fbpx Skip to content

Múlt héten jelent meg az OS X 10.9 Mavericks névre keresztelt verziójának 10.9.3-as változata, amiről mi is írtunk. A frissítés egy nem annyira hangsúlyozott újdonságot is tartalmaz.

Mac-OS-X-Mavericks-Logo

A 10.9.3-as verzió fő újdonsága a 4K monitor támogatásának megjelenése volt, frissült a Safari böngésző, valamint lehetővé tették a névjegyzék és naptár USB-s szinkronizációját Mac és az iOS eszközök között.

Azonban éles szemű felhasználók más újdonságot is felfedeztek a rendszerben. Az Intel HD 5000/5100/5200 videokártyával felszerelt 2013-2014-es MacBook Air és Retina MacBook Pro, valamint Mac Mini esetén megnövelték a VRAM méretét. A VRAM mérete általában 1024MB-ról 1536MB-ra nőt, a Mac Mini esetében pedig 768MB-ról 1024MB-ra. Ez nagy valószínűséggel a 4K-s támogatás miatt alakult így, de a memória megnövelése segíti a textúrák gyorsabb betöltését és a játékok akadozásmentes megjelenítését is.

Ha ellenőrizni akarod, hogy a te gépedben mekkora a VRAM mérete, akkor az About This Mac / System Report / Graphics / Displays útvonalon teheted meg.

macbookairvram

Az Apple a júniusi WWDC ideje alatt valószínűleg bemutatja az OS X legújabb verzióját. Még nem szivárgott ki semmi, de prognosztizálható, hogy tovább fog egymáshoz közeledni az OS X és az iOS. Ugyanakkor inkább sok kisebb apró javítás, fejlesztés várható, mint néhány nagy durranás.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. A játékoknál olyan mind1 mennyi vram van amíg egy intel vga-n akarjuk őket futtatni…

  2. 2014-es mac mini 1024MB 🙂

  3. Ez érdekes, mert nekem a legutolsó MacMini-m van /a teljesen alap verzió/ és mindíg is 1024MB volt a VRAM-om…….ezelőtt a frissítés előtt is…

  4. Ha valaki játkra vesz MAC-et annak csak gratulálni tudok….

  5. Macika! Olyan verzio nincs, hogy nem jatekra veszi de azert egyszer-egyszer jatszik rajta valamivel? …ha mar opcios lehetoseg van ra…


Add a Comment