fbpx Skip to content

Ahogyan azt már korábban beharangoztuk, és a live-on követhettétek is, ma este 6-kor Handrás, az XMS tulajdonosa és Tamás Gábor, az iSTYLE ügyvezetője közösen bejelentették, hogy a két cég egyesül, és az XMS-ből iSTYLE lesz. De át is adnánk a szót Handrásnak, aki egy hosszabb cikkben összegezte, amit érdemes erről tudni.

***

Miután most nagyon gyorsan klikkeltetek ide a cím miatt, nyugodjatok meg, és olvassátok el ezt a postot, gyorsan meg fogjátok érteni, miért léptük meg a két cég egyesítését. Nemrég jöttem le a színpadról egyébként, talán már láttatok egy-két közvetítést a neten. 🙂

Nagyon régóta beszélgettünk már erről az összeolvadásról egyébként az iSTYLE-os srácokkal, egész egyszerűen azért, mert tudtuk, hogy rengeteg előnnyel járna egy ilyen fúzió, nemcsak nekünk, de az ügyfeleinknek is. Először is a legfontosabb: én továbbra is cégvezető maradok, csak most nem két, hanem hat boltot vezetek majd. Természetesen megkapom segítségnek TG-t (Tamás Gábort), az iSTYLE mostani ügyvezetőjét. Őt talán nem ismeritek annyian, mint engem, de bízzatok bennem és higgyétek el, hogy jó fej, ugyanannyira imádja az Apple termékeket, legalább annyira maximalista, és ugyanúgy munkamániás, mint én vagyok. Jól fogunk tudni együtt dolgozni, ez pedig nektek, kedves vásárlóinknak lesz jó.

A két cég egyesülésével egy 6 boltos Apple Premium Reseller üzletlánc jön létre, egységes megjelenéssel, és teljesen azonos kínálattal. Megszűnik végre az a probléma, hogy a vásárlóknak egyik boltból a másikba kell rohangálniuk egy-egy kiegészítő miatt. Rengetegszer előfordult, hogy megkérdezték a Duna Plaza XMS-ben, hogy a WestEndben lévő boltunkban van-e ez vagy az a Mac, vagy kiegészítő. Ilyenkor mindig el kellett magyarázni, hogy az nem a mi boltunk, nem tudjuk stb. Ennek most vége. Egyrészt minden márka megtalálható lesz mind a 6 boltunkban, másrészt mind a 6 bolt a miénk lesz.

2F1B5461-Version-21-780x282

Mondanom sem kell, hogy rengeteg energiánk ment el, mind nekem, mind TG-nek, hogy bár mindketten APR boltokat üzemeltetünk, tehát ugyanazt csináljuk, viszont mindent kétszer kell. Mit értek ez alatt? Teljesen feleslegesen van most két webshopunk, az iSTYLE is csinálta a sajátját, az XMS is ugyanígy tett. Eddig ketten voltunk két webshopra, mostantól ketten leszünk egy webshopra. Ugyanez a marketing anyagokra is igaz, eddig ketten csináltunk kétféle marketing munkát, most ketten csinálunk egyfélét, és még a végtelenségig sorolhatnám, kezdve a két könyveléstől, egészen az házhoz szállításig  Egy szó mint száz, sokkal hatékonyabbak leszünk, a megspórolt energiát pedig fordíthatjuk például új kiegészítők keresésére, a kollégák képzésére, a webshop jobbá tételére stb. Ez megint csak az ügyfeleinknek lesz jó.

Természetesen voltak üzleti okok is a döntésünkben. Tudom mire gondoltok most. Nem. Nem lesz 2 Ferrarim, nem azért jön létre az egyesülés, mert kaptam egy zsák pénzt, és nem, nem is azért történik a fúzió, mert az XMS csődbe ment volna. Az X-Multimediashop Kft-t nem számoljuk fel, csak visszafizetjük az eddigi hiteleket, és végül fut majd nullásan a cég, ugyanis nincs rá szükség. Maradva az üzleti megfontolás kérdésénél, elárulom, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet, a második válság, a tranzakciós adók, a gyenge forint is közrejátszott a döntésben. Egész egyszerűen semmi értelmét nem láttam, hogy egy ilyen nehéz gazdasági helyzetben szinte csak azért dolgozzunk, hogy a bankoknak fizetgessük a hitelek kamatát (úgy érzem, a fenti helyzet a közeljövőben nem is fog változni). Sokkal jobb, ha a nyereséget mondjuk fejlesztésekre, új boltokra, nagyobb árukészletre lehet fordítani, ezt pedig kizárólag úgy tehetjük meg, ha összeállunk egy tőkeerős céggel. Márpedig az iSTYLE tőkeerős cég. 28(!) iSTYLE APR üzlet található Közép-Európában, Szlovákiában, Csehországban, Romániában, és persze Magyarországon is itt lesz ez a 6 bolt.

Az életem legnagyobb döntése volt ez a mostani, de olvastam egyszer valahol, hogy azok a cégek tudnak életben maradni és fejlődni, akik képesek sűrűn meghozni döntéseket. A döntések fele egyébként lehet, hogy hibás, de a gyorsan és sokat dönteni képes cégek újabb döntésekkel hamar kijavítják ezeket az esetleges hibás döntéseket. Milyen igaz. Igazából hatalmas, de mégis elég egyszerű döntés volt. Eldobom az XMS nevet, kirakom az iSTYLE logót a meglévő boltjainkra, eltűnnek a hitelek, és végül is minden marad a régiben, csak egy sokkal nagyobb céget vezethetek. Új kihívások, 4 új bolt, új webshop, 52 kolléga, stb. De például most már azt is elárulhatom, hogy titkon mindig is irigyeltem a WestEndben lévő üveghajót az iSTYLE-tól, most végre ezt is vezethetem majd, gyanítom, gyakran fogtok ott találkozni velem. 🙂 PS: mikor TG annak idején az üveghajó APR megnyitó előtt megmutatta a terveket, elismerően csettintettem.

De persze ne felejtsük el, hogy lokáció híjján a budán élő embereket sosem értük volna el, mostantól ez is megoldódik, jöhettek a megújult, Mammutban lévő boltunkba is, de ott az új Árkád, és persze az Andrássy út is.

Mostanra biztosan sokan gondoltak arra, hogy jó-jó, de hát mi ezért vagy azért az XMS-t szerettük, és mostantól nem lesz XMS. Nos, ne így álljatok ehhez a kérdéshez. Az XMS név szűnik meg, de az XMS tudása, én, vagy minden amit szerettetek az XMS-ben, továbbra is megmarad. Megmarad a Duna Plaza bolt, megmarad természetesen a Fashion Street bolt is. Nyilván ez fordítva is igaz, volt, aki az iSTYLE-t jobban szerette, mint az XMS-t, de épp ez a lényeg! Mindkét cégnek megvannak a maga erősségei-előnyei, ezeket most szépen összegyúrjuk, és bármiben lefogadom, hogy ettől csak még jobbak leszünk. Természetesen mindkét cégnek voltak hiányosságai is, de azt gondolom, hogy ami az egyik cégben gyengeség volt, a másik cég pont abban volt erős, tehát ezzel a fúzióval pont a gyengeségek tűnnek majd el. Mondok példát: az XMS-nek nem volt saját szervize, ezért sokat bénáztunk, és lassúak voltunk garanciális ügyintézésben, az iSTYLE-nak van saját szervize, emiatt sokkal gyorsabbak és rugalmasabbak voltak. Nem volt energia az oktatásra, most azt is külön helyszínen külön csapattal fogjuk csinálni.

Így a végén még szeretném megköszönni mindazoknak a segítségét, erőfeszítését akik mindvégig velünk, az XMS csapatával voltak, termeszetesen továbbra is várunk mindenkit szeretettel, immáron hat boltban.

Screen-Shot-2013-09-14-at-00.36.43-780x458

Ebben a hónapban lesz még két meglepetésünk, ezekről majd később írok. Most megyek vissza ünnepelni a csapatommal 🙂 PS: már most kezdhettek gondolkodni, hogy melyik boltunk elé jöttök kempelni a nemsokara esedékes iPad rajtra. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

 1. Debrecenben esetleg visszakapjuk az istylet?

 2. Azon jòt nevettem hogy “közel 50-en àllnak most a színpadon” èn 27 et szàmoltam 😀

 3. Ez igazábol a kutyát sem érdekli sztem… ezért ekkora porverést csinalni…. rotty

 4. @AppleFan: majd amikor neked kell egyszerre figyelni arra, hogy épp mit mondanak, eldönteni, hogy fontos-e leírni szó szerint, vagy átfogalmazni, aztán leírni, majd közben követni tovább, hogy mit mondanak épp, akkor nem lesz időd nekiállni egyenként számolgatni a folyamatosan a színpadra érkező embereket, hanem gyorsan becsülsz egyet, ami nem mindig lesz pontos – hiszen becsült érték. a fotón egyébként meg nem látszik mindenki. utólag, mikor már volt rá idő, javítva.

 5. Ha így lett akkor hajrá fiúk. Remélem mi, vásárlók is jól járunk ezzel

 6. @Jadeye: Bocsánat el is felejtettem hogy itt viccelodni sem lehet már…

 7. @CoolerSave: Ennyi…

 8. Hát, reméltem valami jó dolgot is, nem csak egy egy órás reklámot maguknak 🙁 Ezzel csináltak egy adag önfényezést. És persze már az a kevés verseny sem lesz az almapiacon, ami eddig volt. De persze a tulajdonosokat is megértem, azért dolgoznak, hogy nekik legyen jobb, én is megléptem volna, ha úgy látom jónak (meg ha én is AAPR lennék 🙂 ) De a sokszínűség hiányát sajnálom. 3 hét alatt megszűnt a kettőből kettő magyar AAPR magyarnak lenni. (Ugye a Starkinget is eladták pont napokban, az iStyle pedig mindig is külföldi volt)

 9. Én meg már azt hittem hogy hivatalos Apple Store lesz Budapesten. 🙁

 10. Nem akarnék ünneprontó lenni, de ez a hír a kutyát nem érdekli szerintem. Az emberek 80 %-azt sem tudja mi az az iSTYLE meg az XMS. Felesleges promo cikk. .

 11. Meg az embert ezekben az üzletekben nem a vevő az első. Nekem nincsenek jó tapasztalataim egyik üzletben sem. 🙁

 12. @mgorilla: az utolsó mondatoddal 100%-ban egyetértek !

 13. Kedves Cikkíró!
  Istyleos cikk szponzorációs szatyrod tartalma hiányzik a cikkből 😉

 14. @kinaiinga: a cikket Handrás írta, ezt fel is tüntettük fent. mi kérünk elnézést, hogy téged nem érdekel a hír. ha meg nem közvetítettük volna, akkor meg azon menne a savanykodás. te hogyan oldanád meg, hogy a kecske és káposzta is viruljon? nem fogsz tudni rá megfelelő megoldást adni.

 15. @Jadeye: nem csak őt nem èrdekli sztem a kommentekből elnèzve…

  Csak mondom…

 16. @AppleFan: továbbra sem értem, miért ilyen nagy probléma, hogy közvetítettük. ha nem közvetítjük, akkor meg azon ment volna a fanyalgás, meg hogy “bezzeg X oldal képes volt közvetíteni”. az esemény nem hozta azt, amiket sokan elvártak. ez sajnos sokszor megesik, de irracionális dolgokra kár számítani. ha a Starking tartott volna bármi hasonlót, természetesen arról is tudósítunk. az meg, hogy kinek mi a véleménye így utólag magáról a keynote tartalmáról, az nem rajtunk múlott. mi megadtuk a lehetőséget neked is, hogy élőben követhesd, mi hangzik el az eseményen. azzal, hogy ez neked nem tetszett, mi nem tudunk mit tenni, de úgy érzem, ezért nem is minket kell kárhoztatni.

  én is csak úgy mondom…

 17. A fikázós kommentekre mièrt nem írsz? Mindig csak nekem. Lassan màr vip tagnak èrzem magam itt…:D Am nem szàmítottam semmi nagy durranàsra…

 18. Fordítva ültök a lovon. Egy ingyenes keynote közvetítés tartalmán vagytok kiakadva, ami kb. 5 percet vett el az életedből, ha a végefelé beleolvastál, esetleg egy órát, ha annyira bele vagy állva az almába, hogy percenként egy post olvasása mellett nem tudtál mást csinálni. Engem is pont addig érdekelt a hír, amíg megtudtam, átgondoltam, ok mostantól ne keressek XMS-t, de ezért eszembe se jutna hisztizni. Ez a net bakker. Minden nap a hírek 75%-a miatt hisztizhetnék, hogy ez engem nem érdekel, miért rakták ki a netre, mintha baszki csak én olvasnám a netet.
  Már tízszer annyi időt töltöttetek ezzel a parttalan hisztivel, mint a keynote-tal. Érdekes, hogy erre nem sajnálja az idejét 🙂 Bakker, már rég mindenki lecuppanna a témától, ha nem lenne 5 ember, aki telespammeli az összes létező fórumot azzal, hogy ő bizony egy keynote-tól ingyen iPhone-t és monokinis csajokat várna.

 19. Pedig ez erőteljesen csőd szagú történet, szépen tálalva… 🙂

 20. @jarodfree: Mennyire igazad van! Országgyűlési közvetítés is van mégse nézi mindenki, ezt sem kell (elolvasni).

 21. Magyar ember általában fikázó kommentet ír, ne vegyétek magatokra… én néha szégyellem magam, mert magyar vagyok. 🙁

 22. Te csak néha? Én állandóan 🙂


Add a Comment