fbpx Skip to content

Mérföldkőnek mondható ez a momentum. 🙂 Valójában az Apple csak bekapcsolt egy kapcsolót… Szóval viccet félretéve, mostantól hazánkban is elérhető az iTunes Match! Korábban már kipróbáltuk, és véleményt is alkottunk az Apple ezen kezdeményezéséről. Valószínűleg azért került sikerült csak most aktiválniuk, mert a magyar jogvédő szervezetekkel komoly problémába ütköztek, de ahogy látni lehet, ezt akkor azóta sikerült elhárítani.

A szolgáltatást 24.99 eurós éves díjért cserébe vehetjük igénybe.

A szolgáltatás folyamatosan válik elérhetővé, így akinek egyelőre 11556-os hibát dobna az iTunes, az vagy próbálkozzon később, vagy használja az alábbi közvetlen linket: iTunes Match.

Steve Jobs One More Thing-ként mutatta be az iTunes új zenei szolgáltatását, az iTunes Match-et. Ez a szolgáltatás nem csinál mást, mint beolvassa a zenei könyvtáradat, és az ott megtalálható számokat összehasonlítja az iTunes Music Store-ban lévő kínálattal. Amennyiben egyezést talál, úgy azokat a számokat díjmentesen letölthetővé teszi, és a szolgáltatásért csak az éves díjat kell megfizetned.

Az iTunes Match-ről itt írtunk már korábban:

Olvasd el a hozzászólásokat is

83 Comments

  1. A kérdés, hogy az egyeztetett (díjmentesen jobb minőségben letölthető) számokat az év letelte után is megkapom, vagy megint 25€-ba kerül?

  2. A másik kérdés az, hogy más forrásból, nem hivatalosan megszerzett zeneszámokkal mi a helyzet? Azt is ingyenessé teszi az iTunes? (lehet, hogy volt már róla szó. Ha igen elnézést a kérdésért!)

  3. @Tamás: amit egyszer felismert, az az egy év letelte után is megmarad.

    @sardna00: hivatalosan nem a lopott zenék legalizálására van kitalálva, viszont ahogy korábban már leírtuk, nem foglalkozik a számok eredetével, így technikailag az éves díjért cserébe a felismert számokat azok közül is elérhetővé teszi. a Match-nak nem tiszte azt vizsgálni, hogy milyen forrású a zene.

  4. @Tamás: Ez éves díj.
    Azt nem tudom, hogy amit már letöltöttél a gépedre azzal mi lesz.
    Gondolom nem törli onnan viszont újból kalózmásolatnak minősül.

  5. @Acs Ferenc: olvasd el a korábbi cikkeket, és a felhasználási feltételeket. amit egyszer match-elt, az az egy év lejárta után is megmarad, és legális.

  6. Bocs a láma kérdésért, de ha leszinkronizálta az iTunes Match a zene számaimat és mind letöltöttem ôket AAC-be (25ezer db.-ig) a gépemre és onnantól jogtiszta lesz, akkor minek fizessek a következô évben is éves díjat? Mi fog történni ha lejár az egy év? Én nem biztos, hogy megint akarok 25€ fizetni. Föleg úgy, hogy évente kevés album tevödik hozzá a gyûjtemenyemhez.

  7. @maxsys: ezért linkeltük a korábbi cikkeinket, olvasd el azokat is.

  8. És am az iTunes Ping mire jó csak mert van amerikai accountom is és ott láttam hogy van olyan is?

  9. Valakinek működik már?
    Mert nekem az “Add This Computer” gomb lenyomása után mindig kéri hogy jelentkezzek be újra.

  10. @Jano: én meg sem találtam eddig tehát

  11. @Jano én ugyanott tartok mint te, megkaptam az emailt is hogy megvettem 1 évre a szolgáltatást, utána az Add This Computer után elszáll az egész

  12. Ezt már kérdeztem az előző cikknél is, de nem jött válasz. Szóval lehet olyat, hogy streamelje az iphonera ? És ha igen, akkor rendesen playlistbe lehet tenni mintha közvetlen a telefonon lennének?

  13. remélem vissza lehet majd kapni a pénzt ha nem fog működni

  14. @rulezd000d: hol találtad meg? én nem találom

  15. @rulezd000d:
    fog ez működni szerintem, látszik, hogy fokozatosan indul, iOS eszközökön pl. miután megrendeltem megjelent a zenék automatikus letöltésének a lehetősége is (beállítások-áruház) ami eddig nem volt, szóval szépen kapcsolják be a szolgáltatásokat.

  16. @Lightman: ez pozitiv, de a problémám csak az hogyha mondjunk 2-3 nap múlva fog rendesen működni és nem attól a naptól amikor én befizettem akkor rövidebb ideig tudom majd használni.. tudom hogy nem számít sokat az a pár nap csak akkor is.. 🙂

  17. @rulezd000d:
    hááát, ez benne van ha az ember ilyen kerülő úton kapcsol be egy induló szolgáltatást, bevallom, én már annak is nagyon örülök, hogy végre tényleg látszik a fény az alagút végén… 🙂

  18. @Lightman: ebben teljesen igazad van, én is nagyon örülök , hogy végre beindul az itunes match 🙂

  19. Sziasztok!
    Lehet csak nekem nem egyértelmű, de nem találtam egyik linken sem választ…
    Ez a dolog évi 25.000 számot jelent, vagy összesen? Nem mintha a közeljövőben elérnék ilyen lista számot, csak hogy értsem 🙂 Mert ha évente, akkor baromira megéri… Amúgy én is kifizettem, levonta, válasz email, hogy megy, de nem 🙂 Várunk…

  20. @takeap: évi 25 ezer számot jelent

  21. @rulezd000d: Köszi a gyors választ 🙂

  22. @takeap: You can store up to 25,000 songs in iCloud (more if songs are purchased from the iTunes Store) … hivatalos iTunes oldalrol, tehát SUM 25.000 + vásárlás / minden év

  23. @ssdbtc: Köszi!

  24. Működik már valakinek?

  25. Nekem is ez a kérdésem valakinek beindult már a szolgáltatás, vagy csak mindenkit kidob hálózati hiba miatt?

  26. @ssdbtc: ha megnézed, ebben egy szó nem esik arról, hogy “annually” lenne az a 25.000

  27. @Jadeye: a minden év, alatt ugy értem h minden évben ugyanannyi, tehát változatlan. lehet rosszul fogalmaztam.

  28. Am. nekem se megy, megvettem, email pipa és 11556 iTunes hibával dobál kifelé.

  29. azt nem tudom hogyha valaki most leszeretné mondani arra van lehetőség?
    nehogy holnapra eltünjön az egész mint múltkor.. 🙂

  30. Sziasztok!

    Match nélkül rányomok a “Get Album Artworkre” és jelenleg sok mindent nem talál. Jól sejtem, hogy a Match sem lesz gyógyír erre a problémára, hisz azért nem találja a borítókat, mert nincsenek fent ezek a zenék az iTunes Store-ban?

  31. @mikes: Nekem néha azért nem találja a boritót mert nem ugyanaz az album cím pontosan mint ahogy a store-ban van fent

  32. @rulezd000d: Aham, ez így rendben van. Csak azt vettem észre, hogy a borító keresési művelet után dobja a logot, hogy miket nem sikerült megtalálnia. Ha ebből a logból véletlenszerűen kiválasztok előadót vagy számot, és erre keresek a Store-ban, ugyanúgy nincs találat, mert ott nem található, vásárolható meg. Egyszerű logika alapján arra következtetek, hogy a Match sem fogja megtalálni, és így azért az “mp3 rendezési projektem” (borítók, ID3 tagek) kudarcba fullad… 🙁 Pedig nem is olyan extravagáns zenék ezek, egy csomó “populáris” zenét sem talál meg… 🙁

  33. Van olyan, akinek megy is, és keres+szinkronizál? 🙂 Vagy csak mind kifizettük és várjuk a megváltást?

  34. Szerintem mindenki a megváltást várja. A Match felirat megjelenik az iTunesban és az áruház fül alatt is látható lesz a match frissités, de mindenképp ragaszkodik a logout-hoz. Utána viszont semmi sem megy úgy ahogy kellene.

  35. A pénzünket biztos visszakapjuk, ha mégse indul el.

  36. És nekem elidult ebben a pillanatban!!!!

  37. Nekem is elindult most!

  38. Vééégreee 😀

  39. a cikkek elolvasása után sem kaptam arra választ, ha előfizetek, átfésüli a könyvtárat, letölti a zenéket jobb minőségben, (egyébként akkor mi van, ha a nálam lévő a jobb minőségű?), do mondjuk mi van, ha az előfizetés UTÁN vásárolok,vagy kapok egy cd-t, lerippelem, akkor szintén letölthetem legálisan az itunes boltjából is?

  40. @ollo:
    persze, amint bekerül az itunes könyvtárodba, azonnal szinkronizálja

  41. kösz. Hát ez így nagyon komolyan hangzik…

  42. Elindult nálam is!

    Ez az egész az a legalizációról szól!!!

  43. @xabi: hivatalosan nem a lopott zenék legalizálására van kitalálva, viszont ahogy korábban már leírtuk, nem foglalkozik a számok eredetével, így technikailag az éves díjért cserébe a felismert számokat azok közül is elérhetővé teszi. a Match-nak nem tiszte azt vizsgálni, hogy milyen forrású a zene.

  44. Nekem ugy tunik, hogy amugy nem csereli automatikusan jobb minosegure a szamokat. Gondolom, torolnom kellene az albumot a local iTunes librarybol, majd felhobol ujra letolteni ahhoz, hogy jobb minosegben jussak hozza. Valaki ala tudna ezt tamasztani, vagy megcafolni ? 🙂

  45. Nalam a Music ful alatt mindenhol ures felho ikonok vannak es nem tudok ranyomni. Mitol lehet ez? 🙁

  46. @Aky: Szerintem csak akkor lesz 256 bitrátáju, ha az i-kütyün töltöd le a felhőből.

  47. @Aky:
    confirmed.
    elérhetővé teszi a jobb minőségű verzió letöltését, megjelenik még egy példányban és a kis mellette lévő “felhőből lefelé nyíl” ikonnal tudod lehúzni.

  48. @tomcsi_p:
    picit több infó jó lenne, hogy pl. most a gépen az itunes-ban van ez vagy valamelyik ios eszközön, ha ios eszközön, ott lehet az a probléma, hogy még a gépről nem töltötte fel a zenét az itunes és ezért még nem lehet elérni más eszközről…

  49. amúgy nagyon király az egész, nagyon megér ennyit, ahogy a gépen az itunes-ba bekerül egy szám/album megy is a match és azonnal látszik minden ios kütyün, appleTV-n… marha jó

  50. Gepen iTunesban a konyvtarban levo zenek mellett van az ures felho ikon. Van Cdrol bemasolt zeneszamok is amik megtalalhatoak az iTunes storeban is es amelett is ures felnok vannak, sot olyan zeneszam is van ahol nincs meg ures felho sem pedig fent van iTunes storeban.

  51. Tokeletesem mukodik egy apro problematol eltekintve. Tobb albumomnal is hianyzik a borito a telon miota bekapcsoltam az iTunes Match szolgaltatast a telon is. A gepen localban termeszetesen minden rendben, de ugy nez ki, hogy az album feltoltese soran az artwork nem kerult feltoltesre, vagy nem tudom mi lehet a gond. Valakinek valami otlet ?

  52. Én találtam egy érdekes bugot, vagy featuret a 5.1.1 verzión. A airTv-val vagy valami online streaminggel kapcsolatos

    Kép itt van róla:
    http://data.hu/get/5362121/foto.PNG

    Előidézni így kell:
    Homescreenen, előhozod a ipodot, madj a homegomb sokáig sokáig nyomva tart, bejön a voicecontrol hagy elünni, és ott lesz az ikon, ha ügyes vagy akkor rá is birsz kattintani és ez jön be, de viszont 1 mp alatt el is tűnik!

    nekem se apple tv-m se más ilyesmim nincsen, neketek is előjö a probléma?
    itt egy kép arról mi van ha rábírsz kattintani
    http://data.hu/get/5362123/Foto2.PNG

    Lehet h nem bug, csak én éreztem annak, javítsatok ki, meg legalább tudtok mit nyomkodni:D

  53. Pár apró kérdésem van a szolgáltatással kapcsolatban:

    1. Az iTunes könyvtáramban most vagy 10gb zene van szépen megcsinálva, előadó/album/borító szerint ahogy a nagykönyvben megvagyon írva:) Ha most megveszem ezt a szolgáltatást, akkor ezt a 10gb zenét átfuttatja a Match-en és újra letölti a gépemre a számokat/albumokat? tehát 2×10gb lesz belőle? Vagy a match-es felhőmben fogja tárolni a zenéimet?

    2. Ezek szerint az iPhonon nem is muszáj fent lennie a sok zenémnek ha állandóan WIFI-s környezetben vagyok, mert a match-ből tudja majd streamelni? Így az iPhone-on tudok helyet felszabadítani ezek szerint?

  54. @tomtrial: igen, a zenéid a felhőben fognak tárolódni, te döntöd el hogy mikor mit szedsz le… de streamelni nem tudom hogy lehet-e, sztem csak akkor tudod indítani a lejátszást ha letöltődött a zene az eszközödre…

    Nekem olyan kérdésem lenne hogy mi van azokkal a zenékkel amit nem ismert fel a Match? Mekkora tárhely erejéig tudok oda zenét feltölteni? Mert hogy ugye minden zenét vmilyen módon felrak a cloudba, ha ismeri ha nem a Match.

  55. @Andoro: iOS eszközön nem kell letöltve lennie, lehet streamelni is.

  56. Mi van ha fogok egy előadó / albumcímet, megnéztem előre az Itunes Store-ban, majd lokál megcsinálom a könyvtárat, belepakolok pár más mp3-at, de szépen áttagelem az adott album számcímeire…

    Akkor mit csinál? Lehúzza az albumot? 😀

  57. @KekszNET: nem ilyen egyszerű 😀 “belehallgatásos” módon állapítja meg az egyezést. Mint pl a soundhound.

  58. Megcsináltam. De alig talált valamit. Lehet az én zenéim olyanok,de ilyenkor azokkal a zenékkel gondolom semmi sem történik.
    Olvasgattam az itunes match után,de valaki elmagyarázná,hogy arra jó e,hogy ha windost telepítek akkor visszarakja azokat a zenéket amiket a felhőbe rak?
    Mert ez lenne a lényeg igazából nekem. És,hogy más gépen is simán összeköthetném az itunes-al. Vagy rosszul tudom?

  59. Előfizettem, de csak az iCloud-ba tölti fel az eredeti CD-ről importált zenéket is. Másnál nem jelentkezik ez?

  60. @kardossandor: az iCloud fiókodba azokat tölti fel, amiket nem talál a Store kínálatában. ez normális, így kell működnie.

  61. @Jadeye: Konkrétan erről van szó: http://goo.gl/MyN6D kezemben a lemez, amit importáltam és a store kinálatában is szerepel. Mi lehet a gond?

  62. Lehet h buta vagyok, de a meglevő zenéimet újra letölthetem 8ezerért… nem értem… ha valami gagyi minőségben volt meg, nem is tettem fel, így nem kell jobb minőségben semmi, mivel az már vagy megvan egyszer vagy egyáltalán nincs is meg…

  63. Sziasztok!

    Az iTunes Match úgy működik:

    1, Bemásolod a zenéidet a iTunes-ba. (behúzod őket)
    2, A rendszer elkezdi vizsgálni és feltölti az iCloudba. Ez nyilván idő net sebesség függő. Nagyon fontos, itt még a te zenéid lesznek a gépen!
    3, Töröld le a bemásolt zenéket a gépről! Ez fontos. Viszont az iCloudból ne. (Hagy üresen a “Ez a dal is törölve lesz az iCloudból” négyzetet)
    4, Látod, hogy látszólag minden dal ugyan ott van csak van egy felhő ikon mellette. Ez azt jelenti, hogy nincs a gépeden hanem az iCloudba van a zene.
    5, Töltsed le az összes dalt ami nincs a gépen. Itt jön az okosság, hogy ami zene megvan az Applenek az már nem mp3-ban jön le hanem AAC 256kbps-ben jó minőségben…. Természetesen ami nincs meg ott látod, hogy a formátum MPEG hangfile.

    Javaslom, hogy vedd meg az AppStore-ból a TuneUp programot. Igen baromi drága 35€ viszont ez a program beazonosítja az összes zenédet tehát ahol “track 1” zene néven szerepelt ott odaírja az előadó nevét stb… Szerintem baromi jó dolog egyszer kell megvenni.

    Az iTunes Match egyrészről jó, hogy:

    1, Az eredeti CD-t be tudod tenni az iTunesba. És azért gondolom mindenkinek van ilyen.
    2, Az ilyen olyan forrásból (mondjuk ki illegálisan) beszerzett zenéket legalizálhatod és a 96kbps helyett 256kbpsben lesz meg.
    3, És szerintem ez baromi jó!!!! Hogy lényegében kb. 30-40db DVD terjedelmű mp3 zenét tudsz magaddal vinni akár egy 16G iPhon-on is hiszen a felhőben vannak a zenék és csak azt töltöd le ami kell illetve minden egybe van. Nem kell keresgélned, hogy ez a zene most hol is van illetve nem kell a gépen tárolnod. Na ez kb. akkora előny mint az, hogy legalizálni tudsz zenét.

    Sőt, és ebben kérek megerősítést bármilyen mp3 formátumú file-t feltölthetsz. tehát pl. rádiókabaré, hangoskönyv stb. Ez még kérdés, hogy ezzel mi lesz, kiszúrja-e az Apple.

  64. @xantos85: hivatalosan nem a lopott zenék legalizálására van kitalálva, viszont ahogy korábban már leírtuk, nem foglalkozik a számok eredetével, így technikailag az éves díjért cserébe a felismert számokat azok közül is elérhetővé teszi. a Match-nak nem tiszte azt vizsgálni, hogy milyen forrású a zene.

    ugyanígy nem foglalkozik a hangfájlok tartalmával abban a tekintetben sem, hogy az hangoskönyv vagy bármi más.

  65. Köszi a választ Jadeye!

    Igen az tök jó dolog, hogy a megvásárolt eredeti CD-t legálisan be tudjuk tenni az iTunes ba. De azért tudjuk, hogy a többség mire fogja illetve mire is fogja használni.

    De szerintem ennél sokkal jobb dolog amiről kevés (kevesebb) szó esik, hogy nem kell az eszközeinken tárolni a zenéket. Nem kell a DVDk között keresgélni, hogy ez vagy az a zene hol van. Lényegében egy zenei tárhely ha egy átlag 7,5MB-ot veszünk egy szám terjedelmének akkor több mint 150G tárhely ha jól számolom.

  66. sziasztok!
    azt meg tudná mondani valaki, hogy ha előfizettem a matchre, tehát a zenéim az storeban és az icloudban vannak, akkor ha csinálok egy clean installt, és nem másolom át a librarym, akkor beirom az icloud accom jelszavát és a full üres itunes letölti az összes zeném? szóval nyugodtan csinálhatok clean installt itunes másolás nélkül? bár akkor meg az iphoneom fogja azt kiírni hogy másik libraryval van szinkronizálva a telefonom, vagy észleli h u.az?
    köszi a választ

  67. Hello!

    Érdekes jelenségre lettem figyelmes, miután előfizettem a Match-re és minden zenémet (~8000 szám) letöröltem iTunesból, majd az AAC formátumú verziókat leszedtem. Rengeteg számnál (értsd kb. minden 5.) megszakad a lejátszás, egészen pontosan 50 másodpercet játszik le az iTunes, majd ugrik tovább…
    Kikapcsoltam a Matchet, újra lefuttattam, a merevlemezen lévő hangfile lejátszásakor is más programnál (AIMP) sem megy tovább. A méret megegyezik, a számhossz is stimmel, de 50 mp-ig engedi. Furcsa “Match-jelenségekkel” tele van a net, szóval megoldást eddig nem találtam:/

  68. @xantos85: Esetleg nagy kérés lenne az hogy a Tuneup appot elküld nekem valamilyen formában? Nagyon érdekelne ez a dolog

  69. Szia Andoro!

    Innen tudsz próba verziót letölteni és kipróbálni.
    http://www.tuneupmedia.com/download.php
    Nem emlékszek talán 50 dalt azonosít az ingyenes verzió. Aztán meglátod neked bejön-e vagy sem.
    Ha igen akkor AppStore 35€ én is ott vettem meg… Drága. Nekem megérte mert rend van a zenéim között.
    (Nem akarom reklámozni az App-ot csak gondoltam a témához illik.)

  70. Én előfizettem végignézte a számokat a felét feltöltötte de nem értem miért mikor az itunes store-ban fent van a zene akkor minek teszi fel??
    A másik kérdésem meg az,hogy megjelent a felhő ikon de nincs alatta semmi ilyenkor mi van? Nem ajánlja fel,hogy töltsem le a felhöből.
    Meg igazából azt vártam,hogy majd a számokhoz oda teszi nekem az album képeket de azt se tett oda egyet se vagy azt nem is fogja??

  71. @xantos85: Megvettem a Tuneupot, frankó, de lenne pár kérdésem, gondolom te régebb óta használod.

    1. Hogy csináltál rendet a teljes libraryben? A legidegesítőbb, hogy nem tudja felülírni a cover artokat 🙁 Azt olvastam hogy előtte érdemes kitörölni, de nekem még így is van olyan, hogy egyszerűen nem írja felül a jóval. Sokszor egyenként kell tökölni a zenékkel emiatt…

    2. Jól veszem észre, hogy az sem mindegy hogy hány zenét és milyen zenéket ellenőriztetek a pluginnal egyidőben?

  72. Egy kérdésem lenne még mindenkihez:

    A teljes zenegyűjteményem rakom rendbe épp A-Z-ig.
    Az icloudba mikor szinkronizálódnak fel a számok? Ahogy változott az adott szám, vagy indíthatom manuálisan a szinkronizálást?
    Mert most azt tapasztalom, hogy vagy igen lassan, vagy egyáltalán nem módosulnak a dolgok, csak az itunesban. iPhoneon nézve pl. nem töltődnek le a cover artok, de az ID3 tagek sem akarnak változni.

    Egy kicsit káosz van nekem ezzel kapcsolatban a fejemben, örülnék ha valaki segíteni aki rájött vmire.

  73. Közben rájöttem pár dologra, gondoltam megosztom.
    Szóval iphonera csak akkor fog szinkronizálódni minden zene infó, ha a Beállítások > Áruház menüben a Zene be van kapcsolva (hasonlóképpen mint ahogy ez ment már az Appoknál is). Nem azt mondom hogy baromi gyorsan, de azért elkezdtek megjelenni a cover artok. 🙂 Először azt hittem hogy ha ezt bekapcsolom, elkezdi a telóra letölteni az összes zeném 🙂 Hát nem..

    Találtam egy lehetséges (de szintén fizetős) megoldást Mac-re: matchTag.
    http://www.appactions.com/en/matchTag.html
    Ugyanis arról van itt szó, hogy attól hogy letölti az itunes a zenéket 256-os m4a DRM nélküli formátumban, az ID3 tageket érintetlenül hagyja. Sokan sztem azt remélték hogy akkor itt szépen lefrissül minden és a zenetárunk is helyreáll kicsit.
    Nem. Erre van a matchTag, ő állítólag közvetlen az Apple-től szedi le az infókat a zenékhez. Ez csak 5euros megoldás a Tuneuphoz képest sokkal olcsóbb.. Amúgy az most 32euro. A fejlesztő azt írja, hogy kisebb cover artokat szed le, mert az Apple tiltja a nagy méretűek tömeges letöltését, de az itunesből jobb klikkel letölti majd a 600×600-as album képeket. Kíváncsi lennék működik-e, nekem most nincs kedvem ezt is megvenni a 32euros után 🙂
    Esetleg vki próbálja ki!

  74. Ha pl egy kertiparty-n vagyok ahol az iPhone-omról nyomatjuk a zenét és berakom a telefonon tárolt összes zenémet (ugyebár ilyenkor mutatja a cloud-ban tároltakat is), és a 3g be van kapcsolva. Lejátszás közben éppen olyan számra lép a lejátszó ami a cloud-ban van csak fent (készüléken nincs letöltve) akkor automatikusan letölti és ezzel szívja a mobilnetem?

  75. Még mindig szívok az 50 másodperces számaimmal, sehol nem találtam megoldást. Mielőtt visszaraom az mp3 makat azért a supporttal szeretnék csevegni picit. Egyelőre csak telefonos általános elérhetőséget találtam, tudna valaki esetleg e-mail címet? Előre is köszi!

  76. @tomtrial: csak egy tipp, de sztem így működik: be lehet állítani, hogy iphoneon minden zene látszódjon (icloudban tároltak is), vagy csak azok amik a telón már ott vannak letöltve. Sztem utóbbit választva nem fog olyan zenét lejátszani ami nincs a telón.

  77. Sziasztok!

    Összefoglalva szerintem a dologban az a legjobb, hogy van egy lényegében korlátlan tárhelyed zene és más hangformátumokra. És ez a más lehet hangoskönyv, vagy rádiókabaré vagy bármi más. Ez tök jó.

    A másik fontos dolog, hogy a felismert zenéket törölni kell és újra letölteni.

    Sajnos ezzel nem mindig kapd meg a zenéhez a borítót és a különböző információkat. Viszont a zene jó minőségű lesz.

    Andoro által ajánlott program:
    http://www.appactions.com/en/matchTag.html
    Én megvettem, szerintem megéri de fontos, hogy csak az iTunes ban lévő zenékhez ismeri fel a borítót meg a különböző dolgokat. Mondjuk 80-90%-os pontossággal.

    Amit én ajánlottam az meg elvileg minden zenéhez talál valamit szintén kb. 80-90% pontossággal. Ha ár érték arányt vesszük akkor jobb a matchTag.

    Ami nekem probléma, hogy egy zene lehet több albumon is. Pl. TopHits meg válogatások stb. És lehet, hogy van egy albumod amiben eredetileg 10 zene lenne de mondjuk 4 különböző albumba teszi őket.

    Hát itt tartunk.

  78. @xantos85: és milyen minőségben szedi le a matchtag az album képeket?
    Igazából ha adott egy zene, és nekem nincs meg a teljes album (ez a leggyakoribb), akkor szted milyen algoritmus szerint keresi a matchtag és milyen szerint a Tuneup?

    Nekem a Tuneup azért sokszor pontatlan, bár még csak olyan 1000 számot kerestem meg vele. Főleg albumborítóknál sokszor nem tudom eldönteni hogy melyik is azaz album… Ezt neki kéne tudnia. Továbbá elég sok emberi beavatkozást igényel.

    Na megveszem én is a matchtagot ha már ajánlottam. 🙂

  79. Igen sajna azért van vele utómunka. Nekem 11-es Air-em van így nem tudom, hogy mondjuk 27-es Mac-en milyenek a képek. De ezen a kisgépen teljesen jó.

    Igen a bénázás abban van, hogy a felismert zenék többféle albumon lehetnek.

    Szerintem azokat a zenéket amiket felismert az Match érdemesebb a matchtag-al vizsgáltatni mert az elvileg az iTunes-ből szedi le a képeket. Ami meg nincs meg azt a Tuneup-al.

    A TuneUp még ara is jó, hogy a dupla zenéket megtalálja. Érdemes vele csinálni egy duplikáció keresést.

    Ja még infó:

    1, 25.000 zenéd lehet de ebbe nem számítanak bele a megvásárolt számok. (Gondolom a nem felismert és a felismert lehet max.25e) a többi korlátlan.
    2, A maximális file méret 200MB lehet tehát bőven beleférnek a szöveges dolgok. Hangoskönyvek, üzleti előadások, kabaré, mese és még mit tudom én mi van mp3 ban.
    3, 1 év után automatikusan megújul az előfizetés. Ha nem hosszabbítod meg akkor se veszik el semmi csupán nem tudod letölteni őket illetve feltölteni se tudsz.

    Hu szerintem kiveséztük ezt a dolgok.

  80. @xantos85: azt veszem észre, hogy nagyon nem mindegy a Tuneupnak hogy hogyan jelölöd ki a zenéket felismerésre… Én most azt a taktikát követem, hogy fogok x albumot és azt ráhúzom.. < 1000 számot enged egyszerre. Így egész jó eredményeket ad.
    A matchtaget megvettem, de még nem kaptam emailt a vásárlásról, azt mondják 48 óra, kíváncsi leszek.. Egyébként a vicc az hogy a 7100 zenéből 4500-at felismert nekem a Match, szóval ha nekem itunes szerint beilleszti az adatokat akkor nagyon boldog leszek 🙂 Talán kevesebb utómunka kell.
    Ettől független nem bánom hogy megvettem a Tuneuppot, mert igen jól teszi a dolgát régebbi zenéknél. Aki tényleg rendbe szeretné tenni a zenetárát, ezzel az eszközzel (iTunes Matchtól függetlenül) igen jó eredményekre számíthat.

    Létezik még vmilyen iTunes plugin amit használtok és baromi hasznos?

  81. Szia Andoro!

    Nekem másnap küldték a mailt. Egy zip file-ben volt a matchTag csatolva.
    Én azokat a zenéket amiket felismert a iTunes Match azokat matchtag-ba tettem bele mert elvileg az a iTunes-os adatokkal tölti fel.
    A többit meg Tuneup-al csináltam.

    Nekem kb. 1500db zeném van de egy jó hétvége tuti így is rámegy de utána rend lesz a zenéim közöt…..

    Azt nem tudom van-e még hasonló program a többi fórumon nem írnak ilyenekről.

    Más.

    Nem tudod véletlenül, hogy Safari-ban hogyan tudom beállítani, hogy mindig nagyítsa az adott weboldalt. Ugye a Megtekintésben a Nagyítás-ra rányomok (cmd +) de ha újraindítom a Safarit újra cmd + kell nyomni.
    Nincs valamilyen funkció ami ezt megjegyzi?

  82. @xantos85: aha nekem is megjött, le is teszteltem 🙂 A Safaris kérdésedre nem tudom a választ, de talán ez nem is de tartozik most 🙂 Próbálj esetleg fejlesztői plugint keresni hozzá..

    Nos hát igen, az 5eur és 32eur közti különbség igen jól mutatja a két progi közti különbséget. Bizonyos esetekben jó a matchtag, DE NAGYON VIGYÁZNI KELL VELE! xantos85 is említette, hogy a számokat nem a megfelelő albumon találta meg neki a matchtag. A gondot az okozza pl., hogy országonként tartalmilag eltérő storeok vannak. Pl. Yonderboi Passive Control albumánál 2 számot az US storeban talált meg, a többit a németben. (Yonderboi magyar srác, de csak zárójel 🙂 ) Nekem most számos Tuneuppal már berendezett albumomat kavart meg a matchtag emiatt. Hozzátenném hogy ez nem a matchtag hibája szerintem, mert az Applenek béna az adatbázisa. Maradjunk annyiban hogy ezek után értem, miért nem cseréli ki a számok ID3 tagjeit az iTunes Match: mert nem tudja mire cserélje a szerencsétlen. Egy számnak sztem albumtól független ID-je van és ugye sok albumon rajta lehet… Az iTunes Matchet pedig baromira nem érdekli tárolás szempontjából, hogy az adott szám melyik albumon van. A kérdés annyi hogy fent van-e már az icloudban vagy nincs.

    Azt alátámasztom hogy a Tuneuppal nagyon hatékonyan lehet rendberakni a zenetárat. Azt felejtse el mindenki hogy automatikusan meg fog mindent csinálni, tudatosan, módszeresen kell használni, de működik.

  83. Sziasztok!

    Abban kérnék segítséget, hogy hogyan tudnam az itunes match-et kikapcsolni, ugyanis szeretnék store-t váltani és addig nem engedi amíg be van kapcsolva. Előre is köszönöm!


Add a Comment