fbpx Skip to content

Karácsonyra váló készülődéskor szerintem két fajta ember van: az egyik, aki hetekkel, hónapokkal előre gondoskodik az ajándékról, és a másik, aki az utolsó pillanatra vagy azutánira halasztja az egészet. Most az utolsó pillanatban vásárlóknak ajánlanék pár hasznos terméket a SzifonStore-ból, amivel még meglephetik szeretteiket.

Mujjo iPhone tapikesztyű

A hideg ellenére se akarjuk kevésbé használni iPhone-unk télen, viszont nagyon kellemetlen, mikor egy üzenet írása közben vörösre fagy az ujjunk és utána hosszú percekig próbáljuk felmelegíteni. Erre a problémára kínál megoldást ez a tapikesztyű.

   mujjo-black_1

Egyszerű kesztyűvel az érintőképernyő nem működik, ahhoz, hogy a kesztyű vezesse a működéshez szükséges elektromosságot, a Mujjo kiváló minőségű ezüstbevonatú nejlon szálakat kötött az anyagba. Az érintőkijelzők a bőr vezetőképességének elvén működnek. Az anyagba szőtt ezüstszálak vezetővé teszik a kesztyűt, így használhatóvá válik az érintőkijelzőkkel. Nagyon sok tapikesztyűnek csak 1-2 ujjbegye tartalmazza ezt a speciális nejlon szálat, míg a Mujjo kesztyűje nincs pár ujjra korlátozva, akár a tenyerünkkel is nyomkodhatjuk a kijelzőt, akkor is működik.

Mivel ez a kesztyű elsősorban tavaszi/őszi használatra készült ezért nem olyan ormótlan vastag, mint a téli kesztyűk, de nekem nem szokott benne fázni a kezem így se, viszont amiatt, hogy nem hatalmas téli kesztyű, így az ujjaink is alig lesznek vaskosabbak használatközben, így a félreütések száma se nagyobb, mint mint kesztyű nélkül. Én már második éve használok ilyen kesztyűt és nagyon meg vagyok elégedve vele, nem bolyhosodik, nem feslik szét, nem fázik a kezem benne, és még a telefonom is tudom vele használni. No persze a Touch ID-t nem.

A Mujjo iPhone tapikesztyű 3 színben és két méretben kapható: fekete (S/M, M/L), szürke (S/M, M/L), levedula (S/M)

OTAO LAMBO Anti-crack iPhone 5/5s/5c törésálló kijelzővédő fólia

Az iPhone kijelzőjének védelmét nem lehet elégszer hangsúlyozni, még ha mindig egyre strapabíróbb üveget is építenek a telefonba, akkor is elég könnyen el lehet úgy ejteni, hogy így is betörik, arról nem is beszélve, hogy a mindennapos használat során sajnos karcolódni is tud, így a képernyővédő fólia használata erősen ajánlott.

otao_lmbo_01

Nem mindegy viszont, hogy milyen fóliát teszünk rá – és ez nem csak abban merül ki, hogy mattot vagy fényeset. Érdemes akár kicsit többet költeni rá és valami speciálisat tenni a drága készülékünkre. Vannak szerencsére olyanok is, amik a karcvédelmen túl még törésvédelemmel is rendelkeznek, így meg tud menteni minket egy képernyő cserétől, ami iPhone 5 esetén akciósan 35 ezer nagyjából, de nem akciósan elérheti bőven az 50 ezer forintot, így azt hiszem, nem mindegy, hogy egy egyszerű ezer forint alatti fóliát teszünk rá, vagy törésállót 3 ezerért. A törésállóságon túl ezen a fólián alig látszódnak az ujjlenyomatok, így nem kell állandóan törölgetni ról a zsírt. 🙂

Az alábbi videó tökéletesen szemlélteti mennyire jó is az OTAO LAMBO Anti-crack fólia. Szerintem én is beszerzek magamnak egyet.

Az OTAO LAMBO Anti-crack fóliát itt tudjátok megvásárolni iPhone 5/5s/5c számára. Illetve, amennyiben a Budapest belvárosában jártok, akkor a One More Cafe-ban személyesen is megvehetitek, egyéb kiegészítőkkel is, mint például:

olloclip 4in1 iPhone 5/5s Fisheye-Macro-Wide objektívek

Az iPhone kamerája évről-évre egyre jobb és jobb, de aki sokat fotózik vele, az hamar rájön, hogy egy plusz objektívvel még többet ki lehet hozni a telefon kamerájából. Például a makró nem erőssége a gyári kamerának, amin megfelelő külső alkalmazással sokat tudunk segíteni, de az igazán jó makrófotókhoz már plusz objektívre van szükségünk.

Olloclip-4in1-iPhone-lens

Az olloclip család egy nagyon praktikus kamera kiegészítő iPhone-hoz, ugyanis nem csak egy objektívet tartalmaz, hanem egyszerre négyet. Egy nagyon egyszerű mégis nagyszerű és minőségi termékről van szó, ami szépen megmunkált alumíniumból és üvegből van. Használata roppant egyszerű, ugyanis csak fel kell helyeznünk az iPhone sarkára a kis tartót, és már fotózhatunk is, és a lencséket is nagyon könnyen tudjuk cserélgetni. A négy lencse a következő: halszem-objektív – kb. 180 fokos; Nagylátószögű – kb. a normál duplája; 10x Makró lencse – 18mm közelponttal (10x közelebbi, mint az iPhone kamerájáé alapból); 15x Makró lencse – 12mm közelponttal. Aki szeret fotózni az iPhone-jával, annak ez egy tökéletes ajándék.

Az olloclip objektív csomagot itt tudjátok megvásárolni iPhone 5/5s tulajdonosok számára.

i-Heli – iPhone harci helikopter rakétákkal

A férfiak nagy része bizonyos értelemben sosem nő fel, így ha találnak valami jópofa játékot, képesek ugyanolyan lelkesedéssel játszani vele, mint egy gyerek. Az i-Heli is egy ilyen játék, amit bizonyos életkor felett minden XY kromoszómás embernek nyugodtan tudok ajánlani. Ismerek valakit aki kb. 60 évesen is nagyon jól el tud játszani az iPadjével és egy hasonló kis helikopterrel. 🙂

U810

Az i-Heli viszont túltesz a sima távirányítós helikoptereken, ugyanis rakétákat is ki tud lőni, amiből egyszerre kettő tölthető bele. A ilyen helikoptereknek a rotorlapátai sajnos könnyen el tudnak törni, de az i-Helinek rendkívül rugalmas lapárjai vannak, így nem kell attól félni, hogy Mayday esetén lapátokat kell cserélni, de ezért a csomag tartalmaz tartalék alkatrészt is. A helikoptert iOS és Androidos eszközökkel is tudjuk irányítani egy ingyenes alkalmazás és egy a jack dugóban csatlakoztatható adóvevő segítségével akár 10 méteres távolságból is. A repülési ideje egy töltéssel 6-8 perc és 45 perc alatt tölthető újra, de bővebb infókat itt találhattok.

Az i-Helit most ráadásul akciós áron tudjátok megrendelni itt

Fitbit One Activity Monitor

Sajnos nagyon sokan nem mozognak eleget az egészséges élethez, pedig az nagyon fontos, így többek közt nekik találták ki a Fitbit One Activity Monitort. Ez egy apró kis szerkezet amit hordhatsz a zsebedben, az öveden, vagy akár egy karpánttal a csuklódon is, és méri az egész napos tevékenységeidet (lépésszám, megtett távolság, alvás, stb).

FB103BK_1

Telefonnal vagy számítógéppel szinkronizálva látványos grafikonokon láthatjuk a tevékenységeinket, amiket a program badge-ekkel jutalmaz, de akár ismerőseinket is kihívhatjuk egy “fitness-párbajra”, hogy ki mozog többet egy nap, de akár csak magad számára is kitűzhetsz célokat. Éjszaka nem csak alvásod intenzitását képes mérni, hanem a megfelelő időben halkan felkelt, így a párodat nem fogja felébreszteni mondjuk a telefonod hangos ébresztője.

Aki szeretné kicsit növeli a napi mozgását és motiválni magát, annak ez egy tökéletes ajándék lehet. Itt tudjátok megvásárolni.

Philips Fidelio DS3480 dokkolós hangsugárzó

Zenét azt hiszem mindenki szeret hallgatni, de nem mindegy hogyan tesszük ezt: kis, akár gagyi fülhallgatóval, vagy nagyobb és jobb fejhallgatóval, vagy akár valami komolyabb hangrendszerrel.

DS3480_98-RTP-global-001_highres

A SzifonStore böngészése közben egy remek hangszóróra találtam, ami több, mint egy egyszerű, de jó hangzású hangszóró, ugyanis van egy pár extrája. Először is Lightnig csatlakozóval van ellátva, így nem kell átalakítókkal szórakoznunk és így tölti is a rádugott eszközt, de nem csak Lightning csatlakozón keresztül tudunk zenét lejátszani rajta, hanem akár Bluetooth-on is, bármilyen eszközről, ami támogatja a Bluetooth 2.1-et. Itt még nem ér véget a jóságok sora, ugyanis egy hangszóró nem létezhet jack dugó nélkül, így tényleg bármilyen eszközt rá tudunk kötni és már mehet is a buli, illetve emellett még egy plusz USB portja is van, így nem csak a Lightning csatlakozóra kötött eszközt képes tölteni, hanem bármilyen más eszközt is, amit lehet USB-n keresztül tölteni. Kialakításának megfelelően csak iPhone/iPod touch dokkolható bele. És még mindig nem ért véget a lista, ugyanis az egyik nagy extráját még nem említettem: van benne egy akku is, amivel akár 5 órán biztosíthatjuk a bulihoz szükséges zenét.

Aki szereti hangosan és jó minőségben hallgatni otthon a zenét, annak ez egy remek ajándék lehet. A Philips Fidelio DS3480 dokkolós hangsugárzót itt tudjátok megvásárolni.

Plantronics M55 Bluetooth headset

Vannak emberek akik a munkájuk miatt vagy egyéb okokból, de állandóan telefonálnak, be se áll a szájuk. Nagyon fárasztó tud lenni egy hosszabb telefonhívás közben a fülünkhöz tartani a telefont, ráadásul a hívás végre teljesen rá lehet izzadni a kijelezőre, és így csak egy kezünket tudjuk hívás közben használni. Ilyenkor tud jól jönni egy headset.

m55

A kábeles headsetek nem olyan praktikusak, hiszen a kábel összegabalyodhat, beakadhat mindenhova és nem is olyan elegáns, így egy Bluetooth-os sokkal jobb választás annak, aki a headsetet csak telefonálásra használja, zenét nem akar vele hallgatni. Rengeteg Bluetooth-os headset van a piacon, így elég nehéz lehet a választás, épp ezért egy olyat kerestünk nektek, ami többet tud, mint az átlag, így bukkantam rá Plantronics M55-ös headsetjére.

Ez a headset akár egyszerre 2 telefonhoz is tud kapcsolódni, és mindegy melyik telefonra érkezik a hívás, a headsettel könnyedén tudod fogadni azokat (üzletembereknek tökéletes), ráadásul akár hangvezérléssel is fel tudod venni a bejövő hívást az ‘Answer’ szó kimondásával. Az A2DP rendszernek köszönhetően nem csak a hívást hallhatod a headsetben, hanem akár GPS utasításait is. Természetesen ahogy a legtöbb headsetben, ebben is van zajszűrő mikrofon is a jobb hangminőség érdekében. Egy töltéssel 11 órán át képes üzemelni, de a DeepSleep fukciónak köszönhetően 90 perc, a telefontól való távollét után automatikusan kikapcsol. Súlya mindössze 9 gramm. A csomag a heaseten (headset, fülkampó,  szilikon füldugó) kívül tartalmaz még egy mikro-USB kábelt és egy autós töltőt.

Ha egy jó Bluetooth headsetet keresel, akkor abbahagyhatod a keresést, megtaláltad. Itt lehet megvásárolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Már nem használok fóliát!fél éve Liquid-Armort kezdtem használni!igen jól bevált ez a nano technológiás védelem!nincs többé karc és szépek maradnak a színek,nem opálosodik be mint a fólia,nem beszélve arról hogy a fólia miatt pontatlan lesz az érintés egy idő után!

  2. A tapikesztyű nagy lehúzás… Tegnap láttam ilyet a HM-ben 2pár egybe csonagolva volt 2ezer! Igaz h annak csak az ujja "tapis" de ki akarná a tenyerével nyomkodni a telefont??

  3. A Fitbit One Activity Monitor helyett ott az ingyenes Moves app (?)

  4. @motomobil1: nekem mindig volt fólia a készüléken. soha nem opálosodott be, és az érintéssel vagy a színekkel sincs semmi gond. nyilván nem a kínai ultra olcsót kell használni. sőt, ha üveg kell, olyan is van, írtunk is róla anno: http://szifon.com/2012/02/20/specialis-uvegfolia-iphone-44s-keszulekekhez-sgp-glas-t/

    @Daniel004: nyilván lesz különbség a minőségében, és majd kiderül, hogy lefoszlik az ujjairól az érintésérzékelést lehetővé tévő rész.

    @nylontacsko: a telefonodat nem viseled mindig magadon, főleg nem éjjel, és így nem igazán tudja követni az alvásodat sem. 😉 de a fenti FitBit One helyett én akkor már inkább a Flex vagy a Force csuklópántot mondanám. illetve én Jawbone UP-ot használok évek óta, nekem bevált: http://szifon.com/2013/09/24/izelito-a-one-more-thing-magazinbol-jawbone-up-okoskarkoto/

  5. Na, akkor erről szívesen olvasnék valami felvilágosítós cikket. Ezek a karkötők és hasonló bigyók nem filléres dolgok. Jó lenne tudni, hogy melyik miben különbözik a többitől.

  6. @Szanya: a fitbitet nem próbáltuk, az UP-ot egy jó ideje használjuk többen is, linkeltem a cikket, érdemes megnézned. ha óra helyett akarod használni, akkor fitbit force, mert sem a fitbit flex, sem az UP nem tudja kijelezni az időt. illetve ott van még a nike fuelband, de abban legjobb tudomásom szerint nincs vibra, így intelligens ébresztő funkció sem. nekem az UP bevált, a többivel nem igazán sikerült közelebbi kapcsolatba kerülni.


Add a Comment