy vedd fel az Apple-lel a kapcsolatot, hogy visszatéríthessék a javítás díját.

Ez a program nem változtat a készülék eredeti garanciájának időtartamán, és csak azokra az iPhone 5-ökre érvényes, amelyek a program kezdete előtti 2 éven belül kerültek először értékesítésre.

Olvasd el a hozzászólásokat is

78 Comments

  1. Nekem csak a kepernyo recseg nyomkodasra, mint egy filleres telefonnal 🙂
    Hamarosan en is befaradok 🙂

  2. Beírtam az i5-öm sorozatszámát, és azt irta hogy részt gezs a javításban, viszobt szerencsére nincs semmi bajom a készülékkel (kopkopkop), úgyhogy nem viszem sehova. Viszont ha a jövőben elromlik évek múlva, akkor is élni fog ez a lehetőség?
    Ezekszerint amúgy nem egyforma minden iPhone 5, van amelyik hónapban más alkatrészek kerülnek bele?

  3. @iGyuri: hogy meddig lesz elérhető a program, azt jelenleg nem lehet tudni, de nem írtak rá végső határidőt. így ezzel a kérdéssel kapcsolatban az Apple tud felvilágosítással szolgálni.

    nem kerülnek bele más alkatrészek, hanem elképzelhető, hogy volt 2013 márciusában valami, ami miatt az adott alkatrészek egy része adott gyártósoron kevésbé tartós lett, így az egész érintett szállítmányt inkább javítják, ha előfordul a probléma.

  4. enyem is jogosult… ha cserelnek, vinnem!
    🙂

  5. @kutitomi: vedd fel a kapcsolatot május 2. után a kívánt szervizpartnerrel, és megmondják, hogy mi a pontos helyzet.

  6. Nem csak 2013 marciusaban gyartottak vannak benne. 2012. novembereben vasarolt keszulekem is erintett, azt pedig aligha gyartottak 4 honappal kesobb 🙂

  7. The iPhone 5 serial number you entered is eligible for this program. Please follow the instructions below to have your sleep/wake button replaced.

    Note: If your iPhone 5 sleep/wake button does not show any signs of this issue and/or does not have a qualifying serial number, no action is required on your part at this time.

    Replacement Process
    The replacement process is available in your country as of 2nd May 2014.

    Replacement of the sleep/wake button mechanism is done at an Apple Repair Center. See below for details. The replacement process takes approximately 4-6 days from the time your iPhone is received at the repair center until it is returned to you. Your iPhone will be examined prior to any service to verify that it is eligible for this program and is otherwise in working order. Before sending your iPhone to Apple for service, you will need to back up all your data and erase all your content and settings.

    Note: If your iPhone 5 has any damage such as a cracked screen which impairs the replacement of the sleep/wake button, that issue will need to be resolved prior to the sleep/wake button replacement. In some cases, there may be a cost associated with the repair.

    Ha jól értem jogosult vagyok, es nem is nagyon működik a gombom:( garancia már nincs.. Így is jogosult vagyok? Köszi!

  8. @ef-dani: az Apple-nek erről a programról szóló oldalán a 2013 március szerepel, ha megnézed.

    @solarenqu: ha garanciális lenne a készüléked, akkor nyilván jogosult lennél egyébként is. tehát ez a program nyilván épp azoknak szól, akiknek már nem garanciális a készülékük.

  9. Köszi de hülye vagyok :)) tényleg! De akkor jól látom hogy jogosult vagyok.. Ugye ?:)

  10. Fasza jogosult vagyok és rossz is. Nekem pl a bal oldalán érzékeli csak ha a jobb oldalán nyomom akkor semmi, ez ráadásul nem is olyan h egyszer működik egyszer nem vagy erősebben kéne nyomni.

  11. @Jadeye: Tudom, hogy az van oda irva, de a szeriaszam alapjan nem csak azokra vonatkozik.

  12. Remek… Két hónapja a gari idő után 2 héttel ment tönkre, és mivel nem volt garis megcsináltattam… Nem gondoltam, hogy power gomb nélkül kéne még lennem 2 hónapig hogy az Apple rájöjjön ez gáz…

  13. Nagyon jó minden ,jogosult vagyok és k.o a bekapcsoló gombom .De Szabolcs megyében lakok ,itt a környéken nem tudok hivatalos Apple szervizpartnert ilyenkor mi a teendő ??? .Illetve a készülékhez a papírok számla blokk szükséges hogy meglegyen ?

  14. serial szám alapján rám is vonatkozik, pedig a megjelenéskor vettem meg.

  15. En 2012 novembereben vasaroltam tmobiltol. Problemam nincs a keszulekkel de a seria szam alapjan erintett vagyok. Ti mit javasoltok bevigyem a keszuleket?

  16. @boki1981: idézek a cikkből, ha nincs vele gond, nincs teendő: “amennyiben az iPhone 5 készüléked bekapcsoló gombja esetén nem reprodukálható a probléma […] akkor nincs teendő vele jelenleg”

  17. 1, Igen mindig elerheto lesz. miert? mert a feher macbook repair programja is elerheto, pedig mar reg nem is gyartjak. En is par nap mulva viszem vissza a 2009-es feher macet.
    2, Igen kesobb is beviheto a telefon. En is igy jartam az annoi 5-el, bevittem, rossz volt a gomb, csak a bal oldalan mukodott. Azonnali csere.

    /off

    Amivel ilyenkor rabaszik az ember, az az, hogyha utanna el akarja adni a telefont.

    Mivel, amikor beviszed, hiaba adod oda a dobozt(amit nem fogadnak el) , csak a keszuleket cserelik ki. Ilyenkor egy refubished darabot adnak, amihez nincsen doboz. Ergo, eladaskor valtozik az imei meg serial a dobozon es a telefonon. Nehezebb eladni, es bizonyitani kell h csereltek a telefont.

  18. @mazsi1911: a cseréről ad egy igazolást a szerviz.

  19. Most akkor csak a gombot cserélik vagy az egész telefont? Mert az utazás a költséggel ér-e annyit hogy csak bal oldalon nyomkodom mert a jobbon nem érzékel semmit.

  20. Remélem lesz olyan visszahívás is ami a külső keretet érint.

    Mert eléggé pattogzik le a széle, ha dobálnám a telefont megérteném, de mivel eléggé odafigyelek rá, így nincs oka hogy így nézzen ki.

    Szerintem a kicsi kínai elaludt, és elcseszett valamit.

  21. Mi van akkor ha a fehér Macbookomon szét van repedve a burkolat de már nem garis és szét volt szedve RAM bővítés és SSD csere miatt? Akkor nem fogjàk megcsinálni?

  22. Na de jó :/ tavaly csináltattam meg egy nagyon profi szervízben (no reklám) 10e ért…

    Vajon a számlával igazolt szervízdijjat vissza lehet igényelni?

  23. @meneruwa: az Apple oldala javítást, és nem készülékcserét ír, de: “Bővebb információkért vedd fel a kapcsolatot a kívánt szervizpartnerrel.”

    @Arcor: kérdezd meg róla a kiválasztott szervizpartnert.

    @Zsoltika88: külső szerviz esetén szinte biztos, hogy nem adnak visszatérítést, de kérdezd meg őket a cikkben linkelt elérhetőségeken.

  24. Minek kell kikapcsolni az iPhone keresése funkciót?…

  25. @Procisz: mert ez minden esetben feltétel az iOS 7 megjelenése óta, hogy az Apple átvegye a készüléket ügyintézésre.

  26. Ujra beirom:

    En 2012 novembereben vettem es en is jogosult vagyok. Egyebkent csak a gombot cserelik, vagy az egesz keszuleket?

  27. @dmkiraly: az Apple oldala javítást, és nem készülékcserét ír, de: “Bővebb információkért vedd fel a kapcsolatot a kívánt szervizpartnerrel.”

  28. Az milyen már hogy: mentsek mindent, meg töröljek mindent a telefonrol…. Miért? Egy gomb cseréért?? Vicces

  29. @websterhp: azért ments mindent, mert azzal a saját adataidat véded, ugyanis nem vállalnak felelősséget az adataidért. törölni meg azért töröld, hogy ha nem használsz jelkódot, akkor se férhessen hozzá az adataidhoz senki illetéktelenül, ami szintén téged véd. persze mindenki azt tesz a készülékével és az azon tárolt adatokkal, amit akar, mindenki saját felelőssége.

  30. @Jadeye: csak azért kérdezem mert ha jól tudom a javító készülékek még nincsenek Magyarországon, mármint amit beharangoztak hogy nem meghibásodásnál nem újat adnak hanem egy készülékben javítják.

  31. Jogosult vagyok,mar regebben tonkre ment be is vittem a t-mobileba ahol egy mikrohajszal karcot talaltak a kijelzobalfelsosarkaban,szemmel nem latni..es toroltek a garanciamat…utana 8e ft-ert kicsereltettem a gombot azok meg elganyoltak a rezgomotoromat valahogy es csak egyfele keppen tud rezegni most a telefonom…ha beviszem h csereljek ki megfogjak csinalni? Vagy azt a valaszt fogom kapni hogy mar hozzanyultak igy nem lesz ervenyes…

  32. @meneruwa: amint itthon is elindul a program, már biztosat lehet majd mondani, addig csak az az információ van, amit az Apple oldala ír.

    @RolE3: mivel a gomb jelenleg működőképes, így hiába lennél jogosult a javításra, mivel az működik, így nincs mit javítani. a rezgőt a fenti program alapján nem javítják. melyik szervizbe vitted be, ami után ez lett a helyzet a rezgőmotorral?

  33. @Jadeye:
    Iphoneszervizbuda,de sok vacakolas volt ezzel a powergombbal is igy azutan inkabb hagytam is..azota nem hasznalom a rezgest

  34. @Jadeye:
    Koszonom,de mar nem fogok kolteni erre a telefonra,azt meg kihagytam az elobb a t-mobileos storimbol hogy a westendbe mondtak a hajszal repedest es h nem cserelelik ki,atmentem egybol utana a mammutba ahol megneztek mondtak hogy oke rendben kicserelik de nincs raktaron egy het mulva kaptam az smst hogy menjek be mert megerkezett a telefon,bevittem megneztek megint mar kihoztak az ujjat es amikor irta be a sorozatszamot a pali akkor dobta fel neki a gep h toroltek a westendben a garanciat akkor bevittek megint hatra a telefont hogy megnezzek mikroszkoppal es akkor mondtak h sajnaljak de nem cserelik ki..ha egybol a mammutba vittem volna kicsereltek volna

  35. @RolE3: a bevizsgálás természetesen díjmentes, és a kollégák utána tudnak mondani rá egy árajánlatot, de ehhez nyilván látni kell, mi a gond vele.

  36. @Jadeye:
    Koszonom szepen 🙂

  37. Páromnak 1 hónappal a gari lejárta előtt ment tönkre a kikapcsoló gomb.i5 tmobilos.
    Visszavittük megnézte a csóka és közölte egyből cserélné a készüléket egy az egybe csak éppen nincs raktáron cserekészülék.Mondta hogy nem is tudja mikor érkezik.

    Megadtuk az elérhetőségünket arra az esetre ha érkezne készülék.(mondanom se kell nem fűztem hozzá nagy reményeket hogy valaha is hívni fognak)

    Kb.2 hét múlva csörgött a párom telója a tmobiltol keresték hogy jött pár készülék de hogy vannak előtte páran a listán akik hasonló problémát jeleztek feléjük.
    Viszont ha 2ig beér akkor kap egy új telót.
    Több se kellett megindult befelé és új telóval jött haza.
    Szerencsénk volt…

  38. Sziasztok!

    Egy hete elkezdett a gombom nem működni. T-mobile függő a telefonom. A garancia fél éve lejárt. Honlap szerint jogosult vagyok a javításra. Kihez kell vinnem a telefont?

  39. @Tierzen: ez egy nagyon jó kérdés. Először majd májusban szerintem a fent felsorolt helyek közül valamelyikbe, de elképzelhető hogy ebben a T-mobile fog neked segíteni.

  40. Ha az iPhone amerikából (de a javítás érvényes rá) jött akkor meg lehet javíttatni itthon?

  41. @admin: a t-mobile cseszett segiteni semmit nem tudtak én hivtam őket, átirányitottak az apple-hoz

  42. @sanyibazi:
    Apple may restrict service to the original country of purchase. For iPhone 5 devices purchased in EEA member countries, service is available in other EEA member countries.

  43. Nekem kb 2 hónapra rá jelentkezett a hiba, ki is cserélték még akkor.

  44. Több mint egy éve hasznalom a telefonom és pár napja egy egy függőleges sárga csík jelent meg a képernyő jobb oldalán. (Iphone 5) Valakinek volt már hasonló, ill mi ilyenkor a teendő?

  45. Beszéltem a szervizzel, elviszik a telefont az európai központi szervizbe es ott javítják.. Sajnos nem cserélik ki az egész telefont 🙂 ( fura lett volna ) 🙂

  46. This is not a valid Apple Product serial number. Please re-enter the number one more time. If you still have problems, contact us.

    Mind két iPhone 5 telefonomra ezt írta ki 🙂
    Ilyenkor mi van? 🙂 :stuck_out_tongue_winking_eye:

  47. Sziasztok!
    jogosult vagyok a cserére,de nincs már Garancia,ilyenkor miújság?
    9000HUF-ért kicserélik

  48. @andras007: ha jogosult vagy a cserére, akkor nem értem a kérdést, hiszen akkor díjmentesen cserélik, akár garanciális még a készülék, akár nem (kivéve, ha azért nem garanciális, mert más, garancia utáni szerviz belenyúlt).

  49. ezt az egyik Pesti szervíz nem így gondolja…ha nincs Gari,akkor 9000Ft-ért cseréli ki

  50. @andras007: ?? A fenti cikkben írt boltok melyikében voltál?

  51. Sziasztok!
    Jogosult vagyok a cserére, sz@r is a gomb, de egy valamit nem értek. A gomb cseréhez miért kell frissíteni 7-re. Szeretném megtartani a 6-ot. Nincs rá semmilyen mód?

  52. @nagy68: valószínűleg a szervizelés közben ők maguk frissítik majd, mert ez a policy. az egyetlen mód a jelenlegi rendszer megtartására, ha nem élsz az ingyenes ajánlattal, hanem behozod mondjuk a mi szervizünkbe, és megjavíttatod a saját költségeden.

  53. “A javítás időtartama nagyjából 4-6 nap lesz”

    ez megint olyan Magyaros ,múlt héten kedde adtam le és most 6nap telt el még semmi és valamiért 8-10napot mondtak a szervizben.MIÉRT????

  54. Azért ez egy kicsit bosszantó nem kevés pénzért meg veszek valami amit vissza hivnak (amiért hálás is vagyok) de az apple kiadványhoz képest majdnem a duplája a várakozási idő.

  55. @Oszi: ez azért van, mert itthonról nekik el kell küldeni az Apple egy központi szervizébe. de ezt biztosan említette is a szervizes kolléga.

  56. @Jadeye:

    én úgy értelmezném,hogy a szállitással együtt 4-6 nap ,pont azért mert az Apple központban javitják és oda kell logisztikázni.
    Inkább arra tudok gondolni,hogy nem naponta küldik a beérkező készülékeket hanem 2-3 napig gyüjtik és csak az után küldik el ha össze jött a minimális mennyiség.

  57. Ma kaptam vissza a telefont es most figyelj kicserélték az egész telefont és iOS 6 van rajta!!! :)))) big up Apple!!!
    Majdnem két hét volt amúgy mire vissza érkezett de megérte várni! 🙂

  58. @solarenqu: akkor egy régóta raktáron lévő készüléket kaptál csereként, kizárólag azért lehet rajta iOS 6, és ez pusztán véletlen.

  59. Ahogy bekapcsoltam meg sem kérdezte hogy szeretnek e frissíteni azonnal elkezdte 🙂 de ez nagyon kellemes meglepetés hogy kicserélték a telefont 🙂

  60. nem tudtok egy oldalt, ahol meg lehet nézni, hogy független vagy függő a telefon..? mert gyanítom, hogy nem csinálták meg a telefont t-mobile függőre.. elképzelhető?

  61. @solarenqu: beleteszel egy másik szolgáltatóhoz tartozó kártyát, és azonnal kiderül. de ha függő készüléket adtál le, a cserekészülék is ugyanolyan függő lesz.

  62. bocs csekkoltam és megoldották, hogy Telekom függő legyen 🙂 nem baj! 🙂 így is nagyon hálás vagyok almáéknak 🙂

  63. Ma végre én is vissza kaptam egy új készüléket ,igy már nem is volt olyan sok az a 8nap.

  64. THX APPLE

  65. egyébként most hogy letöltötte a 7.1.1-et nem telepítette fel automatikusan 🙂 lehet meghagyom lehet belole bajom? 🙂

  66. viszont amúgy ez ilyenkor ha egy új telefon, akkor miért nincs rá garancia.. tudom, ne legyek telhetetlen 😀 de azért mégis érdekel 🙂

  67. @solarenqu: 90 nap garancia van rá, ha az eredeti garancia már lejárt (ha nem járt volna le még, akkor meg az eredeti garancia lejártáig élne az új készülékre, de csak ha az amúgy 90 napnál hosszabb idő – ha kevesebb, akkor ott 90 napra nő). ugyanígy volt anno az első generációs iPod nano-k cseréje esetén, ott ráadásul 8GB-os iPod nano 6G-t adtak, de mivel az eredetileg kicserélt termékre már nem volt érvényes a garancia, így csak 90 nap jótállás volt rá, hiába volt egyébként vadonatúj az a nano, amit adtak.

  68. érdekes 🙂 és egyébként erről a 90 napról ilyenkor automatikusan tudna a Telekom is? mert ha beírom, a serial numbert a warranty check oldalon akkor azt írja, hogy expired 🙂

  69. @solarenqu: félreérthetően írtam az előbb, mert a tied függő. a Telekom nyilván nem fogja ezt figyelembe venni, mert ez csak akkor érvényes, ha nem szolgáltatófüggő a készülék. abban az esetben csak akkor érvényes bármi garancia, ha a szolgáltató cserélte ki. mivel itt az Apple cserélte ki, de közben szolgáltatófüggő, így az Apple nem köteles rá garanciát adni, mert az már lejárt. a nyereség még így is egy teljesen új készülék.

  70. Köszi, persze nagyon örültem neki, főleg úgy hogy a telefon amit eladtam az volt amit pár hónapja szét szereltem mert ki akartam cserélni a dokk modult aztán sikeresen lepockoltem az alaplaprol valamit amit aztán 30 ezer forintért csináltak meg, nem működött a fény érzékelőm es a dokk modul sem gyári volt.. Na meg ugye a bekapcsolo gomb sem ment 🙂 Szóval jó fej volt az Apple mert így simán el utasíthatta volna az egész garanciát.. 🙂

  71. Eladtam = leadtam

  72. na, nekem most kezdte… remélem elfogadják, mert hát a fekete i5-ön minden kis karc horpadásnak tűnik… 😀

  73. @Oszi: Megkérdezhetem melyik szervízbe vitted?

  74. @takeap: Amennyiben korábban emiatt a probléma miatt a készüléket az Apple díj ellenében javította meg, de a sorozatszám alapján az jogosult lenne a díjmentes javításra, úgy vedd fel az Apple-lel a kapcsolatot, hogy visszatéríthessék a javítás díját.

  75. Azt szeretném megkérdezni,hogy ez a probléma vonatkozhat iphone 4sre is?

  76. @petrupp: a probléma igen, de az Apple által kínált javítás nem.

    ha ez a gond a készülékeddel, akkor behozhatod a szervizünkbe, és megnézik a kollégák: http://iszervizpont.hu


Add a Comment