fbpx Skip to content

Frissítés: 3 perc sem kellett!

Egészen elképesztő dolgot tapasztalhattunk ma este 7 óra után: alig 3 perc alatt fogytak el az idei WWDC jegyek! A jegyek egyenként 1599 dollárt kóstálnak, és személyenként 1, míg cégenként maximum 5db volt vásárolható. Előző évben 2 óra alatt fogytak el.

wwdcxiii_eladva_mind_3p

***

Az Apple pár perce kirakta, hogy holnap, kaliforniai idő szerint reggel 10-től, vagyis nálunk este 7 órától megvásárolhatóak lesznek az idei WWDC jegyek!

A hivatalos oldalon rögtön elérhető a 2013-as WWDC logó, mely a “The wait is almost over” vagyis a “A várakozásnak hamarosan vége” címet kapta:

Screen Shot 2013-04-24 at 17.08.29

Az elmúlt években a WWDC-n számos új dolgot és készüléket jelentett be az Apple. Ezt mindig az aktuális WWDC logóval illusztrálta. Múlt évben például a Retina Macbook Pro-t mutatták be, 2011-ben még Steve Jobs-zal a színpadon pedig a szoftveren volt a fő hangsúly az OS X Lionnal és az iOS 5-tel, és ugyancsak ekkor debütált az iTunes Match is.

Untitled_1

A 2010-ben az iPhone 4-et mutatták be az akkor újdonságnak számító retina kijelzővel, tehát bármi elképzelhető idén. Lehet egy új termék is akár a palettán, esetleg egy iWatch vagy iTV. Szinte biztosra vehetjük, hogy a WWDC 2013 alatt debütál az iOS 7-es rendszer.

Tavaly alig 2 óra alatt fogytak el a jegyek, tehát idén ennél még elképesztőbb számra számítunk, ezért az Apple videón is elérhetővé teszi majd a WWDC 2013 alatt lévő előadásokat. A rendezvénynek természetesen ismét a Moscone Center ad otthont június 10-14 között.

Így várható volt, hogy most is megindulnak a friss logó alapján a találgatások, az Apple-nél pedig valószínűleg könnyesre nevetik magukat a logó alapján felmerült tippeken. Lássunk pár ötletet a Cult of Mac szerzőitől.

Egymásra dobott, lekerekített sarkú, áttetsző négyzetek: ezek kísértetiesen hasonlítanak az iOS-en használt ikonok formájára, ebből kiindulva pedig elképzelhetőnek tartják, hogy az Apple beépítheti az iOS-be a Stacks funkciót. Másik szemszögből nézve ezek az “ikonok” félig áttetszőek, így még akár az is elképzelhető, hogy lehetővé válik az appok egymás közti közvetlen kommunikációja, hiszen az ikonokat nem választja el egymástól konkrét fal, mint a sandboxing esetén. Ez utóbbi pláne érdekes lenne.

Színes ikonok halmaza: az ikonok áttetszősége mellett az is feltűnik, hogy ezek az úgynevezett flat dizájnt követik, ami utalhat komolyabb vizuális típusú változásra az iOS 7-ben, például a szkeuomorf elemek száműzését, és a flat dizájn felé való irányt Jony Ive irányítása alatt. Másik lehetőség, hogy az iPodok mintájára az iPhone is több színben válik elérhetővé, hiszen a világban sem minden fekete-fehér. Mindenesetre a tegnap esti negyedéves konferenciahívásban Tim Cook nyíltan kijelentette, hogy új termékekre ősznél előbb kár számítani.

WWDC MMXIII: meglehetősen furcsa az Apple részéről, hogy a korábban megszokott Myriad betűtípus helyett egy teljesen másikat használ, ráadásul római számokkal. Ez is utalhat arra, hogy az Apple szakít a megszokott dizájnnal, és valami új várható. Vagy az is lehet, hogy a tükröződés arra utal, hogy az AirPlay és az AirPlay Mirroring kapcsán váthatóak újdonságok, és így akár az egyes eszközök egymással való kommunikációja is változhat.

Ti mit gondoltok, mi várható idén a WWDC-n? Szerintetek mit jelent a logó, számotokra mit sugall?

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Egy nullarol ujraepitett GIU-nak nagyon orulnek… widget meg a tobbi marhasag nem erdekel.. ugysem hasznalnam, csak a kinezeten javithatnanak egy kicsit…

  2. Én a sokszínűségre, pl. a több színű iphonera tippelnék.

  3. Vagy akár egy órát is jelenthetnek a lekerekített formák.

  4. GAGYiPhone lesz ez.. a sokfele muanyag hatlappal… 🙂

  5. Lesz benne SMS kézbesítés értesítő.
    Vagy a gombok többet fognak bírni 4 hónapnál…

  6. @dnp: egyetértek, sok jót nem várok…

  7. Vagy csak egyszerűen valaki csinált egy szimpla dizájnt, semmi utassal.

  8. Római számok mégis csak egy órára utalhat, talán. És ezek a lekerekített négyzetek meg bármit jelenthetnek. Nem vagyok én olyan biztos hogy nem lesz új termék nyáron. Sok idő van még addig.

  9. Teljesen, mint egy irodalomórán, ahol a tanár jól megmagyarázza, mit gondolt az író 😀

    A lekerekített formákkal a költő a haza iránti elkötelezettségét próbálta kifejezni. Az anyja iránt érzett gyengéd szálakat erőteljesen szimbolizálják a római számoknak látszódó titkos üzenet (MMXII=Mama, Mama, Xeretlek, Igen, Igen). A szeretetet körbeölelő színes kavalkád pedig mintegy metaforaként tornyosul felettünk, miszerint a színes logós Windows és Google fojtogatja a designert és édesanyját, valószínűleg féltékenységből mert ő nem kapott legót.

  10. @skandigraun: ez lesz a jó megfejtés!!

  11. Szerintem iWatch több színben.

    @skandigraun: Ez jó :D.

  12. @skandigraun: Ez de nagy 😀

  13. Tényleg van még olyan ember, akinek 2013-ban az sms értesítő téma? Ez most komoly?

    Szerintem új, színes eszközök jelennek meg.

  14. @deadness: Igen, vannak olyanok, akinek téma!
    Mind az üzleti életben és mind a magán életben az!


Add a Comment