fbpx Skip to content

Megmondom őszintén, én szeretem a flat dizájnt. Annyira persze nem, hogy emiatt mondjuk Windows Phone-ra váltsak, de elmondhatom, hogy ha változnia kell az iOS-nek és ebben nagy szerepet játszik Jony Ive, akkor biztosan elindulunk a flat felé.

Többször írtunk már a flat dizájnról, így erre most külön nem térnék ki, inkább aki még az alábbi cikkeket nem olvasta, mindenképp tegye meg:

Illetve most utoljára a Tim Cook is mesélt arról, hogy Jony Ive mennyire beleszól majd az iOS 7 rendszer dizájnába – Interjú Tim Cookkal a D11-en: az Apple-nek még sok minden van a tarsolyában.

Egyébként már a legfrissebb iTunes 11-en is jól látni, hogy nem durván, inkább megfontoltabban változtatnak a szkeuomorf dizájnról flat-re.

itunes-miniplayers-100037807-large

Balra az új lejátszó, jobbra pedig a régi.

Míg a MiniPlayer alig változott, addig komolyabb dizájnt kapott az ArtPlayer:

itunes-albumplayers-100037808-large

Balra az új lejátszó, jobbra pedig a régi.

Tehát látszik, hogy jön és jön a flat, és én nagyon bízom Jony Ive-ban, hogy tényleg korrekten, megfontoltam próbál változtatni a rendszeren. Szerintem a felépítés egyáltalán nem fog változni, kizárólag a külalakon látunk majd módosításokat. Az új rendszer biztos kap majd új funkciókat is, de ezt előre lehetetlen megmondani. Az alábbi pár képen néhány elborult grafikus dizájnját láthatjuk. Na ilyen biztos nem lesz az új rendszer.

ios7-012

ios7-007

ios7-006

ios7-005

ios7-004

ios7-003

ios7-002

ios7-001

A WWDC-n tehát minden kiderül, már csak alig 8 nap, tehát június 10-én este 7 órakor találkozunk itt a blogon. Ne felejtsetek el feliratkozni a Facebook eseményünkre, hogy ne maradjatok le az élő közvetítésről:

liveback

(Ez is picit flat lett) 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Ezek a dizájnerek, akik pl. a 2. és 3. képet csinálták, vajon megélnek a szakmájukból?

  2. @ef-dani: biztos nem rosszak, de ide nem illenek, vagy nem gondolták át ezeket eléggé. 🙂 HA ilyen lenne akkor sírva futnánk szerintem.

  3. @admin: Ha ilyenekkel állnék elő, akkor én is sírva futnék a főnök bakancsa elől 😀

  4. Isten őrizzen ettől a gusztustalanságtól

  5. Az új iTunes fasza lett, de ezek az elképzeld dízájnok undorítóan gusztustalanok.
    Egy negyedmillió forintos készülék ne nézzen már ki úgy mint egy 5 éves korig használható, műanyag kínai kacat.

  6. Nyugi srácok, Ive tudja mit csinál! Jó lesz az!

  7. A telefonalkalmazás meg a főképernyő kivételével nekem tetszik a koncepció, viszont e kettőnél kifejezetten csúnya.

  8. Egyszerű megoldás: rakjon teme switchert bele, aki akarja az marad a régi designnél, aki akar az meg a flatet választja, és akkor nem lesz virtuális polgárháború… Én sem örülnék ha Windows Phone 2 lenne az iOSból

  9. flat≠metro! A metro egy igénytelen vacak, ami valóban flat. Viszont szét lehet nézni a neten és egy csomó flat stílusú gyönyörű szép alkalmazás/weboldal van.


Add a Comment