fbpx Skip to content

Az alábbi videót közzétévő kolléga már több hasonló, a lezárt képernyő kapcsán megtalálható hibát fedezett fel. Most az iOS 7 esett a keze ügyébe, és persze itt is talált egyet, amivel a fotókhoz lehet hozzáférni.

adat_biztonsag

A jelenlegi hiba kihasználása elképesztően egyszerű. Az összes teendő mindössze annyi, hogy a jelkóddal zárolt készüléken felhúzzuk a Control Center-t, rányomunk a számológépre, majd amikor az elindult, ismét felhúzzuk a Control Center-t, és rányomunk a kamerára. Ekkor a kamera bal alsó sarkában lévő korábbi képek tallózását lehetővé tévő ikonon megjelenik a legutóbb készített kép, és arra rányomva elérhető a készüléken található összes többi is. Alapesetben viszont a képeket biztonsági okokból a jelkóddal való zárolás elrejti.

A megoldás is arcpirítóan könnyű: mindössze tiltsuk le a Control Center elérhetőségét a lezárt képernyő esetén.

Vizuális típusok számára itt egy videó:

Az általa megtalált korábbi hibákról ezekben a cikkekben írtunk, érdemes őket megnézni, elég furfangos megoldásai vannak:

Ne felejtsük el, hogy az iOS 7 még csak egy előzetes verzió, ráadásul a hivatalos megjelenésig érdemes minden hibát jelenteni, hogy azokat az Apple javítani tudja.

Az esetleges egyéb hibákról és azok jelentési lehetőségeiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben: iOS 7 beta: a leggyakrabban feltett kérdések

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. én most teszem vissza a 6.1.4-et… nagyon béta ez még, de jó (lesz)!
    (kedvencem: “Kötet” a “Hangerő” helyett… :D)

  2. Van egy zenelejátszó bug iOS-ban jó régóta (5.1 óta, ha jól emlékszem). Valaki ki tudná próbálni iOS7-en? Elég egyszerű:
    Állítsad Shuffle-ra a zenelejátszást (az összes számot) és hallgass meg 3-6-8 számot sorban. Utána állítsad le a zenelejátszót, és csinálj valami mást: internet, játék, email etc. Egy óra múlva folytasd a zenelejátszást. (Fontos a valami más csinálás és a kis szünet – a szünet közben persze lehet használni a készüléket, csak a zene app ne legyen használva). 5.1 óta előlről kezdi a shuffle lejátszást megint, nem onnan, ahol abbahagyta.
    Előre is köszi, ha valaki kipróbálja.

  3. “Biztonsági hiba lezárt képernyőn az iOS 7 előzetes verziójában”

    Majd azt írjátok meg hogy melyikben nincs… xD

  4. @skandigraun: ez engem is idegesít

  5. @AppleFan: “iOS 7 design is awful, it’s slow, battery life time is the worst ever, it’s full of UI bugs and crashes.” – konkrétan olyan hibákat sorol fel az ember, amik a beta verzió miatt vannak, és amiket 99.99%, hogy orvosolnak később, no comment 😀

  6. “Design is awful”

    Hogyan orvosolod?? 😀 no comment

  7. @AppleFan: van, akinek soha semmi nem lesz jó. a dizájn változni fog még a hivatalos kiadásig, ha olvastad az erről is szóló cikket. az meg, hogy egy előzetes verzió alapján ítél meg valaki valamit, nagyjából csak felesleges vihar egy pohár vízben.

    Ráadásul ahogy a TheNextWeb írja, ezeknek az új ikonoknak egy része nem is Ive keze alól került ki, hanem az Apple marketing és kommunikációs részlegének köszönhetőek, akik gyakorlatilag iránymutatásként adták ezeket az ikonokat. Így az őszi megjelenésig még bőven finomítani fognak ezeken.

    http://szifon.com/2013/06/14/jony-ive-csak-a-regi-ikonokat-hozta-vissza/

    egyébként attól, hogy minden cikknél vigyorogva fikázol jóformán mindent, szerinted mi fog változni?

  8. 😉

    Az a “valaki” pontosan Pod2g akinek a jb-t koszonheti mindenki…

  9. @AppleFan: és?

    de újból felteszem a kérdést: attól, hogy minden cikknél vigyorogva fikázol jóformán mindent, szerinted mi fog változni?

  10. Mint valami wannabe-programozó kicsit beleszólnék a vitába én is. Ebben a szövegkörnyezetben a design nem a külcsínre vonatkozik, hanem a programozási tervre, a rendszer struktúrájára – ami még nem úgy működik ahogy kellene (felesleges erőforráshasználat=>akksi használat; rossz helyen/időben történő rendszerhívás=>crash etc)

  11. @skandigraun: de persze nem vagyok pod2g, lehet hogy az ikonora értette, csak mint jb-sensei, aki úgy alakítja a rendszert, ahogy akarja, kicsit furcsa lenne

  12. @AppleFan: Azért túlzásokba ne essünk. Egyrészt nem minden jailbreaket Pod2G készített (főleg a régebbieket nem), másrészt mégha át is vált történetesen Androidra, nem lesz-e vajon mégegy tehetséges hacker helyette, aki fel fogja törni az iOS 7-et is? Dehogynem. Hogy aggódott a világ annak idején Geohot és Comex kapcsán is – belátható, hogy nem kellett (volna).

    Nomeg ott van az is, hogy nem tetszik neked. Oké, nem kell, hogy tetsszen. Az ikonok az én ízlésemnek sem felelnek meg, és egyelőre én is maradni fogok iOS 6-on. De nem állok neki állandóan ezen csámcsogni. Még ha negatív is a véleményed, ki lehet azt kulturált módon is fejteni. Ha unton-menten csak az iOS 7 szapulását tudod produkálni, azt kérünk, ne itt tedd, a destruktív és cinikus (horribile dictu, trollkodásgyanús) kommentekre nincsen szükség.

    Ha nem tetszik valami, ha találtál egy bugot vagy más (pl. fordítással kapcsolatás) hibát, akkor azt lehet jelenteni az Apple-nek, aztán talán majd kijavítják. De semmiképp sem attól fogják kijavítani, hogy itt erősíted a zajt.

    @skandigraun: Na, akkor hadd válaszoljak erre is, mint fejlesztő 🙂 Szerintem elég egyértelmű, hogy az ikonokról volt szó. Azt írta a tweetjében: “It’s full of UI bugs and crashes”. Nyilvánvalóan beletartozik ebbe a rendszer “belső” felépítése is, de azért első látásra a felhasználó a grafikus felülettel találkozik, akármilyen JB-sensei is legyen az illető. Tény, hogy ő feltehetően azt tesz az iOS-szel, amit csak jól esik neki, de úgy gondolom, hogy senki – még ő sem – akar például kézzel lecserélgetni minden ikont, netalán átírni a teljes SpringBoard kódját, csak azért, mert az alapértelmezett GUI csúnya. És Pod2G szerint az.

  13. “de újból felteszem a kérdést: attól, hogy minden cikknél vigyorogva fikázol jóformán mindent, szerinted mi fog változni?”

    😀

    Ki akarja hogy változzon valami is? xD

  14. Előfordult másnál is, hogy zárolt állapotban, bejövő hívásnál nincsen csak “fogadás” és “emlékeztető később” opció? Az elutasítás hiányzik…
    Nem zárolt állapotban jó…
    Vagy csak valami beállítás?

    i4S/iOS7 beta1

    Köszi!


Add a Comment