A számomra tökéletes iPhone-dokkoló: blueLounge – Saidoka

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korábban már írtam arról, hogy milyen a számomra tökéletes iPad tok, és most ismét a Stylebolttól kaptam meg a “számomra tökéletes” iPhone-dokkolót is, amivel már hónapok óta szemeztem.

Időközben persze megjelentek az eredeti Apple iPhone 5/5s dokkolók is, de úgy döntöttem, megvárom ezt. Tesztelésre kaptam egy egész termékcsaládod, pontosabban a blueLounge-t:

IMG_2200

stylebolt.sotet.logo

A képen bal oldalt a Kii látható, mely egy “kulcs” tulajdonképpen, aztán pedig egy MiniDock, mellyel egy konnektorba dugott töltőadapterből varázsolhatunk álló dokkolót, végül hátul pedig a Saidoka-t “láthatjátok”. Minden termékről szeretnék röviden írni, így most akkor kezdjük visszafelé, a Saidoka-val.

blueLounge: Saidoka

Sajnos az iPhone 5-höz nem érkezett eredeti Apple dokkoló, pedig én szeretem dokkolóba rakni a készülékemet az asztalomon, mert úgy kevésbé keveredik el és látom, mi történik rajta. Korábban mindig volt 1 dokk az asztalomon, azonban ha valamit szerettem volna rajta megnézni, akkor vagy meg kellett hátulról támasztanom, vagy ki kellett vennem belőle az iPhone-t. Ezt a Saidoka megoldja, mivel a dokkoló nem álló, hanem “fekvő”. A fekvőt azért tettem idézőjelbe, mivel nem teljesen fekszik a készülék, hanem körülbelül 20-25 fokkal felém van döntve a teteje. Így kényelmesen tudok rajta gépelni, vagy megnézni adott esetben 1-1 értesítést:

IMG_8351

A dokkoló sajnos egy picit rövid kábellel rendelkezik, így az nem annyira a fali konnektorhoz való, inkább a számítógéppel való összekötéshez. Ez a kábel egyébként fekete és egyedi, így stílusosan illeszkedik a termékhez és a vége mikro USB. A dokkoló belsejében található egy gumiszerű anyag, ami kivehető, így ha esetleg tokkal használjuk a készülékünket, azzal együtt is belefér.

IMG_8354

A Saidoka Lightning csatlakozós, így iPhone 5, 5s és 5c készülékekkel kompatibilis. Megkapta a Made for iPhone tanúsítványt is, így eredeti, az Apple-től licencelt chipek dolgoznak a dokkolóban. Nem kell tehát attól tartani, hogy kárt tenne a belerakott eszközben. A dokkoló kellően nehéz, tehát csak úgy nem csúszkál, de ha adott estben olyan felületen szeretnénk használni, ami nem vízszintes, a Saidoka alján található 1-1 ragasztó csík, amivel a felülethez lehet rögzíteni.

IMG_8350

Összességében engem teljesen meggyőzött a termék, azt kaptam amit vártam tőle. Egyedül a hozzá kapott kábel rövidsége az, ami nem tetszett, de a Made for iPhone tanúsítás és a szép kialakítás kárpótol mindenben. Létezik fekete és fehér változatban, a tesztre a StyleBolt-tól kaptam, náluk 9980Ft-os áron lehet beszerezni a blueLounge Saidoka-t.

blueLounge: Kii

A Saidoka mellé kaptam még 2 terméket, ebből az egyik a Kii. Ez tulajdonképpen egy töltő, ami kulcsnak “álcázza” magát. Ez is rendelkezik a Made for iPhone tanúsítvánnyal, így nem kell attól félni, hogy esetleg egy újabb iOS frissítéssel nem működne.

IMG_8360

A Kii szinte ugyanakkora mint egy kulcs, így nem okoz gondot, ha tényleg rendeltetésszerűen használjuk, tehát a kulcscsomónkon tartjuk a kiegészítőt. Egyetlen kattintással leválasztható a kulcsfej és így rögtön használhatjuk is a kis kütyüt töltésre:

Screen Shot 2013-10-07 at 11.30.03

Elérhető fekete és fehér kivitelben egyaránt, és ahogy a fenti képen látható, tényleg egyáltalán nem zavaró és rendkívül, erős masszív, hordozható töltő. Az ára picit borsos: 9.980Ft, de ha valaki mindig otthon felejti a kábeleit, ez lehet számára a tökéletes megoldás. Hasonlóképpen megvásárolható a Styleboltból.

blueLounge: MiniDock

Az utolsó termék nem más, mint a MiniDock. Ez tulajdonképpen egy fali töltő, mely egyben dokkoló is. Legjobban az alábbi képpel tudom demonstrálni, hogy hogyan lehet használni:

IMG_8365

Ez a dokkoló például tökéletes társ lehet a konyhában vagy a fürdőszobában. Ha szeretünk például zenét hallgatni a lakás 1-1 pontján,  ott valószínűleg található majd 1-1 fali ajzat is, ahová a képen láthatóhoz hasonlóan csatlakoztathatjuk a MiniDock-ot.

Ahogy az előző két termék, úgy a MiniDock is megvásárolható a StyleBoltban, 8.980Ft-os áron.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. – Az asztali jónak tűnik, a kivehető gumi betétért plusz pont jár.
    – A kulcs alakú okosság felejtős, mert a Macem állványon van.
    – A falira pedig biztosan nem tenném fel az 5S-t.

  2. Mi pluszt nyújt az asztali dokk ahhoz képest ha töltőkábellel leteszem az asztalra a telefonom? A 20-25 fokos dőlészög rövidebb kábellel? Persze mindenki használjon amit szeretne de ennek nem sok értelmét látom.

  3. @Arcor: Mindenkinek másra van szüksége. Én nem szeretném hogy egy kábel össze-vissza ott legyen, sőt nem akarom folyton ide-oda húzogatni a telefont az asztalon, 1 helyen legyen és ott elérjem.

  4. Ma vettem egy asztali dokkolót a formája meggyőző és praktikus de a micro usb csatlakozása fertelmes. Éppen hogy egy kicsit megmozdítom és már hallom hogy lecsatlakozik ez nagyon gagyiul lett megcsinálva.

  5. Az volt a baja hogy mélyen ül a csati és a vezetéken lévő micro usb nem éri el rendesen. Problémát megoldotta hogy egy tapétavágó késsel a vezetéken lévő csatin a gumit kb 1-2mm visszavágtam hogy mélyebre tudjon menni és máris stabilan ül és nem csatlakozik le-fel. Persze ez garancia vesztéssel jár de ha van otthon valakinek egy másik kábel akkor ha azon ezközöli akkor megmarad a gari. Ettől eltekintve remek darab.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!