fbpx Skip to content

Úgy egy hónapja felfedeztem, hogy a Franciaországban, még a megjelenés napján vásárolt iPhone 5 készülékem kamerájának szenzorán éktelenkedik egy porszem. Tehát nem kívülről volt rajta, hanem közvetlenül magán a lencserendszeren, valamelyik lencsetagon, mivel videózás alatt végig mozgott. Nagyon zavaró volt egyébként, de sajnos nem volt időm vele foglalkozni, egészen mostanáig.

photo

Sejtettem, hogy ez garanciális hiba lesz, mivel nem volt szétszedve a készülék és oda bizony nem igazán jut be ilyen piszok. Tehát múlt hét pénteken elmentem az iStyle Andrássy úti boltjába, ami egyben a szerviz is, és megkérdeztem, hogy ilyenkor mi a teendő. A srácok megnyugtattak, hogy valóban garanciális a hiba, és persze a szeptemberben vásárolt telefon még garanciális volt, így ilyenkor az egész telefont cseréli az Apple. A kollégák tájékoztattak, hogy 3-4 munkanap általában, míg ez megtörténik, ilyenkor ott kell hagyni a készüléket. Mivel hétvége volt, úgy döntöttem, ott hagyom, addig legalább én is pihenek kicsit, bár nem tudtam, mi lesz a jövő hét elejével. Körülbelül 10 perc volt az egész folyamat, leellenőrizték a készülékemet, töröltem minden adatomat, majd átvették, és kaptam róla egy elismervényt.

Eljött a hétfő, meglepetésemre már délelőtt hívtak, hogy megérkezett az új készülék, és mehetek érte. Be is mentem délután. Nagyon profik és segítőkészek voltak, az iCloud segítségével pedig rögtön elértem az adataimat is. Az új készülékkel pedig természetesen semmi problémába nem ütköztem 🙂

photo-1

A fenti rövid történet mellett érdemes megjegyezni, hogy a telefont Franciaországban vettem, tehát külföldi volt, azonban európai. Így papírok és számla nélkül is azonnal intézkedtek, majd pedig kicserélték. Átlagban 3-4 nap átfutási időt mondanak, de ez akár 1-2 napra is lerövidülhet, ha délelőtt visszük be a készüléket.

Ameddig a telefon garanciális, semmiképp se vigyük ilyen-olyan szervizbe, az első utunk mindenképp az Apple-höz vagy egy partneréhez vezessen.

Akinek szolgáltatófüggő készüléke van, csak a szolgáltatója tudja neki garanciálisan cserélni, az Apple Magyarország ezzel nem foglalkozik.

Korábban Jadeye kolléga már írt egy cikket, hogy mi hogyan ellenőrizhetjük a garanciát: Gyakori kérdések: hogyan ellenőrizhető egy Apple eszköz garanciája?

Screen Shot 2013-01-08 at 1.12.07

Egyébként az Apple bizonyos esetekben megnöveli a garanciális időt szerviz esetén. Nálam is ez történt: újabb 1 év van a készülékemre. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

72 Comments

  1. T-ssel is ilyen egyszeru?

  2. Nem akarok ebből vérre menő vitát gerjeszteni, de az utolsó mondat kicsit furán hatott… Az Apple, annak megfelelően, hogy melyik országban adja el a cuccot, annak jogszabályait követve kell a garanciát szolgáltatnia. Tehát ha itthon veszed, és 1 hónappal a gariidő lejárata előtt cserélnek, akkor az új készülékhez új 1 év garancia jár. Ettől az Apple nem térhet el, mivel törvényileg szabályozva van. Amit Franciaországban vettél, arra az ottani törvények irányadóak, amik feltételezem kb összevágnak a magyarral, mert ezekkel kapcsolatosan voltak problémák az Apple-lel korábban… (nálunk ugye 2 év jótállás jár a notebookokra pl, az Apple hiába ad csak 1 év világgaranciát – aminek mások a feltételei, mint a jótállásnak)

  3. @Ffx: Értelek, nekem csak ennyit mondtak, hogy ez változó. Végül egyébként logikus, hogy, ha teljesen kicserélték a telefont újabb 1 évet kapok.

  4. @pityu: A T-s 4S csere nekem 2 hét volt, de minden probléma nélkül lefutott (miután leráztam az embert, hogy ne akarjon már szoftvert frissíteni, mert azt már 400szor eljátszottam, és értek hozzá…) – elvileg ott kérhetsz cserekészüléket is a javítás időtartamára, de nyilván nem iphone-t kapsz 🙂

  5. A múlt héten – 2 nappal a garancia lejárta előtt – vittem vissza egy lock-gomb hibás iPhone 4-est mindenféle számla vagy igazolvány nélkül. A fiatal hölgyemény szemrevételezés és beazonosítás után csak annyit kérdezett, hogy mentve vannak-e az adatok? Mondtam, hogy igen. Erre kedves mosollyal az arcán kis türelmet kért és elsasszézott, majd 3-4 perc elteltével megjelent újra a soha nem konyuló mosollyal az arcán és hozott egy zsír új készüléket. Még a színe is (fehér) megegyezett a leadottéval. Meg voltam döbbenve. Mindez Szingapúrban történt.

  6. Pixelhibakrol mit tudtok? Tmobile szerviz erdekelne

  7. @yoliander: Igen, egy Apple Retail Store-ban így fog működni, azonban hazánkban ilyen nincs.

  8. A ritka esetek egyike. Én ma kaptam vissza az iPhone 5-ömet a T-mobiltól, több mint 3 hete cserélték, nyomógomb hibával ,először visszaküldték szoftverfrissítéssel, majd másodjára ki is cserélték. De cserébe most kaptam egy pixelhibás készüléket amin a jobb alsó sarkában egy pixel fehéren világított, visszavittem másnap készségesen fel is vették a jegyzőkönyvet ráírták, hogy ők is tapasztalták, megint több mint 2 hét várakozás és tegnap jött is az sms, hogy mehetek érte, ma bementem és közlik velem , hogy nem találtak semmit szakvéleményt is kértek ahol megállapították, hogy nincs ilyen baja… és mikor a készülék visszajött ők sem láttak hibás pixelt, ezután kb negyedóra győzködés hogy ott van, de felsőbb utasításra vakságot kellett színlelnie, aztán ráhagytam , végül is hazafelé bevittem egy másik T-pontba ahol sajnos nincs garanciális szerviz, persze ott is azonnal meglátták a halott pixelt, tehát nem csak én képzeltem oda, igazából nem tudom mit tegyek, mert elég zavaró, de a szolgáltató, elég ügyesen próbál kibújni a készülékcsere alól

  9. Ez nagyon megnyugtató, hogy ez ilyen flottul megy. Én is vettem egy Svájcban vásárolt ipad 3 at, de ezek szerint a gari él. Illetve egy dolog bizonytalanít el: az egyik sarka picit nyomott, látszik, hogy koppant egyszer. Mindene OK, de ha más hiba előadná magát később, akkor ebbe szerintetek nem kötnek bele? Hogy ugye ezt már leejtették…. Van valakinek erről tapasztalata?

  10. Nem logikus az ujabb egy év, mert apple policy szerint nem hosszabbitjak meg a garanciat.

    Sajnos én már a 3. i5-öt nyúzom október 30 óta. És ugyanúgy 2013 okt 30 a lejarati datum.

    Mondjuk csodálatos, hogy csak bemegyek a storeba, elmondom a hibám, és már adják is az új készüléket.

    Ha a vásárlástól számított 14-napon belül viszed vissza, nem replacement phone-t kapsz, hanem egy dobozt a polcrol, tartozekokkal mindennel.

  11. @b3nk3: az Apple policy nem áll a törvény felett, sokan ezt elfelejtik… Már pedig itthon a törvény kimondja, és ha az Apple nem követi, akkor bünti lesz… Van fogyasztóvédelmi állásfoglalásom is már, mert volt erről egy vitám a közelmúltban 🙂

  12. En arra leszek kiváncsi ha lesz valami az Iphone 5-el amit a magyar storeban vásároltam akkor ujra indul e a garancia mivel a magyar jogszabály vonatkozik ra mint az összes szolgáltató által forgalmazott készülékre mert a többinél nem módosul a garancia idő vége ha pl Europa más országában vásároltad. De akkor ez igaz kell legyen az ipadre is ha itthon apr-nel vásároltunk nem?

  13. @szorian: itt a cikk, fogyasztóvédelmi állásfoglalással, egyébként meg Európa más országában vásárolt készüléknél az adott ország törvényei/jogszabályai az irányadóak, ami valószínűleg hasonló elbánást jelent mint az itthoni, Európában nem véletlen büntették szénné már a Microsoftot is…
    http://itouch.hu/2009/05/garancia-ujrakezdodes-csere-utan/

  14. Ha ez igaz lenne, akkor az élelmes magyar tuti kitalálná, hogy 11 hónapos korában valahogy valami hibát generálva visszaváltatja a készülékét…. a végtelenségig. Nekem ez egy kicsit sántít.

    Off:
    Hogyan lehet egy hozzászóláshoz válaszolni ipaden? Megjelenik a válasz ikonocska, de nem reagál.
    On.

  15. Nekem is van valami kosz a zafír üveg és a lencse között, de szerencsére a fotókon egyelőre nem veszem észre. Gondolom ilyen esetben felesleges visszavinni a készüléket.

  16. Udv! Nekem jelenleg az a problemam h a lezaro gombom megadta magat. A garanciam lejart egy honapja, de van biztositas igy ha fizetek is, …. Az elso kerdesem: a telo jelenleg jailbreakelt, ehhez mit fog szolni a tmobile? Van olyan lehetosegem, hogy ha nagyon erosen nyomom a gombot meg lehet felismeri, aztan dfu mod ranyomni az uj szoftvert! Viszont latok ra eselyt h nem fog mukodni a gomb es akkor pafff. Tudtok vlmit javasolni??:)

  17. Tarika: parkolj rá, akkor nem mondják meg hogy jailbreak elve volt 😉
    De előtte tájékozódj a biztosítónál, mert sok esetben nem fizetnek, pl, ha leejti a gyerek, vagy megrágja a kutya.

  18. @tarika01: a jailbreak a garanciát ugrasztja, szerintem a biztosításnak nincs ilyen feltétele… egyébként itunes friss szoftver telepítése? azzal megszűnik a jailbreak, és nem kell DFU sem, csak akkor van gáz, ha modem számot cseréltél és csak CFW megy rá…

  19. @Ffx: mégis így zajlik a dolog. Amúgy a garancia meghosszabítása nem kötelező, pláne egy külföldön vásárolt telóra. Melyik másik cég csinálja meg bármidet a számla nélkül. (Mostmár ugyan egyre több de nem olyan gordülékeny mint az Apple)

    Vissza mo-ra. T-westendben szervizeltettem az iPhone 4-em anno, mondtak nincs raktaron cserekeszulek, de kb 2 het es lesz, majd irnak sms-t adjam meg a szamom. Jott az sms. Megnezte az indikatorokat a beazas miatt és mar vihettem is. Kb 15 perc volt.

    Ugyanitt nokia gariztatás. Halál. A készülékben mindent kicseréltek a házon kívül, 3-4 részletben, 3 hónap szopással körítve.

    Az meg nokia policy.

    Szoval csak ennyire szamit h mi a torveny. 😉

  20. Csak nekem tűnik úgy, hogy a legtöbb garis ügy az i5-tel van?

  21. Nekem olyan problémám van, hogy az utóbbi 1 hónapban minden nap eljátsza a telefon, hogy nincs mobilnet. Egyszerűen a végtelenségig tölt Safariban, Mail-ben stb.
    Néha segít a Cellular Data on-off vagy a reboot, de sokszor az sem, majd pár óra múlva amikor kipróbálom már jó. iPhone 4S 5.1.1.
    Próbáltam már, hogy kivettem a SIM kártyát, majd visszatettem, de a probléma azóta is fennáll.
    Hardveres, szoftveres vagy SIM hiba lehet?
    Ha ezt elmesélem a T-Mobile-ban, vagy be is mutatom, van esély arra, hogy adjanak egy új SIM-et, hátha azzal van a gond?

  22. En szlovakiaban vettem a iphone 4s emet, es a kepernyojen lett egy pixel hiba. most pesten dolgozok, szoval ezek szerint nemis kell visszajuttatnom a telefont szlovakiaba hanem bevihetem itt is pesten ? egyaltalan egy pixel miatt ki cserelnek?

  23. Ezt a cikket akár a barátnőm is írhatta volna, ugyanis tegnap adta le garanciáztatni az Iphone 5 készülékét ugyanezzel a hibával.
    Annyit tennék hozzá,hogy az Istyle-ban sikerült leadni a készüléket, akik nagyon korrektek voltak.
    Ezzel szemben a Starking boltja kőkemény negatív kritikát érdemel és kérném az admint, amennyiben van rá lehetőség, akkor a cikk végére valahogy meg lehetne jegyezni, a Starking negatív hozzáállását konkrétan ezzel az üggyel kapcsolatban.
    Történt ugyanis, hogy barátnőm előszőr a Starkingbe vitte be a készüléket, ahol az eladó flegma stílusban megnézte a készüléket és azt állította, hogy 95%-ra nem fogják a készüléket garanciában javítani, ugyanis a készülék sarkánál karcos volt, mivel volt már leejtve és az elmondása szerint valami x mm-nél nagyobb karcnál már nincs garancia.
    Ez azért vicc, hiszen eleve nem a leeséstől jött elő ez a folt a lencsénél,egyértelmű hogy szériahiba, hogy oda kerül a porszem.
    Ezentúl csak vadiúj, makulátlan készülékeket lehet gariztatni,mert bármiféle minimális külsérelmi nyom van,akkor az eladó kijelenti,hogy nem garis?
    Egy 250 ezres telefonról beszélünk…..
    Szóval a Starkinget ezentúl senkinek nem fogom ajánlani, köszönjék meg a kedves hozzáértő és flegma kollegának.
    Az Istyle viszont nagy pozitív, szó sem volt arról,hogy ne gariztatnák.

  24. Angliából jött haza 2010 őszén az i4-em, Home gomb miatt vittem vissza iStyle-ba, gyorsan (már nem emlékszem hány, de nem sok nap alatt) kaptam is az _új_ készüléket. Történt mindez 2011. novemberében, pár héttel a garancia lejárta előtt. Sajnos nem hosszabbodott meg a gar., hanem maradt az eredeti lejárati idő. 🙁

  25. Sziasztok, telefon vásárásával kapcsolatban kérném a hozzáértők segítségét. Vásárolnék egy 3GS T-függő készüléket, amin IOS 5.1.1 van és IPAD baseband.
    A kérdés, ha megveszem és rendesen fel frissítem 6.0-ra T-mobilos SIM-el működni fog a GPS? Jól tudom, hogy itt már frissül a baseband is?
    Köszi a válaszokat.

  26. Amerikában vásárolt termékre itthon is érvényes a garancia, kell hozzá valami papír stb?

  27. Azért nem mindig ilyen egyszerű ez a garancia téma… Én mikor eladtam az iphone4-met most 2 év után kérdezték, hogy volt e már megbontva, mondom még soha. Erre jött a fekete leves srác leszedi a hátlapot és belülről hiányzott egy csavar… Néztem is nagyot. Na ha lett volna garis problémám az biza ugrik, mert azt hiszik belepiszkáltam… De lekopogom semmi ilyen nem volt, 2 évig tök jól ment nálam a telcsi, csak kicsit kellemetlen volt a szitu!

  28. @Jadeye: Köszi a választ;)

  29. @Jadeye: Akkor sem, ha én nem függetlenítem,csak az eredeti IOS el használom?

  30. @vzsolt: tökmindegy, az iPad basebandnek magasabb a verziószáma, mint a 6.0.1-ben lévő gyári baseband verzió, így nem fogja tudni felülírni, mert az alacsonyabb verzió nem módosíthatja a magasabb verziót.

  31. @Jadeye: OK Köszi.

  32. T-nél vett i5-öt is lehet iStylehoz vinni, vagy azt csak tpontba?

  33. Az egy év csak Magyarországon, hivatalos úton (ejtsd: APR / online store) beszerzett kütyüre fog újraindulni, de az már nem “világgarancia” lesz, hanem a magyar törvények végterméke, amit (nehéz lesz kitalálni) csak itthon lehet majd érvényesíteni.

  34. @Jadeye: Az elképzelhető, hogy estleg a 6.1-nek már magasabb lesz a baseband verziója mint az Ipad basebandé?

  35. @davido: mint ahogyan azt a cikkben is leírtuk, mobilszolgáltatótól vásárolt készüléket a mobilszolgáltatóhoz lehet csak visszavinni.

    @vzsolt: nem. de ott a downgrade-ről szóló cikk, egyszerűen állítsd vissza a korábbit, és kész. ha már most is iPad baseband van rajta, akkor gond nélkül vissza lehet majd tenni a régi basebandet, aztán azt már úgy frissíted hivatalosra, ahogyan akarod.

  36. Minden iKütyü ami független az garanciáztatható a világ összes hivatalos Apple resellernél ahol van szervíz. És a cserekészülékre 3 hónap garit vállalnak, ha kevesebb mint 3 hónap gari van rá. Kivéve ha a helyi jogszabályok eltérnek, mint itthon ahol fődarabcserénél újraindul a gari.
    Tehát ha USA iPadet itthon gariztatod az 3 hó, HUN iPad 1 év.

    @doncibaba:
    Neked azt tudom ajánlani hogy határozottan térj vissza, legyél dühös, kérd az üzletvezetőt, ne hagyd hogy lerázzanak, meg fogják csinálni ami a kötelességük, ha nem akkor írj a panaszkönyvbe (amit kutya kötelesek 3 napon belül aláiratni a fogyasztóvédelemnél és nem fog jól mutatni) és próbálkozz máskor újra, illetve más helyen.
    Ilyen a világunk, taposs vagy eltaposnak.

  37. @fleshman: ez továbbra sem igaz az iPhone esetén, mert ott korlátozott a garancia arra a piacra, ahova az eredetileg szánva lett: amerikai iPhone-t nem fognak Európában elfogadni ügyintézésre.

    más esetben a garancia általában vagy az eredeti készülék garanciájának lejártáig szokott járni, vagy 90 napig, amelyik hosszabb idő. ha az eredeti garancia mondjuk 92 nap múlva jár le, akkor addig, ha meg mondjuk 3 nap múlva, akkor a csere után 90 nap. kivétel persze mindig van.

  38. Én úgy tudom az Apple világ garanciát ad a készülékekre. Még márciusban vettem a 4S-emet New Yorkban még csak nem is hivatalos viszonteladotól, majd látszólag jól működött, de decemberben szúrós szagot éreztem a jackdugónál és alul a csatlakozónál. Bevittem az Amsterdami Apple storeba ahol szintén észlelték a hibát, majd 5 perc múlva hozták az új készüléket. Feltettek egy pár kérdést hogy milyen jellegű hibákkal találkoztam , majd útnak indulva , ballagtam haza a vadonatúj készülékkel. Természetesen volt backup létrehozva és mikor hazaértem automatikusan töltötte is le az alkalmazásaimat. Döbbenetemre még a képeim és a jegyzeteim is megmaradtak. Üröm az örömben, hogy a garancia nem lett meghosszabbítva, így az új készülék is csak márciusig garanciális

  39. T-nel 3gs majd 2 db iphone 4 lett cserelve gari lejarta elott 1 honappal. mindegyiket azonnal a leadaskor csereltek refurbished-re es ujraindult az 1 ev gar.

  40. Ez valóban így történik, bár én a Starking üzletébe vittem be a sárga kijelzős i5 telót és 3 nap múlva adták az újat…Ami szintén sárga volt. Aztán megint három nap múlva új, amin az oldalsó antenna műanyag volt sérült…Aztán újabb három nap és a negyedik iPhone végre sikerült nekik: vicc. Magyar Apple Store-ban vásárolt volt, és nem tudtam utána ott semmit intézni, mert nem oda küldtem vissza, hanem bevittem egy hivatalos szervizpontba, AS innentől nem foglalkozik velem: ez is vicc. Próbáltam panaszt tenni vezetőnél, az nincs csak angol nyelven lehet mind szóban mind írásban: ez is vicc.
    Hát ennyit erről, ez is megérdemelne egy cikket…

  41. Öcsém decemberben cseréltette ki az angliában, apple store-ban vásárolt telefonját az istyle-ban.
    A garanciája maradt annyi, amennyi, vagyis nem lett újra egy év, és a készülék, amit kapott, nem vadonat új. Annyira nem volt új, hogy másnap azt is kicserélték neki egy szintén nem új, de jól működőre.

  42. @manca99: módosítom: nem tudni, hogy új, vagy refurbished, de se doboz, se töltő, se semmi. Szóval jó kérdés.

  43. Üdv!
    Én tavaly márciusban vettem egy iP4S-t és most akarom bevinni pixelhibával a képernyő közepén.. Valaki tudna adni tippet hogy hova vigyem iStyle vagy melyik APR-be? 🙂

  44. @Jadeye:
    Amerikai készülékeket is garanciáznak ha nem hálózatfüggő…

  45. @fleshman: én is így tudom 🙂 Gyári független USA telókat.

  46. i5-nél lehet hibás az automatikus fényerősség állítás? tudtok/hallottatok ilyen hibáról?

  47. @fleshman, @Vikitorony: vigyétek be bátran, és kiderül, hogy nem. hálózatfüggőre meg persze, hogy nem vonatkozik, hiszen a szolgáltatótól vett készüléket itthon is a szolgáltatóthoz kell visszavinni.

  48. nem garanciaznak usa gyari fuggetlent sem tapasztalat!!

  49. Van egy iPad 3-as készülékem. Az a gond, hogy por ment a kijelző alá, nem vészes,de azért látszik. Ez garanciális probléma? A nemrég cserélt iPhone négyemnek pedig csíkozik a kijelzője és néha eldobja az adatforgalmat…

  50. Nekem 2 hét alatt cserélték, mert amikor lejárt az 1 hét és hívtam őket, akkor még azt mondták nem érkezett meg. Aztán amikor a második hét is letelt, azt mondták hogy 1 hete írtak emailt. Amis osem jött meg.

    Nekem nem indult újra a garancia.

  51. @Matthu: vidd be, elvileg mindkettőt cserélni kéne, de majd megmondják.

  52. Sziasztok,olyan gondolom lenne,hogy hasonlóan mint a cikkben az Iphone 5-öm kameráján az egyik lencsén egy porszem van,viszont ez nem zavar a kamerázásban,de akkor is idegesít.
    + Felfedeztem egy problémát ,hogy ha sötétben használom a telefont akkor a power gombnál a kijelzőn látszik a háttérvilágítás,és a telefon jobb oldalán is,a kijelzőnél.
    Tömören a kérdésem az lenne,hogy ez garanciális probléma-e !?
    Iphone 5 16gb,T-mobile

  53. @Máté Bogár-Szabó: bármi hiba, amit egy restore nem old meg, és a normál használat mellett alakult ki, általában garanciális.

  54. Köszönöm a gyors választ : )

  55. Sziasztok ! Nem tudom, hogy nektek van-e ilyen hibátok, de nekem a telefonon mintha kotyogna a fényképező lencséje ?! Ötlet ? Garancia ?

  56. @kolibence16: tucatnyi alkalommal leírtuk már: ez nem hiba! a lencserendszert rugós szerkezet tartja, és apró elektromágnesekkel mozgatja a fókuszáláskor. ezért “kotyog”.

  57. 4 napos iphone 5 3 hete javitják. Saturn – Németország!

  58. Sziasztok!

    Olyan gondom lenne, hogy egy masodkezbol vett iPhone 4S-ben egy het alatt meghallt a wifi modul. A keszulek garancialis ez ev juniusig, de a t-mobilnal a garipapir hianya miatt nem akarnak foglalkozni a dologgal, az egyeb partnerek pedig azert nem cserelhetik, mert t-mobilos a keszulek.
    Milyen lehetoseg lenne a garancia ervenyersitesere? Nem akarom elhinni, hogy egy itthon hivatalosan vett nem lopott nyomorult i4s-et nem lehet legariztatni itthon normalisan, de ha kulfoldon megveszem akkor papirok nelkul azonnal megoldodjak a gondom.

  59. @mleslie: külföldön esetleg beviheted egy Apple Retail Store-ba, de itthon nincs Retail Store, az AASP (Apple Authorized Service Provider) programban résztvevő hivatalos szervizek számára pedig nem engedélyezett a magyar szolgáltatófüggő készülékek szervizelése.

    hogyhogy nincs hozzá garanciapapírod? miért vetted meg anélkül? az egyszerűen kell. keresd meg az előző tulajdonost, és kérd el tőle. ha neki sincs, akkor az eredeti tulajdonostól kell elkérni.

  60. Nem en vettem meg, hanem edesanyam, aki nem profi ezekben a dolgokban, es hat velemenyem szerint rendesen atb….ak a palankon…
    A gond az, hogy mar az eredeti tulajdonosnak sincs meg. En teljesen abban a hitben voltam, hogy egy iphonnal nem gond a papir hianya, hiszen meg a kulfoldon vett keszulekeket is tudom itthon ugyintezni a vasarlasi papirok nelkul.

    egyszeruen nem akarom elhinni, hogy egy nem lopott ervenyes garanciaju keszulekre nem lehet otthon ervenyesitettni a garanciat.

    Erosen gondolkodom, hogy irok az applenek, mert ez nem igazan epiti a bizalmam felejuk…

  61. @mleslie: itt a problémát az okozza, hogy szolgáltatófüggő a készülék. megpróbálhatod bevinni az iSTYLE-ba például, de a szabályok miatt az Apple a szolgáltatóhoz fog küldeni. sajnos ez annak az eredménye, hogy nem tisztázott a készülék garanciális háttere. ha nem magyar szolgáltatófüggő lenne, akkor valószínűleg gond nélkül menne a dolog sorozatszám alapján (de adott esetben akkor is lehet, hogy igazolni kell a tulajdonjogot mondjuk egy adásvételivel).

  62. Tisztelt Cím! Azt szeretném kérdezni, hogy mit lehet tenni olyan esetben, amikor 2014. decemberében vásárolt iphone5s készüléket nem lehet bekapcsolni. Elküldtük Telenoros előfizetés révén szervízbe, ahol megállapították, hogy illetéktelenül lett szétszedve és ezáltal nem cserélik ki. Megjegyezném erről részemről szó sincs, ugyanis nem volt miért szétszednem a telefont. Segítségüket előre is köszönöm! Lehetséges-e visszavinnem a készüléket, hogy köszönöm akkor nem kérem, kérek helyette másikat? Persze új előfizetéssel.

  63. Köszönöm a választ, de már az is megtörtént és onnan is ugyan ez a válasz jött. Mármint az Apple ajánlott szakszervízt és ma kaptuk vissza a telefont ugyan ezzel a szöveggel. De ha nem cserlik ki lagalább javítsák meg, hogy tudjuk használni!!! Pedig 1000%, hogy nem szedtük szét éás rongáltuk meg a készüléket belülről!!! Igaz erről képet is küldtek, de mivel biztos, hogy nem lett szétszedve (mivel nem is tudjuk hogyan kell) , így azt nem MI rongáltuk meg!!

  64. Sziasztok ! Azt szeretném kérdezni , hogy ha gariban cserélik a telefont akkor milyet adnak , használtat ? Annyi mindent olvastam már jót is rosszat is ezzel kapcsolatban . Pl egyik ismerősöm azonnal kapott egy új készüléket , bár az Münchenben volt . Itthon meg azt latom zacsiban kapják a csere telefont . Nem tudom mi a különbség. Előre is köszönöm!

  65. Helló, telekomos iphone 5s még garanciális,lenne olyan kérdésem hogy istyle szervizbe be lehet vinni,vagy szolgáltatóhoz kell vinnem?

  66. @tomika24: a szolgáltató garanciális feltételeiről a szolgáltató ügyfélszolgálata tud naprakész felvilágosítással szolgálni. de legjobb tudomásom szerint már be lehet vinni a szolgáltatófüggő készülékeket is az iSTYLE-ba.

  67. Sziasztok!

    Jó ilyen cikket olvasni, sajnos az én tapasztalatom nem ez.
    Vettem egy új fóliázott bontatlan 0 perces iphone6s-t. Beültem az autóba és fél órán belül amikor fotózni szerettem volna észrevettem hogy zöld a kijelző. Hívtam a boltot, hogy hibás a készülékem, másnap visszavittem, s láttuk hogy a kamera ki van törve belőle! Én még a fóliát sem szedtem le… a dobozból szinte ki sem vettem… már törött volt… nem ejtettem nem ütöttem sehová… ez kb két hónapja volt azóta a boltban van, mert az apple kijelentette, hogy ő így nem ad el telefont (ezzel utalva hogy valószínüleg én törhettem ki.. minden karc nélkül csak a kamerának a felső üvegét)…
    S eddig nem történt semmi előrelépés… most a cég bejelentette hogy megjavíttata a telefont.. az én engedélyem nélkül. szerintetek ilyenkor mik a jogaim, mia teendő? most elveszett a gyári garanciám? vallószínűsíteném, hogy nem apple szervízben javíttatott.. kérdezem én, hogy az apple ilyenkor hol van?

  68. @karamella: “most a cég bejelentette hogy megjavíttata a telefont. […] szerintetek ilyenkor mik a jogaim, mia teendő?”
    oké, de ez mégis melyik cég? mert akkor a garanciális kérdésekben is ők fognak tudni segíteni.


Add a Comment