fbpx Skip to content

Majdnem másfél hónappal az iOS 8.1.2 megjelenése után, az Apple pár perce kiadta az iOS 8.1.3-at, ami több hiba javítását hozza.

iOS8.1.3_01 iOS8.1.3_02

Ha nem is tapasztalta valaki ezeket a hibákat, akkor is érdemes telepíteni a frissítést.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

 • Csökkenti a szoftverfrissítéshez szükséges tárhelyet
 • Kijavít egy problémát, amely néhány felhasználónál megakadályozta, hogy beírják Apple ID-jelszavukat az Üzenetekben és a FaceTime-ban
 • Kijavít egy problémát, amely miatt a Spotlight nem jelenítette meg az alkalmazástalálatokat
 • Kijavít egy olyan problémát, amely megakadályozta a multitasking kézmozdulatok működését iPaden
 • Új konfigurációs lehetőségeket ad hozzá az oktatási standardizált teszteléshez

Jailbreak?

Mivel ez nem csak egy apró frissítés, hanem több biztonsági hiba javítása is, ami gyakorlatilag bezárja az eddigi jailbreakek által kihasznált hibákat, így elképzelhető, hogy akár a Pangu, akár a TaiG, vagy az éppen megjelent PP jailbreaket nem tudják majd egykönnyen frissíteni a fejlesztőik, és ez némi időt igénybe vehet.

Aki jailbreakel(ne), az ne tegye fel a 8.1.3-at – aki már feltette, az még restore-olhat a 8.1.2-re!

A jailbreaket készítő csapatok oldalait is összeszedtük már korábban, így ha ezeken az oldalakon kívülről érkezik valami jailbreakkel kapcsolatos hír, azt szinte minden esetben figyelmen kívül lehet hagyni – ha meg egy állítólagos jailbreak letöltéséhez előbb valami survey-t kell kitölteni, vagy végrehajtani valami ajánlatot, akkor az minden esetben átverés. Mielőtt tehát beugrana bárki is ezeknek, ezt a cikkünket érdemes elolvasni: Gyakori kérdések: melyek a jailbreaket fejlesztő csapatok hivatalos oldalai?

SHSH

Mivel az iPhone 4s-től kezdődően technikai okokból jelenleg nincs lehetőség az SHSH-k felhasználására, így a TinyUmbrella már nem is tölti le azokat az ilyen készülékekhez. Hogy erre egyáltalán lesz-e később lehetőség, azt jelenleg nem lehet tudni. Ha valaki nem akar frissíteni, akkor vigyázzon a készülékére, és ha az felajánlja a frissítést, akkor azt ne fogadja el, vagy ha az iTunes tesz így, ott is nyomjon mégsemet, az esetleg a készülékre letöltött OTA frissítési csomag pedig már törölhető, ha sok helyet foglal. Magától egyetlen készülék sem frissül.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Letöltés

Ha valaki szeretné lementeni a 8.1.3 IPSW fájlját, az az alábbi linkekről teheti meg:

iPad:

iPhone:

iPod touch:

Olvasd el a hozzászólásokat is

324 Comments

 1. Az igazi és fő problémát persze nem javítja a leírásuk szerint! Kit érdekel a facetime, multitask, spotlight és a hasonló marhaságok? Egy telefonban működjön a telefonálás funkció! Kíváncsi leszek.

 2. Lehet valamit tudni a gyorsasagarol illetve a 8.1.3-at tamogatja a mostani TaiG?

 3. @scania460:

  Hamarosan leírom mit tapasztalok, nekem már jön le. TaiG-ról nem fogok tudni írni, másról igen

 4. @Feri: attól, hogy nem írják le, még nem jelenti azt, hogy nem javítja, de ez majd kiderül, ha telepítetted és kipróbáltad – ugyanakkor érdemes lehet egy tiszta restore-t is megpróbálni, ha alapból nem nyert.

  @scania460: le van írva a cikkben, hogy jelenleg nincs rá jailbreak. elolvastad a cikket?

 5. Nálam eddig 8.1.2-n semmi hiba, a hívásfogadás nem azonnal megy de mire a fülemhez rakom simán megy 🙂 jön le az új, majd meglátjuk mit tud

 6. De azért 243MB-os update az nem piskóta 😀 (5s)

 7. @Jadeye:

  Semmi sem változott! i5s, sebesség nem lett rosszabb. A hívás probléma rosszabb lett. Nem túlzok, 4mp-et rezeg, mire kiírja, hogy hívás és felvételnél is ennyivel többet csúszik. Rosszabb lett, nem voltak képesek megoldani, nem értenek hozzá, kuka apple!

  OTA frissítettem a gyorsaság miatt, majd, ha lesz türelmem megpróbálom a restore-t, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz jó, mert az apple nem képes ezzel a problémával megbírkózni! Holnap bemegyek egyik szervizükbe és beleverem a fejébe, ha nem cseréli ki 7-es szoftverrel rendelkezőre! Ha nem áll módjában visszaadja a pénzt, ha nem szeretné, akkor megvárom és biztos visszaadja!:)

 8. Mindjárt érkeznek a “nekem jobban merül” hozzászólások!…:-)

 9. IPhone 4s gyorsaságára leszek én igazán kíváncsi 🙂

 10. @Link-out:

  Amikor i4-et frissítettem a 7-re, akku meghalt, csak az akku csere oldotta meg, de az teljesen!

 11. @Link-out:

  2500 Ft a neten (PH) egy akku, te is ki tudod cserélni, mondom nekem megoldotta a sima 4-en anno. Ne vidd be szervizbe 8-10e-ért kicseréltetni, azok csak lehúznak!

 12. Szerintem írjátok be a cikkbe, hogy a frissítés nem javasolt, mert az apple nem ért hozzá! Ezek elmebetegek! Ennyi volt! Az apple már csak rosszabb lesz!

 13. iPad 2 sokkal jobb, főoldal lapozás, animációk gyorsabbak, végre a multitasking is megy! iPhone 5-tel eddig se voltak nálam hibák, egyenlőre szuper!

 14. “Kijavít egy problémát, amely néhány felhasználónál megakadályozta, hogy beírják Apple ID-jelszavukat az Üzenetekben és a FaceTime-ban”

  Honnan tudja az Üzenetek alkalmazás hogy mi az Apple ID jelszavam??? És miért ne írhatnám le?
  Vagy ezt csak én nem értem? Lehet…
  (Bár nem értem hogy ki írja meg az Apple ID jelszavát vki másnak Üzenetben…)

 15. @Feri: azért megpróbáltad restore után, új iPhone-ként beállítva is?

  @KekszNET: te nem érted: úgy érti a szöveg, hogy nem üzenetben leírva, hanem a Beállításokban az Üzenetek menüpontban, amikor az Apple ID-dal akarod azt aktiválni.

 16. Ja, még vmi ilyenre gondoltam. Hogy aktiválásnál
  De tökre nem emlékeztem hogy ott meg kell-e adni

 17. @Jadeye:

  Most van folyamatban! Amire fentebb neked válaszoltam kiírja, hogy moderálásra vár!

  Nagyon remélem, hogy csak nálam lesz hiba, mert az azt jelenti, hogy ki lehet találni mi lesz a gond, de, ha ez megint általános probléma, akkor az apple megmutatja, hogy Steve-vel a minőség és a hozzáértés is eltávozott onnan!

 18. @KekszNET: kelleni nem kell, csak lehet. 🙂

 19. És mi a tök ez az új konfigurációs lehetőségek az oktatási standardizált teszteléshez?
  Ezt valaki a bullshit generátorral készítette?? Vagy mi ez? Írjatok már egy pár szót erről, hogy ez mi és mire jó 😀

 20. Én OTA-n frissítettem és egyenlőre rosszabb nem lett. A hívásfogadás nálam egy fokkal jobb lett viszont a csörgés 2-3 rezgés után indul el, de ez engem nem zavar. még csak fél órája van fent úgyhogy ennyi idő alatt csak ennyit vettem észre. 5S

 21. A hívás fogadás ugyan olyan fos mint volt te hát nem szartak a kútba csak a kávájára és belkotorták. Nulla!!!

 22. @cadar:

  Akkor nem én vagyok a hülye, az apple szakmailag nulla, egy android alázza le, mert az működik!

 23. @Jadeye: Köszi, így már van némi fogalmam, miről van szó, de az egyetemi zh-kat nem tesztelésnek hívják 😀 Pláne nem oktatási standardizált tesztelésnek :’D A tesztelés, amikor valamit tesztelünk, hibát keresünk, ellenőrizzük a megbízható működését. Ez így nagyon magyartalan.

  Mindegy. Egy dolgot viszont még nem értek. Mi köze van egy iOS verziónak egy egységes oktatási teszteléshez? És mik az új funkciók, amiket hozzáadtak? Mik voltak egyáltalán a meglévő funkciók? 😀

 24. @geza0117:

  Mindenki menjen be és addig verje az asztalt, amíg ki nem cserélik, vagy vissza nem kapja a pénzét! Nincs más megoldás, csődbe megy az apple, teljesen tönkrement!

 25. hát ezen a ferin én behalok eskuszom. lehet valami androidos köcsög és csak ide jár trollkodni egy kicsit 🙂

 26. @Jecy: education standardized testing az eredeti angol szöveg. valószínűleg nem érint, mert akkor tudnád, mi ez. nekem fogalmam nincs róla, a wiki ezt dobta rá, az Apple meg nem részletezi semennyire.

  @Feri: megcsináltad már közben a restore-t?

 27. A honor 6 kenterbe veri az egész szarságjukat nesze neked iphone!!

 28. Feri: mutass már egy androidot, ami működik xD Épp most jelentették be, hogy az 1 évnél régebbi készülékekre nem adnak ki több hibajavítást, hiába van több ismert biztonsági rés. Az androidot használók 60%a vegyen új készüléket, ha biztonságban akarja tudni magát. Szerinted ez kisebb probléma, minthogy jaj két másodpercet várni kell (igazából nem kell várni, mert amíg a füledhez emeled már ott is a hívás, headsetnél meg nincs észrevehető késleltetés) a hívás felvételéhez? Lol

 29. Egy biztos az hazudik aki azt mondja hogy az apple tökéletes. De az tuti hogy legközelebb ők állnak hozzá minden téren. Tény ami tény mióta iphone-t használok kevesebbet idegegeskedtem telefon miatt. Nekem pedig ez számít. Iphone 6 tulajdonos.

 30. Ja. A Ferit nem lehetne örökre tiltani? Senkit nem érdekel. Sőt szerintem mindenkit idegesít.

 31. @Jecy:

  Mutatok! Itt van asztalomon az Alpha! Hibátlan. Engem nem érdekel ilyen fészbúk és hasonló marhaságok! Lehet vele telefonálni, nem akadozik, stb. Az apple leírta magát és már csak az abszolút alma logó fanatikusok hiszik el, hogy jó!

 32. @Burgesz:

  Feri regisztrálna újra! Mi vagy te, ilyen önkéntes rendőr, vagy csak egy idióta?

 33. Na, restore megvolt, backup nélkül. Hálózati beállítások visszaállítása is. Hiba megmaradt!

  Nem érdekel ki mit mond, mert igazam van, csak az apple seggnyalóit zavarom!

  Burgesz, tilts ki személyesen, ha zavarlak!:) Nyuszi:)

 34. Ki vagy te a valami gyökér aki nem tud egy iPhone t frissíteni aztán itt kürtölöd világgá milyen szar az Apple ?
  Hagyjuk már. Annyiszor regisztralsz ahányszor akarsz, meg fikázhatsz, de őszintén ettől jobb lesz ?

 35. Én most raktam fel iPad2 16g wiifire. Jobb nem lett de legalább rosszabb sem. 25 perc nyüstölés után eddig ennyi. IPhone4s-re nem merem egyenlőre felrakni. Várok még tapasztalatokat.

 36. @diario:

  Androidos köcsög?:) Ennyi telik?:) Már ez is táborra tagolódik? Nem, egyik fan sem vagyok, nem is voltam. Ha érdekel, olvass vissza máshol, nem fogok ilyen primitív embernek magyarázkodni!:)

 37. @Burgesz:

  Neked jobb lesz ettől? Csak itt mersz bírálni, vagy személyesen is? Ne idegeskedj, nem bántalak!:)

  iPhone-t ki nem tud frissíteni? Ez most komoly, ennyire buta vagy, hogy ez egy érv? Másnál is jelentkezik a hiba, de ez neked magas, ahogy látom, majd, ha tanulsz még egy kicsit, elérsz arra a szintre, ahol érted azt is, amit olvasol!:)

 38. @mogyi556:

  Felteheted, rosszabb nem lesz, de nem javít semmin! Fanatikusoknak bemagyarázzák, hogy ezt-azt javít, de Ők idióták, nekik bármit le lehet nyomni a torkukon!:)

 39. Majd az új gazdája felrakja ha akarja. Csatlakozom én is az androidos " köcsögök" sorába. Ipad marad mert ezzel semmi baj nincsen. De az iphone most már biztos, hogy megy.

 40. Iphone6 esetében jól működik. Eddig sem volt és most sincs kicsengési idő probléma.

 41. @mogyi556:

  Cinizmust és az idiótákra a reakciókat félretéve, teljesen igazad van! Azok, akik a fészbúkon élnek és egész nap csetelnek nem érdekli a hívás gond, de el kell fogadni, hogy vannak, akiket ez nagyon zavar, annyira, hogy lecserélik a telefont!

  Holnap beviszem valami GSM boltba, azok mindig megveszik, nem fogom hirdetgetni és rohangálni vele, hogy megvegye valaki! Nagyon úgy gondolom, rengetegen fognak így tenni a következő hónapokban, pláne, hogy a 8.2 megint tele lesz bug-gal, amit majd a felhasználók tesztelnek fél évig, mire kijavítják, aztán jön rá a 9-es és minden kezdődik előröl. Elég.

 42. @Sil3nt:

  Irigyelnek sokan és szerencsés vagy!:)

 43. Safariban ha rakeresek egy temara, es atlepek hogy a kepeket mutassa a google talalatoknal, hiaba bokok a kiskepekre, nem nagyitja ki, viszont ha uj lapon nyitom meg akkor mukodik. 8.1.3 i5, masnal van ilyen vagy egyedi?
  Koszi

 44. írd le basszus a problémád normálisan és szevasz. nem lehet normalisan mar vegig olVasni a hozzászólásokat mert minden cikkhez ( szó szerint ) irsz valami beszolast ki kiváncsi rá ?

  egyebkent restoreval feltettem és valamiert kidobál skype-ból.

 45. @taylortish:

  Kipróbáltam neked, bár ezt a funkciót én nem használom, de a hiba itt is ugyanaz! i5s

  Olyan az apple, mint a gyógyszergyárak!:) Valamit meggyógyít, de több más problémát okoz! Apple frissítések ugyanez!:)

 46. annyira jo i6-on a 8.0.2 akkuideje hogy nem akarok frissíteni, de annyi bugot látok hogy szívesen frissitenék… ipad air 2n próbálta már a jelenlevők közül a 8.1.3at? tapasztalatok?

 47. @diario:

  Oké, ebben igazad van, kiakadok és idehányok minden szart, engem is zavarna fordított esetben, ezért bocs! Ellenben, nem kell a személyeskedésbe átmenni, mert a probléma valós és sajnos nincsen lehetőségünk megoldásra, mert a gyártó nem oldja meg és nem is vállal felelősséget. Igen, ezt kiakaszt annyira, hogy leírom!

  Na, befejeztem, viszont igazam van, az apple tényleg hanyatlik, és igen, egy marha vagyok, hogy még nem adtam el!

  Még egyszer bocs, bár a fórumok erre valók!

 48. @bberci:

  Fentebb van egy Air2 és nincs gondja vele. i6-on nem lesz gond az akkuddal és, ha igen, az hardver gond, kicserélik, de ott nem lehet vele gondod.

 49. Bocs, az nem Air2, csak iPad2 volt…

 50. @Feri:

  Jailbreak után, a CallBar nevű Cydiás tweak megoldotta volna problémádat. De ugye a 8.1.3-ra való frissítés miatt már nem tudsz jailbreakelni.

  De valószínű még vissza tudod tenni a régebbi szoftvert.

 51. @giannni:

  Vissza tudom tenni a 8.1.2-t és igen, az megoldja a problémát, nagyon köszönöm, viszont én ragaszkodnék ahhoz, hogy a gyári állapot legyen működőképes. Nem szeretnék semmit módosítani rajta. Igen, elég csúnya, hogy a hackerek képesek megoldani a problémát és Ők nem is dolgoznak az apple-nek fizetésért!:)

 52. @Feri: “Még egyszer bocs, bár a fórumok erre valók!”
  amúgy ez nem fórum, bár ez most részletkérdés.

 53. @Feri: Köszi a visszajelzést, örülök hogy nem csak itt van jelen.
  Érdekes, de ha yahoo-t vagy duckduckgo-t állitok be alapértelmezett keresőnek, akkor csinálja szépen, csak “guglival” nem hajlandó. Ennyire ki akarják tiltani a google-t az iOS-ból?
  Most használjak mást, amig nem jön a 8.1.4 vagy a 8.2, és állitsam át gépen is, hogy ugyanazokat a találatokat lássam, mint telefonon. Akkor lesz vicces, ha a 10.10.2-ben sem fog működni a google azon néhány funkciója amit használni szeretnék. Lassan tényleg azt fogom érezni, hogy az iPhone is olyan idegölő lesz mint az andorid. Mostanában olyan gyermeteg hibákkal dobnak ki rendszert, hogy elképesztő

 54. Én felraktam i5-re OTA,és iPad mini(1st gen)-re is iTunes-on keresztül.
  Mindkettőn rendesen működik,gyors,stabil.
  Egyébként nem értelek titeket,aki itt vitatkoztok,hogy mi a jobb rendszer.Kinek a pap,kinek a papné…..
  Nekem mióta okos telefonom van az iphone.Én ezért is szeretem,mert ezt szoktam meg,és mert sokáig támogatják a régi készülékeket is.Valamint számomra megbízható és stabil az ios8-al is.Egyszerűen szeretem és kész.Más mást szeret,de ezért nem érdemes ölre menni szerintem.
  Aki váltani akar az váltson,és próbálja ki a másik rendszert is.

 55. @Feri: Miért verekedni akarsz ezért vagy mi? Amúgy nem idegeskedek, csak egyszerűen nem értem, hogy ha annyi bajod van a telefonoddal miért nem adod el? Szerintem nem sokat buknál rajta.
  Igazad van dühítő, valamelyik régebbi kommentben már kifejtettem, hogy 185000 FT-ért többet várnék és ekkora hiba sem fér bele, de sajnos még mindig ez a legjobb választás szerintem. (Használok Androidot is)
  De mindezektől függetlenül tényleg nincs olyan hír amihez ne szólnál hozzá NEGATÍVAN. Ha van jó ötleteted vagy tapasztalatod az tök jó és mindenki örül neki.
  Lehet hogy önkéntes rendőrködöm, ha így érzed bocs, de szerintem ez az oldal nem erre való, hanem oezt ott kellene mondani, ahol a telefonodat vásároltad.

 56. Ipad mini 2
  Se akku, sem sebesség problémám nem volt eddig. De ezzel a frissítéssel még egy szitet emelkedett a sebesség, HASÍT. 🙂 Ezelőtt a multitask időnként megakadt egy pillanatra, most ez sincs. Ediig nagyon jó!
  Feri, ha megengedsz egy mondatot:
  Ha nem tetszik nem muszáj megvenni/használni. Én megvettem, és határtalanul elégedett vagyok. Te nem, van ilyen vegyél mást és passz

 57. I4s-en semmi változás . Hívás ugyanúgy késik , minden ugyanúgy akadozik . Lassú döcögősség megmaradt . Van egy másik i4s-em 7.1.2 jb , mintha nemis ugyanaz a típus volna , pedig tele van rakva témákkal és rengeteg cydias cuccal és mégis hasít . Nem való a ios 8-as az i4s-re !!!

 58. Iphone-ról nem tudok nyilatkozni, 4em van.

 59. Ipad air 20 perc nyúzás után nagyon stabil és nagyon gyors , bár eddig is ilyen volt úgyhogy semmi változás .

 60. @Feri: Figyi, nekem van egy hibátlan állapotú 3310-esem, ha gondolod szívesen odaadom neked. Minden működik rajta, nem akad, nem késik, strapabíró, és tök faszán lehet vele telefonálni csúszás nélkül 😉

 61. Hát ebben a frissítésben Feri verbális ámokfutása volt a legjobb 😀
  Könnyesre röhögtem magam :DDDDD

 62. Megosztanék egy tapasztalatot , ami lehet , hogy csak nálam jelentkezik , de van 2 db 4s és 1 db 5s telefonom . A t-s kártyámmal a hívás fogadás problémás (4mp) , a vodással kevésbé (2-3mp) , a telenorossal nem gáz (1-2mp) , ja és a t-sel , ha belehívnak beszélgetés közben , van hogy nem tudom felvenni és van hogy le is fagy . Az összes kártyám vágott volt , de a t-set lecseréltettem mikrosimre , azonbanugyanúgy megmaradt a probléma . Megjegyzem osztrák , német és ír sim-ekkel nincsenek ilyen problémák , azoknál 1-2mp a hívás csúszása !

 63. ugyanezt mondtam énis mont Bladem nehany cikkel ezelott. hogy osztrak szlovak angol söt horvát kartyaval se voltak hivas delay gondjaim

 64. @Feri: Na most már én is írok erre. A hibát nyilván okkal nem javította ki az Apple, nem azért nem, mert nem tudja. Feltételezem nem minden egyes készüléken fordul elő a probléma (pl. az én iPhone 6-omon sem). Bár nem tudom mennyire gyakori az eset, de valószínűsítem, ha sok esetben elő is fordul, a felhasználóknak csak kis százaléka ír az Apple-nek hibajelentést (nem sokaknak van kedve, ideje ezzel szórakozni, vagy épp nem tudnak angolul). Véleményem szerint a hibajelentések nem érhették el azt a számot (azért vegyük tudomásul, hogy 10 millió új készüléket adtak el az első hétvégén szeptemberben), hogy az Apple tudomásul vegye, és javítsa a hibát. Mégegyszer mondom: ez csak egy vélemény, mivel nem ismerem a hiba gyakoriságát.
  A lényeg, hogy a hibát előbb-utóbb javítani fogják, addig is érdemes lenne egy garanciás cserét kierőltetni (persze, ha van még garancia a mobilra).
  Az iOS sosem volt, nem is lesz; újjászülethet akár Steve Jobs is, akkor sem lesz hibátlan. Ennek ellenére továbbra is kevesebb hibát találsz benne, mint az Androidban(használtam már Androidos telót is hosszab távon – bár ez egy Samsung volt, lehet, hogy más gyártók telefonja jobban bevált volna – de kevés dolgot tudnék felidézni benne, amit nem utáltam). Mindezek mellett, Androidon (a fejlesztés természete miatt – valamennyi gyártó, majdnem minden eszközére külön szoftvert ad ki) a frissítések hónapokig tartanak, így ha ott fordul elő hiba, várhatunk a frissítésre.
  Persze mindenki el tudja dönteni, hogy melyik rendszer válik be neki, és valószínűleg nem lesz arra kíváncsi, hogy mások azt napokon keresztül, trágárul szidják. Állást lehet anélkül is foglalni (ha igazunk van, ha nincs), hogy másokat megsértenénk.

 65. Ipad Air-t frissítve még jobb lett mint volt gyorsabban bejonnek a weblapok. Teljesen meg vagyok vele elégedve! Viszont az Iphone 5C készülékem Telekom kártyával és ezzel a frissítéssel eldobja a hálózatot vagy nem is talál! Minden más kártyával működik rendesen!! Idáig csak a mobilnettel volt probléma, hogy sokszor nem kapcsolódott és csak néha ment el a hálózat!(Telekom)
  2 hete cseréltem kártyát, volt szervízbe már a telefonom de nem tudták mi a probléma! Telenoros illetve Vodafone-os kártyával semmi probléma! Bejövő hivásnál csak a Telekom-os kártya késik……..

 66. I6 OTA frissítéssel tökéletesen működik. A hívást gond nélkül felveszem ugyanúgy mint eddig. VODA kártya.

 67. Elég szűz az itthoni air2 hétfőn jött úgyhogy nem szeretném elbarmolni szoftveresen a második napján ezért kérnem ha valaki leszedte már air2-te írjon pls egy véleményt akkut illetően. Esetleg még egy i6 és előre is köszi.

 68. @LordFanThomas egyetértek veled . Ez a "Feri" több iphonos fórumon szokott fröcsögni és direkt csinálja , bizonyára ez élteti . Nincs más gondja , vagy dolga ki tudja . Nem kell vele foglalkozni . Kár írni neki bármit is , mert ez a hobbija .

 69. Nekem most kezdte el azt csinálni az iphone 6 plusom, hogy ledobál a wifiről, utána fel se csatlakozik rá, majd mikor kedve van akkor visszacsatlakozik. esetleg ha valakinek volt előtte ilyen problémája és felrakta a frissítést az tudna mondani valamit arról, hogy megszűnt-e vagy nem?

 70. Párom i4s használ, 8.1.2, neki késik 1-2-3mp a bejövő hívás, Telekom!
  Végigolvasva a postokat úgy érzem a hőbörgés nem fog segíteni. Nekem i6plus 8.1.2 nincs késés.
  Jadeye volt itt a szifonon egy felmérés, próbáltátok megoldani a problémát. Rengetegen írtak, sikerült kiértékelni a postokat?
  Baromi jó lett volna egy Form erre hogy ne mindenki ömlesztve küldje mi a helyzet nála.

 71. @bombi1: *jelenleg 8.1.2 van rajta

 72. @LordFanThomas: Feri: szerintem is ha van még rá garanci akkor próbáld cseréltetni, fogják is cserélni ha valós a hiba. ha pedig pedig nincs garanxia akkor eladni és venni ios előző verziósat,

 73. @Feri: Nem tudom használtad-e már a 8.2beta-it mert nálam azok futnak egy ideje és azokkal sem és a hivatalos verziókkal sem volt a sokat emlegetett késés soha! Amugy ha elolvastad volna ami erről szólt itt “gyüjtemény” akkor láthatnád nem mindenkinél hiba ergo nem általános jelenség! Ellenben senki nem gátol abban, hogy egy megbízhatatlan androidos vasat használj, iphone helyett. Én cégekkel foglalkozom (is) és ott nem is egynél dobták a legdrágább droidos kütyüket, mert hosszútávon megbízhatatlanoknak bizonyultak. Mióta Apple termékekkel dolgoznak egyik sem sírja vissza a robotokat! Ja és nem vagyok fan, mivel a tabom droidos, de csak a navigáció miatt, mert olyan iGO-t IOS-re talán sosem rak össze az NNG mint amim azon fut most! Mindenhol vannak hibák, csak itt az iphone-on tutira tudom, biztosan elérnek és nem pont akkor fagy le a teló mikor kellene! (Murphy)
  Azt meg hogy a sok olcsó droidot nem is szeretném kipróbálni, hát felróhatják nekem bátran mikor a legdrágábbak is zömében megbízhatatlanul funkcionálnak sajna!

 74. Tök felesleges azon vitatkozni hogy android vagy ios, főleg egy apple BLOG nem Fórumon!!!! 😀 Hasznalom mind a kettot HTC One M8, iPhone 5. Mind a kettőt szeretem, HTC -t mondjuk jobban. Miért? Mert egy éve van meg és az ég világon semmi baja nincs, nincsenek bugok, gyors mint az állat, 6-7 órás kijelzőidőt az iPhone 4 orás kijelző idejével szemben. Az iPhone is jó persze, de inkabb másodlagos telefonom. Az idegesítő kis bugokkal együtt. Itunes re dugdosástól meg hülyét kapok, ugyhogy arra inkabb semmit sem rakok az csak van. Aki a vírusokkal ijeget az meg hülye, ja hogy mindenhonnan töltögetsz a torrentről szarokat aztan felrakod utanna meg sírsz? Máshogy nem kapsz vírust, 6 év alatt semmit nem kaptam be. Mégegyszer mondom: mind a kettő jó, azt veszi meg az ember amelyiket akarja vagy mind a kettőt. Uk ban minden masodik embernek Samsung vagy iPhone telefonja van, nem csinalnak belőle nagy ügyet, van és kész. Megveszik, használják, nem fikázzák a másikat. Mind a kettőt lehetne pedig. Csak otthon van ez a neki esek a másik torkának, meg az iPhone hype hogy te jó ég iPhone om van. Ki nem szarja le amikor máshol 8-10 éves gyerek azzal kacsázik a tóparton. Felmész ebay re aztan 2 napi fizetésedből veszel egy factory refurbished iphone 5 öt, 12 hónap garanciával. Ha meg nem tetszik visszaküldöd 14 napon bellül. Ennyi, nincs hype meg te jó ég, nem tetszik? Vegyél másikat. Ennyi. Mindenki azt vesz a pénzén amit akar, tiszteletet meg kell adni mindenkinek, nem vagyunk egyformák. Köszönöm aki végig olvasott, jó éjt… 😉

 75. @gunar:

  Igen, próbáltam a béta 4-et, de, mivel abban sem volt javítva ez a hiba (már akkor leírtam), tudtam, hogy ebben sem lesz, csak a remény…

  A régi Android lehet rossz volt, én is iPhone-okat használtam, de most ez a Galaxy Alpha hibátlan. Elképzelhető, hogy facebook-nál, vagy más ökörségnél produkál valamit, de azok engem nem érintenek, mert nem használom, bár szerintem ott sincsenek hibák.
  Nekem legfontosabb a telefonálás funkció (használok mást is) és pont az a rossz benne!

  Nem csak neked, csak más hsz.-ra írom, hogy a “lgjobb” szoftverre hivatkozva legdrágább az iPhone, ezért nem vagyok hajlandó tolerálni minimális hibát sem, nem lehet és kész! 6.1.3 működött, 7.1.2 működött, bár utóbbi már nem teljesen, de az még jó volt.

  Kiakasztó a stílusom, talán kicsit maximalista, de, ha az én életemben, munkámban a hibák tolerálhatók lennének, akkor igen csak sokan meghalnának! Nem is ez a lényeg! Ha hibásat szeretnék használni, akkor vennék valamit 50e-ért!

  Más hsz. Igen, garis még, de, ha nem iOS 7-tel rendelkezőre cserélik ki, akkor semmit sem érek vele!

 76. @Bladem:

  Ne hazudj, ide írok!

 77. @LordFanThomas:

  Persze megértelek, de, ha ki tudnák javítani a hibát, akkor már megtették volna, mert a 8 óta ez fennáll!

  Már többször leírtam miért használok 5s-t, mert ennek a mérete viszonylag kényelmes, de mindegy is! Nem vagyok csöves, vehettem volna 6-ot is, de nem tettem a mérete miatt.

  Sokak örömére megszűnök itt, holnap beviszem valahová, ha 70e-ért is veszik csak meg, odaadom, nem érdekel a pénz! Előtte teljesen felidegesítek vele valami flegma apple szervizest, talán ki is cseréltetem és eladom az újat, nem tudom, de már áttettem a kártyát az Alpha-ba, és nagyon sajnálom, hogy olyan nagy, de, ha már kompromisszum, akkor inkább a méret rovására adom fel a megbízhatatlan szoftvert.

  Amit még borítékolok, akár tetszik, akár nem, SOHA nem fogja az apple javítani ezt a hibát! Mi az, hogy csak akkor, ha elegen jelzik? Ha az autóm elromlik, nem kell megvárni 10mill hibás kocsit. Sőt, garancián kívüli szerviz esetén, ha mondjuk olajcserekor elrontanak valamit, az olajcserét fizetem, az általuk okozott hibát Ők javítják saját költségen. Célzok itt arra, hogy mivel az apple elrontotta sokak telefonját, akkor ingyen ki kellene cserélniük egy nem garis 4s-t is. Másik megoldás, hogy engednék visszatölteni a 7.1.2-t, i4-re a 6.1.3-at és talán segítene valamit a RENGETEG apple-ből kiábrándult fanatikusnak is.

  Bele lehet törődni, de le is lehet cserélni! Mindenki eldönti tolerálja-e, vagy lecseréli, nem az én dolgom, de az, legyen pár olyan barom, aki behódol az apple-nek és nem mer panaszkodni JOGOSAN, ne eredményezze már azt, hogy én vagyok a hülye, mert zavar egy hiba!:) Ennyire ostobák az emberek, ezért lop Vida Ildikó is és a többiek, stb.

 78. Nem hazudtam Te hazudozol

 79. @Bladem:

  Játsszuk ezt?:) Jó, akkor mindenhol írok, hülyékre ráhagyom!:) Tök fontos most ez:) Kérlek linkelj tőlem hsz.-t máshonnan a témában!

 80. @Feri: Ha van még garancia a telefonra akkor reklamáld meg a hibát, ha valós akkor biztosan fogják cserélni. ha meg már nincs gari rá akkor lecserélni egy olyanra amin régebbi ios fut. de volt 2 heted, hogy vissza állj ios 7-re. nem úigy mintt mikor az ios 7 jött ki. ugyancsak korrekt volt most az Apple.

 81. @aggressor:

  Sajnos nem volt visszatenni a 7-et. Az előző 5s tönkrement, mondhatni nem szerette a falat. Ez az új pedig már 8.0.2-vel érkezett!:(

  Igen garis, egyébként az apple ügyfélszolgálaton nagyon normális volt a srác, nyilván semmit sem tehet erről, mondta, hogy a zsebében lévő i6 miatt is pont vár erre a frissítésre és, hogy rengetegen jelezték -szerinte- az apple felé. Maga egy apple által hivatalos szerviz teljesen flegma volt és le is tagadta a hibát…ezt már leírtam, lényegtelen!

  Szóval kicseréltetem gariban, de csak azért, hogy úgy adjam el. Egyébként sajnálom, imádtam ezt a formát és méretet, de nem értenek hozzá és nem engedik visszatenni a 7-et. Ezt a Tim kukit el kéne onnan távolítani, tök hülye.

 82. @aggressor:

  Ja, meg még annyi, hogy oké, kicseréltetem, netán olyat is adnak, ami jó, juhéé, tök örülök, de a többiek? i5, i4s tulajdonosok, akiknek nem garis? Nem a telefonjuk romlott el, hanem a szoftverük és nincs választás. Vagy elfogadják, vagy lecserélik. Mindegy, tudom, hogy t akartál és köszi, de ez nekem nagyon gyenge cégnek tűnik!

 83. @Feri: azok beszereznek egy olyat amin az ios régebbi verziója fut. de volt 2 hét, hogy eldöntsék, hogy ok. vagy sem az ios 8. de mire vártál miért nem mentél vissza az ios 7-re? mert azt hiszem ez a hiba az első pillanattól megvan.

 84. @Feri: Én i5-öt használok és mint feljebb írtam egyik ROM-mal sem volt ez a bajom, még a beta verzióknál is a legnagyobb probléma volt a gyorsabb akku merülés, de az is megoldódott, pedig nálam mindíg minden fut alapból! (helymeghat. LTE, wifi, stb)

 85. @aggressor:

  Valamiért nem jelenik meg a hsz-em, ott ezt (is) írtam:

  Sajnos nem volt visszatenni a 7-et. Az előző 5s tönkrement, mondhatni nem szerette a falat. Ez az új pedig már 8.0.2-vel érkezett!:(

 86. @gunar:

  Szerencsés vagy!:) Pedig tényleg egyedi a gond. Ha csak nálam jelentkezne megnyugodnék, mert akkor tudom, hogy hülye vagyok, vagy a teló rossz, de így még javítani sem fogják:(

 87. @Feri:
  Akarom írni tényleg NEM egyedi…

 88. @Feri: @Feri: akkor akinek az ios 8-al jött a telefon az gariztatja, és fogják is cserélni. aki meg meg nem ment vissza ios 7-re az meg vessen magára. az Apple nem árult most zsákbamacskát.

 89. @aggressor:

  Telefonon flegma volt a szervizes, azt hitte nagy ember. Mondta, hogy szoftveres gondokkal Őt hagyjam békén! 😀 Ha lesz türelmem elviszem, személyesen nem fog merni feleselni!

 90. @Feri: Gyenge cég??? Az Alpha az ugye jól tudom samu? Hát azt sem nevezném egy hű de komoly cégnek azok után amiket hibáztak ők is sokat! Persze magtárakat árulnak hogy elfusson rajtuk a droidjuk, de az Xperia-k jobbak náluk sokak magítélése szerint, anyagban biztosan, minőségben szintén. Ugyan erre is igaz a mondás kinek a pap, kinek a……….!

 91. Akiknél nincsen hívás probléma, mint Apple számítógépen használják az iTunes-t? Még arra gondolok, hogy Windows 7 miatti frissítés bekavarhat! Nincsen semmi alapja a gondolatomnak, csak annyi, hogy az apple hibabejelentőjében Windows-ok közül csak a Win8-at adja lehetőségnek.

 92. Jajj, már álmos vagyok. Nem mint, hanem mind

 93. @Feri: Viszont nem is mindnél van jelen, tehát nem a szoft a hunyó sztem. Más cégeknél is jöttek le rosszabb szériák már és voltak itt-ott visszahívások is, én erre gondolok inkább.

 94. @gunar:

  Gyenge cég alatt arra gondoltam, hogy nem tudják kijavítani és még le is tagadják, pláne a Magyarok is a szervizben, amikor meg mutattam neki, mondta ez nem hiba, hát lehülyéztem.

  Igen, az Xperia jobb, de annak nem tetszik a tárcsázó felülete

 95. @Feri: Nem nyert, mivel én w7-et is w8.1-et is használok és OTA frissítek minden beta szoftot az első után.

 96. @gunar:

  Marha érdekes ez. Szerintem a szoftver a hibás, valami van benne, mert a tulajdonosok 60%-a jelzi a hibát. Ha ez 5% lenne, akkor is valami nem jó. Arra gondoltam, hogy írok a szolgáltatómnak van-e ötletük, de már nem foglalkozom vele! Kikapcsoltam, kitöröltem, eltettem, eladásra előkészítve

 97. @gunar:

  Akkor nincs ötlet

 98. Akku idő jobb szerintem,gyors,nem akad,hivásfogadás ok.Iphone6

 99. @taylortish: nálam nincs ilyen hiba iphone 6 8.1.3

 100. Feri! Nekem is voltak gondjaim az ios 8 -al! Kényes vagyok a telefonomra azt szeretem ha minden ugy működik ahogy kell! Eladtam a féléves i5s 16gb t-mobilos telómat mivel már nem birtam elviselni! Vettem pesten egy zsir újat függetlent és 7.1.1 ios volt rajta! Minden probléma megszünt! Erről az ios verzióról nem fogok frissíteni! Ez tökéletes !

 101. @steve195614:

  Köszi, én is el kell, hogy adjam!:) Emellett még pár elmebeteggel is küzdenem kell:D

 102. I5 meddig lesz tamogatott?
  Gondolom az Ios9-et még megkapja ,de a 10-et már nem.

 103. @taylortish: ugyanez volt a gondom tegnap este, de a frissítés nekem megoldotta

 104. Feltettem a frissitést, de semmi változás. Én is abban reménykedtem, hogy majd most…, sajnos tévedtem. Hívásnál ugyanúgy késik, sebbeség semmivel sem gyorsabb 🙁 Iphone 4S

 105. Szorian
  Köpeczi-Bócz
  Koszonom hogy megneztetek, akkor gondolom itt is valami “safaris” beallitas kulonbseg lesz:) Akkor varom a kovetkezo iOS-t, koszi

 106. Nekem is ugyan úgy megmaradt a felvétel késés… DE ahogy játszadoztam a beállításokkal mintha jobb lett volna, mintha nyertem volna másfél másodpercet: kikapcsoltam a zajszűrőt, se LTE se 3G tehát mobiladatforgalom ki, rezgő üzemmód… 😀 nade így ki a pöcsöm használja folyamatosan a telefont????
  Szóval kalap kabát… Szarni rá!
  Én azt javaslom azoknak, akiket zavar ez: nyomjak ki a bejövő hívást és hívják vissza azt, aki kereste őket! 😀

 107. @bombi1: nem szűnik meg a probléma

 108. Ahogy olvasom, akiknek megvan vmiért ez a hívás késési bibi, azoknak hiába frissítések garmadája, nem nagyon változik, akiknek pedig nincsen és nem is volt hát csak néznek nagyot mi is ez és miért.
  Nem tudom van-e olyan aki lecserélte a telóját azonos típusra és továbbra is maradt ez a bibi?
  Avagy megint olyan jelenséggel állunk szemben, mint amikor vki végre észrevette, hogy alvásból vissztérve a teló wifit keres, talál és ezt az első leírás után sokan az újabb szoft javára írták, pedig mindig is megvolt, csak ameddig le nem írták nem tűnt fel!?

 109. @gunar:

  Igen, ezelőtt volt egy másik i5s-em, azon is ugyanez volt a hiba!

 110. Apple support-tal 50 perce vonalban vagyok. 20 perce konferenciabeszélgetés, angolul bekapcsolódott valaki valami senior csoporttól.

  Visszatöltést a 7-re nem tudja megoldani. 7-es szoftverrel rendelkező cserét nem tud garantálni, de nem esélytelen!

  Amit elértem nektek:
  Nyilván nem kiemelten, de kezelik a hívás problémát, már nem csak a Magyar support tud róla, hanem az igazi központ is! Elmondtam minden itt leírt tapasztalatot tőletek, azt is, hogy van olyan, aki külföldi SIM-mel nem tapasztalja a hibát, restore, hálózati beállítások törlése és minden egyebet!
  Az Andrássy úti szervizre vonatkozó véleményem kiakasztotta azt a senior valakit, így ezek után talán kedvesek lesznek veletek is, talán még szakmailag is fejlődnek!

  Ami nyilvánvalóvá vált, hogy az apple elzárkózik a megoldásoktól, csak addig vagyunk fontosak, amíg fizetünk egy termékért! Maradok az Alpha-nál, én nem tudom elviselni ezt a hibát úgy, mint ahogyan más nem tud elviselni olyat, ami engem nem zavarna! Véleményem szerint nem lesz javítva, mert sík hülyék hozzá, kb. annyit tudnak, mint egy mezei felhasználó, aki fel tud telepíteni egy Windows-t, az meg elég kevés!

 111. Már le se merem írni: 2 db 4s, 1 db 5s otthon, mindegyik hibátlan , egyik telenoros, 2 vodás.

 112. @Feri: önmagadnak mondasz ellent. először azt írod, hogy:
  “Nyilván nem kiemelten, de kezelik a hívás problémát, már nem csak a Magyar support tud róla, hanem az igazi központ is!”

  majd pár sorral később:
  “nyilvánvalóvá vált, hogy az apple elzárkózik a megoldásoktól”

  ha foglalkozik vele immár a nemzetközi csoport is, akkor nem zárkóztak el a megoldástól.

 113. Ja, még annyit, hogy a támogatási központ így telefonon olyan, mint amilyen én elvárok, hogy ne csak rosszat írjak, mindent próbált megtenni, de ebben Ők nem döntéshozók, ettől függetlenül ég és föld a Magyar parasztokkal szemben, tisztelet a kivételnek!

 114. @Jadeye:

  Fülhallgató volt rajtam és közben írtam, amíg Ők ketten diskuráltak!
  Igen, elzárkóznak a megoldástól, mert mondtam, hogy most azonnal oldják meg nekem, én nem várok, vagy soha többé apple! Értettem ezalatt, hogy nyissák meg pár órára a 7-es visszatöltésének lehetőségét! Simán megoldható lenne!

 115. @Feri: Akkor most nálam X ! Az ebben a legrosszabb, hogy behatárolhatatlan a hiba oka, mert ahogy látom nem igazán köthető semmihez a készülékekben, amirőé tudunk. Legalább a gyártási idő, sorozat, stb amire gondoltam, de sejtéseim szerint Te is az elsőt az elején vetted, majd jött a hiba és legalább 1 évvel fiatalabb a második, ergo ha így van akkor ugye a hardveres hiba légyegében az ismereteink szerint nem jön be. Viszont mivel a szoftver azonos, de nem mindenkinél jelentkezik, ráadásul még szolgáltató és frissítési mód független is, hát ez lehet sosem derül ki bizonyosan.
  Az meg kivitelehetetéen, hogy minden hibázó vasat szétkapni, (vagy sokat) és ránézni hátha vmi alkatrész az ami azonos beszállítótól származó mindben és az nem onnan van a jó db-okban. Más ötletem nincsen.

 116. @Jadeye:

  Mindegy is, ha nincs ilyen elmebeteg állat, mint én, akkor nem tudnak róla, mert ez a hibabejelentés semmit sem ér, mert a 8.1.3 sem orvosolta. Nem csak magamnak segítettem ezzel, ha meg lesz oldva, de másnak is, akiknek lesz még iPhone-juk. Ha ne ér semmit, akkor 1 órát töltöttem vele így, nem gond!

  Ezért van Magyarország szarban, mert mindenki csak panaszkodik, de senki nem tesz semmit. Mindegy, remélem segít sokaknak és tényleg foglalkoznak majd vele, nem tudom!

 117. A fenébe mennyit mellé ütöttem, nem is vágom miért nincsen szerkesztési lehetőség utólag!?

 118. @gunar:

  Az a baj, hogy tényleg őrült vagyok, nem nyugszok bele dolgokba! Ami csak eszembe jutott, megpróbáltam. SIM csere is volt. Igen, ahogy írod, nem számít mikori kiadás és látod, i6-nál is jeleznek ilyen hibát. Tudom, hogy te is a megoldást keresed, de nem a mi dolgunk lenne!

  Tesóm Németországban él, ma beszéltem vele, német függő iPhone, német SIM és ott is hiba ez.

 119. Na és hogy mire használom: hotspot, mail, google earth kmz fileokkal, vízmérték, műholdpozicíó, navigáció, fénykép, zene, kocsiban kihangosítva, fényképezés, excell, skype, viber, speedtest, ip cím felderítés, eagle eye ip kamerához, képszerkesztő, meg még egyebek. A szeget még nem üti be. Ezekbe összevissza belecsörög, néha mintha ilyenkor késne 1 másodpercet. Talán egyszer fagyott ki mióta megvan, akkor is a voda app parkoláskor. Azt újratelepítettem. Kb ennyi.

 120. @Feri: “Igen, elzárkóznak a megoldástól, mert mondtam, hogy most azonnal oldják meg nekem, én nem várok, vagy soha többé apple! Értettem ezalatt, hogy nyissák meg pár órára a 7-es visszatöltésének lehetőségét! Simán megoldható lenne!”
  hát de ezt szerintem te magad is érted, hogy ez nem így megy, és ez így nem lehetséges, mert akik a telefont felveszik, azoknak ehhez nincs jogosultságuk, nem is az Apple-nél ülnek Cupertinóban. az a baj, hogy olyan jogköröket feltételezel a telefonos ügyfélszolgálaton ülőktől, ami sajnos nincs nekik. az iOS 7.x aláírásának visszaállításáról meg csak Cupertinóban tudnak dönteni és intézkedni, a telefonos ügyintézők legkevésbé sem mindenhatók, bármilyen bosszantó mindez.

  “akkor nem tudnak róla, mert ez a hibabejelentés semmit sem ér, mert a 8.1.3 sem orvosolta”
  a hibajelentések feldolgozása, majd a hiba okának kiderítése és annak kijavítása nem egyik napról a másikra megy, pláne úgy nehéz ez kifejezetten, ha ők maguk nem tudják reprodukálni ezt a hibát.

 121. 7.1.2 után egyből a 8.1.2 ment fel, kihagytam a ‘szopó’ ágat 5s-en.

 122. @Feri: Szerintem ahogyan írtam, ez egy nem behatárolható hibajelenség, ezért nem a szakmai hozzánemértéssel van baj az Apple-nél, meg azzal hogy nem is akarnak tenni, hanem hogy nem tudják mi az ok, ergo hogyan gyógyítsák akkor?
  Kicsit olyan ez mint a kb 3 hónapja álló Peugeot Partnerem, ami beindul és utána random 2mp-pár perc után leáll és minden jó benne hibakód nuku, de nem tudjuk használni mégsem! Mindent azért nem cserélhetünk ki benne hiszen akkor öreg autó lévén nem érné meg a javítása és mindent megnéztünk már benne ami okozhatja még úgy is a gyári szervízműszer is figyelte. Kipucolva minden, külön-külön minden műxik benne a hiba maradt. Már gondoltam talán Uri Geller ráolvashatná amit szokott ” múkodj ” az talán bejönne! 🙂

 123. @Jadeye:

  Értem én, amit írsz, de te is érts még meg! Fél éve várunk arra, hogy működjön egy szoftver, amit előtte agyon teszteltek bétákkal. Ha szar, akkor adják meg a lehetőséget, hogy használhassuk, ami jó volt!

  De, én komolyan gondoltam, hogy nyissák meg ma-holnap a 7-es visszatöltésére a lehetőséget! Lehet elmebetegül hangzik, de így van! Menni kell, mint a tank, mert máskülönben nincs eredmény. Majd visszahívnak, hogy mit tudnak javasolni. Nekem az is probléma volt, hogy, ha kicseréltetem várni kell! Mondtam, a Dell laptopomhoz házhoz jönnek másnap. Itt hajlandó vagyok bevinni, de azonnal adjanak másikat. Megkértem, hassanak oda, hogy ne kelljen várnom, mert fél éve ezt teszem!

  Említettem azt is, amit egyik srác írt egy másik cikknél, hogy szivatja az i6-tal a Telekom, neki üzenem, ha olvassa, hívja fel a 0680983435-öt, udvariasan, de határozottan mesélje el mi van, mert ez megint nem tetszett nekik, de más nevében nem mondtam részleteket! Persze, ha telekom nem oldja meg neki!

 124. @abacsx: Az szép de mi az eredmény? A másik meg ha nem lett nálad a hívási hiba, lehet akkor sem lett volna ha mindet végig raktad volna mint sokan, mert mindkettőre van példa bőven!

 125. @gunar:

  Egy megoldás lenne, vissza lehetne tölteni a 7-et. Oké, ha nem ismerik a hiba okát, rendben, de ne kelljen már ezért kompromisszumot kötnünk!:)

 126. Mondjuk azzal én sem értek egyet hogy miért nem használható a régebbi verzió értem én hogy lassítani kell a régi eszközöket mert különben nem vesznek többen akár évente új eszközt de ilyet még nem b..szott a világ hogy ne mehetnék vissza olyan rendszerre ami működik esetleg jól. Ennek csak egy okát látom hogy ne lehessen JB-ni de láthatnák, hogy mindig mindent feltörnek így ezért sem látom értelmét.

 127. @Feri: Nem csak a Telekom ilyen, bár nekem eddig jók velük a tapasztalataim!
  Volt egy Voda brandiges ZTE gyártású tabom amiben a GPS minden létező navival X idő után lefagyott v ujraindult, max 20percen belül. Persze csak akkor ha valósan navigáltam vele, nem szimulációban! Szervíz 2x és azt kaptam hogy náluk nem jelentkezik a hiba! Hozzá kell tennem, a panaszban benne volt az is, hogy kizárólag éles navigálás közben. A második szervízlátogatásnál előre telepítettem egy a használt minden funkciót logoló appot, sd-re jegyzetelt, visszakaptam és ki sem mozdult a szervízbűl a vas, mire fogtam és levideóztam a jelenséget majd DVD-n mellékeltem nekik és azt is, ha nem javítják, vagy cserélik, akkor a következő a fogyasztóvédelem lesz ahová beadom és kártérítési pert is indítok, stb, 3 nap után meglett a cserejogom, azóta használom a samu tab 2-t és tökéletesen jó amire kell! (főleg navigálok)

 128. @Feri: Hajrá Feri! Én személy szerint köszönöm, hogy időt és energiát nem spórolva próbálsz az Apple nyakára lépni, még ha nem is feltétlen lesz eredmény. Maximálisan egyet értek az egész nézeteddel.

 129. @gunar:

  Itt arra (is) céloztam, hogy a hozzászóló szerint nem cserélték ki a 72 órás időn belül, majd tetézték sok mindennel, legfőképp, hogy állítása szerint nem iPhone hivatalos szervizbe küldték, hanem valami himihumi T-s cucc, nem tudom, ha akarja majd elmeséli!:) mindenesetre nem irigylem

 130. @lalamper:

  Köszönöm, de nyugi, elsősorban magam miatt teszem, mielőtt kijelentenéd, hogy nem vagyok elmebeteg!:D

 131. @Feri: Igen ebben az esetben valóban ez lehetne az egyetlen ma ismert gyógyír. Valójában semmi okossága abban az Apple-nek ha ezt nem teszi lehetővé, mert ezzel sok régi vevőjét elveszítheti világszerte és leendőeket is. hiszen ezután aki ebben benne van, nem fogja ajánlani a droiddal veszkődő ismerőseinek, váltson át erre, mert lehet nála is ez lesz és akkor abban is csalódik!

 132. @gunar:
  Kis off és bocs! Még annyi, hogy tapasztalataim szerint a fogyasztóvédők nem jók semmire! Itt akkor kérte, hogy egyeztethessen valakivel, majd kapcsolta 3-nak a senior-t, amikor azt mondtam, hogy a szervizes arcán töröm szét az iPhone-t és akkor lesz az arcában szoftveres hiba. Nyilván nem, de hivatalos út nem eredményes soha, ezt megtanultam!

 133. @Feri: “De, én komolyan gondoltam, hogy nyissák meg ma-holnap a 7-es visszatöltésére a lehetőséget!”
  nem fogják. ezt borítékolhatod. főleg azért is, mert akkor meg abból lenne a probléma, hogy az iOS 8 alatt készült mentést nem tudnád visszatenni az iOS 7-es rendszerre, és egy rakás adatod így akkor elveszne, ami még sokkal nagyobb felhördülést eredményezne. nem mindenki tudja azt ugyanis bevállalni, hogy eldobja az adatok egy részét a visszaállítás kedvéért.

  és az iOS 7 aláírásának visszakattintása nem is lenne szükséges, ha sikerülne kiszűrni, mi okozza a hibát. de ahogyan a hiba jelentésének módját leíró cikkben is írtam: ha mindenki, aki itt tapasztalja a problémát, jelentené azt az Apple felé, akkor már biztosan magasabb prioritású lenne a kérdés – mint így, hogy gyakorlatilag csak a töredék az, aki valóban jelenti ezt az Apple-nek.

 134. @gunar:

  …és, ha vevőt nem is veszít, a 9-re felhasználót nem igen fog találni!

 135. @Jadeye:

  Tudom, hogy nem lehet majd visszatölteni!

  Igen, azt is mondtam nekik megoldásnak, hogy holnapra javítsák ki ezt a hibát, nincs kifogásom a 8 ellen, ha működik!

  Ő is hasonlót mondott és elnézést kért, hogy a prioritás és egyebek, erre mondtam, hogy engem nem érdekelnek az alkalmazások, sem a facetime, se semmi más, nekem ez a prioritás. Mondtam, hogy rengetegen tapasztalják, de nem jelzik, ezért most megtettem 4mill. apple tulajdonos nevében, elég lesz-e. Ekkor mosolyogtunk egyet és várom a visszahívást!

 136. A 7.1.2-re való visszatérés tiltásának szerintem az alábbi okai (is) vannak:
  – pénz (vegyél újat, a 6-ossal nincs gond)
  – egységes rendszert akarnak
  – jó néhány háttér szolgáltatást már a 8-ra optimalizálnak

  De teljes mértékben támogatom a 7-esre való visszaállás megnyitását. Már csak azért is, mert sehol nem volt leírva, hogy ha felteszed a 8-at, akkor a nagyobb rendszer miatt mennyivel fog több helyet elfoglalni a tárhelyből. Pedig ezt úgy illett volna. Én is csak utólag szembesültem, szemét dolognak tartom. De persze ez megint csak a pénzről szól, nem a szakmai minőségről.

 137. @szorian: A JB is lassan értelmét veszti azoknak akik nem a csicsamicsa miatt csinálják, mert az IOS8 behozta widgeteket a “redőny”-re és ott van más szinte minden amit gyorsan el akarhat érni bárki. Az meg jóval 1xűbb lenne a JB ellen ha gyártanának JB-re vírusokat és azzal oprálnának, az jobban gátolná sztem! Pár adatvesztés stb és alaposan apadna a JB-s vasak száma.
  Na meg néhány álhír ilyen-olyan adatlopó és a JB-s vasakat érintő kártevőkről is betenné sokaknál a kaput!
  Ez hatásosabb és olcsóbb is lenne gondolom!

 138. @lalamper:

  Ha lesz egy Vida Ildis tüntetés, egybe kell szervezni iOS7 vissza tüntetéssel!:) Na vicc, hát ez van! Nem kívánok semmi rosszat, csak azt, hogy ez működjön és egy kis szakmai tréninget!

 139. Nekem egy I5 -ös telefonom van. Egészen a frissítésig tökéletes volt. Előtte 6.1.4. volt rajta (egy hete frissítettem) minden gyorsan, pontosan úgy ment ahogy az a nagykönyvben megvan írva. Nem volt hívásfogadásnál 1-2-3 mp -es késés stb.
  Most 8.1.2 van rajta és bizony kijött rajta a rejtélyes betegség. Az eszköz jó, tehát csak az új rendszerrel lehet a hiba. Nem olyan vészes… Anno mikor jellemeznem kellett egy Apple terméket annyit mondtam minőségi és MŰKÖDIK! Mára a működés fogalma kicsit tágabb lett számomra. Lehet Jobs -ozni (lehet levágta volna a kezét annak aki miatt kijött a hiba) akkor mégis nem volt ilyen alapvető probléma. Ha belegondolunk egy telefonnal a gyors és pontos működés hívás esetén alap dolognak kellene legyen.

 140. @Futurex:

  Basszus, de kár, hogy lecserélted a 6.1.4-et, 10E Ft-tal ért többet azzal!:) A többi respect

 141. @lalamper: az elmúlt évek alapján már látható volt, hogy ahogy egyre több új funkció kerül az iOS-be, úgy nyilván a rendszer mérete, és így az általa elfoglalt hely is nő. aki mostanában lett iOS-felhasználó, annak ez talán újdonság, de a rendszer funkciói 2007 óta gyarapodnak, és az általa elfoglalt hely is azóta növekszik folyamatosan, mert valahová el kell férjen mindez.

  @Feri: “azt is mondtam nekik megoldásnak, hogy holnapra javítsák ki ezt a hibát”
  de értsd már meg, hogy ez egyszerűen nem így működik! hiába ordítod le annak a fejét, aki nem tehet az egészről, ők ezzel nem fognak tudni mit csinálni. sőt, az Apple sem fogja ezt holnapra kijavítani.

  ott volt a 8.0.1 hibája, ami miatt elég sok készülék esetén lett probléma – de ott visszavonták a frissítést, és vissza tudtad tenni a 8.0-t, majd megjelent a 8.0.2: http://szifon.com/2014/09/24/megjelent-az-ios-8-0-1/

  az iOS 8 megjelenése (2014.09.09.) után bő 2 hétig (2014.09.26. – 17 nap!) nyitva volt az iOS 7.1.2 aláírási ablaka, az idő alatt bárki visszatehette az iOS 7-et, akinek gondja volt az iOS 8-cal. ennek a hívásfogadási hibának ennyi idő alatt elő kellett jönnie, ha az iOS 8 hibája, és megvolt a lehetőség a visszatáncolásra.

 142. @Futurex: Azért Steve volt aki azt mondta az i4 antennára, hogy nem ugy kell fogni és máris dobva a hiba! Kb ez volt az ertelme anak amit nyilatkozott!

 143. @Jadeye:

  iOS 8-cal vettem már ezt:( Amikor az előzőt frissítettem, akkor már a 8.1 volt, direkt kivártam, hogy vannak-e hibák.

  Nem üvöltöttem le a fejét, nyugodtan, kedvesen beszéltem. Amikor mondtam, hogy a szervizesen széttöröm a telefont, azt is higgadtan mondtam, nem vagyok indulatos típus!:) Mindent megértek, tudom, hogy nem Ő tehet róla, de Ő többet tehet az ügyért, mint én! Én mindig csak hallgattam és kérdeztem milyen megoldást javasol? Egyébként meg, ha egyik napról a másikra el tudják rontani, meg is tudják oldani, ha akarják.

  Nem vagyok hülye, értem mit írsz, a száraz tények, hogy ezek a lehetőségek, de mindenre van megoldás, csak akarni kell. Én azt próbálom elérni, hogy akarják! Ha lehetett volna, hogy visszaengedik a 7-et és az adatok visszatöltése megakadályozott volna ebben valakit, van választása, hogy ne töltse vissza! Tudom, ez nem lesz, csak a lehetőséget írtam. Technikailag lehetne, akarat kérdése az egész! Én már csak azért sem hagyom, a héten meg lesz oldva, ezt garantálom!

 144. @gunar:

  Ja, mer tértett hozzá és megmondta mi okozza a hibát. Tuti már rég meg lenne oldva, ha nem idióta tudatlan tuskók ülnének ott! És az akarás hiányzik, nem akarják megoldani, mert nekik mindegy. Steve nem csak a pénzért csinálta, imádta, ez volt a mindene, a találmánya! Ami nem a sajátod, az nem olyan fontos!

 145. @gunar:

  Voltak akkor is hibák, de csak megoldódott. Most? Megéljük?

 146. @Futurex:

  Igen, de nem kaptál a hibákra olyan választ, hogy nem is létezik! Illetve eszébe nem jutott volna azt mondani, hogy azért kopik az i5, mert festve van és csak esztétika, a működését nem befolyásolja!:D Aztán, ha nem akarod, hogy hányás legyen, csomagold be mindenféle tokba, celofánba, vagy amibe akarod!:D

 147. http://youtu.be/4NZm3YYwNio
  Nekem ezen a hibán kívül semmi baja. 4s.
  8.1.3 óta feloldott képernyőnél megszűnt a jelenség, viszont zárolt készüléknél kb a videón látható 1/2-1 másodperc, ami nem égbekiáltó, de létező hiba. Munkatársamnak 2x ennyit csörög még, szintén 4s.
  (Nem saját videó.)

 148. @Feri: “Ha lehetett volna, hogy visszaengedik a 7-et és az adatok visszatöltése megakadályozott volna ebben valakit, van választása, hogy ne töltse vissza!”
  lehetett, 17 napig az iOS 8 megjelenése után. még így is elképesztően hosszú ideig nyitva volt az aláírási ablak, korábban ha több nap volt, is már sok volt, a néhány óra volt jellemző, vagy még annyi sem.

  olyan készülékre viszont sosem lesz iOS 7, ami már eredendően csak iOS 8-cal jelent meg, tehát az iPhone 6 és iPhone 6 Plus, mert arra nem forgattak iOS 7-et, ott tehát nem is lesz mit visszatenni. ezen az sem segít, ha szépen, higgadtan azt mondod a telefonos ügyintézőnek, hogy széttöröd a szervizesen a telefont – aki amúgy szintén nem tehet róla, nem ő rontotta el a készüléked. szerintem ezek sehová nem vezetnek, de gondold magad az ő helyükbe, tehát te mit tennél, ha valaki így állna hozzád, miközben tudod, hogy nem te tehetsz róla. igen, frusztráló a kérdés, de szerintem ettől nem fogják komolyabban venni a dolgot, sőt, szerintem inkább fennáll annak az esélye, hogy szépen nyugodtan elbeszélgetnek veled, majd miután letetted, legyintenek.

 149. @Feri:

  Ha hiszed, ha nem annyira szerettem. Nem volt értelme váltani újabbra.
  Sajnos az autós kihangosítóhoz sokat kellett bluetooth -ot kapcsolgatni. Azért régen beállítás – Bluetooth – kutyafüle… Zseblámpa is csak alkalmazással ment. Ez kényelmesebb de áldozatokkal járt és már minden fut rajta. Sajnos nem minden jött le az AppStore -ból 6.1.4 -el.
  Nem terveztem az eladását de most már így….

 150. @Jadeye:

  Igazad van, az előzményt nem írtam! A szervizes paraszt volt pár napja, hogy szoftveres gonddal Őt hagyjam békén! Tudom, hogy nem tehet róla!

  Nem, nem tudtam visszatölteni a 7-et, mint ahogyan fentebb is írtam, 8.1-nél frissítettem, de már a 8.0.2 sem engedte volna vissza!

  Pedig jó lenne, ha lehetne bármire visszatölteni és engednék is. Pl. a számítógépem sosem látott XP-t, de fel tudnám tenni rá! Lényegtelen, értem amit írsz, szerintem te is, amit én.

  Legyintsenek, ha ezt akarják, semmit sem ér, ha háborgok, de tőlem független emberek is nekiállnak háborogni, majd a 9-es frissítése alig lesz mérhető, akkor elgondolkodnak kicsit, hogy talán azt kéne tenni, amiért szívesen fizet a felhasználó és nem azt, ami szerintük megfelel!

 151. @Futurex:

  Elhiszem, az az utolsó működő iOS!

 152. @wildtiger:

  Feloldott képernyőnél nekem is jó.
  Zároltnál kicsit lomha.

 153. @Futurex:

  Mivel Te még nem cseszted el mindenféle frissítéssel, próbáld ki beállítások-általános-visszaállítás és itt a hálózati beállítások visszaállítása. Adataidat nem bántja. Ha ez megoldja, akkor sejthető, hogy az iOS előző verzióiból ragadhatott meg valami!

 154. @Feri: Arra gondoltam megkérdezem, hogy pl nektek, vagy bárki másnak akinél jelentkezik ez a hívás késési probléma, volt-e fent a 8-as szoft beta-ja és arről frissítettek-e vagy csak natur felhasználói frissítésekkel jutottak el ide? Talán a beta szoftokban volt vmi ami miatt nem igazán olvastam ( vagy csak elkerülte a figyelmemet) olyanoktól a hibát akik használták az első beta-któl mindig azokat!

 155. Mivel van pár olyan máshonnan ismerős user akiknél tudom hogy minden beta-t kipróbáltak folyamatosan, mint én is és arról mentek át a hivatalosakra ha éppen kellett, ráadásul OTA, ők nem tudok róla hogy találkoztak a híváskéséssel!

 156. @gunar: nálam volt fent iOS 8 beta, és végig csak frissítgettem. de nemrég csináltam egy teljes restore-t adatok visszaállítása nélkül is, így nem hiszem, hogy számítana a beta, de persze sosem lehet tudni. mindenesetre az adatvisszaállítás nélkül nem került át semmi a korábbi, még beta verziókon át is görgetett adatokból.

 157. A1533 melyik 5s? Gsm? Jó lenne igy irnátok legközelebb 😉

 158. Félreirtam bocs ott van. Azt hittem még 5-osom van 🙂

 159. @Jadeye: Igen elvileg semmi sem kerül át, de amikor kibontottam a Dr.Fone progival egy iTunes backup-ot akkor ért meglepetés, hogy milyen a fene se tudja mikor törölt dolgok is vannak benne amiket nem is hittem volna. Ergo még nem kísérleteztem vele mélységeiben, de lehet fogok. Talán még a törölt képek is visszahozhatóak ha törlés után csinálok egy mentést (jelszavas-t) és azt kibontom vele.

 160. @gunar: maximum olyasmi mehet vissza nálad, ami az iCloudból jön vissza, mint szinkronizált tartalom, vagy az adott alkalmazás húzza vissza az iCloud Drive-ról például.

 161. Régóta járok ide elolvasni mik a hírek.
  Most az elejétől szenvedtem, a felétől csak végigtekertem, mert nem a nyafogosferi.com – ot akartam.
  Pont

 162. @Jadeye: Onnan sok nem jöhet, mivel sosem került oda mentés, a szinkront is csak a névjegyzékre, jegyzetre, naptárra és emailre van belőve. Ellenben a mentésekből visszajöttek törölt üzenetek is meg névjegyek amik ugye a cloudból is kikerülnek elvben, meg olyan dolgok amiknek az appjait régen nem is használom, de adatok jöttek vissza érdekes módon. Majd ránézek 1x hogy mik is ezek pontosan.

 163. @Feri: Ezzel még nem próbáltad a downgrade-et?
  [link törölve]

  iRevert
  [link törölve]

 164. Kiirta az i5s telefonhivas utan, hogy iphone letiltva. Ujrainditottam mikozben mindenfele nyelvet kiirt, utana most elvileg hiba nelkul mukodik.

 165. @seaky77: amikor valami állítólagos szoftvert kizárólag mindenféle kamu survey-ket végigcsinálva lehet letölteni (vagyis valójában akkor sem), az minden, csak nem valós dolog. abba már nem is mennék bele, hogy csak egy alkalmazás futását látod, de egyetlen készüléket sem mutatnak mellé, amin láthatnád, hogy valóban történik-e valami.

  de mindez eltörpül amellett az óriási kamu mellett, hogy ezt ráadásul egy iPhone 6 Plus esetén tenné! csakhogy az iPhone 6 és iPhone 6 Plus esetén NEM volt iOS 7, mert már eleve iOS 8-cal jelentek meg, így ott NEM LEHETSÉGES az iOS 7-et feltenni rájuk, mert sosem jelent meg ezekre.

 166. @Sullivan:

  Így jártál, szia!:) Máskor köszönd inkább meg, amit átgörgettél!:)

 167. @gunar:

  Nekem volt hiba, kipróbáltam beta 4-et is, tehát az a hiba után került rá!

 168. “Kijavít egy problémát, amely néhány felhasználónál…”
  Akkor kijavíthanák azt a hibát is, amely NÉHÁNY felhasználónál a hívásnál jelent problémát.
  Köszi.

 169. A hívásbug a nyolcas óta jelen van (8.1.3-ban is). Csak lezárt képernyőnél a hívást felvéve csörög tovább 1-3 másodpercig. Írtam régen bug reportot. Írjatok ti is, mert ha valamit nem nem le írtok úgy nem tudnak róla vagy nem foglalkoznak vele a kevés panaszos miatt. Lehet így sem.

 170. @Jadeye: Köszi

 171. @Jadeye: Elküldtem, köszi.

 172. Szerintem nagyon jó lett az IOS 8.1.3
  5S-en kb 1 Gb szabad helyem lett 🙂
  Igaz hogy 246 mega a frissítés de szerintem megérte 🙂

 173. @Feri: Én arra gondoltam, hogy már amikor kijöttek a 8-as első beta-i nálam azóta van fent és soha nem volt a híxással gondom, csak akku és pár ujraindulás egyik-másik esetén.
  De ami még ugye lehetséges, hogy ugye különböző beszállítóktól jönnek alkatrészek a vasakhoz és ezt az Apple nyilván is tudja tartani, talán ha látják melyik variációkban jelentkezik a hiba, hát kiderülhet esetleg mi is a valós oka.

 174. Az IMEI alapján azonosíthatőak lesznek a hibázó db-ok.

 175. @gunar:

  Ha foglalkozik vele, akkor meg fogja tudja oldani, de ilyen alaposságra nem látok esélyt. Gondolkodtam, hogy itt ugye a hiba konkrétan az, hogy zárolt képernyőn jelentkezik a hiba. Rezeg csörög, majd 2-3mp múlva megjelenik a kijelzőn is. Amikor felveszed, ugyanennyit csúszik. Lehet, hogy a zárolásban is lehet keresni a hibát, mert, ha hálózati gond lenne, akkor nem zárolt képernyőn is gond lenne, de nincs. Ergo, ha te hardverre gyanakszol, akkor nincs más, mint a kijelzőre terelni a gyanút, mint hardver, vagy annak valamely alkatrészére. Amit még nem próbáltam, hogy nem szedtem le a védőfóliát.

  Van valaki, akinek nincsen rajta fólia és produkálja a hibát?

  Ugyebár, a sensor sem tökéletes, amikor fülhöz teszem, nem mindig zárja a képernyőt és ezt is írták már, akiknél volt a hívás probléma! Lehet a kijelzőnél keresgélni a hibát, van értelme?

  Dr. House-t játszunk iPhone-nal és enyém a bunkó szerep:D

 176. Ha viszont köze van a kijelzőhöz, vagy valamely alkatrészéhez, akkor kétféle van. Amin hibás, azt optimizálni kell. Ez csak feltételezés persze. Vagy leszedni a fóliát!:)

  Ma visszaszóltak, bevittem, kapok helyette egyet 7.1.2-vel!

 177. @Feri: Na nálam ez sincsen, de a viber szokott ilyent játszani időnként, egy-egy frissítés után, hogy a csengőhang tovább szól és a szenzor nem mindig érzékeli a közelséget, bár ezt a párom i4-esén . Amugy csakis azért gondolom ezt hw hibának, mivel ha szoftveres lenne akkor mindenkinél előfordulna és minden vason, vagy csak az egyik típuson, mert vannak szoftveresen különbségek az biztos.
  Én sosem használtam fóliát, mert tudok vigyázni a telóimra, igaz bebujtatós tokban vannak mindig, de nincs is rajtuk még több év után sem egy hajszálkarc ! Az i4 4. éves, az i5 2 múlt és nagyítóval is nézhetőek.

 178. Akár a szoftver vmely típusú alkatrésszel ezt produkálhatja nekem ez a véleményem.

 179. @gunar:

  Tehát fólia nincs, hiba nincs!

  Nem gondolom teljesen, hogy hardver, inkább hardverhez nem optimalizált szoftver. Vagyis igazad van, de mégsem, mert maga a hardver nem rossz, csak nem jó hozzá a szoftver. Na most, ha fólia okozza a hibát, én tökön szúrom magam! Erre eddig nem gondoltam, de nagyon nem kizárt, hogy a kijelzőhöz van köze ennek a dolognak!

  Változó, hogy mennyit csúszik. Van 1mp, van, hogy 3mp. Nos, ha a fólia cseszteti a szenzort és ez okozza a késést és felvétel előtt a kijelzést is… Nem tudom, nem vagyok szerelő és lehet, hogy hatalmas marhaságot írok. Legyen szíves, ha olvassa valaki, akinél jelentkezik a hiba és nem használ fóliát írjon! Illetve olyan is, akinél nincs hiba, de van fólia a kijelzőn, azt írja matt, vagy fényes. Összeadjuk, kiderül!

 180. @Feri: Én csak annyit feltétlezek, hogy ha nem fólia, már pedig gondolom nem az, akkor nem minden hardverrel van összhangban a szoftver.
  Ha a fólia lenne akkor más érintéseknél is bizonytalan lenne, ha csak zárolt telón csinálja akkor tesztelném widgetekkel a “redőnyön” amikor azt zárolt képre húzom le. Van rengeteg free amiből belép vmibe, vagy gyorshívú ikon, stb.

 181. @gunar:

  No igen, ebben is van valami, de lehet a kijelző tevékenységet nem zavarja a fólia, csak a sensort. Az pedig nem tapizzuk:)

 182. @Feri: Nekem az is elég, ha máshol játszod el a hattyú halálát.

 183. @Sullivan:
  Tetszik nekem ennek a Feri gyereknek a hozzáálllása: sír meg háborog, de utána tesz azért, hogy találjon megoldást. (Ellentétben azokkal, akik vmilyen oknál fogva csak és kizárólag sírnak, aztán várnak a sült galambra.)
  Úgyhogy a magam részéről: minden elismerésem! 🙂
  (Amennyire hallottam, az USA-ban az ügyfélszolgálatoknál ez a varázsszó:
  “Rendben, akkor kapcsolja a főnökét!”)

 184. Na!… Mire az aljára lapoztam, hogy hozzá tudjak szólni 🙂

  @Feri nekem szórakoztató!
  Az látszik, hogy használja az  cuccokat. Ezért itt a helye.
  Hogy néha felhúzza magát rajta? Meg azon amit mondjuk sok itthoni store-nak nevezett egység művel?
  Joga van hozzá. Sőt! Sokszor észrevettem, hogy sz.rnak bele ha beesek pl az andrássyn a szervízbe.
  Az itteni kis oldalacska amibe most irogatok en is… 🙂
  A fiúk játszanak kicsit a neten. Aprócskát fejlődött, esetleg magyar méretekben még látogatottság is van valamennyi. De alapvetően a szürke lét (jailbreak) kedvelői körében volt régebben ismert a szifon.
  Na most megkapom jádeje kollégától majd rendesen. Meg biztos a kattintásokat is megosztja velünk. 🙂
  Összeségében elpötyörgünk itt, a friss híreket többségében nem innen lehet beszerezni. Még a másik nagy magyar oldal is gyorsabban kihozza. De ez nem is olyan nagy baj. Gondolom ugyanaz van jádeje kollégának is az agyába égve forrásokként mint mekbeszéljükéknek. Ez megint csak apró és sok tekintetben “elzárt” országunkból ered.
  Visszatérve Feri-re…
  Legalább kiáll a dolgaiért és nem veszi be a lelke amit sok olvasó lelke sem mikor a hozzászólásokat olvassa.
  Helyettünk is hozzászól. Nekem példáúl sokszor feltűnik, hogy miatta nekem már meg sem kell írni a kommentet.
  Kiborítja a lelke mélyén az ami néha engem is kiszokott. Itt egy kis lavor vízbe (szifon) néha belesz_runk, kevergetjük. Olyan kis lépték ez – de persze mégegyszer a mi kis léptékünkkel már nagy dolog – hogy hasonlítani sem lehet mondjuk egy lengyel hasonló tematikus oldalához sem (71x nagyobb kattintási szám) nemhogy mondjuk egy angol anyanyelvű oldal nézettségéhez.
  Eljátszadozunk. Minden szép és jó. Feri osztja az igét, mondom mégegyszer látszik hogy hasznalja legalább a cuccokat. A másikat is azt a kis zöld robotost.
  Én az apple orvosi programjában veszek részt. Se közel se távol nem látok az apple rendszerében magyar kollegát sajnos. Csak  cuccaim vannak. De egyre szarabbak.
  11 csatornás EKG masinánk hardware részét most azért kell megváltoztatni mert az az orvos aki frissített 8.0 – ra de leginkább afölé az életbevágó problémával találja magát szembe. Hasonló macera mint a késlekedő hivás ügy. Persze a rendszert használja 13ezer ! egészségügyi felhasználói pont mondjuk 24órás intenzív megfigyelésnél.
  Aztan mondhatnám még a többi rendszerünket amit ezzel párhuzamosan upgradelni kell, néha hardweresen is.
  Szorosan együttműködünk orvosokkal, orvosi projektekkel. Ezek a kapcsolataink persze nem csak velünk dolgoznak együtt, hanem olyan fejlesztőkkel akik androidra csínálják ugyanezt mint mi.
  Sajnos azt az előnyt amit a stabilitással az apple kivívott magának, szépen pár év alatt elszopogattuk.
  Jelenleg fej fej mellett hol ők hol mi vagyunk jobbak.
  Egyértelmúen fejlődött a konkurencia. És nem a magok száma, a felbontás, a ram mérete meg ilyesmi itt a titok.
  Egyszerűen megtanulták a kis ferdeszeműek is és kész. Meg kell venni a repcsijegyet, felpattanni a pekingi járatra és ámulni bámulni.
  Világváros szinte mindegyik kínai nagyváros. Ugyanazokkal a kocsikkal járnak mint new yorkban vagy londonban, rettentő sok pénz mozog. Ne nézzük le magunkban sem őket. Egyszerűen kb 300millió kínai felnőtt hozzánk aztán szépen itthagyott minket.
  Ez csak egy része az népüknek, de kb annyi mint a teljes amerikai lakosság (és ott él kb 100millió redneck köztük) vagy annyi mint a teljes eu lakosság amibe beletartozik a román/bulgár kamionos is aki riogatja európát.

 185. Ha @Feri: -t osztjátok duplán kapjátok vissza. 🙂
  Persze nekem nincs napközben időm minden cikkhez írogatni, de majd igyekszem.
  Ilyenkor hajnali 4-5 körül mennek csak a dolgok már 🙂

 186. Ja! @Jadeye: mesternek egy üzenet.
  Ha a párászt ír valamit aztán az Elküldés gombra kattint!!!!…
  Akkor a kis rutinba amit a webfejlesztőtök kiizzadott magából….
  A legelső sorba ne bohóczkodjon semmit, hanem vegye el a képet.
  Tudod……
  És akkor nem kell belefejleszteni az üzenetet a rutinjába ami kiírja hogy úgynézki egyforma a hozzászólás, már valaki ugyanezt megtette. Pedig csak a júzer nem volt biztos a hosszan megírt dipumája elment e és mégegyszer rányomott a gombra.
  Így akkor nem kellene vizsgálni hogy ugyanézt az üzenetet betűről betűre valaki írta e már.
  Mert a trollok úgysem azzal szórakoznak hogy ctrl-c vel copyznak orrba szájba üzeneteket.
  És persze a működés is gyorsabb lesz ha nem kell végigjárni a rutinnak minden üzenetet.
  Vagy akkor egy technikai trükköt had mondjak, ha mégis a fejlesztőtök mániaja….
  Eleg ha csak az utolsó mondjuk 5-10 üzenettel összehasonlítja mert ott lesznek a duplakattintásos ismétlődések.
  Most biztos kapjuk majd a magyarázkodást, meg a pontosítást is 🙂
  Mégegyszer! Nem a rutinotokat kell gyorsabbra megírni, meg rövidebbre.
  Csak vegyétek el a gomb megnyomásra azonnal a képet a párászttól aki ott gúvvad a masina előtt.
  Hidd el nem fogja nyomkodni duplán a gombot többet senki. 🙂

 187. @feri:
  @jadeye:
  Figyelj! Még magamnak is válaszolok! 🙂
  Mert az előző elküldésénél is megint felbosszantott valami kicsit.
  Hajnali 5 óra van. Azt nem mondhatjuk, hogy tülterheltek a rendszerek ilyenkor.
  Mi a nyavaját kell várni 10-15 másodpercet arra hogy szépen feldolgozza a webmotor a dolgokat?
  De aztan megválaszoltam magamnak hamar.
  @jadeye: -nek kellene egy olyan cikket írnia amiben  tematikájú oldalak betöltési idejét teszteli. Ipad 2-n egy retinán egy air2-n. Most a villámgyors iphone6-t hagyjuk is ki.
  És most megint nem a látogatottságra vagyok kíváncsi. Mert hajnali 4-5 között alszanak az emberek és mégis idegölő a dolog. Meg nem is a tárhelyszolgáltató kicsinységére kell fogni!
  Itt már kellene ötletes webfejlesztő. Nem csapat. Csak 1 db! 🙂
  Hidd el!

  A betűkavarodásaimért elnézést. Szeleburdiságomra számlájára írom. 🙂

 188. @jadeye:
  Azt monnya nekem a rendszer….
  Your comment is awaiting moderation…. Hm….
  Amig a te nevedet nem írtam bele az üzenetbe addig ilyen vakítás nem volt.

  Te félsz!

 189. Na most szép napot mindenkinek! Remélem a commentek végére senki nem pazarolja az időt és el sem jutottatok az olvasásban idáig.
  Csínáljatok valami hasznosabbat! 🙂
  Lassan csörög az óra és a család is felkel.
  Gyerkeket suliba indítani!
  Asszonynak kávét főzni.

  Have a nice day! For evribodi.

 190. @Feri:

  Go @Feri: go!

 191. Ja! @Jadeye: mesternek egy üzenet.
  Ha a párászt ír valamit aztán az Elküldés gombra kattint!!!!…
  Akkor a kis rutinba amit a webfejlesztőtök kiizzadott magából….
  A legelső sorba ne bohóczkodjon semmit, hanem vegye el a képet.
  Tudod……
  És akkor nem kell belefejleszteni az üzenetet a rutinjába ami kiírja hogy úgynézki egyforma a hozzászólás, már valaki ugyanezt megtette. Pedig csak a júzer nem volt biztos a hosszan megírt dipumája elment e és mégegyszer rányomott a gombra.
  Így akkor nem kellene vizsgálni hogy ugyanézt az üzenetet betűről betűre valaki írta e már.
  Mert a trollok úgysem azzal szórakoznak hogy ctrl-c vel copyznak orrba szájba üzeneteket.
  És persze a működés is gyorsabb lesz ha nem kell végigjárni a rutinnak minden üzenetet.
  Vagy akkor egy technikai trükköt had mondjak, ha mégis a fejlesztőtök mániaja….
  Eleg ha csak az utolsó mondjuk 5-10 üzenettel összehasonlítja mert ott lesznek a duplakattintásos ismétlődések.
  Most biztos kapjuk majd a magyarázkodást, meg a pontosítást is 🙂
  Mégegyszer! Nem a rutinotokat kell gyorsabbra megírni, meg rövidebbre.
  Csak vegyétek el a gomb megnyomásra azonnal a képet a párászttól aki ott gúvvad a masina előtt.
  Hidd el nem fogja nyomkodni duplán a gombot többet senki. 🙂

 192. @feri 2:
  Hoppá
  Simán elment ugyanaz mégegyszer.
  Akkor most hogy van ez a vizsgálat?

 193. Üdv mindenki! 😀
  Nah felraktam az update-t. Igazából változás nincs abban amit használok (nálam nem volt ilyen késés eddig se a hívásnál) de ami tök pozitív és nem értem hogy az update után a szabad tárhelyem jóval több lett. Szóval azért ez happy 😀

 194. @Sullivan:

  Jól van, de keresd te is a megoldást, utána lehet osztani, én bírom, a többi most nem fontos!:)

 195. @ccrackk:

  Köszönöm!

  És tényleg, majdnem valami ilyesmiről van szó! Egyébként bárkinek adott a lehetőség nem csak itt szidni! Nekik is megmondom, amiket itt írok, rögzített vonalon, a bemutatkozásom után.

 196. @Carlas:

  Neked van kijelzővédő fólia rajta?

 197. @feri 2:

  Te irigy vagy és gond van az életeddel? Engem nem zavarsz!:)

 198. @feri 2: a személyeskedő megjegyzéseidet nem értem, de biztos…

  @feri 2: az oldal motorja a wordpress, és így nem a mi webfejlesztőnkön múlik mindez. nem értem, mi a gond, a rendszer automatikusan ellenőrzi, hogy véletlenül nem ugyanazt akarod-e újból beküldeni. hogy miért volt adott esetben lassú, azt nem tudom, de azért nem rövid a hozzászólásod.

  @feri 2: a moderációs rendszer, ahogyan azt már számtalan alkalommal leírtuk, automatikusan működik. a hozzászólásod engedélyezésre került időközben, nem tudom, miért fogta meg. előfordul. az újabb személyeskedő megjegyzésed megint csak nem értem.

  @feri 2: akkor erre is válaszolok: a moderációs rendszer automatikusan működik. van, hogy téved, de azt nem mondja meg, hogy mit miért tartott vissza.

  azt továbbra sem értem, hogy mit gúnyolódsz épp rajtam, és írod le a nevem direkt hibásan, lekezelő hangnemben, stb, de ha neked ettől jobb, akkor egészségedre, legalább kiadtad magadból…

 199. @Jadeye:

  Nem akarok beleszólni, de arra megy ki, hogy azt hidd én írom és majd rajzolj le egy papírra, hogy összetéphesd, ezzel jól megbüntess!:) Ahogy látom, neked birka türelmed van, hagyd rá:) Nem elég kreatív ahhoz, hogy kifejezze mennyire bosszantja, hogy háborgok, ahhoz pedig buta, hogy lássa, jogosan teszem és megoldást is keresek!:)

 200. Mi van srácok? Kukacos az Alma? 😀 Tombolnak az indulatok, oh azok a régi szép idők amikor jókat vitakoztunk Jadeye barátommal…:) Most már nem tudunk mert mind a ketten tiszteljük egymást. Ezt kellene nektek is. Ha problémátok van akkor Apple support, nem a blog vezetői tehetnek róla.

 201. @AppleFan:

  Így van. Páran nem ismerik a határokat és elfelejtik, hogy itt maximum megköszönni lehet, hogy próbálnak többen, tapasztalatot cserélve megoldást találni! Beteg a világ, de amikor a politikusok lopják meg az embert, csak a háborgás a fegyver, a tettek nem! Legtöbben ilyenek!:)

 202. @Feri: kemény vagy csoki!

 203. Feri! Igazad van ! Én már régebben megirtam hogy ha innen nem továbbítják a sérelmeinket akkor ez a fórum nem ér semmit!

 204. @steve195614:

  Köszi, viszont ér valamit, mert idetalált egy elmebeteg (Én), aki továbbította! Reméljük ér is valamit. Továbbá rengetegen írtak olyan infókat, amikben lehet ott is van a megoldás, csak nem látjuk a fától az erdőt.

 205. Halló,
  Nekem fólia nélkül is késik a hívásfelvétel. Sosem volt és soha nem is lesz rajta. A probléma viszont iOS8 óta fent áll.

  Másik: balgaság azt hinni, hogy ez a hivásfelvételi probléma csak a magyarokat érinti. Több millió iPhone juzer van világszerte. Az hogy itt a blogon páran reportolják a problémát, kb. annyi mint belefingani az óceánba, hogy szódát kapjunk. De persze ettől még kell jelenteni.

 206. Ha fejlesztetek az oldalon és van rá lehetőség, ötletként felvetném, hogy a hozzászólások lapozhatóak legyenek, mondjuk 20 hsz., vagy X karakter / oldal, így nem nyavalyognak, akiknek mobilról végig “kell” lapozniuk, a szerintük ostobaságokat!

 207. @lalamper:

  Köszi, akkor ez kilőve. Gondoltam, hogy marhaság a fólia ötlet, de egy próbát megért. Lehet, hogy a kijelzőhöz van köze és, mivel nem értek hozzá, nem kell senkinek leharapni a fejemet, csak hasonlat: Monitor 50Hz-en akadozik, késik a 60Hz-hez képest. Laptopomon, amikor akkuról használtam, a gyári beállítás 50Hz-re tette a monitort, átállítottam és oké. Itt is lehet hasonló elv, de hangsúlyozom ne hasonlítsuk, csak a példa kedvéért írtam. Vagy különböző kijelzők készülékekben, vagy valami szoftveres bug, aminek ehhez köze lehet!

  Hálózati gond azért nem lehet szerintem, mert, amikor magamat hívtam másik készülékről, a fülemen kicsöngött és azzal egy időben rezgett az iPhone! Nem a hálózatra kell szerintem gondolni.

 208. Szerintem tisztán szoftveres gond van.. mégpedig az adott HW revízió függvénye, hogy kijön-e a hiba vagy sem. Csak hát erről nekünk nincs infó, hogy melyik iPhone mikor gurult le a szalagról, azt éppen melyik fázisban gyártották.

  Az oldallal kapcsolatban: én a jelenlegi állapot mellett szavazok, kifejezetten nehézkes lenne megtalálni egy HSZ-t, ha lapozni kellene. Ritka az amikor 200+ HSZ van, így általában könnyen végiglapozható, de még egy a 200+-os mennyiség sem téma.

 209. @steve195614: “Én már régebben megirtam hogy ha innen nem továbbítják a sérelmeinket akkor ez a fórum nem ér semmit!”
  sajnos mi nem az Apple fóruma vagyunk (nem vagyunk senkinek semmilyen fóruma), így amit ide leírsz, azt egymással, tehát más olvasókkal beszéled meg – mint mikor régen a különféle magazinokban közzétették az olvasói leveleket mondjuk. az Apple-nek mi nem tudjuk mindenki helyett jelezni ezeket a hibákat, főleg akkor nem, ha mi magunk nem tapasztaljuk. az Apple-nek az számít, ha sok egyéni hibajelentést kapnak, tehát ha mindenki maga küldi be – ahogyan ezt már többször is leírtuk, legutóbb még külön cikk is lett abból, hogy ezt hogyan lehet megtenni. a hibajegy beküldése az egyetlen hivatalos módja ennek, és minél többen jelzik közvetlenül az Apple-nek, annál valószínűbb, hogy történik valami. ez nem rajtunk múlik, hanem rajtad, és mindenki máson, akit bármi hiba érint, neked és nekik kell ezt jelezni a leírt módon.

  @lalamper: “Az hogy itt a blogon páran reportolják a problémát, kb. annyi mint belefingani az óceánba, hogy szódát kapjunk.”
  ha mindenki így gondolja, hogy semmit nem ér jelenteni, az előbb-utóbb ahhoz vezet, hogy senki nem jelenti, akkor meg tényleg nem foglalkoznak az adott hibával. ha mindenki jelentené, aki leírta, hogy ez a gondja, azért feltűnne az Apple-nek, hogy Magyarországról pár nap alatt több száz vagy ezer hibajegy érkezett, amivel már foglalkoznának, hogy vajon mi lehet ez.

 210. @lalamper: Akkor most az első mondatodban cáfoltad magadat!
  Gondolj csak bele ha szoftver lenne kizárólag a hiba oka, akkor mindenkinél jelentkezne legalább egyféle vason, de mint olvashattuk itt is és másik cikknél is ami direkt ezt gyűjtötte volna össze, teljesen úgy fest, hogy random jellegű van-e jelenség adott db-on avagy jól műxik. A másik meg ha szoftveres lenne akkor nem változna az idő egy vason is 1mp és több mp között, mert az inkább vmi hardverrel összefüggő (melegedés pl, vagy X) gondra utal sztem.
  Az Apple tutira el fog kezdeni vele foglalkozni amennyiben sok készüléket érint, mert nekik sem érdekük hogy ez így maradjon, bár ha adott db-okban vmi hibázik IOS8.xx alatt és nem megoldható szoftveresen, csak csere útján, nem érzem 100%-ra hogy lépni fognak, mivel az eladott óriási dbszám töredéke az a pár millió aminél jelentkezik, hiszen összességében kell számolni minden olyant amire kijött az IOS8.
  Bár ne legyen ezzel igazam és találjanak vmi gyógymódot, hogy elégett lehessen a telójával mindenki aki szereti ! A visszahívás akkor lesz ha bizonyítottan adott gyártó által beszállított vmilyen alkatrészhez köthető, mert akkor arra rá lehet terhelni a dolgot, amíg ez nincsen esélyes, hogy az uj, cserélt db is azonos hibát produkál!

 211. @Jadeye: Ja csak akinél nem jelentkezik az segítő szándékkal ne jelezzen hibát, mivel azzal ha valóban vmi alkatrész az oka, összezavarhatja a szelektálási folyamatot és sosem derül ki talán mi az ok!

 212. @gunar: persze, nem is mondtam, hogy az is jelezze, akinél nincs ilyesmi, de ha megnézed, hányan jelezték hozzászólásban akár itt, akár a facebookon a cikk alatt, hogy náluk ez a gond (és ha hozzáveszed azt, aki vagy nem szólt hozzá, vagy eleve nem is olvas minket, de jelentkezhet nála), az már bőven elegendően nagy ugrás lenne a jelentések számában ahhoz, hogy valaki az Apple-nél felhúzza rá a szemöldökét, és megnézze, mi lehet ez. de sokan sajnos nem jelzik az Apple-nek – de rajtunk meg még számon is kérik a dolgot, mintha rajtunk múlna.

 213. @Feri: Nekem 2.5D 9H erősségű Temperált üveg van jelenleg rajta. Elötte sima fólia volt kb 2 hétig.