fbpx Skip to content

Ahogyan már korábban beszámoltunk róla, ezen a héten hétfő este mindenki számára ingyenesen elérhetővé vált az iOS 7.1, amely számos várva várt újdonságot hozott a felhasználók számára. Ebben a cikkben a célom, hogy összegezzem az elmúlt közel egy hét használatát és a tapasztalataimat az új iOS frissítéssel kapcsolatosan.

iphone-tips-1024x662

Sebesség

A legjelentősebb és legérezhetőbb változás az iOS 7.1 telepítése után a sebességnövekedés volt mind a Reinta iPad mini, mind pedig az iPhone 4s készülékemen. A telepítés után pár óráig szó szerint szinte már zavaró és idegesítő volt az iPaden az animációk felgyorsult mozgása, de nyilván ez hamar megszokható volt, az iPhone készülékemet pedig végre újra használhatónak éreztem. Egy hét eltelte után viszont bátran ki merem jelenti, hogy soha vissza nem térnék a régi rendszerre ezután a sebesség után, sőt úgy vélem, valahogy így kellett volna az iOS 7.0-nak kinéznie már szeptemberben is.

battery-life-phil-schiller

Akkumulátor

Térjünk is rá arra a kényes témára, amelyről most mindenki beszél, miszerint az iOS 7.1 szinte megeszi az akkumulátort.  Az összes külföldi hírportálon olvashatjuk, ahogyan az emberek már-már versenyeznek, hogy kinek és hogyan merül gyorsabban a készüléke a frissítés után. Esetemben ez pont, hogy fordítva van! Az iPademen nem érzek változást, bár az tipikusan az az eszköz, amelyet szinte lehetetlen egy nap alatt lemeríteni, de az iPhone 4s készülékemnél még egy enyhe javulást is megkockáztatnék, de romlás semmiképpen sem következett be a akkumulátor élettartamában.

battery.fixed_.again_

Az ArsTechnica még egy grafikont is készített a probléma demonstrálása érdekében, hogy bebizonyítsák tényleg jobban merülnek a készülékek. Ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy akinél valóban jelentkezik ez a probléma, ott az esetek többségében egy friss újratelepítés (tehát restore és nem update!) megoldja a problémát, de korábbi cikkünkben már írtunk arról is, hogy mit lehet tenni, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk.

Természetesen vannak vészjóslóbb véleménynyilvánítások is:

Az Apple eddig még nem reagált hivatalosan a problémára, bár úgy vélem, ha elég nagy számban jelentkezik az akkumulátor probléma több, mint valószínű, hogy nem kell várnunk az iOS 8-ig, hiszen egy iOS 7.1.1. pár héten belül orvosolni fogja a hibákat.

Egyéb apróságok

A sebességnövekedés mellett számos változás történt még a felhasználói felületet illetően is. Számomra a legnehezebben megszokható változást határozottan az új billentyűzet okozta, azon belül is a Shift/Caps lock aktuális állásának megkülönböztetése. Emellett a vastagabb betűknek is több napot kellett adnom, míg végre megszokta a szemem, de semmiképpen sem tetszettek első látásra.

capslock

Végül, de nem utolsó sorban nézzük a Telefon alkalmazás újdonságait. Mint ahogyan már észrevehettétek hívás közben a “Hívás vége” gomb a korábbi szögletes formája helyett immár kerek lett, akárcsak a Home gomb, amivel nincs is semmi baj, egészen addig, míg az ember nem szokott ahhoz hozzá, hogy általában a képernyő szélét megérintve fejezi be az adott hívást. Nem egyszer fordult elő velem, hogy egész egyszerűen nem sikerült letennem a hívást, mivel rossz helyen tapogattam a képernyőmet. Továbbá nagyon szerettem, mikor például a barátnőm vagy a közeli ismerőseim hívtak, akkor egy szép (vagy esetenként vicces) kép jelent meg róluk a teljes képernyőmön és egész egyszerűen csak jó volt rájuk nézni a beszélgetés előtt. Mostantól ez a nagy kép bekerült egy picike körbe a jobb felső sarokban. Hogy ez kit zavart, senki sem tudja, de most ilyen.

71b3_hivasban 71b3_bejovo_hivas

Összegzés

Összességében én nagyon elégedett vagyok az iOS 7.1 frissítéssel, mivel a rendszer gyorsulása és reakcióideje nagyban növelte a iOS eszközeim produktivitás értékét (különösen az iPad esetén), valamint az akkumulátor problémát sem érzem jelentősnek az én esetemben, de az is lehet, hogy én csak szerencsés vagyok. Az apróságokat illetően pedig csak annyit tudok mondani, hogy minden rendszert emberek készítenek, ebből kifolyólag sosincs tökéletes végeredmény, de mindig lesz frissítés. 😉

Nálad jelentkezik az akkumulátor probléma? Gyorsabban merül valamelyik iOS készüléked a frissítés óta?

Olvasd el a hozzászólásokat is

132 Comments

  1. Helló!
    iPhone 5-ön nagyon hamar merül a telefon. A sebességgel annyira eddig se volt baj, igaz gyorsabb lett, azonban az akku van amikor 2percenként 1% lemegy Facebook használatával.

  2. Iphone 5s:

    gyorsabban merül nekem mint eddig,de ez kevésbbé boszant mint az,hogy ha home gomb-al bekapcsolóm a kijelzőt akkor ha egyből ikont érintek,hogy mondjuk telefonáljak akkor sokszor úgy érzékeli,hogy hosszan ott tartottam az újam és elkezdenek rezegni az ikonok ,mint törlésnél.
    Baromi idegesitő mikor telefonálni kellene :disappointed:

  3. iphone 5s, sokkal jobb az akumulator ideje, telefon sokkal gyorsabb. nagyon jó lett. restoreval tettem rá a 7.1 et

  4. baratnom i4s en szinten aku problemak voltak restoroltam es szevasz, rendben van

  5. i5 – öm eddig is alig bírta egy napig, most maximum kora delutánig bírja es kikapcsol…:-(

  6. Szintén restore és talán jobb az akku idő. Sebesség csodás, és megszüntek az idegesítő bug-ok.

  7. i4s em van és az aksi sokkal jobb lett és a telóm sokkal gyorsabb is lett Ps: ez eg nagyon jó kis frissítés lett

  8. Jah iphone 4s ezt elfelejtettem odaírni, hisz ez természetes. 😉

  9. i5-el minden rendben van gyorsabb lett meg minden de az aku problema nalam is jelentkezik sajnos. Eddig birta reggel 7-tol este 8-9-ig ha nem tovabb ugy, hogy akkor erte el a 10%. De most kb delutanra ugyanavval a hasznalattal mar 10% elerem 🙁 Teljes restorevel tettem ujra de ugy latszik igy se tetszik neki 🙁

    Remelem orvosoljak a problemankat 😀

  10. Jobb lett valakinek i5 üzeiideje úgy, hogy 7.1 OTA-n, restore aztán visszatette 7.1-et ujra?

  11. Míg irtam a kérdést megérkezett a valasz, tehát restorral sem jobb…

  12. Szinten i5 szinten rosszabb akku.. anno i4 mellett volt megfigyelheto, hogy minnel ujabb szoft annal rosszabb akksi.. ha ez lesz most is. megint valtanom kell?!

  13. i4-el, ma szerettem volna megosztani a mobilnetet.
    Hiába írom be a személyes hotspot-hoz az online-t, nem menti el.
    Nem tudtam megoldani. IOS 7.1 van rajta.
    Tök jó gyors lett egyébként, de az aksi nekem is jobban merül.

  14. Sziasztok, nekem i5-on sokkal jobban merul mint eddig. Ugyanolyan hasznalat mellett amig 60% ra merult az most kb 20-30% Mar kezdtem azt hinni, hogy kepzelodom de ezek szerint valos a problema. Remelem mihamarabb javitjak. A sebesseggel eddig se volt gondom de sokkal gyorsabb lett. Kar a hivaskepekert.

  15. dfu restore, sima restore, sehogy sem jobb, tehat tuti, hogy a 7.1-ben van a gond

  16. I4-re még most sem való… I5 és i5s valóban száguld.

  17. @Csapszi: ez mindenkinél probléma 7.1 alatt aki nem apple partnerszolgáltatónál van, a te esetedben ugye Telenor. Nagyon sokaknak probléma ez, nem csak itthon hanem a világon, remélhetőleg nem ülnek sokáig a javításon.

  18. i5 nekem is jobban merül… Viszont most lett szerintem olyan gyors mint az utolsó ios 6 verzió (ha nem jobb…).

  19. iPhone 5: sokkal gyorsabb, de gyorsabban merül.

    iPad 4: gyorsabb kicsit, merülés szerintem ugyanolyan mint előtte.

  20. iPhone 5S akkumulátor sokkal jobb mint volt, egyáltalán nem merül úgy mint eddig. Eddig 1,5 naponta töltöttem most a ketto ketto es fel is jo.

  21. I5 szinten gyorsabban merul 🙁 .

  22. IPhone 5 sebesség tökéletes, az akkuidőn nem vettem észre változást. IPad Air 2 napos, hasít rajta minden. Párom 5C-je akkuidő szerinte nem lett rosszabb.Jó lett a frissítés!

  23. Wifin nem szabad frissíteni mert tönkre megy az akkumulátorotok!

  24. iphone 4S. restore előtt a 7.1 ette az aksit rendesen. restore után ugyanúgy eszi. sebbességre tényleg jobb lett.

  25. Én simán, WiFi-n frissítettem (iPhone 5S 32GB).
    Érdemi sebességnövekedést nem vettem észre, eddig is jó volt a telefon… viszont az akkumulátor nálam tényleg gyorsabban merül, 7.04-nél melóból hazaérve mindig 50% fölött volt az akku-telítettség, míg 7.1-nél kb 30-35%.
    Észrevettem viszont, hogy a 7.1-nél MINDIG kint van a “helyzetmeghatározás” ikonja, ez korábban nem volt ott, csak akkor, ha ment a Facebook, meg néhány app.
    Két napja kikapcsoltam az állandó helyzetmeghatározást, az akku azóta a régi.
    Talán ez lehetett a gond?

  26. i5 . Azt vettem eszre ,hogy lassabban tolt a telo , es lassabban merul .

  27. Iphone 5 van és gyorsabban merül az aksi. A telo azonkivül nagyon jó lett.

  28. @Norrbi: ezt honnan veszed? mégis miért menne tőle tönkre? semmi köze nincs hozzá, és ha ez így lenne, nem lenne OTA frissítési lehetőség sem… ez csupán tévhit.

  29. iPhone 5 és nálam aksi lényegesebben jobb lett!

  30. Ugyanúgy 2,5-3 napot bírt ki az elmúlt héten, mint eddig (iPhone 5). Ellenben az iPad Air ugyan nincs a táblázatban, de jobban bírja, viszont jobban is melegszik…

  31. Nekem i5 volt és felraktam és nem backup-bol. Nem vettem észre akku változást mondjuk így délután 2-3-ra lemerűl simán. Gyorsabb lett ,de lassabb
    mint a 6-os rendszer.
    Aki váltani akar az akku idő miatt az ne tegye mert az 5s is ilyen.
    Jailbreak-el volt olyan gyors mint a 6-os:)

  32. Nekem i4-en az aksit sokkal jobban szívja…mondjuk nem lehet rinya mert a sebesség kb ios6 szinten van mostmár:).

  33. @iproman:
    Ios 6 szinten. Egyik barátom mutatta milyen változást hozott neki a 7.1
    A számológép hamarabb betőlt:))

  34. i4S Black 64GB iOS 6.0.1 hibatlan 😀

  35. Nekem olyan problemam lenne, hogy az iMessage üzenetek valamiert késve jönnek meg, vagy csak akkor ha ránézek a telefonra pl az ido miatt, Es latom hogy 15perce irták de csak most jott meg. Imessgaet ki be kapcsoltam mar, restore is ment. Esetleg valami otlet?

  36. iPhone 4-en az akku ugyanúgy merül mint eddig, megfelelő beállításokkal elég sokáig húzza töltés nélkül.

  37. Sziasztok!

    Párom Iphone 4s-ére tettük fel a 7.1-et és az alábbi tapasztalatink vannak:

    1. Az akkumulátor üzemideje nem változott se pozitív se negatív irányba.
    2. Valamilyen rejtélyes ok miatt addig, amíg nem állítottunk be kódot a kijelző feloldására, a készülék a bőrtokban rendszeresen feloldotta magát, és embereket random módon felhívott hol face time-on, hol rendes telefonon. Először kikpacsoltuk, hogy zárolt kijelző mellett is fel valamint le lehessen húzni az értesítési központot, valamint a vezérlőközpontot, mert azt vettük észre, hogy ezekből simán el lehet jutni véletlenül a tárcsázóképernyőre is. Azonban ez sem oldotta meg a gondot. Korábban soha nem volt ilyen. Tehát valahogyan még ezek után is fel tudta oldani magát 7.1 alatt a bőrtokban a készülék. Amióta jelszó van megadva, nem történt ilyen. Viszont baromi macerás mindig kódot megadni. Valakine valami ötlete?

    Kösz előre is.

  38. akku szar, mint mindig
    de nem gyorsabb (i5)
    sőt
    nekem a 3-4. kepernyorol laggol
    ha visszamegyek a homescreenre…
    vagy ez direkt ikyen?

  39. Olvastam egy külföldi blogon, hogy dfu módban és lementett ipsw-vel vissza lehet rakni 7.0.6-ot, de ha minden igaz akkor a 7.1 kijövetele utan pár órával volt csak nyitott a downgrade. Most akkor melyik igaz?

  40. Nekem rosszabb lett az akkuidő 7.1 beta5 óta.
    Eddig vidáman el voltam Lte-n is,most nem szívesen kapcsolódok rá.:/
    Meg néha rohadt idegesítően merül az akku.
    Van,hogy ott áll egy bizonyos százalékon hosszú percekig,majd 1-2 mp alatt 3-4 vagy akár 5 szàzalékot
    is merül aktív használat mellett!
    Vki tapasztalt hasonlót?
    i5

  41. @Jadeye; köszönöm a választ:)!

  42. Iphone 5, nagyon gyorsan merül a 7.1 óta… Viszont nagyon tetszik, úgyhogy többször töltöm..

  43. I5.nekem nem lett rosszabb az akku idő,de ez függ a telefonban lévő akku életkorától is .

  44. Jailbreak mikorra varhato a 7.1re?

  45. Sziasztok!

    ha már itt is felmerült a híváskép változása, itt is kérdezném, hogy az normális, hogy bejövő hívásnál nem jeleníti meg a képet,csak az indított hívásnál?

  46. Vodafoneos i4nél frissítés óta nem lát térerőt a teló, nem működik kimenő, sem bejövő hívás, 3g viszont megy. Találkoztatok már a problémával, illetve tud rá valaki megoldást??

  47. Üdv. 4s aku merül kb 15-20% al rosszabb mint előtte. Kipróbáltam i4 en is és ugyan az 15-20p net -15% aku. Tiszta szégyen. Remélem jön valami javítás mert ez rohadt idegesítő.

  48. Iphone 4s Kifejezetten jobban merül. De hogyha a 3g-t esetleg az egész mobilnetet kikapcsoljuk akkor akkor jóval jobb lesz az akku üzemideje. legalábbis nállam.

  49. Ugyan akkor észrevette valaki hogy zárt kijelzőnél a control center akad egy kicsit? Iphone 4s

  50. @apafej1545: akkor elég lenne egy Nokia 3310 is…

  51. De ha az egész telót kikapcsoljuk, akko még tovább bírná, meg még meg is kiméljük, nem kopik

  52. I4s: először OTA frissítés a kiadás után pár órával. Utána bejövő hiváskor fekete kijelző csak csengés. Laggolás alkalmazásokból kiugrás és gyors merülés. Majd másnap pcről restore-al frissítés. Eredmény: gyors,stabil,és az akkuidő is jobb.

  53. Ilija: nem azt mondtam hogy kapcsold ki a netet csak a 3g-t. Az Edge még bekapcsolva marad. Ha videózni kellene a net, akkor mehet a 3G vissza. Én most ígyhasználom.

  54. Hali!
    Mar gondoltam h irok nektek, igy a poszt ala pont aktualis…i5s-en annyit valtozott az akku ido, hogy motsmar mikor reggel lehuzom a toltorol (csak wifi, 0 alkalmazas fenyero 45%-on) egybol 99%-ra ugrik a toltottseg…es alapbol is gyorsabban merul

  55. *Röhög a markába 6.1.3-as villámgyors i4S-ével*

  56. @JiGSaW113: akkor is röhögsz, amikor egy adott app nem telepíthető, mert 7.0-t igényel? vagy hogy ott az SSL-sebezhetőség a készülékeden (ha nem tetted fel az SSL patch-et jailbreak után)? nekem semmi bajom a 7.1-re frissített 4s-emmel, sem sebességben, sem másban. de én nem röhögök a markomba, mert minek.

  57. @Jadeye: Majd akkor fög röhögni hogyha valami miatt összeomlik a rendszere és csak a 7.1 et tudja majd vissza rakni 🙂

  58. Az iranytu hiba meg lett oldva? Pl h ne kelljen minden inditasnal kalibralni es ne legyen elcsuszva 20fokkal..?

  59. Ez megint mekkora hülyeség az akku jobban merül! Majd kaptok egy frissítést amiben hozzá sem nyúlnak majd és megjavul mindenkié mert azt írják javítva az akku merülés!
    i5-36óra keszenlét/ 6:40 használat=30%
    4 éves i4 32óra keszenlét/1:30 haszn.=67%
    Szóval akkor ha minden be van kapcsolva mindkettőn akkor az tényleg hú de merül!
    Ez nem monokróm Nokia ami ment 1 hétig!

  60. Ja el is felejtettem, hogy egy JB-s mentés került rá vissza és ezért még az utána letöltött free Sygic is 7 nap után fizetősként viselkedik, frissül az appstoreból rendesen!

  61. @gunar: Na ja.
    i5: 1 nap 13 óra /1,5 óra használat és 65%.
    Ha nem hív fel valaki egy 1 órás csevegésre, akkor ez holnap estig töltőt sem fog látni. Ha igen, akkor holnap reggel bent ráteszem. Wifi, LTE folyamatosan aktív, fényerőhöz nem nyúlok, BT van kikapcsolva, mert azt nem használom.

    Igazából itt mindig a felhasználási mód a probléma. Én sem rinyálok, ha a MacBookom csak 2 órát bír ki a gyári 5 helyett, amikor videót vágok vele… Nem arra való. Ha valaki egész nap nyomkodja (amit egyszerűen ergonómialiag nem tudok megérteni), akkor ne lepődjön meg, ha lemerül.

  62. Sírni azt nagyon tudtok. Érdekes, nekem villámgyors lett az i5, és nem merül jobban az akku. Aki nem veszi észre a sebesség növekedést, azt csak sajnálni tudom. Ja, mégvalami. Ha 3-4 éves a telefonod, vagy szarul töltötted, akkor talán nem árt akkut cserélni, nem kell rögtön telefont. Vagy egy is csak egy ürügy, h miért cserélj újabb modelre?

  63. Az okoskodas megy 🙂 Sokkal kevesebbet bir az i5 a frissites ota.. es nem azert mert mas azt mondja.. folyamatos mobilnet. (aprod, email, facebook ertesitesek miatt, Lte nincs mert felenk nem elerheto.) Ha netan meg zenet is hallgatnek fulesen akkor kb a regebbi rendszerekhez kepest a felet birja.. az akksim pedig 80-90%os az eredetihez kepest!:)

  64. Nem merül gyorsabban, (i4S) még mindig kibír 2,5 napot normál használattal (mail, 3G, BT bekapcsolva).
    Persze nem nyomkodom percenként és nem majomkodok egész nap a fészbukon.
    Ja, és nem OTA-n frissítettem.

  65. Érdekelne hogy Retina iPaddel mik a tapasztalatok… Én nagyon megbántam anno hogy rátettem a 7-est. Azóta gyorsabban merül az akku a 6-oshoz képest, szaggatósabb lett, és néha egyszerűen kilép a Safariból vagy a Facebookból.

  66. cifrakdaniel:
    Érdemes utánaolvasni az akku töltési folyamatainak! Akkor látni fogod, hogy a készülék hogyan kezeli a 100%-os töltöttségi szintnél az akkut! Abból azt is meg fogod tudni, hogy miért csinálja ezt, ill azt is, hogy ez egyátalán nem hiba! Egyébként pedig ha leveszed a töltőről és 99%-on van, csinálj egy ki be kapcsolást és láss csodát…

  67. Nekem i4 em van. 3G nincs bekapcsolva, es nem veszem eszre, hogy jobban merulne. A sebessege valoban jobbnak tunik kicsit, am visszatert egy korabbi baromi idegesito bug, megpedig, hogy nem lehet felvenni a telefont. A csuszka visszaugrik magatol az elejere. Ilyenkor a legszivesebben a foldhoz vagnam.

  68. Sziasztok.
    Ha esetleg valakit érdekelne a dolog…
    Nekem is elég gyorsan merült egy restore után a telóm. Ez kb. annyit tesz hogy 5-6 óra alatt lemerült. Felhívtam az Apple-t, ahol a szervizes srác azt mondta hogy restore módban állítsam vissza a készüléket. Azóta minden tökéletes. Aktív hasznàlattal másfél napot bír a telóm.
    Aki nem tudná hogy kell ezt csinálni, az figyelmesen olvassa el a következő linket.
    http://support.apple.com/kb/ht1808?viewlocale=hu_HU

  69. @bangoheifetz: ha megnézed, ez a cikkben is le van írva, hogy mi a teendő, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk. ha valaki nem olvassa el figyelmesen a cikket, az magával tol ki, és magától vesz el időt.

  70. i4: Frissítettem, eléggé merül.
    Tegnap restore (beállítás új telefonként) nem töltöttem vissza backup-ból semmit.
    Ugyan úgy merül sajnos, 5.1.1-ről mentem át 7.1-re.

  71. @Jadeye:
    Köszi!
    A cikk megjelenésekor megnéztem: 89%-os.
    Az még elmegy ha minden igaz?!

  72. Ez már a sokadik cikk amiben jelzem a problémámat, felteszem a kérdésemet.. Hátha egyszer valaki okaosabb lesz nálam, és megtisztel hogy felvilágosít…
    Továbbá, mióta ios7 vagyok kénytelen használni, eléggé zavar hogy a "multitasking", mit olyan, funkcióját vesztette, és annyi értelmét látom, mint a kamugomboknak, a gagyi eszközökön..
    Sajnos a mostani frissítés sem orvosolta ezt.
    Nézegetek egy oldalt a Safariban, kapok egy üzenetet, megnézem, válaszolok. Visszalépek a Safariba, és tölti újra az oldalt, dob a tetejére.. Függetlenül attól hány app "fut a háttérben"
    Ez lenne a "mulitasking"?? Ez szerintem csak egy emlékeztető, hogy milyen sorrendben nyitottam meg az appokat…
    Próbáltam tiszta restore, bacup nélkül is, ugyanez a helyzet…

  73. Igen, ezt lefelejtettem.. 4s-em van..
    Értem én ezt a memória dolgot, józan paraszi ésszel is erre következtetnék, mind amellett hog ios6 alatt ha sokminden volt megnyitva, előfordult hogy eljàtszotta.. Nade most nem megy semmi, és a funkciók bővítése mára ott tart hogy két akár az előbb említett app nem fér el? Amíg az egyiket használom, addig a maradék egy nyitott appot meg lelövi? Ez lett mára 4s-en a "multitasking"?

  74. @Jadeye azért egy kicsit hadd röhögjek, na.:) Egyébként van SSLPatchem, miután olvastam erről a sebezhetőségről, első dolgom volt feltenni. Alkalmazások közül minden, amit használok és kell, fut 6-on is, és még messze gyorsabb bármelyik 7-nél.

  75. iPad Air 32 Gb wifi %2B cellular. Hasít ahogy kell, az üzemidővel semmi baj.
    iPhone 5 tökéletes.
    Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak.

  76. Sziasztok!

    Miota fent van a 7.1 folyamatosan tolt, tehat forog a kis cucc a sarokba ha a home screenen vagyok.

    Mind1, hogy 3G vagy wifin de dolgozik, iPhone 5S.

    Ha valaki tudja az okat kerem segitsen!

    Koszi!

    Udv, PhoenikS

  77. Sziasztok!

    van már JB a 7.1-re?

    Köszi!

  78. @TBurjan: gyakorlatilag nincs, de ezt már a 7.1 megjelenéséről szóló cikkben is leírtuk.

  79. @Jadeye:
    Köszi! Csak nem találtam. :smiley:

  80. nincs látom de azt lehet tudni, hogy kb mikorra várható? hetek-hónapok?

  81. Jadeye nem tévhit, hiszen ha wifin frissíted a telefont egyszerűen az akkumulátor sokkal gyengébb lehet mint előtte. Számítógép tegye rá a telefonotokra a frissítést. Ha nem hiszel nekem, akkor tedd OTA, más próbálja elhinni, vagy szerviz lesz a vége.

  82. @Norrbi: ez konkrétan hülyeség. ugyanazt a szoftvert teszi fel, csak a megoldás más, mert OTA esetén a már meglévő fájlokat patcheli, iTunes esetén pedig felülírja őket. ezek egyikétől sem megy tönkre az akkumulátor. ha így lenne, az Apple nem csinált volna OTA frissítést, és típustól/gyártótól függetlenül BÁRMI készülék esetén akkor tönkre kéne menjen az akku OTA frissítés után. de nem történik ilyesmi. sőt, az 5.0.1 megjelenése óta már lett volna több millió készülék, ahol ezt jelezték volna. de semmi ilyesmi nem történt.

  83. Sziasztok !
    Nekem i4S-em van. Az IOS 7.1-el az akkumulátor üzemidején változást nem tapasztaltam. Az akkumulátort viszont az eszi, hogy a mobil adatforgalom aktiválásával egyből 3G jön be. Akkor minek külön a 3G lehetőség ???
    Két dolog van, ami miatt azonban mindenféleképpen írni akartam:
    1.) A személyes véleményem az, hogy az új szoftverrel a híváskezelés egy nagy k…i. A korábbi igényessége, hogy egész kijelzőn láttuk a hívott felet eltűnt. A hívás vége gomb kicsi és mérete miatt pontatlan, szinte mindig szívat.
    2.) Mióta fenn van a 7.1, azóta naponta egyszer elveszíti a telefon a hálózatot hívásfogadáskor. Valaki járt-e már így ? Előre is köszi a válaszokat !

  84. @Jadeye: Köszönöm a választ, ezeken már túl vagyok. De azért nekiállok még egyszer, hátha beáll…

  85. Sziasztok.
    Az lenne a kérdésem hogy miért lehet az hogy frissen feltöltöm a telót 100% ra, és rà kb 10-15 percre rá 99% lesz. Ha ujra indítom ismét 100% lesz az akku.
    Restoroltam is már mindent csináltam vele. Van valami ötlet esetleg? Mert ez nagyon idegesítő tud lenni.

  86. @apafej1545: Kapcsold ki az akku százalék-kijelzését, ha zavar. Vagy az aksid rossz, vagy szoftverhiba, aminek a patchelésére várnod kell.

  87. Kilőttem a kijelzést. Az Akksi nem lehet rossz, 2 hónapja vettem bele vadi ujat. Köszi szépen a válaszod.

  88. iPhone 4 -en természetesen meghalt az akku, a frissítést követően. Maga az akku nem hibás. Ezek után volt egy full restore, így sem ment. Volt egy akku kalibrálás (full restore feltöltve, majd levettem a kábelről, beállít új iphoneként, adatok visszatölt), így sem jobb.
    Megcsináltam megint adatok visszatöltése nélkül, mindent beállítottam manuálisan, telószámokat is beírtam egyesével. Így sem jobb.
    Feltelepítettem az itunes-t egy olyan gépre, amin még nem volt, nem találkozott vele a telefonom sem, megcsináltam a fent írtakat. így sincs változás.

    Kikapcsoltam a háttérfrissítést és a helymeghatározást is ezek után, így sem történt semmi. Megcsináltam a teljes lemerítést és kikapcsolt állapotban töltöttem fel, ez sem segített!

    Épp a napokban kell bemennem a szolgáltatómhoz, i5s-t szerettem volna venni, de nem merek, nem bízom az igen erősen hanyatló Apple-ben. 100%, hogy onnan már többé minőség nem fog kikerülni! Azt hiszem vennem kell egy XPeria Z1 Compact-ot, az legalább megbízható, nem ennyire flegma a cég és nem hagyják cserben a felhasználókat.

    Az Apple-t nem érdeklik a felhasználók, csak, hogy eladjanak egy egy minősíthetetlen szart! Majd, ha egyszer szakemberek fogják ezeket készíteni, talán veszek másikat, de azt gondolom inkább a csőd felé eveznek, 10 évet már nem bír ki az a cég!

  89. @philo: egy iOS-verzió sem ölheti meg hardveresen a készüléket. ha bármit megcsináltál vele, de mégsem jó az akkuidő, az az akku elhasználódottságát jelzi. az akku gyakorlatilag nem kalibrálható. http://szifon.com/2014/02/18/akkumulator-allapotanak-ellenorzese-jailbreak-nelkul/

    egyetlen gyártó készülékére sincs ingyenes javítás 1 év után. nekem személy szerint sem az iPhone 4s-em, sem pedig az 5s-em esetén sincs semmi problémám az akkuval. szinte biztos, hogy nálad az akku valamiért épp a 7.1-re való frissítéskor mutatta meg, hogy elhasználódott. hozd be a szervizünkbe, és a helyszínen megvárhatod az akkucserét: http://iszervizpont.hu/kapcsolat

  90. Fél éves ez az iPhone 4, vagyis valamivel több, 2014 ok. 17-ig garis. Nem lehet rossz az akku.

    Az oké, hogy nincsen 1 éven túli javítás ennél a típusnál, de, ha egy szoftver miatt hibásodik meg, azért felelősséget kellene vállalni!

    A Dell laptomora alapból 3 év gari van, de ez most itt nem lényeges, az egy minőségi cucc, nem Apple.

  91. @philo: gyártási/cellahibás akku esetén teljesen mindegy sajnos, hogy mennyi idős a készülék. egy-egy akku esetén pedig gyártótól függetlenül előfordulhat hiba, akár Apple, akár nem.

    ha pedig még garanciális a készüléked, akkor meg egyszerűen nem is értem, mi a gond: hiszen akkor egyszerűen cseréltesd ki, és kész. mivel garanciális, ki kell cseréljék, és kapsz egy teljesen új készüléket.

  92. Jadeye mellesleg köszi a jó tanácsot, de sajnos nem bízom az iPhon-ban többet. Tuti, hogy az akku nem hibás. értem én, hogy 4 éves konstrukció, de ez a telefon nem 4 éves. Ha alig fél év alatt tönkremegy az akku, akkor szerintem zárjanak be.

    Nem érint minden készüléket ez a hiba, de azért a felhasználók közül, ha min. 10%-nak a frissítés után jelentkeznek ezek a problémák, az már jelent valamit, hogy nem mi csesztük el. Az akkut ki tudnám én is cserélni, 2 csavar fogja a hátlapot.

    Akkor, amit végigzongoráztam a fentieken kívül: 3G kikapcs, helymeghatározás kikapcs, fényerő lejjebb (a felén volt amúgy). Ezek sem segítettek, ugyanúgy merült. Ha az akku rossz lenne, akkor segített volna!

    Ráadásul a frissítés előtt bő egy napot végig tudtam aktívan használni. Biztos, hogy valami olyan szoftveres gond van, ami zabálja az akkut.

    Laptopnál találkoztam ilyennel, amikor az op rendszer automatikusan elindított háttérben futó alkalmazásokat, csak ott ugye ki lehetett kapcsolni.

    Nem javítani szeretném, csak azt a pár hetet nyugodtan használni, amíg nem jár le egy másik hűségem és tudnék venni szolgáltatónál, de abban biztos vagyok, hogy Aplle-t nem veszek, csakis minőségi telefont.

  93. Használtan vettem a telót, internet szerint garis, nincsen ilyesmi papírom róla, nem tudom nekiállnak-e harcolni emiatt, ezért nem vittem vissza gariba. Nem korrekt cég.

    A Dell laptopom elromlik, betelefonálok, másnap házhoz a szerelő, javítja, lelép. Nem kérdez, nem köt bele semmibe, nem mondja, hogy én vagyok a hülye.

    És igen, a 4s akkuját is beletettem, az volt az első, ezért állítottam, hogy az akku nem rossz, azzal is ugyanúgy merült. No de nyilván nem itt van a hiba, tele a net azzal, hogy az Apple hibás frissítése tönkretette a telefonokat, volt i5, i5s, i4, i4s is a felsorolásokban. Olvastam sok olyat is, ahol szintén nem lehetett sehogy megoldani ezeket a gondokat.

    Nagyon mérges vagyok erre a szarra! Mindenki isteníti, az Androidot fikázva, de érdekes módon az Android működik!

  94. @philo: “Ha alig fél év alatt tönkremegy az akku, akkor szerintem zárjanak be.”
    gyártási hiba óhatatlanul előfordul. a készülékedre meg azt mondod, garanciális. cseréltesd ki, és kész.

    “Az akkut ki tudnám én is cserélni, 2 csavar fogja a hátlapot.”
    azonnal bukva a garanciát.

    “Ezek sem segítettek, ugyanúgy merült. Ha az akku rossz lenne, akkor segített volna!”
    tévedsz. egy hibás akku esetén nem feltétlenül számít, hogy mekkora a készülék aktuális fogyasztása, mert akár random kikapcsolhat még 98%-os töltöttség mellett is.

    “Biztos, hogy valami olyan szoftveres gond van, ami zabálja az akkut.”
    a szoftveres probléma akkor egy tiszta restore után meg kell oldódjon – ha pedig minden egyes készüléket érintő, az iOS-ben lévő hibáról van szó, azt minden más felhasználónak tapasztalnia kellene, mégis a legtöbb esetben egy restore-t követő, új iPhone-ként való beállítás ezeket megoldja. továbbra is úgy gondolom, hogy az akkuval lesz a gond, de mondom, ha garanciális, akkor egyszerűen cseréltesd ki egy teljesen újra. nem értem, mi ezzel a gond.

    “Laptopnál találkoztam ilyennel, amikor az op rendszer automatikusan elindított háttérben futó alkalmazásokat, csak ott ugye ki lehetett kapcsolni.”
    az iOS-ben is ki lehet. Beállítások / Általános / Alkalmazásfrissítés a háttérben.

    “abban biztos vagyok, hogy Aplle-t nem veszek, csakis minőségi telefont.”
    mint írtam, az bármely más gyártó esetén előfordulhat, hogy valami gyártási hiba becsúszik, vagy hardveres gond áll elő, teljesen mindegy, hogy Apple vagy sem.

  95. Ha Dell gépemet szétszedem, nem bukom a garit, ott szakemberek dolgoznak és megállapítják én okoztam az adott hibát. Mindegy, én köszönöm a válaszaidat, rendes dolog.

    Biztos, hogy ios7.1 a hibás, hiszen mindenkinek, aki erről számolt be, a frissítés után jelentkeztek a gondok.

    Megoldásnak azt látom, hogy levideózom, ahogy ráverek a kalapáccsal, felteszem youtub-ra és utána a kezemben tartom a Z1 Compactot, hogy igen, ez telefon!

  96. @philo: “a 4s akkuját is beletettem, az volt az első”
    az iPhone 4s akkuja nem kompatibilis az iPhone 4-gyel. és mivel belenyúltál, így a készüléked már nem garanciális.

    a gyári független készülékeket pedig be tudod vinni például az iStyle-ba. ha nem független, akkor meg a szolgáltatóhoz, de ahhoz az eredeti vásárló is kellhet, ha nem írattad át a nevedre.

    a problémát itt kizárólag az okozza, hogy használtan vetted, és nem is jártál annak utána, hogy hogyan intézheted a garanciát, ráadásul belenyúltál, és olyan akkut tettél bele, ami nem is abba való, ami csak még több problémát okozhatott.

  97. Nem, amikor vettem nem foglalkoztam a garival, igazad van. Megbíztam az Apple-ben, azt hittem egy nagy cég legalább képvisel olyan supportot, mint egy Dell, ahol a garit a készülékhez adják és nem a vásárlóhoz.

    Meg milyen dolog, hogy a szolgáltatóhoz kell bevinnem, amikor nem Ő gyártja? Nyilván költő a kérdés.

    Nagyon megutáltam ezt a céget és a termékeit. Semmi sem egyszerű náluk, egyáltalán nem érdekli őket a felhasználó. A Dell gépem azért is volt drágább a többihez képest, mert komoly támogatás áll mögötte és valóban meg is oldják. Ennek ellenére egy iphone többe kerül, mint egy nála jobb telefon, de támogatásban nullák!

    Nem szándékoztam szervizbe vinni, gariba sem, sehová, egyszerűen azt akarom, hogy működjön! Igazából már ezt sem akarom, csak azt, hogy csődbe menjenek! Sajnos ez nem rajtam múlik, de szerencsére van választásom és vehetek olyan telefont, ami nem állandó hibákkal küszködik. Nem hiába, ez Steve Jobs terméke, más nem tudja tovább vinni.

  98. @philo: tehát ha elromlik valami egy készülékben, rohadjon meg a gyártó, mert te nem viszed vissza, hogy ki tudják cserélni? sőt, noha le van írva, hogy nem nyúlhatsz bele, mégis szétszeded, és beleteszel olyan alkatrészt, ami nem abba való, akkor is rohadjon meg, mert nem működik. értem. vagyis nem értem.

    tudtommal a garanciális szabályokat nem az Apple határozza meg, hanem a magyar jogszabályok. ezek alapján az eladó, tehát a szolgáltatód lesz a felelős a garanciális ügyekért, ha tetszik, ha nem. (már ha a készülék szolgáltatófüggő, de ezt annak eredeti megvásárlásakor a szolgáltató is közli.)

    tehát: megvettél egy használt készüléket. frissítetted iOS 7.1-re. nem vagy elégedett az akkuval. ezek után szétszeded a készüléket, beleteszel egy másik típushoz való akkut, ezzel megszeged a garanciális feltételeket, de ennek ellenére meg sem próbálod a garanciális ügyintézést. nyilván ez már úgysem menne, hiszen belenyúltál, miközben az tilos. mégis az Apple-t okolod mindezért, miközben a garancia feltételei nyilvánosan elérhetőek. mivel te magad nyúltál bele a készülékbe, így sajnos az egész problémáért csak magadat okolhatod.

    ha gondolod, hozd be a szervizbe, és megnézzük, de mivel már belenyúltál, és nem megfelelő alkatrészt tettél bele, könnyen elképzelhető, hogy azzal csak még tovább rontottad az eredeti, garanciális helyzetet.

    de az semmiképp sem fogja megoldani a kérdést, hogy zamatosan szidod az Apple-t, miközben a garanciális ügyintézést meg sem próbáltad.

  99. Lehet ezt csűrni csavarni, de 100%, hogy a frissítés a hibás. Nem érdekel a gari, ettől elvonatkoztatva nézzük, hogy 3 hónapig semmi baja nem volt, frissítés után meghalt az akku. A fent írt dolgokat ezek után tettem. Értelemszerűen, ha én rontom el, akkor egy szavam nem lehetne. Az, hogy kiszedtem 2 csavart, még nem okoz hibát, de mint írtam, ez nem lényeges, mert a frissítés utáni pillanatig használtam normálisan. Garanciális feltételekről meg annyit, hogy veszek egy Sony-t, ha nem a szolgáltatóhoz viszem vissza gariba, hanem a Sony-hoz, ugyanúgy foglalkoznak vele, csak 1 hónappal kevesebb ideig tart. Ha gariban megoldották volna, nekem az sem lenne jó, mert most és azonnal kellett volna a javítás. Dellnél elromlik, másnap kész!

    Tehát, ha előtte működött és utána nem, úgy, hogy semmit nem tettem vele, akkor hibás a iOS 7.1, és ez tény. Az is tény, hogy az Aplle frissítése miatt buktam el ennek a vételi árát, mert így nem fogom eladni senkinek úgy, hogy nem mondom meg, hogy szar! Mindegy is, ezt már feldolgoztam, de akkor is nagyon mérges vagyok! Hidd el, ha volna lehetőség visszatenni a 6.1.3-at, de akár a 7.0.6 -ot, megoldódna a problémám és ebben teljesen biztos vagyok. Nem is értem, hogy miért ekkora gond, hogy megengedjék a visszalépést, akár a 0.6-ra is. Ez is csak azt bizonyítja, hogy ezentúl NEM SZABAD APPLE terméket vásárolni. Nyilván akadnak még divatból vásárlók, de majd évek alatt rájönnek, hogy ennyit nem ér. Csak a mérete miatt vettem meg, a legkényelmesebb ez volt számomra. Kompromisszumot kell kötnöm és elfogadni a 4,3-as méretet, de a minőségért cserébe inkább ezt választom.

  100. @philo: “Garanciális feltételekről meg annyit, hogy veszek egy Sony-t, ha nem a szolgáltatóhoz viszem vissza gariba, hanem a Sony-hoz, ugyanúgy foglalkoznak vele, csak 1 hónappal kevesebb ideig tart. […] Ha gariban megoldották volna, nekem az sem lenne jó, mert most és azonnal kellett volna a javítás.”
    ha lenne itthon Apple Retail Store, akkor besétálsz, és pár perc alatt adnak egy teljesen újat, ha valóban elromlott, nem javítgatnak. de te meg sem próbáltad a garanciális ügyintézést, hanem belenyúltál. innentől sajnos csak magadat okolhatod az egész helyzetért.

    “Tehát, ha előtte működött és utána nem, úgy, hogy semmit nem tettem vele, akkor hibás a iOS 7.1, és ez tény.”
    ebből csak annyi tény, hogy előtte ment, utána nem ment szerinted rendesen, de ez még nem bizonyítja azt, hogy a 7.1-re való frissítés nélkül nem döglött volna be, persze ez már sosem fog kiderülni. ha a 7.1 hibája, az minden ugyanilyen készüléken ugyanezt kellene produkálja, de mégsem ez a helyzet.

    “Hidd el, ha volna lehetőség visszatenni a 6.1.3-at, de akár a 7.0.6 -ot”
    számtalan alkalommal leírtuk, hogy ha van mentett SHSH az adott szoftververzióhoz, akkor lehetséges visszatenni. ha nincs, nem lehet. (de iPhone 4s-től kezdve jelenleg még így sem lehet!)

    “Ez is csak azt bizonyítja, hogy ezentúl NEM SZABAD APPLE terméket vásárolni.”
    ez azt bizonyítja, hogy semmit nem szabad vásárolni úgy, hogy nem tájékozódsz a garanciális javítás lehetőségeiről és feltételeiről, valamint úgy, hogy a fellépő hiba esetén nem a szervizbe viszed, hanem magad állsz neki tapasztalat nélkül bütykölni.

    még egyszer leírom: hozd be a szervizbe, és megnézik a kollégák, de mivel már belenyúltál, így lehet, hogy tönkre vágtad, tehát sem az nem garantálható, hogy javítható, sem garanciát nem tudunk utána vállalni a javításra.

  101. Ne haragudj, de ez a beszélgetés értelmetlen. Olyan, mintha egy szcientológust meg szeretnék győzni róla, hogy rossz a rendszerük, pedig ez is tény.

    Nem vagy objektív. Az iOS 7.1 hibás és kész. Ha csak nálam lenne a gond, akkor nem mondanám ezt, de mivel a felhasználók nagy részénél hibás, azt hiszem nem vagyunk egyszerre hülyék.

  102. @philo: “Az iOS 7.1 hibás és kész.”
    akkor annak minden egyes készüléken hibásnak kellene lennie. mégsem az.

    “Ha csak nálam lenne a gond, akkor nem mondanám ezt, de mivel a felhasználók nagy részénél hibás, azt hiszem nem vagyunk egyszerre hülyék.”
    attól, hogy a felhasználók nagy részénél hibás, legtöbb esetben megoldja egy tiszta restore, ami után új iPhone-ként állítod be a készüléket. ha maga az iOS 7.1 mindenkinél hibás lenne, akkor a tiszta restore sem oldhatá meg, mégis legtöbbször megteszi.

    olyan készüléket veszel, amilyet akarsz. ha ennyire nem vált be az iPhone, akkor add el, és vegyél mást, feleslegesen kínlódsz akkor vele szerintem.

    láthatóan a szervizbe sem akarod behozni, így pedig akkor segíteni sem tudunk.

    de igazad van, tényleg értelmetlen, mert ha belenyúlás helyett rögtön kicseréltetted volna garanciális ügyintézéssel, akkor már régen meg lenne oldva a kérdés. de ehelyett úgy problémázol a garanciális ügyintézésen, hogy valójában bele sem kezdtél. nem érzed ezt kissé ellentmondásnak?

  103. Miért kell a garival foglalkozni? Az Apple nem érvényesíti, hanem kihozza a felhasználót a hülyének és nem kell elismerni a hibát. Nem kínlódok én már vele, de a véleményemet leírom, mert hibás a frissítés.

    Nem igaz, hogy a restore megoldja, mert van, akinél ez segített, vannak, akiknél pedig nem.

    Mint írtam is, nem kell a garin lovagolni, felesleges, mert ezen van a hangsúly. Hibás, azaz nem jó, vagyis hibás az iOS 7.1! Előtte jó volt, Utána nem, ezt követően tettem a fent írtakat! Nem, nem én rontottam el, de ezeket felesleges kb. még hatodszorra is leírnom.

    Sajnos nagyon egy oldalról nézed a dolgokat, nem megbántani szeretnélek ezzel, de valós probléma van a frissítéssel. Az Apple-nek egyszerűen csak el kellett volna ismernie és amíg nem találnak rá megoldást, addig engedélyezni a 7.0.6 visszatöltését legalább.

    Hiába mondod, hogy szerviz ide-vagy oda, mint írtad is, az Apple-nek nincsen szervize az országban, ahová visszavihetem, mint garanciás telefont, ebből kifolyólag a szerelők is kb. annyit értenek hozzá, mint akik Nokia-t, Samsungot, Sony-t javítanak. Vagyis értenek a szervizeléshez, de nem gyári! Bár talán még jobbak is, mint azok az amatőrök!

    Ne csavarjuk tovább, csak azzal tudnád szervizben is orvosolni a hibát, ha vissza tudnád tölteni a régi szoftvert rá. Azért, mert nem vagyok szervizes, még nem jelenti azt, hogy nem lehet igazam ebben. Az Aplle Steve Jobs után már nem képes hibamentes termékeket kiadni, legyen az hardver, vagy szoftver. Ez tény, ki lehet magyarázni, de szerintem felesleges.

  104. Ja még valami:

    “de igazad van, tényleg értelmetlen, mert ha belenyúlás helyett rögtön kicseréltetted volna garanciális ügyintézéssel, akkor már régen meg lenne oldva a kérdés. de ehelyett úgy problémázol a garanciális ügyintézésen, hogy valójában bele sem kezdtél. nem érzed ezt kissé ellentmondásnak?”

    Ne add a számba a szavakat:) Nem problémázok ennek a készüléknek a garis ügyintézésén, hiszen nem érdekelt soha a gari, mert nem korrekt az Apple. Általánosságban írtam a dolgokat és nagyon elkanyarodtál attól a problémától, amit írtam! Az igaz, hogy pl. a Dell érvényesíti korrektül a garit, nem szaros 1 évig, hanem 3!!! Nem kell várni, másnap házhoz jönnek és javítják. De ezt hagyjuk is, mert nem a garin van a hangsúly!!!

    És megint sértés nélkül, de ezért sem viszem szervizbe! Ti nem a hiba okát keresitek meg, hanem kifogásokkal beállítjátok hülyének a felhasználót, hogy ne kelljen orvosolni a problémát.

    Továbbá, egy nem garis készülékre is, a kiadott, de hibás frissítés esetén igen is az volna a korrekt, ha megoldanák a problémát. Mivel erre nem képesek, mert nem szakemberek, így lehetőséget kellene biztosítaniuk a még működő állapot visszaállítására!

    Nagyon elfogultan nézed a dolgokat és nem veszed észre, hogy nem a gari lényeg, meg semmi ilyesmi, de ezeket már leírtam. Szóval szerintem a majdnem új akkum kicserélésével szerintem csak a szerviz járt volna jól, mert fizettem volna érte, de ezeknek nem dőlök be!

  105. @philo: már leírtam, de akkor megísmétlem: az Apple azért nem érvényesíti a garanciádat, mert kinyitottad a készüléket, és ezzel elveszetted a garanciát – ha nem nyitottad volna ki, akkor is szolgáltatófüggő készüléket vettél, aminek a garanciája a szolgáltatónál intézhető, ahogyan ezt a szolgáltató el is mondta. az Apple nem fogja tudni neked kicserélni, mert erre a szolgáltató a kötelezett a jogszabályok alapján, és itthon nincs Apple Retail Store. ez le is van írva az Apple hivatalos szervizpartnereinek feltételei között. ha ezt nem érted meg, akkor mindegy.

    “nem lehet visszatenni”
    ezt is leírtam, hogy hogyan lehet. az, hogy nem néztél ennek utána, és nem mentettél SHSH-t, az teljességgel rajtad múlott.

    az Apple nem ismer el olyan hibát a 7.1 kapcsán, ami érintené az összes felhasználót, mert ez nem érinti az összeset. az, hogy téged épp érint valami hiba, ami épp a 7.1-re való frissítés után jelentkezett, nem azt jelenti, hogy a 7.1 eredendően hibás, hiszen akkor kivétel nélkül az *összes* készüléken hibás lenne, hiszen az egyes típusokon belül az adott készülékek hardveresen megegyeznek. mégsem jelentkezik az összes készüléken. hiba egyébként mindaddig lesz bármiben, amíg azt a bármit emberek készítik, akik hibáznak.

    de akkor tessék, hívd fel az Apple-t, ingyenes a számuk, és mondd el nekik mindezt (persze azt hallgasd el, hogy szétszedted, pláne hogy 4s akkut tettél bele, mert különben azonnal elküldenek), és hogy cseréljék ki a készülékedet, vagy azonnal javítsák ki a szerinted hibás 7.1-et, mert a Sony meg a Dell ezt teszi. kérni fogják a sorozatszámot, ami alapján látni fogják, hogy melyik szolgáltató adta el a készüléket, és hozzájuk fognak irányítani. ezt te magad vállaltad azzal, hogy megvetted ezt a készüléket. ezek az információk mind nyilvánosak, ha előtte tájékozódtál volna, most nem lenne ez a helyzet, amin csak rontottál azzal, hogy belenyúltál. http://www.apple.com/hu/contact/

    “mint írtad is, az Apple-nek nincsen szervize az országban, ahová visszavihetem”
    SEMMI ilyet nem írtam, főleg azért, mert az Apple-nek vannak hivatalos szervizpartnerei, én azt írtam, hogy Apple Retail Store nincs, ahova a szolgáltató helyett a készüléket bevihetnéd.

    “szerintem a majdnem új akkum kicserélésével szerintem csak a szerviz járt volna jól”
    garanciális készüléket az Apple és a szolgáltató is *díjmentesen* kicserél egy teljesen újra. nyilván mivel kinyitottad, így már nem garanciális. minek nyitottad ki? ez teljesen a te hibád.

    “Ti nem a hiba okát keresitek meg, hanem kifogásokkal beállítjátok hülyének a felhasználót, hogy ne kelljen orvosolni a problémát.”
    mi van? mi ez a személyeskedés? milyen problémát nem akarunk mi orvosolni? eleve mióta a mi feladatunk orvosolni a problémáidat? az elején vázoltam, hogy szerintem mi a helyzet, és hogy mi az, ami az esetek döntő többségében megoldja mindezt, erre leírtad, hogy márpedig én vagyok a hülye, és hogy kipróbáltad egy 4s akkuval is, stb. azt hiszem, kicsit több tapasztalatunk van ezekkel a készülékekkel, mint neked. ezek után pedig az Apple-t ócsárolod, amiért nem megy ki személyesen hozzád, és javítja meg – miközben valójában el sem indítottad a garanciális ügyintézést, hanem nekiálltál magad megszerelni.

    utoljára írom le: ha behozod a szervizbe, meg tudjuk nézni, mit lehet tenni vele. ha nem hozod be, akkor nem. de az biztos, hogy attól, hogy itt bosszantod magad vele, és az Apple-t ócsárolod, semmiképp sem fog megoldódni a kérdés.

  106. A garancián lovagolsz, de nem is érted mit írtam!:) NEM LÉNYEGES A GARANCIA!!!!!!!! Nem ez a gondom, semmi köze az itt írt dologhoz. A problémám, ami a cikk címe is: Gyorsabban merül a 7.1 miatt az akku!

    Nem számít, hogy szétszedtem! Nem tettem semmit másképp, amit a szervizes tett volna, de EZ SEM SZÁMÍT!!!

    Mindent AZ UTÁN TETTEM, HOGY A FRISSÍTÉS TÖNKRETETTE! Ha nem lett volna ez a hiba, akkor nem próbálom ki az akkut. No, de ez is mindegy! Egyszerűen nem érted, amit írtam.

    Személyeskedtem igen, mert nem bízom a szervizetekben sem, mivel azt sem tudod mit írok! Folyamatosan azt szajkózod, hogy én mit csesztem el. Nem is vártam mást egy Apple-höz lojális szervizhez. Nincs ezzel gond, a te oldaladról ez a természetes, de ezt írtam fentebb, hogy egyáltalán nem érted mi a gond, akkor hogy javítanátok meg? Nem, és ismétlem, nem én rontottam el azzal, hogy kipróbáltam másik akkuval!!! ELŐTTE ROMLOTT EL! Azaz, hogy értsd, a frissítést követően szedtem szét. Tehát, amikor szétszedtem, már a frissítés elrontotta! Vagyis a 7.1-es frissítés miatt gyorsabban merül az akku! Nem azért, mert hülye vagyok, nem azért, mert a felhasználók nagy része hülye!

    Nem tudom szájbarágósabban leírni! Nem is szükséges! Nem véletlen a cikk címe az, hogy gyorsabban meríti az akkut!

  107. @philo: “Nem tettem semmit másképp, amit a szervizes tett volna”
    de igen. ha beviszed egy hivatalos szervizbe, ott nem szedik szét, hanem cserélik az egész készüléket.

    “Egyszerűen nem érted, amit írtam.”
    de értem, csak te meg azt nem érted, hogy simán elképzelhető, hogy az akku a 7.1-re való frissítés nélkül is vacakolni kezdett volna.

    “nem bízom a szervizetekben sem, mivel azt sem tudod mit írok”
    “Nem is vártam mást egy Apple-höz lojális szervizhez.”
    ez egy híroldal, nem pedig egy Apple-höz lojális szerviz, és a mi szervizpartnerünk garancia utáni szerviz. ettől függetlenül, a legelső válaszomban azt javasoltam, hogy vidd szervizbe, mert szerintem az akku lesz a ludas. az viszont nem derült ki, hogy még garanciális lenne, viszont mivel az, úgy a csere, ameddig a készülék garanciális, neked semmibe sem kerül a hivatalos szervizben.

    “egyáltalán nem érted mi a gond, akkor hogy javítanátok meg?”
    “Nem, és ismétlem, nem én rontottam el azzal, hogy kipróbáltam másik akkuval!!!”
    azt írtad, hogy az iPhone 4-be egy iPhone 4s akkuját tetted bele, ami nem abba való. innentől már nem lehet kitalálni, mi okozta a problémát, de ameddig nem nyúltál bele, addig garanciális volt, és ki tudtad volna cseréltetni a készüléket egy az egyben, amit viszont meg sem kíséreltél.

    “Nem véletlen a cikk címe az, hogy gyorsabban meríti az akkut!”
    a cikk címe egy kérdés, mert nem meríti mindenkinek jobban. sőt, ha végigolvastad a cikket, akkor azt is láthattad, hogy a cikkírónak is teljesen fordítva van a dolog: nemhogy jobban merülne, hanem épp, hogy jobban bírja a készülék.

    továbbra is azt mondom: amikor azt tapasztaltad, hogy a gyorsabb merülést sem egy egyszerű restore, sem pedig egy tiszta restore majd új iPhone-ként való beállítás nem oldja meg (tehát amikor semmiféle biztonsági mentésből, sem iTunes, sem iCloud backup nem állítasz vissza semmit), akkor garanciálisan ki kellett volna cseréltetned, nem pedig szétszedni, és beletenni egy nem megfelelő típusú akkut, és már régen nem lenne ez az egész probléma.

  108. Nem érted még mindig:D:D:D:D Ez hihetetlen! Az akku cserén lovagolsz, csak az időbeliséget nem figyeled! Ami után az Apple TÖNKRETETTE A TELEFONT, az után lett kicserélve. Ez viszont totálisan mindegy is, mert az akku cserét megelőzően 3 napig nem nyúltam hozzá, hanem írtam már a restore-t és minden mást csináltam vele, ami nem segített rajta.

    Az nem igaz, hogy a frissítés az akkut tönkretette, mert nem lesz hibás úgy, hogy 10 órakor 7.0.6-tal megy, majd 11 órakor a 7.1-gyel már rossz!

    Tényleg nem megsérteni szeretnélek, de ez a tipikus, amitől engem kiráz a hideg, hogy folyamatosan a felhasználót nézitek hülyének ahelyett, hogy elismerjétek, hogy ige, szar az a frissítés. Hagyjuk is, majd, ha lesz hivatalos szervize és nem sufnik, akkor talán lesz miről beszélni.

    Én befejeztem, nem vagyok kíváncsi arra, hogy látatlanban felállíts egy diagnózist és tűzzel vassal védd az Apple-t, nem belátva, hogy elcseszték.

  109. @philo: továbbra sem érted, hogy ha meghibásodik egy akku, az független attól, hogy épp a 7.1-et tetted fel, simán tönkremehetett úgy, hogy épp a 7.1-re frissítéskor jött ez elő, de nem magától a 7.1-től. simán tönkre mehetett volna akkor is, amikor a 7.0.6-ot teszed újra. vagy ha semmit nem csinálsz is.

    az Apple nem tette tönkre a telefonod, hiszen kicseréltethetted volna, mert azt írtad, garanciális. tönkre akkor tette volna, ha nincs lehetőséged cserére. de neked volt.

    ha pedig nem nyúltál volna bele a készülékbe, már régen kicseréltethetted volna, és az új készülékkel semmi gond nem lenne, ahogy valami fura módon a felhasználók többségének nincs ezzel gondja.

    az Apple dolga elismerni, ha valami hibás – de ha egy frissítés hibás, az kivétel nélkül minden (azonos típusú) készüléken hibás, mégsem ez a helyzet, hiszen a többségnek semmi ilyen gondja nincs, akinek meg van, annak egy tiszta restore legtöbbször megoldja.

    “majd, ha lesz hivatalos szervize és nem sufnik, akkor talán lesz miről beszélni”
    sokadjára is leírom: hivatalos szerviz márpedig VAN – ha szolgáltatófüggő a készülék, a hivatalos szervizelést a szolgáltatónál lehet intézni, ha gyári független, vagy külföldi, akkor az Apple hivatalos szervizpartnereinél intézhető. de ezt is már többször leírtam. vagy akkor menj el a legelső Apple Retail Store-ba, az elvileg Bécs – ahonnan vagy azonnal elküldenek, mert belenyúltál a készülékbe, és így buktad a garanciát, vagy fizetheted a javítás díját.

    nekem teljesen mindegy, mit csinálsz, de ha a szerinted kizárólag az iOS 7.1-re való frissítés okozta ezt a hibát, az első dolgod az kellett volna legyen, hogy irány a szerviz, ami esetedben a szolgáltató lesz, hiszen függő készüléket vettél – vagy felveheted a kapcsolatot az Apple-lel, aki majd szintén a szolgáltatóhoz irányít.

    “nem vagyok kíváncsi arra, hogy látatlanban felállíts egy diagnózist”
    ezért mondtam, hogy mivel már buktad a garanciát, így akkor vidd be a szervizpartnerünkhöz, akik nyilván megnézik, mit lehet tenni vele. persze ezt kategorikusan elutasítod. akkor hívd fel az Apple-t, és ők majd megmondják, mit tudsz tenni (vagyis tudtál volna addig, amíg bele nem nyúltál).

    de én kérek elnézést, amiért segíteni próbáltam, ígérem, többet nem fordul majd elő.

  110. KIT ÉRDEKEL A GARANCIA????????? Hallod, tényleg felbosszant a stílusod, mert okoskodsz! Az elején azzal kezdted, mivel nem volt papírom a vásárláskor, így a garancia nem él. Ha szétszedtem, ha nem, ez van!

    Igen is belenyúlhatok, nem fogok 8000 Ft-ot fizetni egy akkucseréért. Az akkum nem rossz, látatlanban nem tudod megmondani, de az akku másik készülékben működik. Ne haragudj, de, mint szerviz totálisan hiteltelen lettél. Megértem, hogy segíteni akartál, de most már csak arról szól, hogy hülye vagyok és az Apple a király! Nem értesz hozzá, hiszen a frissítés miatt zabálja az akkut a telefon, ez tény és nem feltételezés.

    Értsd, ahogy szeretnéd, de mindent ki akarsz magyarázni, aminek semmi értelme, egyrészt azért, mert nem vinném be a sufni szervizbe, pláne ezután a beszélgetés után, másrészt nem szervizre van szüksége, hanem működő szoftverre!!! Látatlanban megállapítottad, hogy tönkrement az akku, amikor én másik készülékben leteszteltem és nincsen így, ezek után folyamatosan szajkózod, hogy csakis én tehetek róla, a frissítésnek semmi köze hozzá, amikor az internet tele van azzal, hogy telefonokat tett tönkre az Apple! Szép, ha ilyen szervizek képviselik azt a céget, most már kezdem érteni a hibák okát is…

    Értékeltem az elején is, hogy próbáltál segíteni, de mint írtam, ez már nem a segítségről szól, hanem arról, hogy próbáld kihozni én vagyok a hülye és az Apple nem adott ki hibás szoftvert! Igazad lehet, több millió iphone tulajdonossal együtt egyszerre megbolondultunk, akiknél a hiba fennáll mindenféle restore után is. Ennyi hülye ember van a világon.

  111. “de igen. ha beviszed egy hivatalos szervizbe, ott nem szedik szét, hanem cserélik az egész készüléket.”

    Ha nem szedik szét, akkor nem is tudhatnák, hogy én belenyúltam:) Na hagyjuk is, elegem van most már még jobban ebből a cégből! Egyszerűen leszarják a felhasználót, addig érdekes csak, amíg nem fizet. Pedig tényleg egy i5s-t vettem volna pár héten belül, de, ha ingyen adnák sem kéne, főleg ezután az eszmecsere után!

    Igen segítettél, megerősítettél benne, hogy Apple-t nem szabad venni. Sajnos már nem él az, aki értett ehhez, így az iPhone nem más, mint egy kínai “márka” terméke!

  112. @philo: “Az elején azzal kezdted, mivel nem volt papírom a vásárláskor, így a garancia nem él.”
    ez nem igaz. én azt mondtam, hogy ha szolgáltatófüggő a készülék, ahhoz kellhet az eredeti előfizető is, már ha nem írattad át a készüléket a nevedre.

    “Igen is belenyúlhatok”
    nem mondtam, hogy nem nyúlhatsz, viszont azzal rögtön elvesztetted a garanciát.

    “Az akkum nem rossz, látatlanban nem tudod megmondani, de az akku másik készülékben működik.”
    semmi ilyet nem írtál eddig – azt írtad, hogy az iPhone 4 készülékedbe beletettél egy 4s akkut, majd ebből levontad következésképp, hogy nem az akkud a rossz. pontosan miből derült ki számodra, hogy más készülékben hibátlanul működik az akku? használtad benne legalább 1 napig? attól ugyanis, hogy pár percet megy vele, még könnyen elképzelhető, hogy újabb pár perccel később már magától kikapcsolhatott volna például.

    “Ne haragudj, de, mint szerviz totálisan hiteltelen lettél.”
    “Látatlanban megállapítottad, hogy tönkrement az akku”
    ismét elmondom: NEM én vagyok a szerviz, és mint írtam, valószínűleg az akku lesz a hibás, és hogy vidd be a szervizbe, és a kollégák megnézik, és kiderül, mi a gond, mert látatlanban csak az alapján lehet ezt valószínűsíteni, amit már sokszor láttunk az évek során.

    “de most már csak arról szól, hogy hülye vagyok és az Apple a király”
    sehol nem hangzott el ilyesmi, sem azt nem írtam le egyszer sem, hogy az Apple a király. ezeket nem tudom, honnan szedted, egyik hozzászólásomban sincs ilyesmi.

    “folyamatosan szajkózod, hogy csakis én tehetek róla, a frissítésnek semmi köze hozzá, amikor az internet tele van azzal, hogy telefonokat tett tönkre az Apple”
    még egyszer leírom: ha maga az iOS hibás (ami, ahogy írtam előfordulhat, hiszen emberek fejlesztik, akik hibáznak), akkor annak az összes, de legalábbis az azonos típusú készülékek esetén kivétel nélkül mindegyiken ugyanezt kellene produkálnia. ennek ellenére aki megcsinál egy tiszta restore-t úgy, hogy a restore végén új iPhone-ként állítja be a készülékét, semmiféle mentésből nem állítva vissza, annál valamiért még sincs ilyen hiba. ha az iOS 7.1-től van mindez, akkor pedig muszáj lenne, hogy ugyanez a hiba jelentkezzen ott is. mégsem történik ilyesmi.

    “Szép, ha ilyen szervizek képviselik azt a céget, most már kezdem érteni a hibák okát is…”
    újból leírom, mert látom, csak nem ment át: nem én vagyok a szerviz, a szervizünkbe be kellett volna vidd, hogy megnézzék a kollégák, hiszen látatlanban csak valószínűsíteni lehet az eddigi tapasztalatok alapján, hogy mi a helyzet. azt is leírtam már, hogy a szervizpartnerünk sem az Apple-t képviseli, mert garancián túli szerviz. mi az, ami ebből nem érthető még mindig?

    “próbáld kihozni én vagyok a hülye és az Apple nem adott ki hibás szoftvert! Igazad lehet, több millió iphone tulajdonossal együtt egyszerre megbolondultunk, akiknél a hiba fennáll mindenféle restore után is”
    újra leírom: nem állítottam, hogy nem lehet hibás a 7.1, hiszen emberek fejlesztik, akik hibáznak. de ebben az esetben kivétel nélkül minden, vagy legalábbis az azonos típusú készülékek esetén ugyanez kéne legyen a helyzet, mégsem ez. sehol nem állítottam semmiféle megbolondulást, megint olyasmiket képzelsz ide, amiről szó nem volt.

    “Ha nem szedik szét, akkor nem is tudhatnák, hogy én belenyúltam”
    ezt most direkt értelmezed félre, vagy csak komolyan nem érted, hogy itthon nem javítanak iPhone-t a számodra hivatalos, mobilszolgáltatói szervizesek? mert nincs hozzá joguk, hanem el kell küldjék a készüléket az Apple-höz, és nyilván majd amikor a level 2-es szerviz kinyitja, azonnal feltűnik majd nekik, hogy belepiszkáltál, és visszadobják. ha független lenne, és az iStyle-ba vinnéd, legutóbb még ők sem cserélgettek alkatrészt, csak ellenőrizték a vízérzékelőket és a sorozatszámot, amellett nekik már van joguk kinyitni a készüléket, és ott már a helyszínen kiderülne, hogy belenyúltál.

    “Egyszerűen leszarják a felhasználót, addig érdekes csak, amíg nem fizet.”
    mivel egyáltalán meg sem próbáltad a garanciális ügyintézést, innentől teljességgel abszurd a felháborodásod azon, hogy nem segítenek, hiszen segítséget sem kértél tőlük.

    “megerősítettél benne, hogy Apple-t nem szabad venni”
    akkor ne vegyél. a garanciális problémákat te magad okoztad azzal, hogy vettél egy használt készüléket, aminek a garanciális hátterét nem rendezted, majd amikor problémád támadt, nem érvényesítetted a garanciát, hanem magad álltál neki javítgatni tapasztalat nélkül, ezzel megszegve a garanciális feltételeket. persze ez mind mindegy, hiszen sosem kezdtél bele a garanciális ügyintézésbe, hanem csak azon háborogtál folyamatosan, hogy az Apple elrontotta a készüléked – ismét mondom, előfordulhat, hogy van hiba a 7.1-ben, de ez nem magyarázat arra, hogy rengeteg esetben miért nem jelentkezik ez a probléma mégsem, akár tiszta restore, akár a készülék cseréje után.

    ha bármi más készüléket vásárolsz, legalább magadnak tegyél szívességet azzal, hogy rendezed a hivatalos és garanciális hátterét, és ha gond van vele, ne nyúlj bele, hanem vidd el a garanciális szervizbe. ha ezeket megtetted volna ebben az esetben, itt sem lenne semmi problémád, amit most minden áron az Apple-re akarsz hárítani.

  113. Elnézést, nem akartalak megsérteni, de van egy fajta stílusod:)
    Még mindig tartom magam ahhoz, hogy Android-ot kell vennem, mert Steve nélkül nincsen Apple.

    Segítségképp másoknak, akik ugyanazzal szenvednek, amivel én:

    Utolsó próbálkozásként eszembe jutott még valami:

    A telefonomtól totál szűz gépre feltettem az itunes-t. Ezek után restore, de nem hagytam, hogy az itunes töltse le a 7.1-et, hanem én leszedtem manuálisan:
    http://www.ipswdownloader.com/download-iphone-ipsw-files.php
    (ha véletlenül a nem megfelelőt szeded le, nem ártasz vele, mert el sem indul)

    Amikor írta, hogy itunes helyreállítást igénylő készüléket lát, akkor nem rányomtam a visszaállításra, hanem SHIFT-et nyomva tartva kattintottam a visszaállításra, így be tudod tallózni, amit letöltöttél. Nos, eddig 1 óra alatt lezárt kijelzőnél is 10 percenként leugrott 1 %. Szóval kb 95%-on állt egy óra után. Ahogy tegnap este ezt megcsináltam, majd totál feltöltöttem, így reggel már 2 óra használat után, amiben volt 6 telefonhívás is, még mindig a 100%-ot jelezte. Nap végére kiderül ez megoldotta-e, de eddig úgy tűnik valamit segített!

    Valami letöltés közben zavarhatott be neki és utána a restore is a letöltött 7.1-et használta, így ez a baj forrása. Ez biztos, mert másik gépen is, mint fentebb írtam, új itunes-szal is a letöltés után ugyanúgy szar volt.

    Nem mondom, hogy megoldotta, de eddig jobban teljesít, mint az előtt.

  114. Azt hiszem elkiabáltam, nem igazán bírja, de majd napközben kiderül. Valószínű tényleg nincsen megoldás és tönkrement az Apple.:(

  115. És akkor az utolsó hozzászólásom a témában:

    Felhívtam az Apple képviseletét. Még csak kedvesek sem voltak, teljes mértékben elzárkóznak a felelősségvállalástól, idióták és nem utolsó sorban hozzá nem értő barmok!

    Következésképp, akinek van egy kis esze, az következő telefonnak nem vesz Apple-t, de semmilyen terméket sem tőlük, mert amikor elszúrnak valamit, utána magára hagyják az ügyfeleket. Kb., mint amikor balesetet okozol és tovább hajtasz. Én mindenkit arra bíztatok, hogy válasszon megbízható márkát!

  116. @philo: akkor összefoglalom, hogy mit csináltál, mert ez valójában semmiben sem különbözik attól, amit az iTunes csinálna.

    “de nem hagytam, hogy az itunes töltse le a 7.1-et, hanem én leszedtem manuálisan”
    bitre pontosan ugyanazt töltötted le, amit az iTunes töltene le.

    “nem rányomtam a visszaállításra, hanem SHIFT-et nyomva tartva kattintottam a visszaállításra, így be tudod tallózni, amit letöltöttél”
    pontosan ugyanaz történik, mintha az iTunes a maga által letöltött IPSW-t telepítené, annyi csak a különbség, hogy te tallóztad be, nem pedig az iTunes nyitotta meg automatikusan.

    “Valami letöltés közben zavarhatott be neki és utána a restore is a letöltött 7.1-et használta, így ez a baj forrása.”
    ha hibás a letöltött IPSW, azt az iTunes nem lesz hajlandó feltenni a készülékre, mert ellenőrzi, hogy rendben van-e a fájl, és ha nem, akkor ezt ki is fogja írni.

    “teljes mértékben elzárkóznak a felelősségvállalástól”
    ezt mondtam neked, hogy így lesz, egyrészt azért, mert szolgáltatófüggő a készüléked, így a szolgáltatóhoz kell vele fordulnod, másrészt pedig az is gondot fog okozni, hogy belenyúltál.

    “idióták és nem utolsó sorban hozzá nem értő barmok!”
    egy ügyintéző nem feltétlen látja telefonon keresztül, hogy mi a gond, de ez azért elég erős kijelentés, főként úgy, hogy nekik olyan információkhoz is van hozzáférésük, amikhez egyikünknek sem.

    “amikor elszúrnak valamit, utána magára hagyják az ügyfeleket”
    mint írtam: az Apple azért nem segít neked, mert ez szolgáltatófüggő készülék esetén a szolgáltató feladata, és mivel nincs itthon Apple Retail Store, így máshová nem tudod bevinni hivatalosan, csak a szolgáltatóhoz. ha lenne Apple Retail Store, akkor a telefonos kollégájuk is arra kért volna, hogy vidd be oda, de így, hogy nincs Retail Store, nem tud ebben segíteni. én azt javaslom, hogy juttasd el mondjuk Bécsbe, vagy egy másik közeli Apple Retail Store-ba (nagyon fontos, hogy Retail Store legyen, az APR-ek nem jók!), az összes veszteni valód maximum az idő.

    ami viszont nagyon fontos: a restore után visszaállítottál bármi adatodat bármiféle biztonsági mentésből, legyen az iTunes backup vagy iCloud backup, vagy pedig új iPhone készülékként állítottad azt be, teljesen csupaszként? ha visszaállítottál bárhonnan bármit is, az visszatehetett szoftveres hibát is, ez esetben tehát meg kellene próbálnod ugyanezt úgy, hogy sehonnan semmit nem állítasz vissza. ha nem állítottál vissza semmit, akkor pedig ahogy írtam, elképzelhető, hogy az akkuval van valami gond, de ezt meg kell nézni, látatlanban csak tipp az eddigi tapasztalatok alapján.

  117. Figyi, úgy kezelsz, mint egy hülye gyereket!:) Nem tudok kevesebbet, mint egy sufni szervizes. Nem töltöttem vissza backup-ot.

    Tudom, hogy ugyanaz az ipsw ment rá, de fentebb írtam, hogy az itunes letöltése közben is lehet valami hiba, ami Apple szerint megfelel, de i4-en pedig nem!

    Nem tudja az ügyfélszolg., hogy függő-e, vagy sem a telefonom. Nem azért nem foglalkoztak vele, nem is garanciális dologgal hívtam fel őket, egyszerűen nem értenek hozzá és emellett parasztok. Nem szabad ezek után Apple-t venni, lejárt az idejük, nincsen már, aki ért hozzá, így mennek a Nokia sorsára.

    Mindegy, kár érte a szó, az Apple megindult a csőd felé vezető úton, kíváncsi leszek mennyire gyors és vergődős lesz ez, de elsőként fogok röhögni:)

  118. “én azt javaslom, hogy juttasd el mondjuk Bécsbe, vagy egy másik közeli Apple Retail Store-ba (nagyon fontos, hogy Retail Store legyen, az APR-ek nem jók!), az összes veszteni valód maximum az idő.”

    Köszönöm, de nem hogy Bécsbe nem juttatom el, még 2 utcányit sem mennék ezek után vele! Amint megvan az Xperia Z1 Compact, vagy odaadom valami gyereknek játszani, vagy összetöröm és megy a youtube-ra, de tényleg. Én leszek az első, hátha mozgalom lesz belőle:DDDD

  119. @philo: “Nem tudok kevesebbet, mint egy sufni szervizes.”
    aki sufni szervizbe viszi, az meg is érdemli.

    “az itunes letöltése közben is lehet valami hiba, ami Apple szerint megfelel, de i4-en pedig nem!”
    nem lehetséges, az iTunes ellenőrzi a szoftvert a készülékre való feltöltés előtt, így ha bármi hiba lenne, el sem kezdi azt, ezután ellenőrzi egyszer a baseband frissítése előtt, hogy a feltöltött iOS stimmel-e, majd a baseband frissítése után is. hibás letöltésű IPSW nem kerülhet a telefonra.

    “Nem tudja az ügyfélszolg., hogy függő-e, vagy sem a telefonom.”
    sorozatszám alapján azonnal kiderül, ezt még egy APR is azonnal megmondja neked, hiszen ez alapján dől el, hogy egyáltalán foglalkozhatnak-e a javításával. nyilván ha nem egyeztette veled a kollégájuk a sorozatszámot, akkor nem derült ki a számára, hogy mi a helyzet.

    “nem is garanciális dologgal hívtam fel őket”
    pontosan mivel hívtad fel akkor őket?

    “Én leszek az első, hátha mozgalom lesz belőle”
    hajrá, majd linkeld (bár én inkább odaadnám valakinek, aki még így is örülne neki). mindenesetre erről lekéstél, csillió összetörős videó van már, mert más okból már többen csináltak ilyet. itt egy viszonylag friss mozgalom a bitcoin miatt: http://www.youtube.com/watch?v=h4Tmg2eV9fg

  120. Na figyu!:) Kérlek, ne gyárts sztorit a szövegem mellé, annyi van, amit leírok!:)

    Felhívtam és közöltem, hogy van egy i4, elrontották, adjanak helyette egy i5s-t, hogy eladhassam és rendben vagyunk. Ezzel hívtam őket. Aztán, amikor paraszt volt, mondtam, hogy vegyen vissza, mert erre van kitenyésztve, nem kötelező ott ülnie. Akkor visszavett és elmondtam, hogy nem vállalják a felelősséget, hogy tönkretették sok millió felhasználó készülékét. Aztán felajánlottam neki lehetőségként, hogy engedjék visszatölteni a nem hibás verziót is, de ellenben Ő is elismerte, hogy most 10 hívásból kb. 7-en ezzel hívják és sokaknak nem segít a restore sem.

    Akkor írom másképp:
    Azt tudom, hogy, ha az ipsw nem megfelelő, nem mehet rá fel, de én azt írtam, hogy az itunes letöltés zavarhatott be neki, hiszen most kb. 10%-kal jobb, mint tegnap, de még mindig 40%-kal rosszabb az iOS 7.0.6-hoz képest.

    Te is írtad, hogy Magyarországon nincsen gyári szerviz, csak legközelebb Bécsben, így sufni mind.

  121. @philo: “ne gyárts sztorit a szövegem mellé”
    nem gyártottam semmit, nem tudom, miről beszélsz.

    “Te is írtad, hogy Magyarországon nincsen gyári szerviz, csak legközelebb Bécsben, így sufni mind.”
    nem, nem, és még mindig nem! számtalanszor leírtam, hogy VAN hivatalos szerviz, független vagy külföldi, de EU-s készülékekre az AASP-knél (például iStyle, iCentre), akik az Apple hivatalos szervizpartnerei, szolgáltatófüggő készülékek esetén pedig a szolgáltatókhoz lehet bevinni, akik elküldik az Apple európai központjába.

    ami itthon nincs: Apple Retail Store, ahol az Apple szervizszolgáltatást is nyújt.

    “Felhívtam és közöltem, hogy van egy i4, elrontották, adjanak helyette egy i5s-t, hogy eladhassam és rendben vagyunk.”
    ezt szerintem te sem gondoltad, hogy majd komolyan fogják venni.

    “sokaknak nem segít a restore sem”
    mert a restore végén a legtöbben visszaállítják a korábbi adataikat – és ezzel együtt a hibát is. ha semmi nem segítene ezen, akkor miért van az, hogy mégis megoldja a legtöbb esetben az ilyen problémát egy tiszta restore? a te készülékeddel valami nincs rendben, de nem vitted szervizbe csak azért sem. így ezt senki nem fogja tudni távolról kitalálni.

    ha mentettél volna SHSH-t, és így vissza tudnád tenni a 7.0.6-ot, és ugyanúgy rossz lenne, akkor mit mondanál?

  122. “megoldja a legtöbb esetben”

    A legtöbb esetben, de nem mindenkinél. Mindegy teljesen, te nem nagyon értesz ehhez, csak feltételezgetsz, ráadásul látatlanban. Nem kell elismerni, hogy az Apple termékek már soha nem lesznek minőségiek, attól ez még tény marad.

  123. @philo: “te nem nagyon értesz ehhez”
    gondold ezt, ha ettől jobb neked, de a tényeken nem változtat, hogy szerviz helyett magad álltál neki megbütykölni.

    “csak feltételezgetsz, ráadásul látatlanban”
    többször írtam, hogy épp ezért kéne bevinni a szervizbe, amit kategorikusan elutasítottál.

    “az Apple termékek már soha nem lesznek minőségiek”
    akkor vegyél androidos készüléket. ha beválik, akkor legalább nem kell majd visszagondolni sem erre az esetre.

  124. Nekem I4-emen nagyon ette az akksit elősször én okos WIFI-segítségével frissítettem, nem kellett volna…… aztán DFU-mod ,restore….és azóta minden oké!!!!!!! NAGYON sokat segített az az info!!!!!

  125. @Jadeye:
    Nagyjából témába vág a kérdésem úgyhogy itt teszem fel.
    i5s GSM 7.0.4 (USA modell) kb fél év használat után 91%os az akksi, ez nagyjából megfelel az elvárásoknak?
    Az utóbbi időben elkezdett drasztikusan gyorsabban merülni, ezért megnéztem iBackupBottal az akksi kapacitást de nem nem tűnik vészesnek a 91%. JB van, de hát az volt mindig is, van valami ötlet mi lehet a jelenség mögött?

    Üdv,
    Stahl


Add a Comment