fbpx Skip to content

Az alábbi cikket Balázs küldte nekünk, köszönjük! Ha te is küldenél be olyasmit, ami szerinted másokat is érdekelhet, ajánljuk figyelmedbe ezt az írásunkat, amiből minden szükséges részletet megtudhatsz: Vendég Bloggerek, tiétek a terep!

***

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek, hogy milyen alkalmazásokat használok. Tudom, hogy voltak előttem, akik már küldtek be érdekes leírásokat e témában, talán ez is közéjük fog tartozni.

A telefonom nem jailbreakelt, már több mint egy éve nem foglalkoztat a dolog. Az első iPhone-om, egy 3GS még az volt, de csak azért, mert angol O2-es kártyafüggő volt a készülék. Aztán megvettem ezt a 4S-t és azt már nem volt kedvem feltörni. Ráadásul az iOS 6 óta szerintem talán felesleges is…

vendeg_blogger_appok_35

Nézzük a főképernyőt: ide azokat az alkalmazásokat raktam, amiket sokat használok, akár a BpMenetrendet a zenét vagy például a zseblámpát is. Aki sokat hallgat zenét, annak kifejezetten ajánlom az iTunes Match-et. Nekem több száz lemezem lett így legális. Naptárnak a Week Cal-t használom, szerintem az egyik legjobb a naptárak között! Azonkívül, hogy magyar nyelvű, egy csomó beállítási lehetőség van benne. Akár születésnapok, vagy ünnepek, stb. Itt van még egy általam sokat használt app -talán nem sokan ismerik-, az Evangélium, ami nekem hasznos útravalót nyújt a mindennapokra. Vagy a TuneIn rádió, amit szintén sokat használok. A többi alkalmazás önmagáért beszél, nem térnék ki rájuk. 

Nézzük a második oldalt!

vendeg_blogger_appok_32

Mivel zenével foglalkozom, elengedhetetlen az a néhány alkalmazás, amit itt láthattok.

A Tempo az a nevéhez hűen egy metronóm, nem is akármilyen! A letisztult felülethez megannyi állítási lehetőség párosul:

vendeg_blogger_appok_22 vendeg_blogger_appok_30

A Cleartune szerintem a legjobb hangológép. Amilyen érzékeny olyan kifinomult, szintén sok beállítással.

A következő az iRealb, ami egy zenei kísérőprogram. Ritmusszekció (dob, basszus, zongora vagy gitár) kíséri a szólistát, aki te vagy. Konkrét számoknak, daloknak a kíséretét lehet letölteni a fórumról, amit tetszés szerint lehet szerkeszteni hangnem, stílus vagy tempó szerint. De létre lehet hozni bármilyen harmóniasort is. Nekem, aki jazz-zel foglalkozom, az impovizáció gyakorlása miatt kifejezetten hasznos ez az alkalmazás:

vendeg_blogger_appok_28

A következő a Capo, ami egy lassító, loop-oló progi. Ez akkor jön jól, ha valamilyen zenét akarunk leírni, de vagy túl gyors, vagy más hangnembe kell pitch-elni. Ezzel könnyedén le tudjuk szedni.

vendeg_blogger_appok_02

A Skype-ról, Viberről vagy a Facebookról nem beszélnék, mindenki ismeri. A GoodReader egy olvasóprogram. Mindenevő és böngészni, letölteni is lehet vele. A BatteryDoctor az akkumulátor élettartamát, kapacitását növeli elvileg, ha betartod az abban leírtakat és úgy töltöd a telót. A Memory Pro kipucolja a RAM memóriát, az iDownloader Pro pedig egy profi letöltő app, amivel le is lehet játszani akár filmet, zenét, fotókat, stb.

A harmadik, egyben utolsó oldal a “gyűjtőoldal”. Itt már csak mappákba rendezve láthatjátok az alkalmazásokat. Ide raktam azokat, amiket nem túl gyakran használok, de fontosak számomra.

Eszközök

vendeg_blogger_appok_09

JotNot Pro szerintem talán a legjobb szkenner program, nem egyszer kellett már “lefénymásolnom” hirtelen a személyi okmányaimat vagy egy-egy dokumentumot.

A TeamViewer-rel távolról lehet a számítógepet irányítani. A Speedtest a naptár és a kontaktok egyértelmű. A Carpenter vízmérték, vízszintező, vonalzó, szögmérő egyben. A My Measures Pro pedig egy távmérő amit egy adott tárgy fotójára lehet rábiggyeszteni így például egy szekrény fotójára a méreteket rá tudjuk rajzolni. Hasznos.

A Dropbox és a Skydrive felhőtárhelyek, nem kell külön bemutatni őket.

A Quickoffice Pro egy szövegszerkesztő kicsiben. Ezzel írom ezt a kis beszámolót is.

Navigáció

vendeg_blogger_appok_16

Itt két navigációs programot használok: a Navigon-t és a Sygic-et. Egyik jobb mint a másik. Részletekbe nem mennék bele. A MotionX-GPS egy GPS program, aki sokat túrázik annak jól jöhet. Én például sokat túrabicajozom.

Található még itt máv menetrend és autópálya matrica vásárlós app, valamint a parkolást segítő és ha a Balatonon vagyunk vagy oda tartunk, akkor ez a kis alkalmazás lehet még segítségünkre.

Könyvek

A könyvek mappában a gyári appon kívül a Biblia és egy szakácsköny kapott helyet:

vendeg_blogger_appok_26

Fotózás

Sokat fotózom a telefonnal, szerintem remek képeket lehet csinálni vele, ezért a következő mappában bemutatnék néhány elengedhetetlen programot.

vendeg_blogger_appok_29

Rendszerint az alapértelmezett kamerát használom, de effektek és pár extra miatt a Camera+ nagyon hasznos tud lenni, mint például késleltetett exponálás, autofókusz és fehéregyensúly állítási lehetőségek.

Az Instagram egyértelmű, a Night Camera is gondolom.

A Photosynth a Microsoft 3D-t szimuláló panorámafotót készítő appja, nagyon látványos! Az iTimeLapse pedig egy vicces kis progi: bizonyos időközönként exponál egy fotót, amit a végén egy kis filmmé fűz össze. Olyan vicces, Benny Hill-szerű az egész. A 8mm egy régi super8-as kamera szimulátor, egész jópofa. Itt is van egy pár effekt, amitől jó az egész. A Printic egy egészen különleges app, fotóink közül lehet ajándékba küldetni nagyon ízléses formában képeket, tulajdonképpen bárkinek, amikre lehet kis megjegyzéseket, üzeneteket is írni. Szép és különleges ajándék tud lenni olykor.

A Frametastic szerintem ismerős mindenkinek, számtalan hasonlót lehet találni az App Store-ban.

Zene

vendeg_blogger_appok_04

A zene mappában semmi különös nincs, talán csak az iSaidWhat?!, aminél lehet állítani a jelszintet. Csak emiatt használom tulajdonképpen, de csak ritkán. A gyári felvevős app és az iTunes egyértelmű. A Remote a számítógép iTunes zenei könytárát tudja távirányítani.

Közösség

vendeg_blogger_appok_08

A közösségben vannak a Barátok, ami arra jó, hogy meg tudjuk nézni, hol tartózkodnak ismerőseink, akiknek szintén Szifonjuk van. A WhatsApp egy egész jó kis chat program, és végül a MyPhone+, ami szinkronizálja a facebookos ismerőseink adatait a telefonkönyvbe: születésnapok, címek, stb.

Film

vendeg_blogger_appok_21

Filmekhez az AVPlayer-t használom ez is mindenevő és sok beállítási lehetőséggel rendelkezik. Itt van még a Mozi24, ami az aktuáls mozifilmekről ad tájékoztatót, és kritikákat olvashatunk, vagy trailereket nézhetünk. Ide pakoltam még a gyári Videók appot is, amit egyszer sem használtam az utóbbi egy-két évben.

Média

vendeg_blogger_appok_27

A HírTv az Index és a TV24 világos gondolom. A FoxTube egy olyan YouTube app, ami kicsit fel van turbózva egy két extrával. Például le lehet tölteni az adott videót, loop-olni, visszatekerni, belegyorsítani, ilyesmiket.

Játékok

vendeg_blogger_appok_34

Nem vagyok egy nagy spíler, de azért néha tolom egy kicsit akkor is csak az autóversenyt, ezért csak a Real Racing 2, és a Real Racing 3 amit használok, illetve egy 2d-s gördeszkás játékot, az EX Skater-t.

Pénzügy

vendeg_blogger_appok_05

A pénzügy is egyértelmű, itt csak az iCsekk ami figyelemre méltó. Például az áram számla QR kódját felismerve lehet befizetni banki átutalással a sárga csekk összegét. Praktikus.

Szótár

vendeg_blogger_appok_12

A szótár szintén tiszta ügy, talán egy mondatot a TextGrabber-ről. Az adott szöveget lefotózva, kijelölve lefordítja nekünk a megfelelőt a Google segítségével. Egyébként nem rossz:

vendeg_blogger_appok_07 vendeg_blogger_appok_23

Bolt

vendeg_blogger_appok_20

Ebay, Vatera, Olcsóbbat. Nem is igazán szükséges róluk bármit is mondani, teljesen egyértelmű.

Egészség

vendeg_blogger_appok_24

Az egészség mappában található a Laborlelet, ami nekem azért hasznos, mert évente csinálok labor tesztet, és ez alapján ki tudom silabizálni, hogy például a bilirubin az mi és mit okoz.

vendeg_blogger_appok_33

A Relax M egy nyugtató háttérzenét játszó alkalmazás, számos hanggal. Ha nagyon kivagy és ki akarsz szakadni egy kicsit, de nem tudsz elmenekülni, ezzel sikerülhet oldódni. Az Alk. Kalkulátorral kiszámíthatod, mennyi idő múlva ürül ki az alkohol a szervezetedből és mikor ülhetsz kocsiba.

Időjárás

vendeg_blogger_appok_31

Legvégül az időjárás ahol furcsa mód több app is található. Mindegyiket másért szeretem. Az Időkép és a Köpönyeg után a legújabb szerzemény a Yahoo-s időjárás: zseniális felülettel tömör, de mégis részletes. A többi is jó, szöveges előrejelzéssel, hő- és széltérképekkel.

Hát ennyi. Remélem adtam néhány tippet néhányótoknak, melyik alkalmazást töltsétek le. Használjátok ti is legalább olyan élvezettel és megelégedéssel a Szifont, akárcsak én teszem már több mint két éve! 🙂

Üdv: @nagyB

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Nem olvastam végig az egészet, csak belekezdtem. De egy dolgon megakadt a szemem. Nem úgy van, hogy az itunes match-csel gyakorlatilag nem lesz legális a zenéd, mert attól még neked birtokolnod kell a lemezt, ami bizonyítja a legálisságát?

  2. Elvileg az olyan mintha online vásároltad volna szerintem.
    Engem az érdekelne hogy nekem kb 1 éve rossz a Quickoffice pro…megpróbálok belépni a böngészőből és kidob a program mint a szél…érdekes hogy nálad működik :D.

  3. @mrteddyx: az iTunes Match hivatalosan nem a lopott zenék legalizálására van kitalálva, viszont ahogy korábban már leírtuk, nem foglalkozik a számok eredetével, így technikailag az éves díjért cserébe a felismert számokat azok közül is elérhetővé teszi. a Match-nak nem tiszte azt vizsgálni, hogy milyen forrású a zene.

    bővebben ezekben a cikkekben:
    http://szifon.com/2012/07/19/elerheto-az-itunes-match-hazankban-is/
    http://szifon.com/2011/10/08/az-itunes-match-hasznalatban/
    http://szifon.com/2011/08/30/elerheto-az-itunes-match-a-fejlesztoknek-hogyan-mukodik/
    http://szifon.com/2011/08/03/osszel-erkezik-az-icloud-mire-lesz-jo-es-mennyibe-fog-kerulni/

  4. itt persze van “A bejegyzés folytatása >>”… 😀 😀 😀

  5. (ja és az összes link rossz, “szokásos wp hiba”)

  6. @pityu: mi a rossz a linkekkel? melyik linkekre gondolsz? az adott appok linkjei?

  7. @Jadeye: igen
    beteszi a cikk linkjét a link elé…

  8. @pityu: nekem egyik link esetén sem dobott problémát, mindre megnyílt az iTunes Preview, ahogyan kell.

  9. Pityut megvédve, a linkek nálam se működnek. Az összefoglaló nem rossz.

  10. @Jadeye: Nálam se mennek a linkek.

    Tetszett a válogatás, viszonylag kevés volt benne a “ezt nem kell bemutatni, mindenki ismeri”, de sajnos itt is volt pár, amit nem ismertem, és így ezután se fogom.

    A szerzőnek ajánlom, hogy ha zenével foglalkozik, próbálja ki a GarageBand-et (nagyon sokoldalú), esetleg a ThumbJam-et. A csekkekkel való vacakolás helyett inkább csoportos beszedést javasolnék, az “Olcsóbbat” helyett árgép-et (sajnos még nincs hozzá app), a gagyi magyar időjárás programok helyett pedig mondjuk TWC-t vagy Weather HD-t. Az AVPlayer-t még nem volt kedvem megvenni, hiába látom mindenkinél, az OPlayer viszont még ingyenesben is egész jó, az itthoni Samba megosztáson levő filmeket is lejátssza netről szépen. Remélem visszakapja valamikor az AC3 támogatást, amit jogi hercehurcák miatt kivettek belőle. A TeamViewer helyett pedig érdemes megnézni, mit tud a Splashtop (bár ez csak iEszközről teszi elérhetővé a gépet, másik PC-ről nem).

  11. @Dareeo: @rgbx: de nektek milyen böngészőben nem mennek a linkek? én Safariban, Mobile Safariban, Szifon appban, Chrome-ban néztem, azokban nekem megy hibátlanul, így nem értem, mi lehet a gond nálatok. esetleg Firefoxot használtok? mert ott valami valóban nem oké, de akkor az a Firefox sara lesz.

  12. firefox/ie – rossz
    chrome – jó (ez mondjuk minden kilépésnél összeomlik egy ideje…:D)

    fura…

  13. @Jadeye: Bocsi, elfelejtettem ideírni, hogy itthon Operát használok. A linkek úgy néznek ki, hogy cikk URI-ja után közvetlenül /%5C/%5C/clk.tradedoubler…

  14. @Jadeye: A szerver oldali szkript escape-elése van elcseszve. http kettőspont // helyett (ami az abszolút hivatkozások előtt kellene) http kettőspont \/\/ van a linkekben, amit a Firefox, az IE és az Opera nem ért meg, ezért relatív linknek veszi, ami elé ugye oda kell rakni az aktuális oldal teljes címét.

  15. @rgbx: köszi, javítottuk H2CO3 kollégával, nézd meg, most jó-e! Firefoxban és IE-ben megnéztük, ott rendben volt, de Opera esetén is jó kéne legyen.

  16. @Jadeye: Elnézést, kicsit későn néztem vissza ide, de most már jó Operában is, gratula. 🙂

  17. Esetleg van vkinek olyan régi TeamViewer.app verziója ami fut 3G 4.2.1 alatt?

  18. Kedves Fórum tagok!
    Feltettem ezt a Pangu Jailbreaket mert szerettem volna feltenni az intelliscren alkalmazást és a 1derful nevű témát. Megvettem tehát a Cydia-n keresztül majdnem 19 USD-ért majd amikor rájöttem, hogy a Pangu JB egy kicsit lerendezte a 3G -beállíthatósági lehetőséget, akkor nem maradt más alternatíva, mint hogy HARD RESET-el oldjam meg a problémát! Megoldódott, vagyis mindent lezúzott ami a hibát okozta, de azért van valami ami bosszant!
    Én mindent megveszek, ezért is vásároltam meg az említett 2 programot, de szeretném tudni, hogy hogyan és honnan lehet letölteni jra JB nélkül a már egyszer megvásárolt appokat!
    Kérem, aki tudja a választ az ossza meg velem! Kérek mindenkit, hogy azt ne válaszoljátok, hogy újra tedd fel a JB-t mert azt nem szeretném!


Add a Comment