fbpx Skip to content

Három héttel az iOS 8.2 beta 4 megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 8.2 ötödik bétáját a fejlesztők számára. Az iOS 8.2 beta 5 természetesen OTA frissítésként is elérhető a már 8.2 beta 4-et futtató készülékek esetén.

iOS8.2beta5

Akinek regisztrálva van a készüléke UDID-je fejlesztői listán, az természetesen most is bátran frissíthet. Akinek nincs, annak változatlanul azt javasoljuk, hogy regisztráltassa a készülékét, mert azzal sok felesleges kellemetlenségtől kíméli meg magát. Aki nem fejlesztő, annak az iOS előzetes verzióit sem feltétlenül érdemes használnia.

Az iOS 8.2 hivatalos megjelenési ideje továbbra sem ismert, de mivel a WatchKit támogatása az egyik fontos újdonsága, így várhatóan az Apple Watch megjelenésével egyidejűleg számíthatunk rá, 2015 áprilisában.

Az új build száma 12D5480a, a 8.2 beta 4-é pedig 12D5461b volt.

Újdonságok

Az iOS 8.2 beta 5 esetén egyelőre nem úgy tűnik, hogy lennének szemmel látható újdonságok.

iOS 8.2 beta 5 letöltési linkek

Az iOS 8.2 beta 5 letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPad:

iPhone:

iPod touch:

Kérdésem van!

Mivel idén is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 8 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, az iOS 8.2 beta 5 kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Az összes, az iOS 8-ról szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Figyelem! Ez a cikk folyamatosan frissül – nézz vissza később is!

spinning-wheel

Olvasd el a hozzászólásokat is

162 Comments

  1. nekem akadósabbnak tűnik, mint az előző beta, ipad 4 4g, viszont felmerült már korábban is egy olyan probléma, hogy usb kábellel gépre csatlakoztatva, kiírja, hogy az usb eszközt nem lehet felismerni, több gépen, több kábellel is. ötlet? köszi!

  2. Aruljatok mar el, hogy aki itt jelen van es felteszi a betat, az mind-mind fejlesztő? Bepengette az applenek a lovet? Vagy hogy a manoba teszi fel?

  3. Jo, oke, lewarezolod az ISWP fájlt, de mi van ha aktiválni kell? Ne fog lejarni, letiltodni?
    Másrészt legyszi aktualizaljatok a linkelt útmutatót, mert 7-esrol a kutya nem fog mar 8-as betat tesztelni. Aki akar az úgyis a 7-esne marad.

  4. @lalamper:

    http://torrent.eval.hu/ -ról töltöttem le a beta 4-et. Keresésnél írd be, hogy beta 5, de szerintem pár napot várj vele. Aktiválva lehet leszedni, vagyis működni fog! Utána csak restore-ral tudod visszaállítani az egyik végleges verziót, de nem árt neki.

    Egyébként rég jártam erre, nekem gariban kicserélték iOS 7.1.2-essel rendelkezőre az i5s-t, csak az asztalra kellett csapni

  5. Nekem a haverom fejlesztő, beregelte a készülékemet…

  6. Egyszer már leírtam,d e valamiért nem jeleníti meg:

    http://torrent.eval.hu/ -ról töltöttem le a beta 4-et. Keresésnél írd be, hogy beta 5, de szerintem pár napot várj vele. Aktiválva lehet leszedni, vagyis működni fog! Utána csak restore-ral tudod visszaállítani az egyik végleges verziót, de nem árt neki.

    Egyébként rég jártam erre, nekem gariban kicserélték iOS 7.1.2-essel rendelkezőre az i5s-t, csak az asztalra kellett csapni

  7. @Feri: ezt hogyan csináltad Franszuá? tudták, hogy melyik zsír új telefonon van ios 7 és melyiken az ios 8?

  8. @aggressor:

    Nem én csináltam, én csak kértem! Mondtam, hogy nem jöhet ki a csere, ha nem 7-es szoftver van rajta. Előtte felhívtam a központi számukat is…blabla, már leírtam a sztorit, arra hivatkoztam.

    Ne a hogyan legyen a lényeg, hanem a végeredmény!:) Köztudott, hogy az iOS 8-at nem tudják és nem is fogják tudni megjavítani, sajnos, és a 9-es is már hibás lesz. Én nem nyugodtam bele!

    Ha garis a telód, hívd fel te is a 0680-as számukat, mondd meg, hogy más megoldást nem tudsz elfogadni, kapcsolják a nemzetközi senior ügyintézőt, vagy mi volt a neve, bekapcsolódik a beszélgetésbe, mondd, hogy az Apple-nél már nincsenek szakemberek, csalódtál és ennyi pénzért nem ezt várod, majd várj, hogy javasoljon megoldást!

  9. @Feri: mert mikor vettem az enyémet nem tudták megmondani melyik ios lesz rajta, nekem nem kell gariztatni mert nekem ios 6.1.3 és 7.1.2 van.

  10. @Feri: Azért ez nem kis tólzás amit írtál! A 9-es is rossz lesz??? Ennyire ne szaladjunk már előre, főleg, hogy jelenleg semmi nem biztos a hibával kapcsolatban, azon kívül hogy több vason is jelentkezik és csak a 8-as szofttal, DE lehet ebben mint kiveséztük szoftver+hardver(bizonyos alkatrészekkel) együttes hibája is. Az meg hogy a 9-es is rossz lesz hát kétlem.

  11. @aggressor:

    Én a szervizesnek mondtam a telefonban, hogy elhiszem, hogy nem tudja milyen szoftverűt fog a kezében. Nem tudom, hogy a panaszom melyik része volt hatásos, de meglett, szerencsére.

  12. @gunar:

    Tényleg hagyjuk, szerintem lényegtelen már!:) Azt hiszem az 5s az utolsó iPhone-om és sokaknak még! A 9-es 101%, hogy rossz lesz! A 7-es fél év után működött rendesen, a 8 még mindig hibás (az is marad) és a 9-es mitől lenne majd jó?:)

  13. @Feri: Mindenkinek a saját döntése mivel szenved! 🙂 Én nem bízom magam egy droidosra telefon terén, mert eddig szinte csak rossz tapasztalatok voltak hosszabb távon a környezetemben velük, samut meg semmiképp nem használnék, elég nekem az a szutyok smart tv amit vettem 2éve 200e-ért és mőgé kellett tennem 1 pc-t, hogy használhatóvá váljon mindenre amit tudnia kellene alapból! A mosógépeik sem az igaziak, inkább a Miele, tab2 is csak navigálásra jó!

  14. @gunar: Huuu, tényleg, ezek a Smart tv-k mekkora hokik. Eladtak őket, hogy internetezz, youtubeoz rajta, aztán frissítés fel év után mar nincs is, az egész lassú es használhatatlan fos. Szerencsére a kép jo es lejátszik szinte minden filmet. A smarttv megbukott

  15. @lalamper: Az a legszutykosabb hogy még az ujabb 4magosak is elakadnak online filmeken.

  16. @gunar: érdekes, nekem egy 4 éves c650-es Samu eddig minden filmet lejátszott 1080p-be is

  17. @lalamper: online? Csak mert ha vmiról játszom le akkor semmi gondja, de a netről közvetlenül akadnak el, ez az ami tré!

  18. @gunar:

    Az Android nem fog sokat fejlődni, de nincsenek alapvető hibái, ami egy telefonban a telefonálást rontja el!:) Viszont, az iOS be fog esni a szintje alá, ezért lesz jobb az Android csak.

    Én is megbántam a smart TV-t, de nem azért, mert nem működik jól, csak marhára nem használom. WiFi-n (WiDi) rátolom a laptopot, ha olyanom van. Online alig néztem valamit, csak kipróbáltam. Még a 3D-t sem használom benne!

  19. @Feri: Az IOS jóslatodra még annyit, ha az bejön akkor lottózzál is mert tudni fogod a számokat előre, hiszen jóstehetség vagy. De azért a helyedben mérget erre csak és kizárólag az ellenméreg birtokában vennék! 🙂

  20. @Feri: Mesélj, mit tudsz az iOS 8 következő fél évéről és mit az iOS 9-ről?

  21. Sajnos megértem Feri pesszimizmusát. Nem csak az ios, hanem az egész apple kapcsán. Már én is unom a Jobsozást, de beigazolódni látszanak az aggodalmak. Az meg egyenesen vérlázító, mikor Cook kapitány és Ive felváltva skandálják különböző médiumokban Jobs mondását, miszerint nem a pénz, hanem a minőség az első.

  22. @gunar:

    Ugyan, jóslatokba csak a bolondok mennek bele:) Ésszerű következtetés. Nekem sem tetszik, hogy dilettánsok dolgoznak az apple-nél.

  23. @ef-dani:

    Ugyanazt, amit azok is, akik még bíznak benne, hogy feléled, csak én a földön járok! Mindenki látja, hogy ez így nem jó, csak én kevésbé vagyok toleráns most már! Nem vagyunk egyformák, de azt be kell látni, hogy hibát hibára halmoznak és csak a magyarázatok, hogy egyre több minden kerül bele, ezért rossz, stb. Megértem, de akkor ne kerüljön bele! A Windows Vista is hiba volt, de lecserélhetted XP-re, ha akartad! A Windows 8 is kuka, feltehetted a Win 7-et. Itt elvi problémák vannak, hiszen nem lenne háborgás, pláne nem csalódottság, ha a saját pénzedért megvett, tulajdonoddá vált telefonoddal szabadon rendelkezhetsz! Nem lenne gond, ha elismernék, hogy hibáztak, cserébe a tökéletesség eléréséig használhatod azt, amivel elégedett voltál. Ilyenkor már minden tolerálható lenne és, aki ezek után ugatna, azt el lehetne küldeni anyucihoz, mert van választása! Jelenleg ezt hiányolom!

    Nekem nagyjából most megoldódott, de mi van a több millió felhasználóval, akinél sok hiba van? Ahol mondjuk már nincsen garancia (pl. i5, 4s), de maga a készüléke kiváló, ha jó a szoftver? Mindegy is, ezek mind a “ha volna” -n alapszanak, nincs értelme.

    A világ változik, az apple pedig olyan, mint az egyház, rugalmatlan és kevesebb hívei vannak emiatt!

  24. @Feri: a windows-os összehasonlításod továbbra is olyan, ami nem hasonlítható össze az iOS-szel. Mac-re is visszatehetsz korábbi OS X-et – no már ha volt rá olyan verzió, például retina MacBook Pro esetén nem fogsz tudni mondjuk 10.6-ot feltenni.

    az összehasonlításod a Windows Phone-nal párhuzamba hozva lenne érthető, ha ott vissza lehetne tenni korábbi verziót. de amióta az iPhone 3GS megjelent, nincs hivatalosan lehetőség a downgrade-re, pedig még Steve is megvolt az iPhone 4s bejelentéséig. felesleges ezen feszülni ennyit, hivatalosan sosem volt downgrade, és várhatóan nem is lesz.

    az meg, hogy te mit vízionálsz a fejlesztőkről meg a cégről, az nagyjából olyan, mint amikor “A mások élete” című filmben elhangzik ez a párbeszéd:
    – Te is tudod, hogy mocskos kis Stasi-ügynök!
    – Nem, Paul, tudni nem tudom.

  25. @Jadeye:

    Ezért írtam be lehetőségként, hogy csak feltételes módban beszélhetünk a downgrade-ről. Lehetséges technikailag, minden csak akarás kérdése! Ők nem azt akarják, hogy jó legyen a telefonod, hanem, hogy elhidd, ha szerintük jó, akkor a tökéletes!

    A fejlesztőkről pedig 100% tudom, hogy nem értenek hozzá, mert rossz a rendszer! Ezt kár ragozni, egyszerű a képlet! Kiadnak egy végleges verziót és még fél után is hiba, hiba hátán, amit nem tudnak javítani, akkor az nem hozzáértés. Ez is hozzáállás kérdése, nem kell ezt problémaként kezelni, mert tolerálható, hiszen nekik újdonság az a fejlesztés, ami addig nem volt jelen, majd megtanulják! Én sem úgy kezdtem a szakmámat, hogy értek mindenhez! Itt a gond, hogy a jót nem használhatod, nincsen választás. Hiába írod, hogy sosem volt, én ezt nem firtattam, csak az a baj, hogy nincs is, pedig technikailag megoldható lenne! Még az i6-ra is fel lehetne tenni az iOS 7-et, hiába nem volt rajta, technikailag nem lehet akadálya!

    Na oké, kár ezen rugózni, mert úgyis azt kell használni, amit Ők akarnak, nem azt, amiért fizetsz!

  26. @Feri: továbbra is azt állítod, hogy szánt szándékkal nem javítják ki. az Apple (is) egy profitorientált cég, akiknek tehát a bevétel a fontos. mégis miért érné meg nekik, hogy direkt nem javítanak ki hibákat, vagy szánt szándékkal lassítanak eszközöket? tök logikusan végiggondolva ha egy felhasználó elégedetlen, akkor az elpártol a cégtől. miért lenne ez érdekük? azt sem lehet mondani, hogy azért teszik, hogy vedd meg az újabbat, hiszen iPhone 6 esetén is tapasztalhatóak hibák.

    egyszerűen az van, hogy olyan mennyiségű funkció van már az iOS-ben, ami messze meghaladja már egy pár évvel ezelőtti asztali számítógép teljesítményét is. ennek következményeként a rendszer is sokkal bonyolultabb, így a hibák okát is nehezebb megtalálni, illetve mivel sok dolog hat egymásra, így előfordul, hogy egy hiba javítása több másikat eredményez.

    nyilván mindez nem indok arra, hogy miért tart ennyi ideig kijavítani mindezt – na de konzekvensen kijelenteni, hogy mindezt nem is fogják kijavítani, sőt, az iOS 9 így meg úgy… ezt szerintem te sem gondolod komolyan, a hangulatkeltés meg teljesen felesleges.

  27. off: Kérlek mesélj, mennyit tudsz a szoftverfejlesztésről, azon belül is az operációs rendszerek fejlesztéséről, főleg a világ legnagyobb negyedéves nyereségét hozó nagyvállalati környezetben. Értem én, hogy átverve érzed magad és ez neked nagyon nem jó, de miért kell ezért teleszemetelni minden egyes cikket? Menj trollkodni fórumokra, ott sem biztos, hogy sokáig fogják tűrni, de erre mégis jobb hely, mint a szifon. Ja és légyszíves azt is mondd el, hogy honnan veszed 100%-ra, hogy a 6-on működne az iOS7? Nekem az is tökéletesen elég lesz, ha a kódból az idevágó részt bemásolod. Ja és meséld el, hogy mennyivel jobb egy i3g-n egy 4.2.1, mint most akár egy 4s-en akár a 8.0.

    on: rEdh1t képe már izgalmas, még úgy is, hogy el sem gondolkoztam egy watch vásárlásán. Talán majd 2-3 iteráció múlva, bár én még mindig nem vagyok meggyőzve, hogy az okosóra a jövő.

  28. @Feri:
    “A fejlesztőkről pedig 100% tudom, hogy nem értenek hozzá, mert rossz a rendszer! Ezt kár ragozni, egyszerű a képlet! Kiadnak egy végleges verziót és még fél után is hiba, hiba hátán, amit nem tudnak javítani, akkor az nem hozzáértés. ”

    AZ OSX-ek a kezdetek óta ilyenek. Mi a francért választottad ezt a platformot, mikor 15 éve hozzá nem értő emberek fejelsztik a szoftvert?

    Az pedig igenis tény, hogy ahogy “okosodik” a rendszer, úgy lesz benne egyre több lehetőség a hibázásra. Az első iPhone OS sem volt tökéletes, pedig annak a bonyolultsága hol van a maitól?

  29. @Jadeye:

    Ne add a számba a szavakat!:) Te egy szimpatikus és okos embernek tűnsz a szememben, ne vedd át az Apple marketinget, hogy másra válaszolsz, kijelentve válaszodban azt, amit nem állítottam!:)

    Nem állítottam, hogy szándékosan nem javítják ki, épp az ellenkezőjét, hogy nem tudják kijavítani, tehát a nem tudás, az nem szándékos!

    Amit szándékosan nem tesznek, hogy, ami technikailag elérhető, az emberek számára addig stabilan működő rendszerhez nincsen joguk használni! Tudom, nem is volt, de ez most nem kérdés!:)

    Nincsen bennem hangulatkeltési ambíció, mindenki azt tesz, amit akar, úgy dönt, ahogyan akar, mert önálló gondolatokkal rendelkeznek, nem hülyék! Pusztán a véleményem ez, amit alapozok az iOS7 fél éven át tartó hibasorozatára és a máig megoldatlan, VÉGLEGES kiadású iOS8-ra! Ebben nincsen jóslat, sem hangulatkeltés, egyszerű tény: Nem működik!

    A legszomorúbb, ami engem felháborít, hogy azok, akik i4s-t, i5-öt használnak és nem garis már a telefonjuk, a gyártó által tönkretett készülékekért nem vállalnak felelősséget. Igaz, garin túl ment tönkre a telefon, de baromira nem a hibájukból! Egyetlen bűnük, hogy bíztak a gyártóban és letöltötték a hibás szoftvert. Ergo, ezt is meg kellene oldaniuk, nem holnap, nem fél év múlva, hanem most! Ha lenne egy közvélemény-kutatás, hogy i4s, i5 tulajok, visszatennék az iOS7-et, azt gondolom 90% igen lenne a válasz! Ha i4 tulaj visszatehetné a 6.1.3-at, 100% igen lenne a válasz!

    Profitorientált cég, nagyon helyes! Akkor miért nem teszik elérhetővé, hogy az emberek szeressék, amit árulnak és ne csak bosszankodjanak? Nyilván nem tőled kérdezem és ezek olyan dolgok, amiknél a felhasználó már annyival beérné most már: Emberek, elcsesztük, bocs, javítjuk, foglalkozunk veled! Oda kell csapni az asztalra és elhordani őket mindennek, hogy megtegyék azt, ami a kötelességük?

    Volt egy olyan vállalkozásom, ahol a garanciát nem írta elő törvény, mégis adtam és teljesítettem csak azért, hogy szájról szájra terjedve jó legyen a hírnevem, illetve azért, mert előfordulhatnak a vásárláskori előre nem látható problémák, amit úgy gondolom nekem, mint kivitelezőnek kellett orvosolnom! Egy panaszt nem kaptam soha, csak ajánlásból ügyfelet. Arányaiban közel sem olyan volumen, mint az Apple, csak a példa kedvéért írtam le, ne a törvények határozzák meg, hogy korrekt-e, vagy sem! Itt ez a helyzet, ha nem lenne kötelező, akkor láthatóvá válna, hogy nem korrektek!

  30. @Feri: Köszönjük, de akkor inkább nem kérnénk az újdonságokból, ha ilyen bonyolulttá és nehezen javíthatóvá teszi az iOS8-at. Jobb egy vékony, kevesebbet tudó, gördülékeny, jól működő rendszer, mint egy vaskos trágya, nyakig zsúfolva funkciókkal.

  31. @ef-dani:

    Te sem látod, amit írtam, csak azt a részletet kiragadva, ami sértő lehetne, ha nem abban a szövegkörnyezetben lenne? Ne már!:)

    Keresd vissza, leírtam, hogy mivel több a fejlesztés benne, ami a fejlesztőknek is újdonság, tolerálható, de, amíg megtanulják, hogy hogyan is kell azt működövé tenni, addig használhatnánk azt, ami működik! Nem érted, ugye?

    Ne érts félre, nem rossz szándékból, de muszáj elmagyarázni, mert nem a szavak kiforgatása lenne a cél, hiszen mindenkinek ugyanaz a problémája, akkor nem egymással kell “harcolni”!:)

  32. @lalamper:

    Úgy látom van még, aki érti, amit írok! Nem azért, mert egyetértesz, hanem, mert a mondanivalómra reagáltál!:)

    Jöhet az újdonság, de legyen lehetőséged választani, hogy szeretnél-e tesztbaba lenni és szívni az újjal, vagy inkább rábízod a toleránsabbakra és használod azt, ami működött! Nem bonyolult, ennyi!:)

  33. @gunar: Nem játszok le online tartalmat, mert az mindig is hoki volt. Mire begépelek a távirányítóval egy jutúb címet, felrobbanok. Egyszerűen ez nem arra való, kár is erőltetni. Ha normális hardver egy megfelelő linuxal kombinálva futna rajta, akkor már azt mondom nem rossz. De ennél bármi jobb. Építs Raspberry Pi-t.. 🙂

    Smart TV = HDD-ről medialejátszás és ennyi.

  34. @Feri: Én abszolút értelek, Feri. A választás szabadsága. Ennyi.

  35. Aaaaaaaaaa!
    Nem működik a spam kezelése az icloud-os emailnél? Berakom a kéretlen mappába az odavalót, és mintha semmi nem történne, vígan jönnek a beérkezőbe továbbra is.
    Valamit rosszul csinálok?

  36. @Feri, @lalamper: ez a választás szabadsága miatti háborgás akkor lenne érthető, ha az iOS elején járnánk – ezért is jelent meg a jailbreak, hogy testre szabhasd az akkor még jelentősen korlátozott, alkalmazások nélküli OS-t (sőt, volt android port is). de azóta eltelt már bő 7 év, egyértelmű, hogy az új funkciókhoz és a hibajavításokhoz sokszor több verzió kell, mire beleteszik őket (copy/paste a 3.0-ig nem volt!), a downgrade meg hivatalosan sosem volt lehetséges. továbbra is ezen rágódni olyan, mintha kimaradt volna az elmúlt 7 év.

    én értem, mi a gond, és igen, bosszantó. de a legtöbbet azzal lehet tenni, ha mindenki jelzi az általa tapasztalt problémákat, legyenek azok bármilyen típusúak – még akár az is, hogy nem lehet downgrade-elni. ugyanakkor az emberek többsége mégsem jelenti ezeket.

  37. @Jadeye:

    Legjobb lenne, ha az iPhone-ba beépítenék a hibajelentési reportot és az is jelezhetné, akinek fogalma sincs róla, hogy másnál is jelentkezik a hiba, mert nem olvas róla sehol. Sok a “ha” és a “volna”, ez van!:) Vagy megszoksz, vagy megszöksz… Ennyi az üzletpolitika, végül is választhatunk!:)

  38. @Jadeye:

    Android is fejleszt, vannak hibák, de mégsem az alapfunkciók rovására! Egy telefonnal körülményes a telefonálás, nagyon durva!:) Szerintem jogos a háborgás, mert nem az idióta facebook-ért, vagy az iránytűért vagyunk oda, de még csak az elmebeteg óráért sem, csak telefonálni akarunk!:) Igen, az is durva, hogy jailbreak kellett az MMS-hez és még sorolhatnám, ami egyébként egy Nokia 6510-ben alapfunkció volt!:) Mindegy, tényleg felesleges ezen itt háborogni! Máshol pedig azért, mert nem érdekli őket!

    Mátyás király kémeket küldött a nép közé, hiszen hatalmas adókat vetett ki! Amikor háborogtak, akkor növelte azokat. Amikor már csak ittak és minden mindegy volt, akkor enyhített azokon! Lassan itt is az “ivás” jön, a háborgás eredménytelen!

    Még annyi, hogy emlékezz, a 8.1.3 megjelenése előtt is jelezték sokan a hibát, mégsem javították! Nem ér semmit az sem, sajnos. Jó, hogy 1 hét alatt nem javítják, stb… Akinek ez probléma, annak azonnali megoldás kell! Ezért vittem én is vissza gariba és megtiltottam, hogy rosszat adjanak vissza! Ezekkel így kell bánni, sajnos!

  39. @Feri: “Legjobb lenne, ha az iPhone-ba beépítenék a hibajelentési reportot és az is jelezhetné, akinek fogalma sincs róla”
    így is jelezheti bárki, anélkül, hogy tudná, hogy másnál jelentkezik-e vagy sem (külön cikkben le is írtuk, hogy hogyan) – ha meg lenne ilyen app a készüléken (az iOS 8 beta alatt volt), akkor meg akkor azon menne a sopánkodás, hogy jajj, egy újabb felesleges ikon, vagy hogy ahelyett, hogy ilyen felesleges appokkal vennék el a helyet, rakhatnának az iOS-be [tetszőlegesen beilleszthető X funkció]-t…! sőt, az alkalmazások összeomlásairól szóló jelentéseket automatikusan el tudja küldeni a készülék, hacsak nem kapcsoltad ezt ki.

    “a 8.1.3 megjelenése előtt is jelezték sokan a hibát, mégsem javították”
    mennyi minősül soknak? mert attól, hogy itt hozzászólásban sokan leírták, még messze nem jelenti azt, hogy ezek után az Apple felé is jelezték. ha meg nem jelezték, akkor nincs miről beszélni.

    továbbra is úgy vonsz le végletekig menő következtetéseket, hogy nem ismered a szoftverfejlesztés részleteit. hogyan fogja ez megoldani a problémát? mert szerintem sehogy. csűrhetjük-csavarhatjuk itt teljesen feleslegesen a hozzászólásokban a szót, de mindaddig, amíg nem jelzik elegen az Apple felé, nem nő meg az esélye, hogy kijavítsák.

  40. Erről az answering delay-ről tud valaki egy videót linkelni, mert a Youtube-on csak egyet találtam amin kb 0,3 mp a késés ami sztem nem akkora tragédia mit amekkora cirkusz van belőle…

  41. Hali!
    Mennyire stabil a beta 5? Mindennapos használatra már jó?

  42. @Fredrick Zoller: Nem 0,3 mp az a késés. Lezárt képernyőnél, bejövő hívás esetén a “csúszka” elhúzása után 2-3 mp is eltelhet addig, amíg a kapcsolat létrejön a hívó féllel. Hidd el napi 1 db hívás esetén nem lenne zavaró, de napi kb. 30 bejövő hívás esetén hihetetlen zavaró tud lenni. Nem ritkán, a bejövő hívásnál kimegy a fejemből ez a “kis” hiba, és úgy venném fel a telefont éppen, mint ahogy normálisan is kellene, már a fülemnél van a teló, amikor az még csörög egyet. Rosszabb esetben már éppen “hallózok” a telefonba a hívásfelvétel után, amikor az már a fülemnél van, de a hívó fél nem hall ebből semmit, és én meg mint a hülye “hallózok” tovább, amikor 3. vagy 4. “hallózás” után tudok csak beszélni a hívóval. (Olyan is előfordul, hogy a hívásfogadás elején a “hallózás” közben csörög egyet a fülembe még a teló) Na ilyenkor nekem is kezd elgurulni a gyógyszer, és nem egyszerűen elégedetlen leszek, hanem dühös az Apple szoftverfejlesztő részlegére (vagy az egész Apple-t elküldöm más éghajlatra).

    Az iOS 7 esetén nem volt ilyen gond a hívásfogadással.

    Amiből szerinted cirkusz van, az a telefon alapfunkcióját érintő, meghatározó hiba. Mivel gondolom nálad nincs ilyen hiba, nem tudom te hogyan viselnéd ezt el, és te mekkora cirkusznak titulálnád ezt a számodra akkor igenis jelentős problémát.

    Jeleztem én is ezt a hibát az Apple felé, de elég szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Ezért is tettem félre egy időre sz iPhone-t (5S), majd később – a 8.2 után – újra kipróbálom.

  43. Ferit a parlamentbe!!! Vivá!! ;0))

  44. más országokba nincs ez a call delay probléma. legalábbis sooookkkkal kisebb aranyban mint MO-n. sot továbbmegyek, magyar Telekomos kártyákkal van a baj. gyori ismeros vodafonos volt ios 8 semmi problema, atment telekomba és azóta cseszodik neki. probaltuk visszatenni a vodafonost és azutan megmaradt a hiba, de restore utan vodafonossal megint csak nem folt problem. szoval telekomnal kell keresni en tapasztalataim alapjan a hibat

  45. @diario:

    Sajnos nem! Nekem a kezdetektől voda kártya volt. Szűz új kártyafüggetlen telóban és voda függőnél is. Tesómnak Németországban is gondja ugyanez és a net tele van külföldi telók és szolgáltatóknál lévők hiba leírásával is. Nem magyarországi, csak valaki elhintette, mert nála ez éppen nem volt gond. Általános probléma.

  46. @Holander: Értem amit írsz és el is hiszem, tleg bosszantó lehet, de én még valóban nem találkoztam ezzel a problémával… Tele a net a “2-3 mp késik” hozzászólással, de nem találtam róla a Youtube-on csak ezt a videot:
    https://www.youtube.com/watch?v=4NZm3YYwNio
    na ez alapján akkor az enyém is szar..:)
    Ezért kértem ha valaki tud, mutasson valamit…

  47. @diario: az iphone 5 és 6-om telenorosak, és mindkettőnél késik a hívásfogadás

  48. @leslee1340: :)) ez nekem is eszembe jutott…

  49. @Fredrick Zoller:

    Első dolgom lenne kötbérre kötelezni az Apple-t itthon! Utána betiltanám a hibás iPhone-ok forgalmazását.

    Engem nem érdekel a politika, az fogyatékosoknak való

  50. @szajlensz: Te sem azt olvastad tőlem, amit írtam:) Nem értek a szoftverekhez, de nem is kell. Amihez értek, hogy látom, hogy rossz a telefon, fél év alatt képtelenek javítani és ebből kiindulva rossz is lesz minden ezt követő szoftverük. Száraz tények, nem ilyen bohóckodás elmebeteg kódokkal!:)

    Trollkodok, vagy nevezd ahogy akarod, teljesen mindegy, de a mai világban ki kell állni az igazadért! Ha nem lett volna igazam, nem cserélik ki a telómat! Kár ragozni és marhaságokra terelni a valót!

  51. @Feri: “és ebből kiindulva rossz is lesz minden ezt követő szoftverük”
    na itt követed el azt, hogy a szoftverfejlesztés ismerete nélkül vonsz le messzemenő következtetést. de ha nem ismered a szoftverfejlesztés menetét, főleg nem azt, hogy min dolgozik épp az Apple, akkor nem is lehet ilyet kijelenteni. szerintem.

  52. @Jadeye:

    Nekem nem kell ismernem ahhoz, hogy lássam, hogy rossz, már fél éve!

  53. @Feri
    Akkor Öööööö… Ferit CEO-nak az Applehöz..:)

    Igazából értem amiket írsz, de szerintem kicsit elrugaszkodott a valóságtól, hogy nem ért senki az Apfelnál semmihez, meg 100% hogy szar lesz a 9, stb…
    De ha Te is látnok vagy mint Jobs (vagy Peter Griffin) akkor az első mondatom nem vicc..:)

  54. @Feri: Miért nem látom a kommentemet?

  55. Ha az alkalmazásból küldöm nem látom a kommentemet

  56. @Feri: ahhoz nem kell ismerned, hogy a jelenlegi verzióról nyilatkozhass. de ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonj le, már ismerni kellene, hogyan megy ez.

  57. Na mindegy feri húzzon a faszba mert nagyon irritáló. Jobban zavar mint maga a hívás késése és nem akarom minden egyes cikk végén a hülyeségeit olvasgatni.

  58. akor ne vegyél autót se mert azis elromlik, meg újat kell venni az emissiók miatt. szar a bmw mert visszahívtak 8000 darabot mert rossz volt benne a klíma, egyaltalan minek tették bele ha tudtak hogy szar… ?! kb így beszelsz más nyelven

  59. @Feri: Ne haragudj, de folyamatosan bizonyítod, hogy semmi közöd a szoftverfejlesztéshez. Tényleg, az ég világon semmi. Engedelmeddel idéznék tőled:
    “Köztudott, hogy az iOS 8-at nem tudják és nem is fogják tudni megjavítani, sajnos, és a 9-es is már hibás lesz.”
    Köztudott? Ez alatt mit is értünk pontosan? Van 1-2 cikk meg pár fórumtéma, ahol ezt leírják. Ha esetleg kiadna az Apple egy közleményt, akkor lenne köztudott. A 9-ről meg légyszi még infót, érdekel, hogy mi is lesz benne pontosan.
    “A 9-es 101%, hogy rossz lesz!”
    101%, hogy a fű meg kék és az ég meg zöld lesz. Az előbb felsorolt listádból pedig emeld ki azt, ami rossz lesz.
    “A fejlesztőkről pedig 100% tudom, hogy nem értenek hozzá, mert rossz a rendszer!”
    Akkor légyszíves szólj nekik, hogy tanuljanak inkább. Tudod, van az a kis kócos a 214-es szobában, na annak, ő az iOS team lead.
    Igen, kiragadtam mondatokat, de nehogy megmagyarázd, hogy nem úgy értetted. Te mindent tudsz, ők (és velük együtt mi) semmit, mindenki elfogult fan, csak te nem.

    Apróság még: Egy termék sosincs kész. Pont. Egy szoftverre ez hatványozottan igaz. Tudod, vannak határidők, amiket be kell tartani, vannak prioritások, amiket figyelembe kell venni. Egy bug esetén még bejön a severity is. Az általad tapasztalt csúszás nem érint olyan sok felhasználót, különben tele lenne vele az összes tech blog és fórum. Priority szerint max p3-p4. Ráadásul tudsz hívást fogadni, csupán várnod kell 1-2 másodpercet, azaz a funkciót ellátja, de nem hibátlanul. Így severity is maximum s3. (A skála legtöbb esetben 1-5, ahol 1 a legsúlyosabb/legtöbb felhasználót érintő, 5 a kozmetikai hiba/pár esetben előforduló)
    Hidd el, hogy az itt hozzászólóknál valószínűleg sokkal okosabb és tapasztaltabb fejlesztők dolgoznak a rendszeren, valamint még náluk is okosabb/tapasztaltabb mérnökök hozzák a döntéseket. Ha pedig baj van, tudják kezelni (8.0.1 esete).

    TL;DR: Elhiszem, hogy a hiba létezik, de objektíven nézve közel sem olyan súlyos, mint amilyennek te megéled. Azt is elhiszem, hogy számodra (szubjektíven) zavaró a hiba, de ebből NEM lehet következtetéseket levonni az iOS9-ről, pedig te ezt tetted.

  60. @a:

    Trágárkodással nem tudsz megsérteni, a személyeskedés pedig csak azt mutatja, hogy primitív lehetsz! Ne viselkedj így, mert kinéznek az életben és csak prolik közt lesz helyed! Nem szabad, csúnya dolog!:)

  61. Ja és az összes “Jobsidejébenilyennemlehetettvolna” véleményre: Fogjatok egy 3G-t 4.2.1-gyel és használjátok. Türelmetleneknek előre szólok, hogy földhöz vágni a telefont nem ér!

  62. @diario: Direkt nem értesz és válaszolsz olyanra, amit nem is írtam, vagy csak apple marketingje, ami agymosás, annak hatására? Nem kell behódolni! Ha valami nem jó, elmondhatod, hogy nem tetszik és még tehetsz is ellene! Az a baj, hogy én tettem és lett számomra pozitív eredménye?

  63. szajlensz! Az i5-ios6 nagyon is kész volt.
    “a funkciót ellátja, de nem hibátlanul” – tényleg ennyire toleránsnak kell lenni egy minőségéről elhíresült, nagyon drága cuccal szemben?!
    Amúgy ez pont lehetne az android jelmondata.

  64. @szajlensz: Nem szükséges bizonyítani, hogy semmi közöm a szoftverfejlesztéshez, hiszen már nem egyszer leírtam, ez nem titok! Éppen ez az oka, hogy pénzért megvásárolok készülékeket és szoftvereket, nem pedig előállítom őket! Mint ahogyan te is és te sem értesz hozzá, de ebben a témában nem is szükséges!

    Mivel te is az általam leírt előzmények ismerete nélkül írsz, ezért nagyon röviden itt is megemlítem, ha akarod, majd utána(m) keresel és elolvasod:

    “Akkor légyszíves szólj nekik, hogy tanuljanak inkább” – Szóltam! A nemzetközi support senior atyaúristenének is elmondtam, hogy jó lenne olyanokat alkalmazni, akik képesek szoftvereket írni!

    Tehát, visszatérve az eredeti kérdésre, ami annyira foglalkoztat téged: Nem jó az iOS, és nem is lesz jó! Áááá, inkább nem írom, fentebb megtalálod!:)

    Nem ismerlek és nem célom megsérteni téged, tehát ne rossz szándékként értékeld, de egyrészt kommunikációból nem vagy jó, mert elbeszélsz a valóság mellett, jössz ilyen olyan kódokkal, ami abszolút nem lényeges itt most! Másrészt pedig el kell fogadni, hogy nem csak istenítő és felemelő vélemények léteznek, legyen bármi a téma! Ha ez nem tetszik, akkor nem kell olvasni, vagy (mint pl. gunar) lehet intelligensen is hozzáállni és ellenvéleményezni!

    Én annyit tudok mondani, nekem kicserélték, biztos azért, mert nem volt igazam! Az, hogy mások csak hőbörögnek és a probléma helyett velem foglalkoznak, hogy levezessék emiatt a feszkót, nem az én gondom. Mindenkinek adott a lehetőség intézkedni, le is írtam pár tanácsot! Innentől én csak felesleges szájtépésnek tudom értékelni az ilyesmit felém, de ennek ellenére segítek, nem szégyen megkérni rá! 🙂

  65. Az ios9 meg igenis szar lesz. Nem azért mert a 8 nem jó, hanem mert az apple is beállt a pénzhajhász gigacégek sorába. Ha nem lesz szemléletváltás, akkor szar lesz. Ráadásul egy olyan piacvezetőről beszélünk, aki után a kanyarban sincs senki, konkurencia nélkül meg nyugodtan nézhetik kizárólag a részvényesek érdekeit.

  66. @Lusta: Pontosan, a 6-os az rendben volt! Nem tudom milyen világraszóló botrány lenne abból, ha a fészbúk vagy valami csetelős cucc nem működne? Azt kell megérteni, hogy tolerálom én a térkép primitívségét, vagy bármit, de egy telefonban ne legyen rossz a telefon funkció! Ez van most túl ragozva. Feltételes módban írtam, aki esetleg lovagolna rajta ne tegye, nem az ismételgetés és a megoldás a célom, hiszen már nálam ez nem gond jelenleg!

  67. @szajlensz: Nyugi, Jobs idejében is voltak problémák, de akkor még nem volt akkora viszonyítási alap, mint ma! Azt sosem tagadtam, hogy az iOS a legkezelhetőbb, de ezek már nem tolerálható hibák

  68. @Feri: Hihetetleneül együgyű vagy, mint egy elkényeztetett kisgyerek aki elvesztette a kisautóját, kap egy újat de az már nem ugyanolyan úgyhogy csak üvölt a régiért mindent és mindenkit figyelmen kívül hagyva. Csak sajnálni tudlak, remélem egyszer felnőssz és ez lesz a legkisebb problémád. Elnézést ha megsértettelek.

  69. @a: Mint írtam, megsérteni csak intelligens ember tud, ezért nincs miért elnézést kérned!:)

  70. Feri: A 6 sem volt semmivel sem különb ilyen szempontból, max te nem voltál érintett. Volt, akinek az 5-nél is volt 1-2 mp késés pont hívásfogadásnál. Persze, hogy kicserélték neked is, mert te is a pénzt termeled minden egyes potenciális app vásárlással. Meg nekik is egyszerűbb így. Egyébként ha nem is a konkrét szoftverfejlesztésben, de van tapasztalatom, QA vagyok, csúnyán fogalmazva tesztelő. A különbséget nem fogom kifejteni.
    Lusta: Ahha, eddig igazából az Apple szeretetszolgálat módjára nem a profitért csinálta. Kérlek mesélj még!

    Igen, én is belátom, hogy ez hiba, azonban lehet vele továbbra is telefonálni, egy ici-picit kényelmetlen, de szerintem szokható. Kicsit jobban utánaolvasva gyanús, hogy szolgáltató is ludas a dologban. Valószínűsítik, hogy az LTE le és felcsatlakozás körül lehet a probléma, így akár cellánként is változhat. Bár tényleg csak tippelik, nálam meg 1 mp-nél nem több, az meg a fülhöz emelés alatt meg is van.

  71. Ok

  72. @szajlensz: Lehet igazad van, nem tudom. Én egyik verziónál sem voltam érintett ilyen hibával.

    Nem tudom szolgáltató függő-e, én mindent kipróbáltam, ki is kapcsoltam az adatforgalmat, akkor sem volt változás. Most az iOS7 nem produkálja ezt és előtte, amikor 7 volt, akkor sem volt ilyen gondom. Nyilván én sem tudom mi lehet a hiba, de, hogy van, az nagyon rossz. Mint írtam már, legfőképp azoknak, akiknél már nincs gari és 7-tel viszont működött. Számukra nincs megoldás, sajnos.

  73. @Feri I4s-em van és jól pörög az Ios 8.
    Igaz hogy Ios 5.1.1 volt a leggyorsabb de tudásban elmarad a 8 tól.:)
    Egy tiszta restor és egy kis idő megold minden problémát (akugond, hivásproblema)

  74. @Feri: igen, kiraggadom a részleteket, ahol baromságokat hordasz össze. Nem vitattam a hiba létét, én is érintett vagyok, nem mondtam, hogy a downgrade tiltása jó, bár fejlesztői szempontból ekkora bázisnál megértem, a franc se akar minden verzióra biztonsági frissítéseket kiadni. De ilyen hülyeségeket összeirogatni, hogy már nem is javítják, meg tuti szar lesz a következő már ne is haragudj, de kb. átalános iskolai szint.

    Azt pedig az Apple esetén továbbra sem kéne figyelmen kívűl hagyni, hogy 15 éve minden új terméknél, minden új szoftvernél, minden új szolgáltatásnál aki az elején felszáll a vonatra, önkéntes beta tesztelő.

  75. @ef-dani: Oké, én megértelek és ne legyen igazam!:) Kár ragozni, nem egyező vélemények miatt nem fogok vitázni, mert a meggyőzés lehetetlen és nem is célom. Van, aki elfogadja, van, akit zavar!

  76. Szajlensz! Mesélek: kiáll a kamera a hátlapból bakker. Szerintem azért, mert szarnak rá, megvesszük így is. Ez a cég azért lett naggyá, mert nem a profit volt a legfontosabb, hanem a minőség.

  77. Na meg egyszer leírom: 4 db eszközön fut otthon a 8.1.3. 1 db 5s, 2 db 4s, 1 db ipad mini. Érthetően írom: gecikurvajó mind. Semmi hiba, akadás, stb. Bizti hülye vagyok hozzá, és azért nem venném észre a bugokat. 7.0 elég trágya volt ehhez képest. Valahol a 3.1 körül vettem az első ájfonom. Hatalmasat fejlődött, és semmi pénzért nem váltanék.

  78. @Feri: Meg tudnál győzni, ha lenne rá bármi alapod, hogy igazad lehet egy jövőbeni szoftver bugjáról, de még a szoftverfejlesztéshez sincs semmi közöd, nemhogy a következő kiadásokról bármit is tudnál.

    @Lusta: Nyilván szarik rá az a cég, amelyiknek a termékeiben nincs egy olyan csavar, ami nem okkal került volna bele…

  79. Akkor nézz szét, hogy hány telefonnak áll még ki a kamerája. Viszont ez nem bizonyítja, hogy az Apple eddig nem a profitért csinálta, most meg igen. Azt se felejtsd el, hogy mint kiderült ~4k videora képes a cucc. Nem egy 128×160 px szutyokról beszélünk. Ja és kérlek sorold a helyzeteket, amikor ez annyir zavaró.

  80. @szajlensz: Hagyd már ezt, hogy utasítasz embereket miket soroljanak és miket csináljanak!:) A Te fantazmagóriád, hogy van olyan, aki azt hiszi, hogy az Apple nem a profitért csinálja! Ezt senki nem állítja, egyszerűen arról van szó, amit szintén sokadjára én is leírok, hogy Steve saját termékeként kezelte az Apple-t, mondhatni találmányaként, ezért a legjobb tudásával törekedett profitra. Szerintem itt emberek arra gondolnak, hogy ma már egy örökölt termékként csak a pénzt látják benne és nem az örömöt, a hobbit, a varázst! Eltűnt az innováció. Nincs ebben semmi meglepő, mondjuk egy családi cégnél is, ha az alapítót leváltja egy örökös, drasztikusan változik.

    Emberek azt felejtik el, hogy önmaguk legyenek! Nem kell Steve-ként viselkedni, mert az Ő volt, másnak nem áll jól!

    Szóval ennyi a lényege, de, ahogy látom, Te ezerszer kukacosabb vagy nálam is, csak eredmény nélkül!:)

  81. Hat, en nem tudom… Nalam 4s van es kurva jo rajta a 8.1

    Nalam is sztem van hivas bug, bar nem tudom. Muszerrel nem fekudtem ra, es mire a fulemhez emelem mar van vonal es hallanak is.

    En nem csalodtam idaig az Appleben. Android se rossz, de ott is a dragabb keszulekek a jok hosszutavon. WProl nagyon nyilatkozni nem tudok.

  82. Ja, meg, hogy kiáll a kamerája más készülékeknek is. Én egyet sem tudnék mutatni, amelyiknek kiáll és piacvezetőnek nevezi magát, de ez is csak nézőpont kérdése. Én a kiálló kamerát nem tekintem hibának, mert az egy szándékos gyártási folyamat része, akit zavar vesz rá egy 2mm-es tokot, vagy mit tudom én, de nem hiszem, hogy a részleteken kell fennakadni, de embere válogatja, hogy, akit ez zavar, abba azonnal bele lehet kötni!:) Betegség:D

  83. @zttpp89:

    Objektíven nézve jó az iOS 8.1.X, és van, akit nem zavar a hívás gond! Szidnám ezerrel az Androidot is, ha olyan hiba jönne ki rajta, ami az általam gyakran használt funkciókat befolyásolja, de nem találkoztam ilyennel!

    Amíg szervizben volt az iPhone-om, addig Lumia-t használtam. A szoftver nem tragikus, de vannak nagyon komoly hibái, szerintem! Funkcionalitásban szegényes és mondhatni buta, stabilnak viszonylag stabil. Maga a készülék szörnyű, gagyi gombok és ezt fokozza, hogy nagyon rossz helyen vannak, gyakorlatilag nem lehet normálisan kézben tartani.

    Az i5s majdnem tökéletes lenne, nem puhák a gombok, véletlenül nem nyomom meg és jó helyen vannak! Számomra ideális a mérete, az akku nem rosszabb, mint másé. Azt hozzá kell tenni, 6.1.3-mal, de még 7.1.2-vel is a valaha legjobb iPhone a 4s volt, szerintem!

  84. Lehetseges. De mondom, 8-as rendsszerrel se vesz a 4s. Egyedul annyi, hogy neha erezni a multitasking-on, hogy keves mar az 512(?) ram neki. De nem sokkal rosszabb, mint, 7-es rendszer. Foleg, hogy hosszabbtavon megeri inkabb erre upgrade-elni, mert lehet a 8.2 joval szarabb lesz. Foleg, ha azt nezzuk, hogy az apple kepes ezzel is megcsinalni azt, amit a 3G, 3Gs es a 4-el, hogy kinszenvedes lesz a hasznalata az uj rendszerrel. Szoval, megeri ezt feltenni meg, az AppStore miatt meg foleg.

  85. Visszahívott az Apple, akik tudják mit írtam le múlt héten, képben vannak! Mivel, nekem most 7-es szoft van rajta, nem tudom tesztelni!

    A hívás problémáról van szó, akinél ez jelentkezik, csináljon egy restore-t és semmit se töltsön vissza backup-ból, ha lehet, a tel.számokat is kézzel írd be (iTools lementi azokat excell-be). Használd egy napig így és hívjanak minél többször. Pénteken megint beszélek velük, kérdezik, hogy ez megoldja-e. Nem valószínűsítik, hogy a 8.2 ezt megoldja, mert állítása szerint fogalmuk sincsen erről a hibáról. Kapott valami számot ez a probléma, jelezik a mérnök csoportnak is ma.

    Egyelőre ennyi a hír, próbáljátok meg legyetek szívesek és írjátok ide 1 nap múlva, hogy megjavult-e, mert elkezdik összerakni a darabokat, hogy meg legyen oldva!

  86. @Feri: “akinél ez jelentkezik, csináljon egy restore-t és semmit se töltsön vissza backup-ból”
    ez az, amit már a legelejétől kezdve is leírtam számtalan alkalommal.

  87. @szajlensz: Vicces vagy. Azt írod, hogy “szokható” ez a hiba. Ha neked ez – ahogy írod is – szokható ici-pici hiba, akkor te szokogassad nyugodtan, de nekem ne kelljen már ezt tenni. Nem azért fizettem a legutóbb negyed milliót egy telefonért, hogy pont a telefon funkció miatt kompromisszumot kelljen kötnöm. Felhasználóként pont nem érdekel, hogy mi a probléma háttere, ha jelezve van nekik a hiba, akkor oldják meg.

  88. @Jadeye: …,és ami az esetek többségében úgy nem oldja meg a dolgot, ahogy nálam sem.

  89. @Holander: nem mondtam, hogy minden esetben megold bármi hibát, de az esetek döntő többségében igen. az emberek többsége restore-ol ugyan, de utána simán visszatölti a korábbi mentést – és ezzel a hibát is. ezek után már még kevesebben vannak azok, akik jelzik a hibát az Apple felé. úgy meg nem fog megoldódni.

  90. Próbáltam a restore-t és új iPhone-ként állítottam be és semmi sem változott!
    Minek egy napig tesztelni, 3ból 3 hivásnál csinálta, és azóta is csinálja.
    Mikor jelentettem nekik eleve úgy írtam, hogy a hiba megmaradt restore – new iPhone beállítás után is.

  91. @Jadeye:

    Igen, ezt tudjuk, de a mondanivalója az volt, hogy így használni 1 napig

  92. @wildtiger:

    Igazad van, ugyanezt mondtam én is, de oké, kivárjuk az az 1 napot. Haver 8-as szoftverével már megcsináltuk. Az elkeserítő az, hogy nem is tudnak róla, amikor ettől zeng az internet, nem csak itthon és, hogy az “okos” mérnökök nem is tudnak róla. Azt gondolom ez a szokásos Apple kamu. Megkérdeztem azt is, hogy miért nem ültetnek a mérnökök helyére szakembereket. Utána mondtam, hogy akkor marad az Android, na akkor elkezdett hadarni és tiltakozni. Azt mondta mindenképp keresnek megoldást, de szerintem csak ilyen pofa befogó szöveg. Na mindegy, ha már dumálgatok velük, akkor elmondom ezeket, hátha segít nektek és pár ismerősömnek is! Az, hogy a 8.2-ben ez szinte biztos nem lesz -szerintük- javítva, ki fogja verni páratoknál a biztosítékot, mert az volt az utolsó remény, de, hát a biztos csak az, ami elmúlt!

  93. @Feri: Ha nem tudják reprodukálni a hibát, odaadom nekik az iphone-m kísérletezés nélkül láthatják a hibát. 🙂

  94. @wildtiger:

    Ja, meg, hogy jelentetted és még sokan… Nem is találkoztak még ilyen feedback-kel!:D Akkor minek van?

  95. @wildtiger:

    Hjajj, tudják azok, csak letagadják. Struccpolitika és akkor nincs hiba, mi vagyunk a hülyék, hogy ezt hibának kezeljük!:) Igazából a politikusok sem lopnak, csak mi azt hisszük, mert akkor tűnik el a pénz, amikor a közelébe kerülnek. Tiszta hülyék vagyunk!

  96. @Feri: De amúgy is miért kéne beállítanom új iphone-ként, oldják meg.
    Nem alternatívákat kell javasolni, azt tud kitalálni mindenki magának, ahhoz nem kell apple alkalmazottnak lenni, max az egyénileg kitalált alternatívák nem tetszenek majd nekik. Androidról emiatt tértem át az ios-re mert idegesített hogy felvétel után tovább csörög a telefon, vagy nem lehet felvenni se letenni és hülyének néznek az emberek, mert kezemben állok csörgő telefonnal. Tény hogy az ios fényévekre jár ettől, de ha így haladnak megkönnyítik a felzárkózást.

  97. Wildtiger: Azt azért tegyük hozzá, hogy ez a hiba androidon szerintem nem egy-két éve volt, inkabb 4-5 éve. Emlékszem a s II samsungom 2.3 gingerbread utan azt mondtam hogy Soha tobbet androidom nem lesz. Nos, eltelt 1 év és kiadtak olyan rendszereket amire azt mondtam hogy wow, volt iPhone 3gs, i4, most i5 öm. De ekkora feljlődést szoftveresen nem tudtak produkálni. Mondandóm lényege hogy az android nem hogy felzárkózott, hanem integet vissza az ios nek. Ja és ne 20-30 ezres android telefonokkal hasonlítsad össze. HTC One M8, és főleg nexus család, mint a villám ugy megy minden,bug nélkül. Samsungot a rendszere miatt hagyagolom hihetetlen hogy nem veszik észre hogy teletömik minden felesleges dologgal… Egy rendszerük több GB, pl egy nexus pure android meg 200mb. Nem mindegy… Jo persze az ios is, de visszatérve a panaszkodásokra, én azt nem hiszem el hogy az Apple nem tud ezekről a hibákról… Van nekik is internetük, nyomon tudják követni mikről írnak az emberek, plusz szerintem páran már jelentették is. Emlékszem hogy s3 samsung nál egyszer volt ilyenem, semmi sem oldotta meg csak cyanogenmod, azon ment mint az álom. Szóval a lényeg az hogy ez egy kemény szoftver hiba…

  98. @wildtiger: Az Android jelenleg jobb. Galaxy Alpha-n semmi hibát nem tapasztaltam, nemhogy ilyet, ami a telefon, telefonálás funkcióját zavarja!:) Ez egy vicc, értem a felháborodásodat, ugyanezen átmentem már én is! Lehet cinikusan hangzik, de komolyan gondolom, hogy sík hülyék ülnek a mérnöki székekben! Túlzás nélkül! Biztos, hogy tudnak a hibáról, csak nem tudják kijavítani!

    Bezzeg, a 8.0.1-nél a sárgák vinnyogtak, azonnal léptek! Bár, akkor még vissza lehetett tölteni a 8.0-át, ami szintén rossz volt:D Komolyan mondom, a Windows-nál a Win98-nál volt ilyen sorozatos baki, de Ők már 15 éve túl vannak ezen:D Tiszta szégyen!

    Az oké, hogy telefonon segítőkésznek bizonyultak, a Magyar ügyfélszolgálatos srác korrekt volt. Nála éreztem először, hogy akar is tenni valamit és ez csak az akaráson múlik. Jól bemártottam a szervizeket is, hogy mennyire idióták. Nem mellesleg mennyire képzetlenek, mert Ők sem tudják mi a hiba, ami nem tragédia, de egy mezei felhasználótól kell a nemzetközi csoportnak megtudnia ezt a hibát? Persze, ha igazat mondott! Szóval ezek a szervizesek is csak várnak a csodára, de csodák nincsenek, tenni kell valamit!

    Bár adna ki a Samsung egy Alpha tulajdonságokkal bíró, méretben pont ekkorát, mint az i5s, ilyen szögletest, egyenes hátlappal, nem is kellene más!

  99. @wildtiger: Ja, csak a kérdésedre nem válaszoltam:)

    Igazad van, ha a restore és egyéb dolgok oldják csak meg, akkor vegyék is ki az OTA frissítést, mert semmit sem ér! Mint írtam, a 8.2 nagy valószínűséggel nem fogja ezt megoldani! Vagy megszokják az emberek, vagy váltanak egy -ehhez képest- minőségi OP rendszerre, az Androidra!

  100. @Feri: Az androiddal az a baj, hogy 20 magos proci kell, hogy egyáltalán fel tudd venni a telefont, az android úgymond azóta nem fagy, mióta bejöttek a 4magos telefonok. Szerintem ez inkább a megnövekedett teljesítménynek köszönhető.

  101. @wildtiger:

    Próbáld ki:) Eléggé maximalista vagyok, ha gond lenne mondjuk egy Alpha-nál, keményen bírálnám és letenném! Jobb az iPhone-nál jelenleg, mondhatom, hogy sajnos!

  102. @Feri: Az, hogy kinek melyik a jobb, kár belemenni. Kinek a pap kinek a paplan. 🙂 De ha jobban utánajársz, az android most is ugyanaz a rendszer, nem sokat változott, azok a telefonokon amiken jól fut (tényleg jól mert próbáltam ilyeneket) ott lapul a min. 4 magos proci meg 2giga ram. Az hogy nem gondolkozik, az ennek köszönhető. Az említett alfában 8 magos van ha jól informált vagyok, nem, hogy hiba lenne ha akadna, meg kellene lincselni a gyártót ha egy atomerőművel a burkolat alatt akadozna. 😀
    Tedd fel egy 2-3 éves telefonra a legújabb droidot és meglátod hogy szinte semmit nem változott maga a rendszer. 🙂 Ellenben az ios 8 az i4s-en is jól szuperál egyedül a hívás bug ami zavaró, de ez bug, nem erőforrás hiány miatt van. A mai napig megállja a helyét.

  103. @wildtiger:

    Na értem én mit mondasz!:) Semmi gondom nem lenne az iPhone-nal sem, ha nem lenne ez a probléma. Ami ebben leginkább kiakasztja az embereket, hogy a szoftverére hivatkozásul a legdrágább telefon nem engedhet meg magának ilyen szarvashibákat!

  104. @Feri: Helyesbítenélek engedelmeddel. 😀
    “nem engedhet meg magának” nem engedhetNE, de úgy látszik megengedi. Addig ameddig viszik mint a cukrot, nem is fog ez változni, hisz minden egyes megvett iphone egy pozitív szavazat nekik és negatívum a konkurenciának.

  105. @wildtiger: Majd ősszel megkapják a pofont, amikor az új szoftvert 35% sem fogja frissíteni!

  106. @Feri: Azért annyira kár előre szaladni, nem hülyék az apple-nél csak szemléletváltásra lenne szükség.

  107. @wildtiger:

    Sajnos eléggé fafejűek! Még mindig azt hiszik, hogy bármit megtesznek, minden gyártó őket követi!:) Le kellene ereszkedniük a földre! Amit már írtam egyszer, felfogni, hogy olyan legyen a cucc, hogy szeressék az emberek és ne pedig kijelentsék, hogy tökéletes, ezért szeresd!

  108. Mondjuk azt en is ugy gondolom hogy a vilag egyik legnagyobb bevetelu cege igazan kolthetne akar 3-4x ennyi szoftverfejleszto fizetesere nyugodtan (ha akarna) annak erdekeben hogy jobb legyen az ios es hamar kijavuljanak a hibak…

  109. Sziasztok.

    Azt a megfigyelest tettem, hogy ha reggel indulaskor zenet hallgatok headsetrol, es utana 1-2 hivas esetleg beesik par email es sms. Akkor tuti lefagy a home gomb.
    Ugy erzem a sw a zenelejatszonal akad ki. De mindenesetre ebben az esetben 100% a fagyas.
    Kinek mi a tunet?
    I5S

  110. Üdv Urak! Milyen hibákról beszéltek az iOS7 vagy 8 kapcsán? Csak azért kérdezem, mert én eddig nem tapasztaltam semmilyen működési zavart.Lehet telefonálni, netezni, fotózni, zenét hallgatni, filmet nézni, közösségi oldalakat bújni..stb.Mit akarunk még? Ne felejtsük el, hogy ez egy mobiltelefon, nem egy gigaszámítógép!

  111. @baloghadam74:

    Fentebb olvass, hívás bug.

    Igen, lehet telefonálni és minden mást vele!:) Egy iPhone ne az elégséges szintet üsse és ne annak örüljünk, hogy működik!:) Legyen a lehető legjobb, mert, ha nem, akkor megfelel 20e-ért is bármi!

  112. Akkor a fentiekre csak pár szösszenet!
    1. A szoftverhiba minden vason kellene jelenkezzen és nem tudjuk az eladott sok 100millió IOS8-at futtató vasból mennyinél jelentkezik és mennyi fut hiba nélkül, mint pl az enyém is, pedig ha nem uj beta1 került rá akkor kizárólag OTA flash ment rá!

    2. A Apple-nál említett “hülye tudatlan mérnökök” biztosan dolgoznak rajta ha valóban sok vasat érintő a jelenség és megkapják munkának, még akkor is ha ezt nem verik nagydobra!

    3.Jobs lehet mindent megtett a cégért, DE azért az i4 antenna hibájára csak a ” ne fogják úgy” volt a válasza neki is!

    4. A Samsung mint a piac rgyik vezető cége kezdte el a kiálló kamerát a drágán árult olcsó műanyagból készülő telóin!

    5.Az IOS9 pedig lehet szintén fog az elején szenvedni ettől-attól, de ez szinze minden az elmúlt években kiadott IOS és még a droid verzókra is igaz volt sajna! A droidnál ugye annyiból 1xűbb, hogy ha nem jó akkor van 2 lehetőség, visszateszi az user a régebbit, vagy feltol egy “főzött romot”. bár a nagy android forgalmazókra nézve az is szégyen, hogy az Apple árai körül árult vasakon is jobban teljesítenek a “mezei fejlesztők” romjai mint amivel a gyártó kidobja, vagy amiket frissítésként és itt tegyük hozzá esetleg jobb esetben 3 évig támogatják, az Apple 4 évével szemben!

    ja és nálam a 8.2beta5 jobban eszi az akkut mint az előző beta4.

  113. “Lehet telefonálni, netezni, fotózni, zenét hallgatni, filmet nézni, közösségi oldalakat bújni..stb.Mit akarunk még? ”

    Wow. Szerintem te vagy a tökéletes apple customer. Ezeket bármelyik telefonnal meg tudod csinálni, ezért nem kell 300 ezret egy telefonra költeni. 😀

  114. @AppleFan: Ember milyen 300ezret???? Szeretem akik ezzel a hülyeséggel érvelnek! Azt meg inkább akik ennyiért meg is veszik a fekete importból, csak hogy elsők lehessenek, inkább mennének ki érte ahonnan mások is hozták mikor megjelent!
    De a 300e nem igaz, annyi mint egy samu note4 mert az is 235e újként! Sőt az is elhajlik ha akarom mint a 6plus

  115. @gunar:

    Hidd el, a mérnökök nem dolgoznak rajta, állításuk szerint mai napig nem is volt számukra ismert ez a hiba! Függetlenül attól, hogy múlt héten az ezzel kapcsolatos beszélgetésemre hivatkozásul lett kicserélve a telóm!:)

    A mai telefonbeszélgetés során, az általam említett hibák alapján is szoftverhibára kezdett gyanakodni az ügyintéző, már a nemzetközi, nem a himihumi Magyar. Attól, hogy nem jelentkezik mindenkinél, igen is lehet simán szoftver, hiszen beakad ez, vagy az, nem tudom, de valójában nem is érdekel. Egyrészt nekem szerencsére a 7-tel ez most nincs, másrészt, nekem nem dolgom ezt megoldani! Ők erre vannak kitenyésztve, de, mivel megmondta, hogy a 8.2-vel nem feltételezi, hogy ez javítva lesz, mert állítólag nem is tudtak róla, nem fűzök sok reményt ahhoz, hogy sikerül visszaelőznie az Androidot!

  116. @gunar:

    Jajj már, ne akadj fenn ilyen részleteken!:) A mondanivalója az volt, ami nekem is, hogy az elégséges használathoz megfelel 20e-ért is valami Xiaomi, vagy valami ökörség!

  117. @Feri: Akkor viszont gondolj csak kicsit bele, ha ez annyi iphone-t érintene, mint azt sejteted, az USA-ban is lenne visszhangja akik pedig ha vmi rossz azonnal kárognak/kártérítést és cserét követelnek! Na meg vegyük azért az EU államokat ahol szintén nem egyszerűen kezelik az ilyen jellegű problémákat, mikor kisebb dolgokért is visszahívásokra köteleztek cégeket lsd: Sony akku hiba pár éve!
    Ergo ha viszont nem annyit erint az eladott dbszámhoz képest, hogy még nem is tudnak róla a cégnél és semmit nem is csinálnak, nem lehet szoftver hiba tisztán, kell kicsi hardveres segítség is, ami mint már írtam régebben, így eléggé nehezen behatárolható okkal bír! Tutira veszem, hogy vmi akad a hibás vasakban a szofttal, külonben sokkal nagyobb lenne a felzúdulás világszerte a sok vas hibás miatt!
    Ne csak a hazai mezőnyből induljunk ki, hogy birka és nem jelzi vissza sehol, hanem pl 1 német v svájci akik azonnal szervítbe vinnék és ha továbbra is fennáll akkor jogorvoslatot követelnének! Senki nem ellensége a pénzének!

  118. @Feri: Már hogyne kapnám fel a vizet mikor sokan jönnek ezzel, hogy 300e egy szifon és akkor ilyen meg olyan, holott ez nem igaz!

  119. Igazad van bocsánat, 230-253 ezer… iPhone 6 plus 😀 sokkal jobban hangzik. Am a hozzászólásom iPhone tol független, ha egy note 4 es blogon lennék is ezt írnám… Ilyen alap műveletekre 20-30 ezres telefon is elég… Nem kell rögtön harapni kacsa… lol xD

  120. “Akkor viszont gondolj csak kicsit bele, ha ez annyi iphone-t érintene, mint azt sejteted, az USA-ban is lenne visszhangja akik pedig ha vmi rossz azonnal kárognak/kártérítést és cserét követelnek! ”

    Na akkor google keresőbe írd be hogy “iphone ios 8 answering delay”
    Írd már meg hogy hány találatot dobott?!!

  121. gunar: bocs telefonról nincs válasz gomb. Ezt írtad:
    “1. A szoftverhiba minden vason kellene jelenkezzen…”

    IOS 8.1.3 ez az egyik amit tartalmazott:
    Kijavít egy problémát, amely néhány felhasználónál megakadályozta, hogy beírják Apple ID-jelszavukat az Üzenetekben és a FaceTime-ban.
    Nos szoftveres hiba ami nem jelentkezett minden “vason” és még csak nem is millióknál!

  122. Szerintem teljesen mindegy mi okozza a hibát! Ami fontos, hogy ne nézzenek hülyének, ne mondják, hogy nincsen hiba! Amikor szervizben megmutatom, azt mondja nem befolyásolja a működést!!!, a másik, hogy nála is van ilyen, de Őt nem zavarja… Szóval az elvek! Engem nem érdekel kit nem zavar!

    Mindent megértek, hogy nem prioritás és ezekhez hasonlók, de mondják azt, hogy oké hiba, elnézést és rajta vagyunk, stb. Már nincs akkora felháborodás. Legyen rossz az óra működése, arra még ráfoghatják, hogy kezdetleges és ilyen “csúcstechnika” csak az Androidosoknak sikerült:D Itt az elveken van a felháborodás leginkább, mert, ha megnyugtatnának, azt jelezné, hogy foglalkoznak vele. Minden csak az akaráson múlik!

  123. @AppleFan: A kacsa hímje a gácsér és nem a gunar!

  124. Ja beírtam és mind vmi iphone-nal foglalkozó olda/forum ergo persze van szó róla akkor is ha csak páran írják is be és kidobja a google, de ez nem jelenti azt, hogy a sok 100millo db-ból a nagyobbik hányada rossz IOS8-on!

  125. @wildtiger: Az meg főleg egyfajta típuson volt jelen amennyiben jól tudom és a néhány megjelölés, nem tudhatjuk hány millió usert jelet nekik, mivel a magyar nyelv sokkal árnyaltabb mint az angol, vagy szinte bármelyik! Na meg azért mert néhány-nak lett lefordíva nem biztosan jelenthetjük ki az teljesen fedi is a valóságot mert ha foglalkoztak vele akkor biztosan sokaknál jelentkezett, erre írtam azt amit szerintem nem támasztanak hivatalosan alá, hogy gondolom foglalkoznak a hibával, mondjanak bármit is, hiszen erről az említett 8.1.3-ban javított jelenségről sem olvastunk sokat sehol, sőt a többség nem tudta miben állt ez a hiba! Javíts ki amennyiben nem így volt!

  126. @Feri: Persze igazad is van, ha vmiért fizettél és nem bóvli olcsó másolatot veszel, noname gyártótól, akkor el is várható, hogy tegyenek vmit és tuti fognak is előbb vagy utóbb amennyiben megoldható, de ha igazam van és van köze a hardverhez is hát lehet csak már a következő generációban lesz javítható gazdaságosan, megint a példa az i4 antennájára vetítve, amit eleinte el sem ismertek majd Steve azt mondta ne fogják úgy! Azután az i4S-ben megoldották.

  127. @gunar:

    Szerintem nem, mert 7-tel semmi gondja nem volt a hardvernek és a legújabb hardvernél (i6) is jelentkezik a hiba. Értelemszerűen ez szoftver.

  128. @Feri: Nem vitázom, szted tisztán szoftver, sztem beleköp a hardver is vmennyire. és ez független attól, hogy a 7-es jól futott, abban nem volt olyan elem ami nem “akadt” össze vmi alkatrésszel, de igazából csak találgatni tudunk, majd reméljük kiderül ez is kinek van igaza, mert az ugye azt jelenti megvan az oka és javítani lehet.

  129. Amugy az i6 is többféle hardverelmből tevődik össze, már mint gyártói/beszállítói szinten, ebből következtettem én a kombinált esetre.

  130. Mivel garis a vas és nem tudom azt sem, hogy pl a kijelző hátulján van-e vmi ami a gyártót beazonosítja, nem is vetettem fel a szétszedést sehol, csak mint példa egy lehetséges okozóra. Persze akár hülyeség is lehet amit gondolok, de volt már IT-s téren hasonlóan bejövős megérzésem, nem is egy és arra az öreg szakik nem is gondoltak, végül bejött párszor.

  131. @gunar:

    Nyilván nem vita, de a telefonos ügyfélszolg. is azt hozta ki, hogy az iOS8-cal van gond. Én hardverhiba alatt arra gondoltam, hogy valami elromlott, amire írtam, hogy semmiképp. Lehet az is, hogy szoftveresen nem kompatibilis valami hardverrel, meg még sok minden más is. Szerencsére nem nekünk kell megoldani!:) Amiben majdnem biztos vagyok, hogy a 8.2 ezt nem fogja javítani, mert csak a napokban kapták/kapják meg az infót az illetékesek. Amire viszont rájöttem, az Androidra hivatkozástól eléggé kiakadnak!:)

  132. @Feri: Az tuti hiszen el sem rontotta ami jó! 🙂 Mármint az enyémen az fut immár a beta5 és az akkut ugyan mintha jobban enné, de amugy minden ok!
    Igen a hardvernél nekem az tippem/megérzésem, hogy talán vmely beszállító adott alkatrésze igényel esetleg picit más beállítást olyan téren ami az IOS7-ben nem volt kihegyezve arra, vagy vmi hasonló. Ezért is nem dob minden vason hibát, de ezt csak ugye ők tudják kiszűrni amennyiben igazam lenne, az IMEI alapján ha a hibásan működőkben azonos alkatrészek vannak és mivel tudjuk/sejtjük a hibásak kisebb számban fordulnak elő, vannak olyan kijelzők minden típusnál amik csak X%-ban származnak Y gyártótól, persze ez a kijelző csak szintén tipp, lehet akár más is. Ötletelek!

  133. @gunar: Ne ötletelj, nem kapsz érte fizetést, a mérnökeik pedig igen!:)

  134. @Feri: Akkor is bass.a a csőrömet ha free és nekem nem is hibás! Főleg mert cserélném a telóinkat 2db 5S-re és nem szeretnék beleesni a rossz szériába.
    Bár mivel az egyik Telekomos lesz azt ha nem jó visszaviszem és addig fogják cserélgetni ameddig jót nem kapok, mert rájuk borítom az asztalt, ha nem! A másik új független, azt meg ott ki is próbálhatom akár.

  135. Most olvastam egy külföldi fórumon (pár órája bújom őket), hogy emberke bekapcsolta a hallókészülék módot és megszűnt a hívásnál a késleltetés! Mivel nekem iOS7 van, próbálja ki valaki igaz-e.

    Nem tudom annak mi köze lehet a hibához, de egy próbát megér! Lehet nem csak süket, hanem vak is és nem is látja a hibát, nem tudom!

  136. @gunar:

    Biztos lehetsz benne, hogy hibás lesz, nem rosszindulatból írom! Hívd fel az apple care-t, mondd, hogy tudomásod van erről a hibáról és, ha vásárolsz, de hibás lesz, akkor visszaveszik-e tőled, amíg nem képesek orvosolni! Hülye kérdés, de kíváncsi lennék mit mondanak, vagy visszaveszik, vagy, ha már megvetted, akkor tök mindegy nekik, hogy rossz!:)

  137. Egyébként Androidnál is volt hasonló, ott megoldották pikk-pakk. Kellett volna szólnom az ügyfélszolgálatnak, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot és kérjenek telefonos támogatást mi okozza a hibát, ott talán még értenek hozzá!:)

  138. @Feri: Azért kicsit túlzóan pesszimista vagy! Koránt sem biztos, hogy hibás lesz ami hozzám kerül, mivel nem mind az!

  139. @Feri: Amugy melyik cég droidos telóján és ki oldotta meg? Nagyon nem mindegy a fogalmazás, mert nem egyértelmű, hiszen droidot sokan csinálnak.

  140. @gunar: Nem azért lesz rossz, mert hozzád kerül:) Mind rossz, ami 8.X.X-szel jön ki. A nem hibásak azok között vannak, amiket befrissítettek és azt gondolom az a szoftvernek a hibája, hogy nincs hiba, tehát véletlenszerű a normális működés, hiszen az iOS 8 -nak 70-80%-a hibás.

    Több androidos készüléknél is volt ilyen hiba, tehát az sem készülék függő, de egy Nexus topicba néztem bele, ahol megoldást nem írtak, csak, hogy már nincs gond.

  141. Pesszimizmusért pedig bocs, ez nem ellened szól. Sajnos az Apple-lel kapcsolatban nem tudok bizakodó lenni. Nem írok le minden részletet a telefonbeszélgetésből, de volt szó az iOS 7-ről, 8-ról és ezekből kiindulva az ügyintéző véleménye, hogy mi lehet majd a 9-cel! No, de ez most mindegy! Lehet kifogod, hogy iOS 7-tel kapd, a Telekomnál esélyesebb, mert ott régebbi készlet is lehet!

  142. @Feri: Ha rossz visszakapják és ha az is akkor azt is! Nem fogok vele szenvedni legfeljebb hetente cserélik majd! A jogom meg van hozzá.

  143. A 6-osok sem mind rosszak! Amugy a haver vett 8-assal újat, de nem kérdeztem még erről majd ha hazajön az USA-ból kiderül.
    Szerintem azért már rámírt volna ha baj lenne vele!

  144. @gunar: Az sem biztos, hogy hibának kezeli! Itt is vannak többen, akik észre sem veszik, hogy ez nekik hiba és Ők a szerencsésebbek!:)

    Ja, erre a hetente cserélgetésre én is gondoltam, de nem rohangálok vele ennyit! Ja, a Vodafone-ban megkérdeztem, azt mondták, ha nagyon felidegesít, ezt is földhöz vághatom, mert van rá biztosítás is!:D Ezzel most nincs gondom, próbálj meg 7-tel rendelkezőt kérni! Egyébként is, amikor vettem, az eladó (Voda) ragaszkodott hozzá, hogy bontsuk ki és kapcsoljuk be, mert akkor helyben ad másikat, ha gond van vele! Amikor már egy eladó is ezzel kezdi, ha iPhone-ról van szó… Siettem, nem foglalkoztam ilyesmivel, lehet kellett volna! Akkor vettem egy iPad -et is, még a 7.1 volt rajta, azt asszony kérte, mondtam, ne merjen frissíteni rajta! Neki még az i5s-en is megmaradt a 7.1.2, szóval itt mi így rendben vagyunk, de rettegünk, ha valamiért frissíteni kell, konkrétan nyugtatót kell szedni, ha kijön egy frissítés!:) Sajnos az emberek már nem bíznak az Apple-ben és ez nagy baj!

  145. @Feri: Azért azt a telefonbeszélgetést én meghallgatnám, hogy az ügyintéző kvázi szidja a saját cégét, meg olyanokat mond, hogy nem is tudnak a hibáról és nem dolgoznak rajta. Ilyet nemhogy az Applenél nem csinálhat egy ügyintéző, de semelyik másik cégnél sem, hogy panaszkodik a saját vállalatára és hülyének tünteti fel a céget.

  146. @ef-dani: Kérlek keresd ki, hogy mikor írtam az, hogy szidta a cégét! Neeee, már megint a kombinálás és ebből vannak a legnagyobb félreértések!

    Konkrétan mondta, hogy nem tudtak a hibáról és ezért nem is tudtak dolgozni rajta! Nem tüntette fel hülyének a cégét, hanem megértett.

    Mit gondolsz, egy cégre nézve rossz az, ha azt nyilatkozzák, hogy nem tudnak a hibáról, így nem is javították? Nem volna rosszabb, ha azt mondaná, hogy tudnak róla, de még nem javították?

    Kérlek, értsd, amit olvasol, vagy inkább feleslegesen ne reagálj rá!:)

  147. Egyébként meg elég, ha csak megköszönöd, hogy helyetted és mások nevében is elintézem azt, amire itt azt hiszitek, hogy a hisztéria megoldja! Én leszarom hidd el, nekem iOS 7 fut rajta, marhára nem érdekelne, de, mivel már elkezdtem egy telefonbeszélgetést, így a visszahívások végett nem fogom azt válaszolni, hogy nem érdekel, hanem igyekszem lezárni azt! Örülj neki, hogy eljutott az illetékes helyekre és valószínűleg, ha ma már betelefonálsz, azt fogják mondani, hogy tudnak róla! Szerintem ez többet ér, mint az, hogy az általad (is) számba adott szavakat magyarázzam ki, mert mindenki “okos” és mindenki “jobban tud mindent” ebben az országban!

    Te is megtehetted volna, hogy felhívod őket és elérsz valamit. Milyen szar lenne, ha a 8.2 sem javítaná ez és egészen a 9 megjelenéséig rossz lenne. Habár nem, mert amikor a 9 kijön hibásan, szívesebben váltasz, mert rosszról rosszra tök mindegy!:) Bár az i5 tulajoknak rossz lenne, mert azt a 9-es fogja tönkretenni és szívesen használnának hibátlan 8-ast!

    Ha szeretnél még valamit kiforgatni, ajánlom előtte ezt:

    http://download.chip.eu/hu/Magyar-Ertelmezo-Szotar-1.7.2_1151723.html

  148. @Feri: ez a vita már nagyon régóta nem a 8.2 beta 5-ről szól, és a személyeskedésbe való átcsapás miatt is már kezd igen zavaróvá válni. nem szeretném lezárni a hozzászólásokat, ezért kérlek, olvasd el a moderálási elveinkről szóló oldalt.

  149. Én azthittem tudnak a hibáról.. Egyébként nálam is jelentkezik, iphone 6, 2db iphone 5

  150. @Jadeye:

    Olvasgassa az, aki belém köt!:) Azt hiszem többet tettem az ügyért, mint azok, akik csak hisztériáznak! A személyeskedésre csak személyeskedés a válaszom, soha nem én kezdtem el, tehát azt hiszem nem érint engem!

  151. @Jadeye:

    Igazad van!:) Én vagyok a hülye, hogy foglalkozok vele, mikor engem nem érint már!:) Sok az okos, majd megoldják, de meg ne lássak hisztit a 8.2-nél, ha nincsen javítva, mert szétcsapok köztük!:D Mivel engem már nem érint, abbahagyom, oldja meg mindenki, ahogyan szeretné!:)

  152. @Jadeye: Akkor félreértesz, mert az írásban nincsen hangsúly és mimika, eszembe sem jutott beléd kötni, vagy kiforgatni bármit!:) Tudod, amikor engem itt elküldtek a f@szba és hasonlók, akkor lett volna érdemes nekik szólni! Félreértés ne essék, semmi gond, mert átugrottam, nem hatott rám! Van egy fajta stílusom, ez tény, de eddig minden téren ez hozta meg nekem az eredményeket, nem a siránkozás! Na, ne offoljunk, befejeztem, megoldják Ők, hisz eddig is azt tették, gondolom!:)

  153. @Feri: Na már megint a pesszimizmusodat látom, csak! Nekem nem kell a 7-essel csak 8-assal, mert nem akarok visszafelé haladni és már hozzászoktam a 8-as jobb dolgaihoz is!

  154. @Feri: Az éjjel is leírtam, a 8.2 szerintem sem fog ezen a hibán változtatni, főleg mivel az a hamarosan megjelenő órájukhoz készült verzó, amennyiben jól tudom

  155. @Feri: ” Nem írok le minden részletet a telefonbeszélgetésből, de volt szó az iOS 7-ről, 8-ról és ezekből kiindulva az ügyintéző véleménye, hogy mi lehet majd a 9-cel!”

    Főleg az utolsó rész, hisz az konkrét. Ilyen egy rögzített telefonbeszélgetésnél sem hangozhat el. Ez konkretan a sajat cégének a szidása és hozzánem értése, amit nem tehet ki az ügyfél elé sehol.
    Hibákra meg nem szokás azt mondani, hogy nem is hallottak róla (persze, hisz nekik nem ez a feladatuk, ahogy azt sem tudják, hogy min dolgoznak a mérnökök). “Köszönjük, felvettük a listára, dolgozunk rajta”. Nem fejthetik ki.

  156. @ef-dani: Akkor megismétlem! Írd le, hogy hol állítottam azt, hogy az ügyintéző szidta a cégét!

    Ja, hogy teóriákat gyártasz, majd eldöntöd mi hangzott el, erről én nem tehetek!

    Tudod mit? Szerintem irigy vagy, hogy nem olyan elesett töketlen vagyok, mint te, aki csak hisztériázik, beleköt másokba, hanem képes megoldani a problémáját!

    Felesleges számodra részleteznem bármit, nem érted. Erről nem én tehetek, nálad van a gond! Pláne, hogy ilyesmin lovagolsz ahelyett, hogy örülnél! Téged csak sajnálni tudlak, mert az értetlenség csak kudarchoz vezet!:) Ne válaszolj rá, tudod te is!:)

  157. @gunar: Bocs, pesszimizmus csak az Apple miatt van, mert hanyatlik!:(

    Igen, az órához készül a 8.2, ami nem jelenti, hogy nem lehet benne hibajavítás! Nos, ha a 8.2 nem javítja ki, akkor várhatóan nyárra lesz megoldva, kb. 3 hónapig lesz hibátlan az iOS 8, feltéve, ha nem az órás ökörséget fogják foltozgatni. Innentől lesz pár hónap használni, majd letölthető lesz a következő nagyobb frissítés, ami megint rossz lesz.

    Ha ragaszkodsz a 8-hoz, akkor azt kívánom sikerüljön olyat kifognod, amivel nem lesz sem ilyen, sem másmilyen problémád! Mivel nekem a 7 működött, ezért marad az, nekem hiányoznak azok a funkciók, amik a 8-ban vannak!

    Egyébként én azt nem értem, hogy miért kell ennyi frissítés és felhajtás! Csináljanak meg egy rendszert működőre, majd minden mást lehessen letölteni, az óra funkciót meg minden újítást! Egyik felhasználó ezt, a másik azt használja, de az összes újítást egyszerre soha, senki, viszont ezek miatt mindenki szív, mert valami probléma, valami miatt mindig van! Így legalább eldönthetnénk ki, mit használna. Persze ezek feltételes módok, igen, tudok róla, hogy nincsen így, csak leírom, mert van itt annyi fogyatékos, akik tényként kezelik a feltételezéseket is!:)

  158. @Feri: Lehet igazad lesz a 8-assal és nem javítják, vagy már sokára csak ezt a hibát, amire azért kíváncsi lennék mégis az eladott 8-ast futtató 5 fajta/kiadású vasból melyiknél hány %-nál jött ez elő!?
    Viszont azt nem kellene sztem ekkora határozottsággal állítanod, hogy azonos hiba jelen lesz az IOS9-ben is, mivel a 8 előtt ez nem volt azt megcsinálták és a beta tesztelőknél nem jelentkezett, elég sok hazait ismerek és nem voltak ilyen gondjaik, ki tudja miért! Szóval lehet pont az kimarad a 9-ből ami ezt okozza, nem lehet tudni, persze más nyűgje attól még lehet és pont ezért nem vágom miért kell ezt ilyen módon tesztelni az Apple-nek, miért nem lehet kiadni aki akarja tesztelje szabadon és azokban benne kellene hagyni olyan közvetlen appot amivel adott user leírhatja mit vél benne rossznak és arra kapna vmi visszajelzést is! Aki meg megunja az restore és vissza az utolsó használt verzió. Így senki nem lenne abba beugratva, hogy használat közben mikor már hivatalos a szoft, derül ki vmi az övén nem kóser, amikor már nincsen visszaút a régire amivel nem volt gondja.
    A cégnek is jobb lenne a több vélemény, visszajelzés még ha azok nem is feltétlenül szakmai jellegűen vannak leírva, de kidrülhettek volna beta fázisban ezek a bibik. Gondolom nem igazán volt ilyen késés azoknál akik beta-t használtak, ha igen és nem jelezték, nem is érdemlik meg a használati jogot, inkább használta volna másik 1000 a teszt verziót!

  159. @gunar: Na nyilván nem arra gondoltam, hogy a 9-nek ugyanez a hibája lesz, csak, hogy hibás lesz. Emlékszel, amikor jött a 7-es? A 7.1-gyel volt használható, kb. fél évig foltozták. A 8 -as így fél év után sem jó. Csak erre gondoltam!

    “benne kellene hagyni olyan közvetlen appot amivel adott user leírhatja mit vél benne rossznak” Igen, én is ilyesminek örülnék, mert így az is vissza tud jelezni, akinek fogalma sincsen mi az a feedback, mint ahogyan itteni felhasználóknak is a kis része tudta, én sem, csak miután szóba került, akkor kerestem rá!

  160. @Feri: Az appot csak és kizárólag a beta verziókban használhatnák, a kiadottban feleslegesnek tartom. De a több geta tesztelő több infó lenne nekik is és akkor logikusan kevesebb hiba kerülhetné el a figyeémüket, főleg mivel vannak olyan tesztelőik akik tudatosan csinálják, nekik ki lehetne adni a mezei userek által visszajelzett rendellenességeket.


Add a Comment