fbpx Skip to content

Imádom az iPhone-nal vezérelhető kütyüket, főleg az olyan dolgokat, amik a mindennapi dolgaimat könnyítik meg vagy éppenséggel teszik biztonságosabbá. A gyártók nemrég kezdtek el hírt adni az új fejlesztéseikről, amik még idén, akár már nyáron megjelenhetnek.

DropcamTabs

Az első, ami nekem kifejezetten tetszik és mindenképp megveszem a Dropcamem mellé, az a Dropcam Tabs.

A Dropcam már régóta meggyőzött engem, így a Tabs nevű termékük 29 dollárért hibátlan választás lesz. Ahogy a videóban is láthatjuk, a segítségével még biztonságosabbá tehetjük a lakást, a kis kiegészítő szól, ha éppen mozgást érzékel. Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozik a már meglévő kameránkhoz, majd pedig Push üzenetben, vagy pedig emailben értesít minket a mozgásról. Remélem minél előbb megjelenik, biztos kipróbálom majd.

DSP W215 3D GB

A Belkin után a D-Link is piacra dobott az okos elektromos hálózati “dugaljt”. Segítségével távolról ki- és bekapcsolhatjuk a rá csatlakozott eszközeinket, bár ahogy láttam, itt szükség van egy D-Link routerre is a használathoz. Pár hete egyébként egy Belkin van itthon nálam, de egyelőre még nem tudtam kipróbálni. Én a klímát fogom távolról vele irányítani, hogy kevesebbet fogyasszon. A Belkin előnye az IFTTT csatlakozás is, mellyel automatizálhatjuk, tehát kérdéses az, hogy a D-Link mennyire tud labdába rúgni ezen a téren.

A D-Link Smart Plug egyébként már megvásárolható 50 dolláros áron, azonban EU csatlakozóval ellátott változattal nem találkoztam.

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Szerintem annyir anem jó irány az érintőképernyővel veló irányítás. Ne kelljen már nézni mit nyomok. Egy eszköz legyen, egyszerű mint egy apple tv irányító, talán lehet rajta kis kijhelző visszacsatolásként, de amit nyomok azt érezzem és ne nézni kelljen épp mit tapizok.

  2. A risztós kütyü kicsit viccnek tűnik számomra. Nem mozgást hanem elmozdulást érzékel. A kettő közt óriási a külömbség! Én risztóval foglalkozom és ezt látva biztosan nem bíznám rá a lakásom védelmét. :smiley:

  3. @zotyaphone: nyilván nem csak erre bízza az ember, akinek fontosabb a védelem nyilván riasztót is köttet, szerintem jó alternatív megoldás, ha szeretnénk valamit csekkolni.

  4. @zotyaphone: Mi a vicces rajta? Ugyanolyan, mint a többi igen nagy számban használt nyitásérzékelő csak nem mágneses elven.
    29 dollárért ha riasztókkal foglalkozol csak nem egy mikrohullámú kisállat biztos mozgásérzékelőre számítottál 😀

  5. Ez az én véleményem szakmai szemmel :smiley:
    Inkább egy nagyobb összegű normálisan összerakott Paradox risztó rendszer, IP100 vagy IP200 modullal. Ráadásnak telóra az iParadox alkalmazás és tényleg csekkolható minden. Zónák, PGM kimenetek vezérlése stb… :smiley: Erre már rábízható a lakás védelme.
    Na jó ez 29 dollárból nem jön össze :smiley:

  6. @zotyaphone: Ezen alapvetően rendészeti kérdésként valószínűleg hosszan vitázhatnánk, hogy nyújt-e annyival többet, mint amennyivel többe kerül. 🙂 De nyilván te hivatalból sem mondhatsz mást 🙂

  7. :smiley:
    véleményt csak lehetett írni :smiley:

  8. @zotyaphone: Félreértés ne essék, nem akartam megvonatni tőled semmilyen jogot 🙂 Pusztán azt szerettem volna, hogy aki gondolkozik a vásárláson, ne csak egy olyan kommentet lásson, hogy ez egy vicc. Mert alapvetően ez nem egy rossz eszköz. Már így látatlban, ha nem működik, az nyilván egy másik eset 🙂

  9. …a klima ki/be kapcsolgatása max akkor értelmes, ha hosszabb ideig nem tartózkodunk(elutazunk) és úgy felejtjük… egyéb esetre saját vezérlése bőven megteszi..

  10. @hiper: Nekem mobil klímám van, ha elmegyek otthonról kikapcsolom és mielőtt hazaérek bekapcsolom, nem kell hogy egész nap menjen.

  11. Sziasztok,

    Tud valaki segiteni, hogy Dropcam kaphato Magyarorszagon es ha igen hol?

    Nem talaltam az interneten sehol es nagyon szimpatikus megoldas.

  12. @admin: Persze írok!

  13. @ef-dani: nincsen gond! :smiley:


Add a Comment