Frissítések: Cydia, evasi0n 7, Szifon.com cydiás csomagok

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat, és mérlegelje az esetleges lehetséges kockázatokat, valamint készítsen biztonsági mentést a készülékén található adatokról. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Amikor december 22-én megjelent az evasi0n 7, abban egy olyan Cydia volt, ami nem a saurik által jóváhagyott verzió, és ez sok esetben problémát okozott. Ezen túl frissült az evasi0n 7 is, ott pedig a kínai TaiG került ki a csomagból a warez miatt. Végül pedig frissítettük iOS 7-hez a Szifon source-on található csomagjaink egy részét is. Lássuk ezeket a híreket most egyenként.

Cydia 1.1.9

Az evasi0n 7-ben található Cydia ezzel a frissítéssel kompatibilitási javításokat és az iOS 7-hez passzoló flat design-t kapott. A Mobile Substrate azonban továbbra sem működik, így a kiegészítők túlnyomó része sem használható. Saurik azt írta twitteren, hogy ez utóbbi javításához ráadásul magát a jailbreaket is frissíteni kell. És noha időközben frissült az evasi0n 7 1.0.1-re, az ezt a frissített Mobile Substrate-verziót még nem tartalmazza.

A Cydia következő indításakor a források frissítése után a Cydia több csomag frissítését is feldobhatja, ebből a Cydia Installer és a UIKit Tools a számunkra érdekes. Ezeket bátran telepítsük fel, és a telepítés végén már az iOS 7-es kinézetű Cydia fogad minket:

Cydia_iOS7_01 Cydia_iOS7_02

Persze a Cydiában még van pár dolog, ami nem működik megfelelően, de ezeket saurik hamarosan javítja, így nemsoká újabb frissítés érkezhet.

Természetesen a Szifon source-on található Cydia magyar UI csomag gond nélkül működik a Cydia legfrissebb, 1.1.9-es verziójával is, így nyugodtan telepíthető, ha valaki magyarul szeretné használni a Cydiát (a készülék nyelvét előbb magyarra kell állítani!):

Cydia_iOS7_03 Cydia_iOS7_04

Ugyanakkor az új design miatt már nem illik bele a képbe a Források melletti szifonos ikon, így azt hamarosan frissíteni fogjuk:

Cydia_iOS7_05

Természetesen továbbra is van pár olyan rész a Cydiában, ami esetén a nyelvi fájl nem ad lehetőséget azok lefordítására, így néhány esetben marad az angol szöveg – de ezek olyan részek, amelyeket a felhasználók 90%-a sosem használ úgysem.

evasi0n 7 1.0.1

Ha már jailbreakeltél az evasi0n korábbi verziójával, akkor nincs semmi teendőd! Az evasi0n 7 1.0.1-es verziója mindössze egy olyan változat, ami már nem tartalmazza a kínai TaiG-ot, ami egy kínai alternatív alkalmazásbolt, és ami a kínai felhasználók készülékeire került telepítésre, alapértelmezetten a Cydia helyett. Ha valaki a kínai felhasználók közül inkább a Cydiát akarta telepíteni, annak azt külön be kellett pipálni, majd utána le tudta törölni a TaiG appot.

A jailbreak fejlesztői szerződésben úgy egyeztek meg a kínai féllel, hogy nem lesz warez az alkalmazásban, ugyanakkor az a jailbreak megjelenésekor tele volt tört appokkal. Így a fejlesztők éltek a szerződés adta lehetőséggel, és röviddel később blokkolták a TaiG telepíthetőségét, majd az 1.0.1-es verzióból eleve eltávolították az appot:

Az evasion 7 1.0.1-es verziója semmi más változást nem tartalmaz, így a Mobile Substrate és az iPad 2 esetén tapasztalható hibák miatt hamarosan várható majd a következő frissítés.

Ha már jailbreakeltél, nincs semmi teendőd! Nem kell újra lefuttatni. Az új verzió nem jobb, nem stabilabb, összesen a TaiG hiányzik belőle.

evasi0n 7.x Untether 0.2

Ha már jailbreakeltél az evasi0n korábbi verziójával, akkor a Cydiában megjelent az evasi0n 7.x Untether csomag 0.2-es verziója. Ez szintén csak a fenti változásokat takarja, így eltünteti a TaiG-ot az érintett készülékekről, illetve tartalmazza azokat a javításokat, amiknek köszönhetően saurik majd frissíteni tudja a Mobile Substrate csomagot.

Ha az evasi0n 1.0.1-es verzióját használtad a jailbreakhez, akkor az már alapból telepítette az evasi0n 7.x Untether 0.2-es verzióját, így ez a csomag nem jelenik majd meg frissítésként.

Az evasi0n 7.x Untether 0.2-es frissítésének telepítése mondhatni kötelező.

Magyar billentyűzet fix 6.x

A Magyar billentyűzet fix csomag kiszedi a feleslegesnek tekinthető külföldi ékezeteket a magyar billentyűzetről, emellett tartalmazza a kettős (vagy hármas) mássalhangzókat, így például a “ty” vagy a “dzs” az adott kezdőbetű hosszú lenyomásával szintén előhozható. Ezen felül az egyes magánhangzók hosszú lenyomása utáni listában az adott magánhangzó már nem jelenik meg, hanem csak az ékezetes alakja, tehát például az “e” lenyomásakor már maga az “e” nem, hanem csak az “é”. Végül pedig a számok begépelését is megkönnyíti az által, hogy a billentyűzet felső sorában helyet foglaló karakterekre hosszan nyomva a számok is megjelennek a lehetőségek között, 0-9 sorrendben:

billfix_iOS7_01 billfix_iOS7_02

Itt gyakorlatilag csak kompatibilitási frissítésről van szó, a működésében semmi nem változott. Részletes cikkünk a fixről: Magyar billentyűzet fix iOS 6-hoz

Magyar SMS billentyűzet fix 6.x

Az SMS-ben felhasználható karakterek száma 160-ról egyetlen nem megfelelő betű használatakor rögtön 70-re csökkenhet, így aki sokat SMS-ezik, annak érdemes vagy eleve ékezetek nélkül írnia, vagy csak a megfelelő ékezetes karaktereket használnia. Ebben nyújthat segítséget ez a csomagunk.

Például az “U” betűre hosszan nyomva az SMS-ben használható egyetlen 7 bites karakter nagybetűs formában az “Ü”, míg kisbetűsen az “ü” és az “ù” (balra dőlő ékezettel), amik után jön a 6-os szám, mint kvázi vízválasztó, és ezt követik a normál magyar ékezetes betűk:

sms_billfix_iOS7_01 sms_billfix_iOS7_02

Itt is csak kompatibilitási frissítésről van szó, a működésében ennek sem változott semmi. Részletes cikkünk a fixről: Szifon Source: Magyar SMS billentyűzet fix

Visszaállítási opciók fix

A leggyakoribb hiba, amibe szinte kivétel nélkül minden újdonsült jailbreakelő belefut, hogy rányom a Beállítások appban az Általános menüpontban a Visszaállítás alatt az Összes tartalom, beállítás törlése opcióra, és ennek  a vége restore.

A csomagunk telepítése után tehát eltűnik a jailbreakelt rendszereken problémát okozó lehetőség a választható opciók közül:

resetfix_01 resetfix_02

Ez is csak kompatibilitási frissítés, a működésében semmi nem változott. Részletes cikkünk a fixről: Szifon Source: Visszaállítási opciók fix

Telenor Carrier fix

Ezzel kapcsolatban mindaddig nem tudunk továbblépni, míg a CommCenter patch nem frissül az iOS 7-hez. Amint ez megtörténik, lehetővé válhat megfelelő díjcsomag esetén akár az LTE aktiválása is a Telenor-előfizetők számára. Erre jailbreak nélkül viszont nincs lehetőség. Bővebben korábbi cikkünkben: Gyakori kérdések: mikor lesz LTE az iPhone-okon Telenor esetén?

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Én azt várom hogy a nekem tetsző, népszerű cydia trükkök elérhetőek legyenek iOS7-re. Ilyenekre gondolok mint pl amikor jelkód helyett rajz van meg stb:) egyik oldalrol sze,ezgettem de egyik se mukodott gondolom azért mert még nemios7 kompatibilisek :$

 2. Hi! Nagy a baj! Malformed line 13 in source list hibát kapok az üres Cydia appban! Tudom azt már h azért mert elírtam (rossz volt az egyik oldalon) a linket és angol nyelvű forumokból kisilabizálva iFile tőről innen-onnan!. De mikor indítom a Cydiat megen, pedig a linket töröltem, de visszaírja bele! Már az etc/.. mappás fájlokat is töröltem..

 3. Ha ezzel frissítem akkor "visszaállítja"? Lehet egyáltalán frissíteni? Ha igen, hogyan? Mert mikor a telefont visszaállítottam iTunessal a JB beállításai, appok megmaradtak.. :/

 4. Nem létezik olyan tweak iPhonera, mint iPadnél íráskor egy betűről fölé húzzuk az ujjunkat, és gyorsabb az ékezetbevitel? Elég lassú, hogy rajta kell tartani az ujjunkat. Esetleg olyan, mint androidon a Swype, hogy föl se kéne emelni, csak csúsztatni a billentyűzeten?

 5. Friss iPhone 5s tulajként érdeklődöm, hogy későbbi downgrade lehetőség miatt szeretnék mentéseket készíteni. Olvastam, hogy ehhez SHSH-kat kell menteni, de az új telefonról nem sok infót találtam. Tinyumbrella-val megy a biztonsági mentés? Várhatóan a későbbiekben ezekre lehet is downgrade-elni?
  Köszi előre is 🙂

 6. Remélem most a népes szifon csapat tud nekem infóval szolgálni és nem törli a hozzászólásom, pedig pontossan ide tartozik! Tehát:

  iPhon 5st senki sem hozta szóban, hogy azon megye e a JB mert én hiába idítom el az eviast semmi sem történik 3 órán keresztűl. Működni fog 5s esetében? Esetleg tudjátok de nem írtatok róla?
  Köszönöm.

 7. Sziasztok!

  Egy olyan kérdésem lenne felétek, hogy iPad2-n az iOS7 nem lassú? Mert én még 5.1.1-et használok rajta, de már nagyon gondolkodom a frissítésen, de nem akarok úgy járni mint anno az iPhone 3G-vel, hogy feltettem a 4.0-át és teljesen lelassult a telefon. Szóval iPad2-n mik a tapasztalatok? JB után sem lassul?
  Köszi a válaszokat!

 8. sima 4-re tegnap raktam fel a 7.04-et, talán kicsit akadósabb mint a 6.1.2 volt , de még mindig bőven elfogadhatóbb mint sok androidos telefon, tehát inkább azt mondanám hogy simán elfogadható és nem zavaró
  Ma felraktam az uj evasiont, hiba nélkül felment, sinful, insanelyi repok a cydiához, appsync a 7-eshez és minden gyönyörü

 9. @Tomeeh11: nem támogatjuk a warezt, és a warezoláshoz nagyon régóta nemhogy appsync, de jailbreak sem kell. olvasd végig az evasi0n 7-ről szóló cikk hozzászólásait.

  @Motyon: ezek, ahogy a jailbreakről szóló cikkben és itt is írjuk, azért nem mennek, mert a Mobile Substrate sem megy. ha az menni fog (frissül a jailbreak), akkor várhatóan rengeteg kiegészítő is menni fog.

  @Nagyhanesz: mi ez az “iFile tőről innen-onnan”? írd le, hogy pontosan mit csináltál! egyes fájlokat nem biztos, hogy törölni, hanem maximum szerkeszteni kell(ett volna).

  @janoo: mármint a reklámblokkoló hosts fájl?

  @Zjunior: a hiba nálad van, 7.1 beta 2-t használva frissítettem a csomagokat. indítsd újra a telefont. csak magyar billentyűzet esetén van változás. mit értesz az alatt, hogy fel sem rakja? mi a hibaüzenet Cydiában?

  @Solisar69: ezeket a cikkeket olvasd végig:
  https://szifon.com/2011/01/26/mi-az-az-shsh-es-hogyan-mukodik-a-tinyumbrella/
  https://szifon.com/2013/04/01/gyakori-kerdesek-az-aktualis-ios-verzional-regebbi-firmware-visszaallitasa/
  iPhone 4S és újabb készülékek esetén jelenleg nincs lehetőség még SHSH-val sem a downgrade-re.

  @rec: ha elolvastad az evasi0n 7-ről szóló cikk hozzászólásait, akkor láttad, hogy ehhez nagyon régóta nemhogy appsync, de még jailbreak sem kell.

  @trigmegistos: ezt az evasi0n 7-ről szóló cikknél is nyugodtan megkérdezhetted volna, ott is kapnál rá választ. a kérdés továbbra is az: hogyan került fel a készülékedre a jelenlegi iOS-verzió? mert ha OTA-frissítéssel, akkor előbb nyomj egy restore-t iTunesban. követted a fontos tudnivalóknál leírtakat, tehát jelkódzár ki van kapcsolva, backup jelszavas védelme szintén? ha nem követted ezeket, akkor nem csoda, ha nem megy.

  @gerdg, @totopad, @atirag: az ilyen abszurd lassulások túlnyomó részét megoldja, ha tiszta restore-ral kerül fel az iOS 7, és nem frissítéssel.

  @Ragadoz0: ha OTA került fel a készülékre az aktuális iOS-verzió, akkor iTunes restore kell a jailbreak előtt, ahogyan ezt az evasi0n 7-ről szóló cikkben is külön leírtuk, másképp beakad az Apple logónál.

 10. @nyilas: azért nem működik mert a tweak-ek nagy része mobile substrate-et használ ami még nincs frissítve. ha az működik akkor menni fognak a kiegészítők. de amúgy ez a cikk elején le van írva.

 11. @gergooo89: mármint micsoda lesz 7.1-re? ha elolvastad az evasi0n 7-ről szóló cikket, akkor láthatod, hogy az még a 7.1 beta 2-t is jailbreakeli.

  a fenti csomagok kapcsán meg ugyan nem szerepel a fenti cikkben, hogy mennének 7.1 beta 2-n, de alapesetben beta rendszerre nem szokott jailbreak lenni. ettől függetlenül a fenti csomagok mennek 7.1 beta 2 esetén is.

 12. @Jadeye az addig ok, hogy teljesen szűz rendszert tennék fel úgy hogy nem frissítés hanem restorból, de a kérdés még mindig úgyan az lenne, hogy lassulni fog-e az iPad2 iOS7-en vagy sem? Mert most az iOS 5.1.1-el igazából semmi bajom, csak vonz az iOS7 GUI-a 🙂 de ha más is tudna esetleg tapasztalatokat megosztani velem aki iPad2-öt használ azt megköszönném!

 13. WiFi Boost tweakról van valakinek tapasztalata?
  Tegnap felettem, remekül működött. Ma reggel viszont megszűnt a működése (nem volt respring)
  Újratettem 2-3 verziót is, de egyik sem működik már
  i4s 7.0.4
  Köszi

 14. Nektek sikerült valahogy az sms.db fájlt frissítés után beimportálni az iOS7-be? Nekem nem engedi. Bemásolás után átnevezi erre: sms.db.incompatible.v6100.sqlitedb

  Úgy fest, hogy az iOS 7 sqlite adatbázis felépítése más, mint az iOS 6-é volt. Valakinek ötlet?

 15. @gerd:
  Én szűz rendszert tettem fel az Ipad2-re. Simán felment a JB is, gond nélkül! Nekem IOS6 volt fent korábban, nem IOS5 mint neked, de szerintem nem sokat lassúlt, a mostani rendszer, a 6-hoz képest.

 16. @turiarpi: ha elolvastad a cikket, akkor láthattad ezt a mondatot: “A Mobile Substrate azonban továbbra sem működik, így a kiegészítők túlnyomó része sem használható.”

  @vassgabor: ha elolvastad a cikket, akkor láthattad ezt a mondatot: “A Mobile Substrate azonban továbbra sem működik, így a kiegészítők túlnyomó része sem használható.”

 17. Sziasztok! Csak nálam marad a térerő/óra/akku töltöttség fent a kamera használatánál és a galériában? Igaz, fekete színnel, de elég zavaró. Főleg oldalra döntve látszik. A cydia frissítés után jelent meg (emiatt tettem fel iTunes-ról restore-olva, 2x is és akkor jött elő, amikor frissítettem).

 18. Az még nagyon jó, hogy osx 10.9.1-en nem megy az evasi0n, most kereshetek windóvszos havert, hogy jailbreakelni tudjam, az iPhonet. Kicsit vicces, vagy inkább siralmas

 19. Ki találkozott ezzel a hibaüzenettel???
  “Check with the developer to make sure evasi0n 7 works with this version of Mac OS X. You may need to reinstall the application. Be sure to install any available updates for the application and Mac OS X.”
  Kerestem rá megoldást de eddig semmi használható… :S
  Valaki tudna segíteni?
  Előre is köszi! 🙂

 20. dzsandzsee: Ha LockScreen-ről megnyitod, jó. Nem kéne mutatnia elvileg (de nekem is mutatja), mivel az Info.plist file-ban az UIStatusBarHidden be van kapcsolva.

 21. Sziasztok! Tudom, idejétmúlt kérdés:
  Iphone 3gs-sel mi a helyzet oprendszer és jailbreak téren?
  a 7-et nem támogatja, szóval elvileg az elérhető legújabb rendszert rárakom, amit még támogat (6.valamennyi) és utána progival jailbreak? (mint a 3g esetén, csak ott 4.valamennyi volt a legújabb oprendszer)

 22. @fsgyuri: Szia! 3gs-re is kiadták a napokban az utolsó elérhető ios-re (6.1.3). A 3gs-t tethered módon jailbreakelned kell, majd a cydia-ból leszeded a megfelelő csomagot, felteszed és kész az untethered.

 23. Sziasztok!Nem tudom másnál jelentkezik e az a probléma, hogy akármilyen tweak-et teszek fel,egyik sem működik. Nem tudom mi lehet a baj… i5 iOS 7.0.4

 24. Sziasztok! Siekeresen Jbztem életemben először, és azonnal sikerült. Az lenne a kérdésem hogy tud-e valaki olyan appot amivel lehet torrentezni, illetve olyat amivel rendesen működik a bluetooth, tehát más telefonra tudok küldeni és én meg fogadni? Köszi előre is

 25. @fsgyuri: le van írva az evasi0n 7-ről szóló cikkben, külön részt kapott a cikkben. olvasd végig a cikket.

  @FREK86: ha elolvastad a cikket, akkor láthattad ezt a mondatot: “A Mobile Substrate azonban továbbra sem működik, így a kiegészítők túlnyomó része sem használható.”

  @apafej1545: ameddig a Mobile Substrate nem működik (vagy nem megfelelően), addig a kiegészítők többsége sem. torrentet még találhatsz, ami működik, de a bluetooth nem fog.

 26. 5S-re elsőre felugrott a jb pedig OTA frissítésem volt… 🙂
  Viszont elsőre nem volt tökéletes a bill. fix csomag (nekem legalábbis ‘a’ felett volt ‘à’ és ‘ä’ is, az ‘á’ ráadásul az utolsó volt…), de mire ma emiatt nyafogtam voltam @Jadeye-nek újratelepítés után TÖKÉLETES, köszönöm! 🙂

 27. Az insanelyi repoban van pár mobile substrate cucc ami a napokban került fel…van fix meg mobile terminal….A kérdésem az lenne, mert szeretnék frissíteni 7esre, hogy ha ezeket felpakolom, akkor menni fognak a tweekek?!
  Előre is köszönöm a választ!
  üdv

 28. @Jamana69: majd saurik frissíti a Mobile Substrate-et, addig teljesen felesleges ezen feszengeni, mert utána majd azzal lesz a vacakolás, hogy a sok, emiatt feltett szemetet le lehessen rendesen takarítani. én megvárnám a helyedben a hivatalos verziót.

  @FREK86: ha ezzel tisztában vagy, akkor nem értem, mit nem értesz azon, hogy nem megy rendesen egy Mobile Substrate-et igénylő tweak a Mobile Substrate hiányában.

 29. @FREK86: Megosztanád melyik source-ban találtad azt a substrate fixet?

  Bár tegnap már nálam is úgy nézett ki, hogy életre keltek a dolgok. Feltettem az HiddenSetting7-et, és meglepődve láttam, hogy működik. Ezért felbátorodtam és feltettem a Sicarius-t is. Az is működött, de egy idő után “meghülyültek” az ikonok. Úgy értem teljesen átrendeződtek, ha az egyiket át akartam húzni valahová akkor valahol 2 sorral máshol kötött ki meg ilyenek. Újraindítottam a készüléket és minden jó lett. Viszont látszólag eltűnt a HiddenSetting7, és a Sicarius is. Ezért bementem újra a Cydiába és letelepítettem őket mert telepítve voltak csak éppen nem működtek. Most már azt hiszem tényleg várok és amíg nem maga Saurik ad ki valamit a Mobile Substrate-ra, addig nem kísérletezek. :/

 30. @FREK86: igen, azok mennek, amiknek csak adott funkcióihoz kell a Mobile Substrate (nyilván ezek a funkciók akkor nem működnek), vagy eleve nem a Mobile Substrate-re épülnek (lásd a billentyűzet fixeink, a Cydia magyar UI csomagunk, stb). aztán majd amikor megjelenik a rendes Mobile Substrate, akkor meg azzal fogsz vacakolni, hogy az időközben feltett és így feleslegessé vált szemét ne maradjon a készüléken.

 31. @WOLF09: insanely repoban van egy mobile substrate fixer, nekem egyelőre csak a hiddensettings kellett, ami megy is rendesen. Viszont a fixer felrakása után kellett ugye respring, utána feldob egy ablakot, ahol véletlenül a restore gombra nyomtam és teljesen átrendezte az ikonjaim helyét…

 32. Hali! iPhone 4s, ios 7.0.4 JB utan idegesito hiba: ha fenykepezni akarok, felul "ottragad" az allapotsor (ido, akksi, terero…) es nem tudom eltuntetni. Igy nehezen tudom megnyomi a HDR ki-be, kameravalto es vaku gombokat. Valaki talalkozott mar ilyesmivel? Esetleg megoldas? Koszi!

 33. Hali!
  Komoly gondom van. Ipad retina mini, iTunes-al restorolt 7.0.4 IOS, evasiOn7 1.0.1 JB elindítva, majd kb. a harmadánál megáll az indikátor csík és se kép se hang… többször is próbáltam de mindig ua az eredmény… mi lehet a baj? (jelkódzár kikapcsolva…)
  ha tudtok segítsetek!

 34. Baj van 🙁
  Nem indul el a telefonom. Megakadt az almánál, most csak egy fehér alma van a képernyőn órák óta mit tegyek? iPhone4s csináltam mentést végig olvastam a cikket megcsináltam a dolgokat, elindítottam az evasi0n7et rákattintottam a gombra, feltett egy evasi0n7 ikont a telóra is arra rákattintottam kikapcsolt és azóta nem indul el.
  Gép sem pittyen ha bedugom így még a biztonsági mentést sem tudnám visszarakni. Mit tegyek?

 35. Sziasztok
  Segítség kellene i4 7.0.4 frissen restorolva.
  Elinditom a JB és vagy megáll failure feirattal vagy configurácio betöltése feliratig majd ott álldogál vagy félórát és nem csinál semmit 🙁
  Mi lehet a hiba ?
  Elöre is köszönöm !

 36. Sziasztok! Az normalis, hogy akarmit toltok le semmisem megy? De meg jele sincs annak, hogy telepitettem..a flipcontrolcenter-t is hiaba telepitettem, sehol semmi jele! Beallitasokba legorgetek sehol semmi.. iPhone 5S,7.0.4
  Koszi elore is 😉

 37. @andriska09: most akkor pontosan mit csináltál? OTA frissítéssel került fel anno a készülékre az aktuális iOS-verzió? mert akkor nem kell csodálkozni, le van írva, hogy ilyen esetben a jailbreak előtt restore kell. tedd recovery vagy DFU módba, és restore: http://support.apple.com/kb/HT1808?viewlocale=hu_HU

  @LeslieE30: reseteld, próbáld újra.

  @Bandita41: a T-pot elég régi. használj helyette mondjuk DiskAid-et, iExplorert, stb.

  @Gergo187: iPhone 5s-en egyáltalán nem megy a Mobile Substrate, így semmi olyan kiegészítő sem, aminek követelménye a működéshez a Mobile Substrate.

 38. @Jadeye: köszönöm szépen a választ 🙂 Sokat segített és helyreállt a telefonom. 🙂 Azóta megtaláltam a “Gyakran Ismételt Kérdések” cikket olvasgatok mielött legközelebb nekilátok valaminek 😀

 39. Sziasztok! Az értesítési központból hova tűnt el a szöveges időjárás, a Safari megzakkant teljesen, indítás után azonnal kilép. Megoldást tud valaki?
  I5, ios 7.04+Jb

 40. Üdv mindenkinek!

  Egy olyan kérdésem lenne,hogy feltudom-e tenni custom FW-vel a 7.0.4-est az iPhone 4-esemre. 5.0.1-es FW van rajta és 01.59.00-ás BB szoftveresen függetlenített.Ultras0w működik a 7.0.4-es szoftverrel?

  Köszönöm a választ előre is!

 41. Már annyi cikk van a JB-ről, hogy nem is tudom melyikbe írjak… 😀

  Elindítom a Cydiát, és fönt ahol mutatja mit tölt be ott ez a hiba üzi jelenik meg:

  Error: POSIX: Operation time…

  A többit nem látom mert nem fér ki a kijelzőn. És közben csak tölt és tölt… Csak ma jött elő ez. Készítettem egy PrintSreen-t is erről, de nem tudom ide belinkelni a sehogy a képet.

  Ha megunom és kilépek a Cydiából, és újraindítom akkor megint k.b. ebben a sorrendben:

  Done: Packages
  Done: Releases… aztán megint:

  Error: POSIX: Operation time…

  Oka ennek mi lehet? És 22-dike óta csak ma kezdte el.

 42. Nos, egy hét szenvedés és próbálkozás után megtaláltam a megoldást. Máig nekem egyetlen tweak sem működött, de most szinte az össze működik. (természetesen csak azon tweakkek, melyek kompatibilisek a hetes rendszerrel) A megoldás nem végleges, tudni kell, hogy a Mobile Substrate frissítésére továbbra is szükség van, ezt bízzuk Saurikra, dolgozik rajta. De addig is itt van ez:

  http://www.iphonehacks.com/2013/12/fix-issues-jailbreak-tweaks-ios-7-reinstalling-mobile-substrate.html

  Az a helyzet, hogy nem nem elég csak a Mobile Substrate-t kell újratelepíteni, hanem a Substrate Safe Mode-ot is újra kell. Méghozzá lehetőleg úgy, ahogyan a cikkben le van írva.

  Tudni kell azt is, (le van írva a cikkben) hogy ez a mutatvány 64 bites A7 processzorokkal sajnos nem műxik. :/ Viszont akinek iPhone 4, 4S, 5 van annál igen. Azt is tudni kell, hogy miután elvégeztük a cikkben leírtakat működni fognak a tweakkek, de ha kikapcsoljuk a készüléket akkor sajnos kezdhetjük elölről az egész műveletet. Tehát picit olyan a dolog mint egy “semi untethred” JB. De legalább működik. 🙂 Ez a megoldás nem végleges, de szerintem átmenetileg nagyon is megteszi.
  A cikk angolul van, de nagyon egyszerű, hiszen a Cydia is angol, (kivéve ha magyarosítottad) szóval lehet követni. De ha valaki mégsem tudná kibogozni holnap szívesen lefordítom. Tudom, hogy már sokaknak teli van a hócipőjük, ezért gondoltam megosztom veletek ezt a, bár ideiglenes, de működő megoldást. 😉

 43. Kedves egybegyűltek!Akinek Pad2-je van legyen kedves írja le a tapasztalatait a JB-vel kapcsolatosan mert nekem egyenlőre nem megy fel rá!Előre is köszönöm!

 44. @dzsandzsee: Végre igen! 🙂 Tegnap ugyanis még találtam egy olyant is, hogy Mobile Substrate Fix. Ennek telepítése után már akkor sem tűntek el a felrakott tweakkek, ha újraindítottam a készüléket. Erre tessék… minden “felfedezésem” fölöslegessé lett, ugyanis egyet aludtam és megjött a várva várt Cydia Substrate frissítés, így még a fönt említett Fix sem kell már. Kipróbáltam, leszedtem minden ideiglenes “szemetet” amit eddig fel kellet tennem azért, hogy működjenek a dolgok, és tényleg elég csak a Cydia Substrate 0.9.5000. 🙂

 45. Valaki segitsen, frissitettem a mobil substrate fixet amit besobott, a sauriokosat, de meg mindig semmi nem megy a telomon ami jb-vel kapcsolatos… Iphone 5s,7.0.4

 46. Urak!
  Sikerült már valakinek JB-zni Ipad retina mini-t Evasi0n 1.0.2-vel?
  Nekem még mindig megakad a "configuring system (2/2)"-nél…nincs passcode beállítva…

  Egyébként az normális dolog hogy az Evasi0n úgy ismeri fel az ipad retina mini-t hogy "Ipad mini 2G (WIFI)"??
  Help pleaseeee!!!

 47. @bazsi0007: When asked the question on Twitter, Pod2g suggested that the fix for this is to try the jailbreak on a faster PC or Mac. According to him, this step uses ‘a race condition’ and speed is required here. A faster machine, so the story goes, should fix the problem.

 48. Sziasztok!
  Az következő magànhangzò ékezetes betűnek kellene még megcsinàlni a „vissza" ékezetes formàjàt, mert SMS íràskor még mindíg több karakternek szàmolja:
  – í (hosszù í).
  A többi jòl van megcsinàlva.
  Köszi.

 49. Uraim!
  Azt hszem megvan a probléma megoldása akinek eddig beragadt a JB folyamat a configuring system (2/2)…-nél:
  1. evasi0n7.exe elindítása
  2. MÉG NE jailbrakeljünk, először CTRL+ALT+DEL -> feladatkezelő -> részletek -> evasi0n7.exe ‘jobb egér klikk’ -> prioritás beállítása MAGAS-ra -> X-el kilépés a feladatkezelőből.
  3. indulhat a jailbreak folyamat.
  Nekem végre sikeresen “átment” a fent említett problémán….!
  Sok sikert!!!

 50. Telepítettem ma a telefonomra az iCaughtU nevezetű programot es most a telefon probál elindulni de nem megy.
  Az apple embléma megjeleni aztan nagy feketeség.
  mit tegyek?

 51. @Ádám Biró: az eredeti kiegészítőt tetted fel, vagy valami tört változatát? mert utóbbi esetben nem kell csodálkozni, ha az nem úgy működik, ahogyan kéne. hardreset (home+power 10mp-ig), majd betöltés közben nyomd le és tartsd lenyomva a hangerő csökkentését. az a safe mód, amiben a külső kiegészítők nem töltenek be. ha szerencséd van, elindul a rendszer, ezután érdemes letörölni, amit feltettél.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!