fbpx Skip to content

Múlt évben jelent meg az iTunes 11-es változata, amely sok újdonságot hozott magával, többek között az iTunes mini lejátszó új kinézetét is. Az új 11.0.3-as frissítés többek között ezt is megújítja.

Nem sok a különbség, de azért jól látszik, hogy kaptunk egy csúszkát, amivel látjuk, hol is tart éppen a jelenlegi zeneszám:

itunes-miniplayers-100037807-large

Balra az új lejátszó, jobbra pedig a régi.

Míg a MiniPlayer alig változott, addig komolyabb dizájnt kapott az ArtPlayer:

itunes-albumplayers-100037808-large

Balra az új lejátszó, jobbra pedig a régi.

Mintha a már sokszor emlegetett flat dizájnt látnánk. 🙂 Az Apple igen kulturált módon oldotta ezt meg, lényegesen szebb lett. Ha már az albumnézetnél tartunk, az új frissítés segítségével most már a zeneszámok listázáskor is láthatjuk az album képeinket:

show-album-art-song-view

Tehát leginkább dizájn változtatáson esett át az iTunes 11 ezzel a frissítéssel, nekem egyébként az új album lejátszó kifejezetten tetszik, biztos használni fogom a közeljövőben.

Még egy fontos újítás, hogy mostantól külön nézetben láthatjuk az összes olyan appot, amiből frissítés érhető el. ez főként azoknak lehet hasznos, akik egyszerre több fiókot is használnak, mert eddig minden fiókkal külön be kellett lépni ahhoz, hogy az összes frissítést le lehessen tölteni.

iTunes_11.0.3_app_frissites_lista

Egy adott app ikonjára kattintva a frissítés részleteit láthatjuk, valamint van egyenkénti frissítésre is lehetőség, amire rányomva az iTunes annak a fióknak a jelszavát kéri, amivel az appot letöltöttük:

iTunes_11.0.3_app_frissitesek

A külcsínen túl természetesen a belbecs is változott: ez a frissítés több biztonsági hibát is orvosol, melyek között több éve meglévők is voltak.

Windows 8-as iTunes?

Érdekes dolog a Windows 8-as iTunes, mivel gondolom akik már Windows 8-at használnak, rendkívül várják az új Metro felületet támogató iTunes-t. Sajnos erre még bizony várni kell, mert egyelőre úgy tűnik, az Apple nem hajlandó fejleszteni.

Egyébként erre több oka is lehet az Apple-nek, mert ugye a felhasználók akár választhatják emiatt Mac-et is, mivel jelenleg az egyik legkeresettebb alkalmazás a Windows Store-ban az iTunes. Ettől függetlenül szerintem a Windows felhasználók többsége nem az iTunes-szal hallgat zenét, míg ugye a Mac felhasználók 90%-a csak ezt használja. Amennyiben Windows-t használnék, biztos idegesítene, hogy nem kapom meg időben a frissítéseket az Apple-től, hiába vagyok egyben iPhone felhasználó is…

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Na, akkor hamarosan itt az iOS7?!

  2. Yade: persze, az új füleket láttam, csak vmiért most össze vissza váltja az accokat az itunes és állandóan loggolgatnom kell, jelenleg épp 120 apps vár frissítésre nálam…


Add a Comment