fbpx Skip to content

Hajnalban a fejlesztők kiadták az evasi0n 7 frissített, 1.0.7-es verzióját, ami azoknak nyújt segítséget, akiknél a Cydia képtelen az alapértelmezett források frissítésére. Akinek nincs ilyen problémája, annak nincs szüksége a frissítésre sem.

evasi0n_1.0.7

Az evasi0n 7 új verziója semmi egyéb változást nem hoz, így ha nem tapasztaljuk a hibát, semmi szükség nincs az új verzió használatára.

Aki viszont találkozott azzal, hogy nem frissülnek nála Cydiában az alapértelmezett források, az kénytelen lesz restore-olni, és újból jailbreakelni, de immár az evasion 7 legfrissebb verziójával: hiszen az alapértelmezett források hiányában a frissítés nem fog tudni a Cydián keresztül megérkezni sem.

Hogy rájöjjünk, nálunk jelentkezik-e ez a hiba, egyszerűen keressünk rá egy olyan, viszonylag új csomagra a Keresés fülön, mint mondjuk az SSLPatch. Ha ezt feldobta a kereső, akkor nincs semmi gond. Ha viszont a források frissítése után sem találja, akkor minket is érint a hiba. Ez esetben mentsük az adatainkat (lehetőség szerint manuálisan), restore-oljuk a készüléket, majd jailbreakeljünk az evasi0n 7 legfrissebb verziójával, és állítsuk vissza az adatainkat (lehetőleg szintén manuálisan).

A fejlesztők közlése alapján ebben az esetben restore szükséges, az evasi0n 7 frissített verziójának a már jailbreakelt készüléken történő lefuttatása nem megfelelő.

Letöltés

Az evasi0n 7 letölthető a http://evasi0n.com/-ról:

download for Mac OS X download for Windows

Jailbreak után érdemes betartani pár aranyszabályt, hogy ne legyenek problémáink. Ez pár egyszerű, és magától értetődő dolog, de tényleg érdemes rájuk odafigyelni. Bővebben: Aranyszabályok, ha jailbreakeltél

Korábbi cikkünk az evasi0n 7-ről, a felmerülő kérdések esetén előbb ezt érdemes elolvasni: Megjelent az evasi0n 7 – untethered jailbreak iOS 7-re!

Aki pedig az Apple álláspontjára kíváncsi a jailbreak kapcsán, annak ezt a cikkünket érdemes elolvasni: Gyakori kérdések: a jailbreak az Apple szemszögéből

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Ios 7.0.6-ra frissíthetek ha nekem a legelső evasi0n-al van jb-elve?

  2. @T.Mark: a frissítés szempontjából mindegy, mivel jailbreakeltél, mert a frissítés törli a jailbreaket. jailbreakelt rendszer frissítése ugyanakkor nem javasolt, inkább manuális adatmentés, restore, adatvisszaállítás.

  3. Sziasztok!

    Rém egyszerű kérdéssel fordulnék hozzátok.
    Sikeresen lefutott a jailbreak, azonban a Telenoros kártyát nem látja.
    Ez tartalmazza a szolgáltató függetlenítést?
    Ha igen, akkor mit kell még tennem, hogy működjön?
    Ha másik jailbreak kellett volna, akkor hogyan tudok “átváltani”?

  4. Köszönöm, soha nem próbáltam és tudom, hogy előtte tájékozódni kellett volna…
    Abban tudnál segíteni, hogy mi a következő lépés,
    a függetlenség felé vezető úton:)

  5. @Slyr: erről szól a linkelt cikk. egyáltalán milyen készülék, milyen iOS-verzió? anélkül elég nehéz.

  6. Jogos, iPhone4 iOS 7.0.6.
    Közben végigolvastam amit linkeltél.
    Felraktam a Cyndiaból az ultrasn0w-t 1.2.8-at.
    Azonban továbbra is azt írja, hogy érvénytelen SIM.
    Hol tudom megnézni mi a telónak a baseband-je,
    mert az ultrasn0w-nál iPhone4 esetén 01.59.00-val működik.

  7. @Slyr: a 7.0.6-os iPhone 4-en nem fog menni az ultrasn0w, mert ahhoz a 01.59.00-s baseband kell. a baseband csak akkor lesz 01.59.00, ha azt mindig úgy frissítetted, hogy a baseband verziója megmaradjon. a baseband nem downgrade-elhető korábbi verzióra. Beállítások / Általános / Infó / Modem verzió.

  8. Köszönöm Jadeye a segítséged.
    Még 2 kérdésem lenne. Ha bemegyek a szolgáltatóhoz,
    a Telefon IMEI száma alapján és mint ügyfelük vásárlási számla nélkül is
    tudják függetleníteni?
    A másik, hogyan tudom visszaállítani s telót a legegyszerűbben.
    Az ultrasn0w-nál láttam az eltávolítási lehetőséget.
    Nincs backup-om, iTunes-al USB-n keresztül 7.1 update törölne mindent?
    Vagy iTunes restore 7.1 firmware file USB-vel?

  9. @Slyr: a szolgáltató feltételeiről az ügyfélszolgálat tud felvilágosítással szolgálni. a jailbreak törléséhez elég egy iTunes-os frissítés (update) vagy visszatöltés (restore).

  10. Nagyon köszönöm az ultragyors segítséged, örülök, hogy vannak még
    ilyen segítőkész emberek M.O.-on.

  11. Sziasztok!

    Némi problémába ütköztem!
    Sikerült lecsrerélni az i4s készülékemet egy i5-re. Nagy örömömre a tulaj még enm frissített 7.1-re, maradt 7.0.6-on. Tegnap gondoltam egyet, hogy akkor JB-zem. Összedugtam, elindítottam az evasion-t (1.0.6) le is futott, de az utolsó fázisnál a második újraindítás után, amikor kiírta, hogy oldjam fel a telefont a folytatáshoz magától kilépett, mielőtt hozzá értem volna…
    Nem tudtam mit csináljak, ezért visszaállítottam a készüléket gyárira. Mindent letörölt, nem akadt meg, nem ragadt recovery-be, amin kicsit csodálkoztam is.
    Megpróbáltam még egyszer, ugyan ez…. Akkor rákerestem, hogy letöltöm újra az evasion-t, lehet hibás a meglévő, stb.. Láttam, hogy már az újabb (1.0.7) van fent. Megcsináltam ezzel is a mutatványt, de ugyanúgy, ugyanakkor kilép.
    Újra visszaállítottam gyárira, megint gond nélkül sikerült…
    Találkozott márt valaki ezzel a problémával? Hogyan tudom most akkor JB-zni a telefonom? A gépemen Win7 fut, Enterprise, 64bit….

    Előre is köszönöm a segítséget!

  12. @Taki: ha a készülékre a 7.0.6 OTA frissítéssel került fel, a jailbreak nem fog lefutni. az, hogy a készülék menüjét használva visszaállítottad gyárira, az semmit nem számít, mert az nem iTunes restore.

  13. Értem!
    Sajnos nem tudom, hogyan került rá a 7.0.6, lehet, hogy OTA-n frissítették.
    Akkor úgy fest lőttek a JB-nek, akár a 7.1-et is feltehetem….7.0.6-ra úgysem tudok restore-olni.
    Azért köszönöm 🙂


Add a Comment