fbpx Skip to content

Mint tudjuk, a videók rengeteg felesleges tárhelyet foglalhatnak a készülékeinken, főleg ha az ismerőseinkkel gyakran üzenünk egymásnak rövid klippek formájában.

image

Az iOS 8 megjelenése óta azonban rendkívül egyszerűen és gyorsan beállíthatjuk, hogy a beszélgetéseinkben küldött videók egy idő után automatikusan törlődjenek, ezáltal rengeteg hasznos tárhelyet felszabadítva.

Ennek beállításához nincs más dolgunk, mint a Beállítások, Üzenetek részen belül a videóüzenetekre vonatkozó részben a lejárat idejét 2 perc utánra állítani.

IMG_0453 image

Ha ezt sikeresen beállítottuk, akkor az iMessage-ben fogadott videóink 2 perc után automatikusan törlődnek, azonban meg kell jegyeznünk, hogy ez nem vonatkozik az eddigi beszélgetéseink során fogadott vagy elküldött vidókra, így azokat még kézzel kell törölnünk – illetve szintén nem befolyásolja, hogy a címzettnél megtartásra kerül-e az adott tartalom, vagy sem, ez csak a saját készülékünket érinti.

image image

Neked sok helyett szokott foglalni az iMessage-ben küldött képek és videók?

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. Iphone 5 on, 2,3GB ot foglalnak már… Hogyan mentsem, és töröljem őket IOS 7 en?

  2. No, ez hasznos infó volt, mert nekem rengeteg helyet foglaltak a cuccok. Inkább képekkel van tele nálam az iMessage.

  3. Egy olyan kérdésem lenne, hogy a mellékleteket, hogy lehet a Mailból kitörölni? Mert nekem csak az e-mail mellékletek fél gigát foglalnak. Hogy tűnthetném el ezeket?

  4. Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Valaha be volt állítva egy másik telefonszám is a icloud, és sima apple id-m hoz. Ezt a számot már más használja. Akármit csinálok, ezt a számot sehogysem tudom eltakarítani. Ha beaktiválok, egy új eszközt, mindig felhozza lehetőségként, a mostani számom mellett. Az account beállításoknál, mindenhol ahol lehetett, már kitöröltem. Próbáltam az itunes-ban, az icoudban, de semmi. minden email címet lehet törölni, cserélni, de a telefonszámokat nem, vagy valahogy ezt az egyet nem. Segítsetek…

  5. @admin: köszi meglesem

  6. Ezert vettem 128 GB tarhelyes iPhone-t. Nem nagyon akad igy problemam a szabad hely meretevel… 😀

  7. Sziasztok!
    Hogyan tudom az iMessageből kitörölni egy címet? (Beállításokban ahol az e-mail cím és a telefonszám van. )

    Köszönöm.

  8. Telefonszámra gondolok és nem e-mail címre

  9. @Oliver Micheller: kiveszed a pipát a telefonszám elől? ha az szürke, és így nem vehető ki a pipa, akkor kapcsold ki az iMessage-et, majd az Apple ID-dal bejelentkezve kapcsold vissza. akkor elvileg telefonszám nélkül, email cím alapján is menni fog. (de csak tipp, most nem kapcsoltam ki emiatt az iMessage-et.)

  10. Szia!
    Köszi a választ, de nekem az a problémám, hogy ebben a listában vagy egy telefonszám amit ki szeretnék törölni. Nem szürke, be lehetne pipálni de én el szeretném távolítani. Amit szeretnék használni az be van pipálva azzal nincsen baj.
    Köszönöm


Add a Comment