fbpx Skip to content

Az iOS 7-ben üzenetet jelenik meg, ha nem eredeti töltővel vagy legalábbis kábellel akarod a telefonodat tölteni. Már nem sokáig, mert ezt is feltörték.

Az Apple az iPhone 5-tel leváltotta a 30-tűs csatlakozót és helytakarékosságból az úgynevezett Lightning csatlakozót vezette be. A korábbi iPhone tulajdonosok nyilván nem örültek a lépésnek, mivel régi kábeleiket nem tudták használni vadonatúj telefonjukhoz. Mivel az eredeti Apple-töltők horror árban vannak, ezért abban bíztak, hogy majd az utángyártott kiegészítőkön valamit tudnak spórolni.

Hát nem nagyon. Ugyanis az Apple egy speciális chipet épített a kiegészítőkbe, így a telefon felismeri, ha nem ilyen töltővel akarják tölteni, gyakran megakadályozva ezzel a töltést, lásd a fenti képen.

Persze csak idő kérdése volt, hogy mikor törik fel a chipet. Ez először az iPhone5mod.com-nak sikerült, amiről annak idején mi is írtunk.

Az iOS 7-ben viszont az Apple újra lépett. Ha valaki nem Apple-kábellel akarja tölteni készülékét, a képernyőn egy üzenet jelenik meg, mely figyelmeztet az utángyártott kiegészítő tényére. A töltést viszont nem akadályozza meg, csak figyelmeztet. A cég lépése érthető, így akarja védeni azon partnereit, akik hivatalosan is megvették a MFi licenszet (Made For iPhone).

Úgy látszik az iPhone5mod-os srácok igen leleményesek, mert már feltörték azt a chipet is, amely az iOS 7-ben lévő engedélyezésért felelős és hatástalanították az üzenetet, ami a lenti videóban is látható. A macska-egér játék folytatódik 🙂

Nemrégiben admin kolléga írt egy cikket az utángyártott kábelekkel való töltéséről, korábban pedig az utángyártott töltők esetleges veszélyeiről is írtunk. Mi senkinek sem ajánljuk a nem eredeti kiegészítők használatát. Ugyan a vevőnek lehet, hogy éppen szerencséje van a nem eredeti töltővel, de könnyen ráfázhat és akkor ugrik a garancia is. Nem érdemes egy 200 ezres készüléket pár ezer forintért kockára tenni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Vicces lesz, ha megveszel egy ilyen kábelt és a következő update után ugyanúgy felismeri a rendszer, hogy nem eredeti, mint eddig 😀

  2. Vicces is, mivel az eredeti távirányítós dokkolónál is kiírta régebben, hogy nem támogatott, pedig ennél eredetibb nem is lehetne…
    De láttam, hogy még az istyle-ban, meg a médiában is produkálta ugyan ezt az üzenetet, de már javították a dolgot, bár nem kevés időbe telt nekik.

  3. @jarodfree: nah jah, ezért is írták hogy macska egér játék :D.

    @VIP:
    Ha a kábel kezd elhasználódni, kontaktos lesz akkor már a gyári elemekre is ezt dobja, nálam is van egy csomó:)

  4. Nekem mondjuk már az out of box állapotában ezt írta…
    De akkor meg lehet, hogy a készülékem csatlakozója nem tetszett neki ki tudja.


Add a Comment