fbpx Skip to content

Korábban már írtam arról, hogy milyen a számomra tökéletes iPad tok, és most ismét a Stylebolttól kaptam meg a “számomra tökéletes” iPhone-dokkolót is, amivel már hónapok óta szemeztem.

Időközben persze megjelentek az eredeti Apple iPhone 5/5s dokkolók is, de úgy döntöttem, megvárom ezt. Tesztelésre kaptam egy egész termékcsaládod, pontosabban a blueLounge-t:

IMG_2200

stylebolt.sotet.logo

A képen bal oldalt a Kii látható, mely egy “kulcs” tulajdonképpen, aztán pedig egy MiniDock, mellyel egy konnektorba dugott töltőadapterből varázsolhatunk álló dokkolót, végül hátul pedig a Saidoka-t “láthatjátok”. Minden termékről szeretnék röviden írni, így most akkor kezdjük visszafelé, a Saidoka-val.

blueLounge: Saidoka

Sajnos az iPhone 5-höz nem érkezett eredeti Apple dokkoló, pedig én szeretem dokkolóba rakni a készülékemet az asztalomon, mert úgy kevésbé keveredik el és látom, mi történik rajta. Korábban mindig volt 1 dokk az asztalomon, azonban ha valamit szerettem volna rajta megnézni, akkor vagy meg kellett hátulról támasztanom, vagy ki kellett vennem belőle az iPhone-t. Ezt a Saidoka megoldja, mivel a dokkoló nem álló, hanem “fekvő”. A fekvőt azért tettem idézőjelbe, mivel nem teljesen fekszik a készülék, hanem körülbelül 20-25 fokkal felém van döntve a teteje. Így kényelmesen tudok rajta gépelni, vagy megnézni adott esetben 1-1 értesítést:

IMG_8351

A dokkoló sajnos egy picit rövid kábellel rendelkezik, így az nem annyira a fali konnektorhoz való, inkább a számítógéppel való összekötéshez. Ez a kábel egyébként fekete és egyedi, így stílusosan illeszkedik a termékhez és a vége mikro USB. A dokkoló belsejében található egy gumiszerű anyag, ami kivehető, így ha esetleg tokkal használjuk a készülékünket, azzal együtt is belefér.

IMG_8354

A Saidoka Lightning csatlakozós, így iPhone 5, 5s és 5c készülékekkel kompatibilis. Megkapta a Made for iPhone tanúsítványt is, így eredeti, az Apple-től licencelt chipek dolgoznak a dokkolóban. Nem kell tehát attól tartani, hogy kárt tenne a belerakott eszközben. A dokkoló kellően nehéz, tehát csak úgy nem csúszkál, de ha adott estben olyan felületen szeretnénk használni, ami nem vízszintes, a Saidoka alján található 1-1 ragasztó csík, amivel a felülethez lehet rögzíteni.

IMG_8350

Összességében engem teljesen meggyőzött a termék, azt kaptam amit vártam tőle. Egyedül a hozzá kapott kábel rövidsége az, ami nem tetszett, de a Made for iPhone tanúsítás és a szép kialakítás kárpótol mindenben. Létezik fekete és fehér változatban, a tesztre a StyleBolt-tól kaptam, náluk 9980Ft-os áron lehet beszerezni a blueLounge Saidoka-t.

blueLounge: Kii

A Saidoka mellé kaptam még 2 terméket, ebből az egyik a Kii. Ez tulajdonképpen egy töltő, ami kulcsnak “álcázza” magát. Ez is rendelkezik a Made for iPhone tanúsítvánnyal, így nem kell attól félni, hogy esetleg egy újabb iOS frissítéssel nem működne.

IMG_8360

A Kii szinte ugyanakkora mint egy kulcs, így nem okoz gondot, ha tényleg rendeltetésszerűen használjuk, tehát a kulcscsomónkon tartjuk a kiegészítőt. Egyetlen kattintással leválasztható a kulcsfej és így rögtön használhatjuk is a kis kütyüt töltésre:

Screen Shot 2013-10-07 at 11.30.03

Elérhető fekete és fehér kivitelben egyaránt, és ahogy a fenti képen látható, tényleg egyáltalán nem zavaró és rendkívül, erős masszív, hordozható töltő. Az ára picit borsos: 9.980Ft, de ha valaki mindig otthon felejti a kábeleit, ez lehet számára a tökéletes megoldás. Hasonlóképpen megvásárolható a Styleboltból.

blueLounge: MiniDock

Az utolsó termék nem más, mint a MiniDock. Ez tulajdonképpen egy fali töltő, mely egyben dokkoló is. Legjobban az alábbi képpel tudom demonstrálni, hogy hogyan lehet használni:

IMG_8365

Ez a dokkoló például tökéletes társ lehet a konyhában vagy a fürdőszobában. Ha szeretünk például zenét hallgatni a lakás 1-1 pontján,  ott valószínűleg található majd 1-1 fali ajzat is, ahová a képen láthatóhoz hasonlóan csatlakoztathatjuk a MiniDock-ot.

Ahogy az előző két termék, úgy a MiniDock is megvásárolható a StyleBoltban, 8.980Ft-os áron.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. – Az asztali jónak tűnik, a kivehető gumi betétért plusz pont jár.
    – A kulcs alakú okosság felejtős, mert a Macem állványon van.
    – A falira pedig biztosan nem tenném fel az 5S-t.

  2. Nekem a kulcs alakú nagyon tetszik, és értem én hogy jó minőségű, de az ára az nem túl meggyőző :/

  3. @Tomi77: Sajnos igen, egyébként érdemes megvenni, én úgy gondoltam nem fogom használni, de sokszor még is inkább csak ezt viszek és nem viszek magammal rendes kábelt. Bejött!

  4. nem ide tartozik.. de arról miért nem csacsogtatok, hogy Debrecenben megszűnt az iStyle…

  5. hol van apple i5/s dokkoló (itthon)?

  6. de lehett volna olyan nagybetűkkel írni mint azt, hogy egyesűlt xms-el..

  7. Nekem tetszik mind! Indul a gyűjtés rá(juk)

  8. Nekem max az asztali tetszik… iPod touch 5-tel megy? (tudom h az is lightningos a méretekre lennék kíváncsi

  9. Mi pluszt nyújt az asztali dokk ahhoz képest ha töltőkábellel leteszem az asztalra a telefonom? A 20-25 fokos dőlészög rövidebb kábellel? Persze mindenki használjon amit szeretne de ennek nem sok értelmét látom.

  10. @Arcor: Mindenkinek másra van szüksége. Én nem szeretném hogy egy kábel össze-vissza ott legyen, sőt nem akarom folyton ide-oda húzogatni a telefont az asztalon, 1 helyen legyen és ott elérjem.

  11. A kulcs alakú nagyon bejön. Szerintem kell 🙂

  12. Ma vettem egy asztali dokkolót a formája meggyőző és praktikus de a micro usb csatlakozása fertelmes. Éppen hogy egy kicsit megmozdítom és már hallom hogy lecsatlakozik ez nagyon gagyiul lett megcsinálva.

  13. Az volt a baja hogy mélyen ül a csati és a vezetéken lévő micro usb nem éri el rendesen. Problémát megoldotta hogy egy tapétavágó késsel a vezetéken lévő csatin a gumit kb 1-2mm visszavágtam hogy mélyebre tudjon menni és máris stabilan ül és nem csatlakozik le-fel. Persze ez garancia vesztéssel jár de ha van otthon valakinek egy másik kábel akkor ha azon ezközöli akkor megmarad a gari. Ettől eltekintve remek darab.


Add a Comment