fbpx Skip to content

Több képet is kaptunk az elmúlt napokban, amiben pár iPhone 5 esetén a Kamera alkalmazásban az élőkép általában bal oldalán egy furcsa megjelenítési hiba jelentkezett. A hiba szoftveresnek tűnik, és így szerencsére találtunk rá megoldást.

iPhone5_kamerahiba_01 iPhone5_kamerahiba_02

Ez a hiba ráadásul újraindítás után is fennállt, így nem maradt más hátra, mint a szoftveres hibák elleni biztos módszer, a restore. Ehhez dugjuk a készüléket a számítógépre, készítsünk egy biztonsági mentést az adatainkról, majd használjuk a restore gombot, vagy a készüléken a Beállítások appban válasszuk az Általános menüpont alján a Visszaállítás alatt az Összes adat és beállítás törlése opciót.

Amennyiben szoftveres problémáról van szó, úgy az adatokat nem célszerű semmiféle backupból visszaállítani, mert az a hibát is visszateheti. Így a restore végén, mikor az iTunes megkérdezi, hogy szeretnénk-e, hogy visszategye az adatokat, válasszuk azt, hogy új eszközként állítsa be. Ezek után ellenőrizzük, hogy a hiba továbbra is fennáll-e. Ha nem, akkor szerencsénk van, és a hiba szoftveres volt.

Tehetünk egy próbát, hogy visszaállítjuk a mentésből, de ha ezek után újból előjön a hiba, akkor csak a tiszta restore fog segíteni. Persze nem szükséges búcsút inteni az adatainknak, mert azok manuális visszaállítása is lehetséges az iBackupBot segítségével. Erről bővebben az alábbi cikkünkben írtunk: iBackupBot: szerkesszünk iOS-backupot!

A fenti esetben a hibát megoldotta egy tiszta restore, így szerencsére nem hardveres gondról van szó. Ha tehát bármi oknál fogva sikerülne belefutni ebbe a jelenségbe, úgy valószínűleg nincs szükség szervizre, mert egy restore megoldja. Ha esetleg nem oldaná meg, vigyük szervizbe, ahol első opcióként szintén egy restore-t fognak megpróbálni, így talán segíthet, ha már előre szólunk, hogy az már megvolt.

Nálatok volt ilyen hiba?

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. Nekem a billentyuzeten jelennek meg ilyen csikok mikor app store jelszot adok meg, vagy neha mikor kinyitok egy mappat.

  2. Ilyen dekoratív hölgyemény fényképezése után én is becsíkoznék 😀

  3. Ezt nekem is csinalta par hete. Csak landscape modban. Nem csinaltam semmit es azota nem csinalja. Erdekes mindenesetre.

    Olyan volt mintha az arcfelismero kavarna be. Tul sokat akart egyszerre felismerni es begerjedt. Utana csikozodott be.

  4. Tessék venni, az ÉV KÜTYÜJE!
    OMFG, de szar!

  5. @KekszNET: nem mindegyiknél, és csak valami szoftveres gond.

  6. Sajnos en felek, hogy az en problemam nem szoftveres mert a kepernyo fenykepezesenel mar nincs ott.

  7. @KekszNET: Köszönjük az értelmes hozzászólást! Szerintem maradj továbbra is a 30 ezres droidnál… -.-

    Egyszer nekem is csinálta. Videót akartam felvenni és mikor ég kicsit megmozgattam a telefont vagy a tetejét újjal megütögettem, akkor kicsit becsíkozódott. Újraindítás után már nem csinálta… Remélem többet nem jön elő. 🙂

  8. Hát srácok…Keksznet ide vagy oda, azért egy 200ezres készülék ne csinálja már…Még az az egy-két készülék SE és még szofveresen SE! 200ezer és amikor épp kéne cserben hagy? Nemár!

  9. @KekszNET:
    Ugye? A sok elvakítótt paraszt a világ legszarabb készülékét veszi, holott a leggagyibb droidos szar is jobb nála. Szörnyű, hogy most meg előjön egy-egy ilyen “kritikus” programhiba ami egyértelművé teszi, hogy ez a legroszabb telcsi a földön az emberiség történelmében.:)

  10. @Beowulf: 190ezres iPhone 4S-em van, es mint iPhone felhasznalo az iPhone 5 vhogy nekem is keszult, de pont ilyen hibak miatt nem vettem meg. Foleg hogy fontos a fotozas.

    Amire probaltam ravilagitani azaz hogy par napja volt a cikk hogy az i5 lett az EV KUTYUJE: http://szifon.com/2012/12/14/az-iphone-5-lett-az-ev-kutyuje-a-time-magazin-szerint/

    Aztan tessek, a kamera szoftveresen is szar. A wifi hibat 2 honap utan javitottak…

    Ja es mielott barki azt mondana hogy “nekem jo”, az TÖK OK, de ha nekem nem jo es ezzel szopok? mert csereltethetem? A mult heten par napig nalam volt egy keszulek -mert sokat logtam egyutt kollegammal, meg egy sima etteremben is lila kepeket csinalt, ahol nem is direkt erre mentunk ki. Egyszeruen zavartak a fenyek. Ugyanitt az i4S orult hogy fotozhat 😀

    Szoval egy 210.000 forintos keszulek ne legyen szar, es ne 2 honap utan adjanak ki javitast!

    Csak ennyit szerettem volna mondani mint Apple felhasznalo.

  11. @KekszNET: néhány esetről van csak szó, a billentyűzet hiba is megesik az App Store jelszavak beírásánál, de ezek szerencsére csak szoftveres hibák. szoftveres hibák meg bárhol előfordulhatnak, de az tény, hogy ciki.

    a Time magazin összességében értékelte az eszközt, hibát meg mindenben lehet találni, elvégre semmi sem lehet sosem tökéletes, egyrészt mert emberek vagyunk, így mindenki hibázik, másrészt mert különbözőek is vagyunk, így mindenkinek más és más fontos.

  12. Billentyűzet hiba az amikor vmit be kellene írni egy alkalmazásba de a virtuális billentyű csak vibrál vagy el is tünik?

    Nekem most ez van az Ipad4-en a gMusic alkalmazásba nem tudok bejelentkezni így. 🙁
    Copy/paste megy, de nincs “Login” gomb… A billentyűzet meg nem látszik!

    Újraraktam már 3x.

  13. Nálam is előfordult már 1-2 alkalommal a fent említett jelenség. Én is azt mondom hogy ha valaki több mint 2 kilóért vesz telót az ne legyen hibás még szoftveresen sem…( kamera, wifi)

  14. Nekem pont tegnap este csinálta ezt a kamera. Töltőn volt a telo, viszont amint levettem rögtön jo lett! Azóta nem csinálja!

  15. Más is ilyen véleményen van:
    http://index.hu/tech/2012/12/20/apple_2013/

    Az Apple-vezetésnek hat szám miatt kell nagyon aggódnia, foglalja össze tökéletesen a cég helyzetét a Huffington Post szakértője: 0, 2, 50, 5, 130 és 6.

    Nulla, mint a 2010-es iPad óta megjelent igazán újító Apple-termékek száma. Kettő, az iPhone helyezése az okostelefonok piacán a trónfosztó Samsung Galaxy-család mögött. Ötven – ennyire csökkent az iPad részesedése a saját maga által kreált tabletpiacon. Öt – ennyi százalékkal csökkent idén az iPhone-tulajok lojalitása a felmérések szerint, a legelső generáció megjelenése óta most először csökkenő trendet mutatva. 130 – ennyi dollárral drágább a legfrissebb Apple-termék, az iPad Mini a technikailag nála sok tekintetben fejlettebb konkurenseknél. És végül hat, az iPhone helyezése a legjobban fejlődő, kínai okostelefonos piacon.

  16. @KekszNET:
    “Tessék venni, az ÉV KÜTYÜJE!
    OMFG, de szar!”
    +1 Teljesen igazad van.

  17. @Jadeye: Tökéletességről itt messze nem lehet beszélni. Ez már nem tudom hanyadik hiba ami iphone 5-ön jelentkezik és ti külön cikket írtok róla. Kár is védeni, ha ennyi gond van vele akkor az nálam jelent valamit.

  18. @Beowulf: Neked is köszönjük az értelmes hozzászólást. Akinek nem tetszik az i5 az nyílván droidos: remek következtetés. Ja és remekül sikerült értelmezni @KekszNet csupán kb 1,5 soros ám mindent magába foglaló h.sz.-ét. Grat.

  19. Nálam semmi gond nem jelentkezett az iPhone 5-el. (Kop-kop)

  20. Kamera probléma nálam is jelentkezett. Eddig talán kétszer.

  21. Sziasztok
    iPhone 5-tel az alábbi gondjaim vannak remélem tudtok segíteni…
    Fényképezés közben ha bejövő hívás van lefagy a kijelző ami azt jelenti hogy elfeketedik es csak a felső információs sáv (óra, szolgáltató, akksi) látszódik. Ilyenkor bejövő hívást lehet fogadni de a telefon semmi másra nem alkalmas. Tehát sem hívni sem menüt használni nem lehet. Ezt több i5-ön teszteltek mindegy hogy vodás vagy gyári független kivétel nélkül ez a hiba fent áll. A telefon csak resetelés után tér magához sajnos.
    Másik problémám, hogy ha hívást kezdeményezek kihangositva es a hívott fél foglalt ordenáré hangokat ad a telefon. Ez kizárólag csak kihangosítás alatt és foglalt hívott fél esetén tapasztalható. Szintén több i5-ön próbáltuk.
    Harmadik problémám hogy Bluetooth kapcsolat alatt (autó gyári kihangosító vagy akár egy füles) 2 percenként automatikusan lezár a billentyű hiába nincs rajta billzár így vezetés közben körülményes a hívás megszakítás. Jelen esetben még multikormányról sem lehet.
    Kamerànal 2 napig volt ugyan ez a gondom csikosodott és qurva zavaró…
    Tehát abban kérném a segítséget hogy írjátok meg kinek kell jeleznek ezeket a hibákat amik biztos hogy szoftveres hibák hogy kijavítása kerüljenek.
    Segítséget éket előre is köszönöm.
    Email: [email protected]


Add a Comment