fbpx Skip to content

Frissítés #1

Az Apple bezárta az aktivációs eljárással való függetlenítés lehetőségét. Aki eddig nem tette meg ezt a lépést, sajnos most már nem is tudja.  Azonban, akik eddig megcsinálták ezt a fajta függetlenítést, ők továbbra is tudják használni a készüléket és későbbiekben feltudják használni ezeket a fájlokat.

***

Érdekes új függetlenítési eljárás látott napvilágot a tegnapi éjszaka során. Loktar_Sun talált egy hibát az aktiválási eljárásban, amit egyelőre ki tudunk használni.  Ideiglenes megoldás lehet azoknak, akik valamiért frissítették az iPhone 4 és 4S készüléküket.

Hogyan működik?

Páran biztosan ismeritek már a SAM-et: ez egy olyan szoftver, amit a Cydiából lehet letölteni, és ha tudjuk, hogy milyen országból és milyen szolgáltatótól származik a telefon, SIM kártya nélkül, “hivatalosan” tudjuk aktiválni azt. A szoftver segítségével Loktar_Sun kikísérletezett egy hibát az aktivációs eljárásban, így a telefon “ideiglenesen” elfogadja majd azt a SIM kártyát gyáriként, amit behelyeztél. Tehát ez nem egy hivatalos függetlenítés, ez csak egy ideiglenes aktiválás arra a SIM kártyára, amivel Te használni szeretnéd a készüléket. Azt is tudnod kell, hogy ez csak addig működik, ameddig újra nem telepíted a szoftvert, illetve az iTunes nem kér valamiért újbóli aktiválást. De közben bátran kikapcsolhatod a készüléket, és vissza, valamint iTunes-szal is szinkronizálható. De ha másik SIM-et teszel bele, akkor az egész eljárást újra végig kell csinálni, mert az aktivációs ticket nem menthető el jelenleg.

Mi kell hozzá, és milyen készülékeken működik?

Eddig iOS 5.0, 5.0.1, 5.1-es rendszereken tesztelték. iPhone 4 és 4S készülékeken is működik az eljárás.

Jailbreak, majd pedig Cydiában a következő Source van szükséged a SAM telepítéséhez:

  • http://repo.bingner.com 

Telepítés után van egy igen hosszú folyamat, amit mi egyelőre nem fordítunk le, mert tesztelni sem tudjuk sajnos. A következő linken ezt a folyamatot tudjátok elolvasni. Akinek sikerül megcsinálnia, írja le hozzászólásban az egészet.

Magyar leírás TonySlow hozzászólása alapján:

  1. SAM-ben deactivate.
  2. Ha nincs eredeti SIM-ed akkor method->By Country and Carrier->Ország->Szolgáltató->SIM ID, ezután a more information-nél nézd meg az IMSI-t a SAM Details-ben. Figyelj oda, hogy ne a SIM details-ben lévőt, ahogy a leírásban van, mert ugye nincs eredeti kártyád. (Ha van eredeti SIM-ed, akkor viszont épp, hogy a SIM details-nél lévőt kell.)
  3. Ezt az IMSI-t másold ki.
  4. Rakd be a kártyád, amit használni szeretnél, majd vissza a method-hoz és válassz országot, szolgáltatót és SIM ID-t.
  5. More information, Spoof Real SIM to SAM, majd vissza a method-hoz, átváltod manual-ra és az IMSI-hez beírod az eredeti szolgáltatód IMSI-jét (amit kimásoltás a 2-3. lépésnél).
  6. Csatlakoztatod iTunes-ra, és ha minden jól megy, akkor aktiválja a telefont. Telefonszámra dupla katt, ellenőrzöd hogy az ICCID az-e, mint ami a SAM-ben van (a saját SIM kártyádnál).
  7. Lehúzod iTunes-ról, majd a SAM-be belépve azt átállítod Disable-re.
  8. Megint csatlakoztatod, kapsz egy hibaüzenetet, bezárod az iTunes-t, majd újra megnyitod. Ekkor már fel kell kúsznia hálózatra.
  9. Ezután SAM->Utilites, majd clear push. Esetleg iPusher-el lehet ellenőrizni hogy minden oké-e push terkintetében.

Jelenleg a SAM fejlesztője dolgozik egy humánusabb cydiás alkalmazáson, tehát aki ráér és nem életbevágó neki, várjon türelemmel, mert lesz jóval rövidebb és könnyebb megoldás is.

Természetesen nagy az esélye annak, hogy az Apple ezt a hibát befoltozza, de ha sikerül a srácoknak kitalálni, hogy hogyan lehet az aktiválást elmenteni és egy mozdulattal visszarakni, akkor ezek a SIM kártyák, amiket most aktiválunk, sikeresen működni fognak a telefonnal a jelenlegi szoftverekkel.

Új redsn0w az aktiválás lementéséhez

Időközben frissült a redsn0w 0.9.10b8-ra, aminek a segítségével lementhetjük a készülékről a fenti cikk alapján elkészült aktiválást, ami a “függetlenséget” is lementi így egy zip fájlba. Ehhez használjuk az Extras -> Even More -> Backup opciót, ami lementi a /var/root/Library/Lockdown mappa tartalmát, és így egy későbbi restore esetén visszaállítható akkor is, ha azt az Apple időközben javítaná.

Letöltés:

Olvasd el a hozzászólásokat is

212 Comments

  1. Na lássunk neki 😀

    (iPhone 4, T-mobile Austria, 5.0.1, eddig gevey-el használt)

  2. Azt irod megoldás lehet azoknak is akik frissitették a telót.Na most a 4s 5.1 re nincsen Jailbreak,viszont ehhez szükség van rá.Akkor hogyan is tudom függetleniteni?

  3. @totj: Nyilván, ha nincs 5.1 jailbreak a SAM-et sem tudod felrakni.

  4. a 7-es lépésnél engem visszautasít az iTunes….
    “Tegyem be az eredeti SIM-et és próbáljam azzal aktíválni” szöveg….
    na akkor előről az egészet.

  5. nem ír ki semmilyen adatot a telefonról…

  6. Nekem sem, mindig az jön fel, hogy nem aktiválható csak hivatalos szolgáltató kártyájával. Szórakozok még vele egy darabig, de ha megunom, megy vissza a Gevey… 🙂

  7. na énis pont itt járok giant :d
    nálam 3 választható SIM ID-van, 2 kipróbálva, de semmi, most jön a harmadik…

  8. ez működik :D:D:D:D:D behugyozok

  9. @cortx: Milyen szoftverrel próbáltad? Gondolom iPhone 4-en.

  10. működik? :O
    én most végeztem a 3. lehetőséggel is de semmi 😐

  11. na akkor még 1 utolsó próba, hátha elnéztem valamit…

  12. egyelőre 3GS-sel, ami T-mobile-os, és a procedúra végére megtalálta a vodát 😀 hívás fogadás indítás is működik. kipróbálom iphone 4-en is

  13. Ez nagyon jó hír, már csak a jb kéne 5.1-re! :O

  14. ez forradalmi pont úgy érzem

  15. így 6. próbálkozásra új szöveget dob az iTunes:
    There is a problem with your iPhone. We’re sorry, the iPhone you connected max be damaged and cannot be activated for service. We recommend…blablabla….

    még egyszer sem jutottam el addig, hogy kiírná amit kellene….mindig visszadob ilyen sz**ságokkal….

  16. may be damaged*

  17. Ezt a szöveget én is megkaptam. Ennél a pontnál jutottam el oda, hogy Gevey vissza, az AT&T elméletileg úgyis folyamatban van a függetlenítéssel, ha pedig tényleg lesz felhasználóbarátabb megoldás, azt úgyis fogom itt olvasni és majd megcsinálom azt.

  18. én azt a szöveget kapom meg mindig hogy there is no sim installed …

  19. Bennem az a kérdés merült fel, hogy maga a sim kártya a lényeg vagy a sim szolgáltatója? Tehát ha megcsinálom egy telenor-os simmel akkor utána az egy másik telenorost is elfogad vagy csak azt az egyet?

  20. @RKG: csak azt az egyet ha minden igaz.

    @giant: Én is feladtam, akárhogy próbálom, semmi.

  21. most már komolyan elgondolkoztam hogy melyik sim nek kell bentlennie a függetlenítés alatt ? annak amit használni szeretnék majd vagy az amit alapból kaptam hozzá ?

  22. @HefeXX: Amivel használni szeretnéd.

  23. és utána az országra azt állitgatom be ami lockolta ugye ?

  24. Egyébként a Pannon GSM – Telenor váltás bezavarhat valamit? Mert a SAM-ben az van. iOS 5.1 tethered, Telenor alatt próbálkoztam. Ha erre működik majd valakinek, akkor megírhatná.

    Amikor az a lépés van, hogy másold ki a számot és válts Manual method-ra, akkor nekem ezt a SAM már automatikusan megcsinálja. Utána következik ugye a 7. lépés, de nem jön be a telefonos főképernyő az iTunes-ban, hanem kidobja, hogy nem tudja aktiválni a kártyát, mert nem hivatalos szolgáltató. Itt pedig megreked az egész folyamat.

  25. en is probalom de nekem is semmi
    Viszont lenne egy kerdesem latom az oldal aljan vanna cikkek. Letezik hogy mar az 5.1re van fuggetlenites? lent azt irja

  26. Har ha tudtok segiteni nekem is.

    Van egy iPhone 4 5.0.1 4.10.01 van rajta. Ket honapja vettem Gevey simmel eddig mukodott rendesen, tegnap oda sok elesites utan hajlando volt menni de aztan mar egyaltalan nem talal halozatot. Probaltam software-sen is fuggetleniteni de semmi. Lehet frissiteni 5.1 es utan jailbreakkal mukodik vagy sem

  27. 9.-nél leragadtam HELP!!

  28. @OvErClOcKeR: nekem is hasonló problémám volt. próbálkoztam SAM-mel aktiválni a simet, de sehogy sem működött, mindig kiírta, hogy nem támogatott a sim… sztem a sam szarakodik, mert csomó fórumon meg videóban működött, de nekem nem… csak nekem elvileg német tmobile. úgyhogy ennek nem is akarok nekiállni, mert mikor variálok a sammel, akkor utána mindig kell csinálnom egy restore-t, mert valamiért van valami porbléma, már nem emlékszem, hogy a push-al, vagy mással, de egy sam egy restore:D úgyhogy meguntam. marad a gevey, meg nekem úgy működik az imessage és a find my iphone, hogy még régen megvettem a pushfixet, és ez rendbeteszi.

  29. belépsz a SAM be és van egy ilyen állitható cucc hogy enable és disable állitsd disable re

  30. MŰKÖDIK!!!!! FUCK YEAHH!!!!!!!!!! KÖSZÖNÖM!!!!!

  31. milyen készülék és eredetileg milyen volt ?

  32. @punkass: énis meguntam, egyszerűen letöröltem a SAM-et a cydiában, rebootoltam, akkor aktiválást kért, beraktam az eredeti osztrák SIM-em, felmásztam wifi-re és simán beaktiválta (mint mindig máskor) visszaraktam a Geveyt és a magyar T-mobile kártyám, és most minden jól megy a gevey-el, mint eddig(a push is, mert ugye hivatalosan aktiváltam).

    Csak jó lett volna végre elszakadni a Gevey-től (ujraindításonként végigkell ugyebár csinálni a függetlenítést + a Gevey tálca valami ócska utángyártott cucc, és nekem kb fél év használta után úgy néz ki mintha tiszta korrozio lenne o.O, mint egy rozsdás lánc xD)

  33. Helló!
    én megcsináltam sikerült hála istennek 😀 iPhone 4 5.0.1es iOS volt rajta mondjuk nekem kicsit érdekes volt elkezdtem csinálni első pár lépésnél valamit töltött és kifagytam akkor kicsit megilyedtem de utána visszalépen majd az országot és a szolgáltatót kiválaszottam. tehát hungary és westel mobile mert ez a t-mobile. aztám az Utilitisben az Restor Activation felett volt 1másik nem emlékszem már mi arra rányomtam és láttam, hogy keresi a szolgáltatót bal felső sarokba. aztán megtalálta 😀 ellenöriztam a hívásokat én is tudtam hívni és engem is tudtak hívni. remélem nektek is sikerül.

    További kellemes hétvégét!

  34. @benik22: Keresni nekem is keres kb minden lépés után amit megcsinálok a SAM-ban, de én ott megakadok, hogy amikor először rákell dugni iTunes-ra, akkor hibaüzenetet ír ki, nempedig a szükséges információkat.

  35. @benik22: valami elérhetőséget tudnál adni és segiteni ? 🙂 elöre is köszi

  36. srácok ! találtam egy videót 🙂

  37. Valaki találkozott azzal, hogy a deaktíváláskor megjelenik egy SAM Notification popup De-activated felirattal, majd mikor megnézem, még mindig Activated állapotban van.
    Iphone 4 bb 4.11.08

  38. 04.11.08at lehet vele függetleníteni? valamint hol lehet azt megnézni h milyen függő a telefon?

  39. sziasztok!
    Nekem olyan problémám van hogy: egy Iphone 4 sem van de franciaországból van. le lett butitva és geney sim lemezzel használtam. de kikapcsoltam egyszer utána vissza és nem érzékelte a hálózatot. mert magától frissitette magát a telefon:S és azt mondták a az üzletbe ahol értenek hozzá hogy nem tudnak mitcsinálni vele:S valaki nem-e tudna segiteni? egy geney 5.0.1es simlemez kéne.vagy vissza firssiteni 3.0.1re.

  40. A videó alapján is megpróbáltam, nem sikerült. Maradok a Gevey-nál.

  41. sikerüüüüüüüüüült !

  42. @omate13: mint már számtalan alkalommal leírtuk, korábbi baseband nem tehető vissza. a telefon nem frissíti magát magától. azt te magadnak kell elindítanod. (olyan, hogy “geney sim lemez” nem létezik, gevey sim van.)

    próbáld meg a fenti cikkben linkelt lépésekkel, vagy bízd rá másra.

  43. @Jadeye: Lehet,hogy hülye kérdés,de miért van az,hogy az 5.1-s SHSH blobs-t próbáltam lementeni tiny umbrella-val és nem sikerült,de a Cydia-ban fent látom az 5.1-s SHSH-t ?Ez valami hiba ?

  44. Sziasztok! Nekem van egy CDMA-s, amerikai hálózatfüggő (sim-slot nélküli) i4-em.
    Ezzel sem lehet megoldani, hogy valahogy érzékeljen egy magyar hálózatot esetleg? Még ha drága percdíjjal is..:D

  45. Ez tök jó!

    (Ritkán jövök fel ide, csak ha kell valami info, de mindig elszörnyedek azon, hogy mennyire nem tudtok írni még mindig… Jó, hogy csináljátok az oldalt, tisztelet, de légyszi, valami nyelvtantanárhoz járjatok el! Színvonalat emelné…)

  46. @Jadeye: köszi h írtál 🙂 igen gevey sim van benne csak félre írtam. és sehogyse lehet vissza firssiteni? vagy most akkor mit tudok a telefonnal csinálni?

  47. @sdforlife: a CDMA-s iPhone CDMA hálózati technológiát használ, míg itthon GSM van. CDMA nincs. tehát nem lehet megoldani sehogy.

    @Lenny: ha megírod a konkrétumokat, semmi perc alatt kijavítom.

    @omate13: korábbi baseband nem tehető vissza. sehogy. azt tudod tenni, ami a fenti cikkben linkelve van.

  48. @Jadeye: de be sem enged a menübe :S be kapcsolom a készüléket. bekell állitani a nyelvet az országot. utána a wifi beállitást hozza ott aktiválom a 1iket utána meg egy angol szöveget ír ki valami oylasmit h a Sim kártya nem kompatibilis. és nem tudok mitcsinálni:S

  49. @omate13: akkor most aktiválni kell. tedd bele az eredetileg hozzá tartozó kártyát.

  50. Mexico-bol van a telefonom, ha nincs mexico-i sim-em hozzá, akkor az egészet meg se tudom csinálni? Mert most Custom firmware-rel van beaktiválva azért tudtam használni.

  51. @Jadeye: fúú barátnömtöl kaptam a telefont . megkérdezem töle h meg-evan még neki az a kártya ami volt benne eredetileg. majd este írok köszi eddig mindent ! 🙂

  52. @bali023: ha most aktiválva van bárhogy is, és jailbreakelve, akkor fel tudod telepíteni a SAM-et, és kész. ehhez a megoldáshoz önmagában nem kell az eredeti kártya.

  53. Az a gondom, hogy berakom a T-mobilos kártyám, és egyből kiírja h érvénytelen sim.. ezzel mitcsináljak? A revert lockdown to stock – után is ugyanez a hiba

  54. Működik! 🙂 Tmobilis 3gst függetlenítettem vodára. Megy minden rendesen, viszont kellett Ts kártya, mert csak úgy tudtam meg az eredeti IMSIt.

  55. @kicsijoe: a leírás alapján a SAM generál egy fake IMSI-t, ami szintén elegendő, tehát technikailag nem kell hozzá eredeti kártya.

  56. valaki le tudná forditani az eljárást mert reggel óta probalom mar megcsinalni de ugynézki elrontok valamit mert mikor itunesre dugom akkor azt irja hogy helyezem be az eredeti sim-et :s

  57. @HefeXX: ó, próbáltam már:D

  58. Nekem sem működik. Először a video alapján próbáltam, tehát úgy, hogy az eredeti SIM (t-mobilos) IMSI-jét másoltam ki, aztán beraktam a telenoros kártyát, spoof real sim to sam, eredeti sim imsi-je bemásol, itunesra rádug majd deactivate és az itunes csak azt írj ki, hogy rakjak bele eredeti sim-et… Amit a cikkben írtatok, az alapján is megpróbáltam, ott ugye telenoros sim-el, deactivate stb. és úgy sem működik… iphone 4 magyar t-mobil függő. 5.0.1. mostmár a videoban mondott attempt activation opció sem működik, valami error: unable to retrieve soreBag…
    akinek telenorral sikerült, az leírhatná, hogy melyik módszerrel, örülnénk neki sokan. 😀

  59. Lehet, hogy a Telenor miatt van gáz…?

  60. Sziasztok!

    Jelentem működik! Azoknak akiknek van eredeti SIM-jük jóval könnyebb a dolog. Én a videó alapján csináltam meg, ami a cikk alján van belinkelve. Legalább 1 órát szórakoztam, mire az iTunes ki írta a hibát, de tény, hogy megy!

    Canadai Virgin-ről – Magyar Telenor és Gevey nélkül működik a telefon és minden funkciója is. PL: Tethering

  61. Nem tudjátok mi a teendő ha nincs eredeti simem? mert anélkül nemtudom hogy kezdjek neki :s

  62. Sziasztok!

    A második lépés után komoly hibába ütköztem. A SAM feltelepítését követően rányomtam a “reload springboard”-ra és azóta nem kapcsol be a telefon, csak apple logóig jut. Próbáltam restore-olni custom fw-vel, először 3194-es hibaüzenetet dobott, a gs.apple.com szöveget beírtam a host-ba, de sajnos ezek után sem megy 1600, 1601, 1602 hibakódokat dobál. iReb-bel pedig betettem pwnedDFU-ba. 3 különböző gépen, 3 különböző kábellel próbáltam, de az iTunes nem tudja visszaellenőriztetni az fw-t.

    Valakinek van ezzel kapcsolatba tapasztalata? Ha lenne, kérem ossza meg, de egyéb segítséget, megoldási javaslatot is szívesen fogadok.

    Köszönettel,

  63. giant és OvErClOcKeR! láttam nektek is az volt a hiba, mint nekem, hogy az érvénytelen sim-et írta ki itunes csatlakoztatásnál. leírom ide, hogy nekem végül hogy jött össze:

    1. SAM – Utilities – Deactivate
    2. Eredeti SIM (nekem T-mobil) van bennt, More Information, SIM Detailsből kimásoljátok az IMSI-t.
    3. Eredeti SIM ki, amivel használni akarjátok (nekem Telenor) be.
    4. Method – By Country and Carrier. Utána az a szolgáltató AKINÉL használni akarjátok a telefont(nekem Telenor). KI KELL VÁLASZTANI A SIM ID-t is. (Itt valami 5 jegyű számot rak be, ha jól emlékszem)
    5. More Information – Spoof Real SIM to SAM. Kimásolt IMSI-t beillesztitek a SAM Details -ben levő IMSI helyére.
    6. Utilities – Attempt Activation. (Wifi legyen bekapcsolva, mert különben hibát dob)
    7. EZ A FONTOS LÉPÉS AZOKNAK AKIKNEK ITUNES-RA CSATLAKOZTATÁS UTÁN EREDETI SIM HIBÁT DOB. MOST MENJETEK VISSZA A FŐKÉPERNYŐRE ÉS VÁLASSZÁTOK KI MEGINT A METHODBAN A BY COUNTRY AND CARRIERT ÉS AZ EREDETI SZOLGÁLTATÓT. (ami nálam T-Mobil, tehát a Pannon GSM-et Westelre állítottam át) ITT IS FONTOS A SIM ID KIVÁLASZTÁSA!
    8. Most csatlakoztassátok iTuneshoz. (nem ad hibát, most tudjátok megnézni az ICCID-t)
    9. iTunesról le majd Deactivate SAM. Vissza iTunesra. Mostmár a várt hibát dobja :).
    10. iTunes újraindítása után örülünk! 🙂

  64. na most ha nincs eredeti sim-em nem lehet sehogy megcsinalni? mert csak ott van a hiba nálam hogy nincs eredeti imsim

  65. Sziasztok valaki tudna nekem segíteni iphone 3gs em van lassan 1 éve megvan 5.1 ráraktam kiadja h nyelv kiválasztás kiválasztom a nyelvet rányomok a tovább menetre ország/régiót is kiválasztom tovább megyek beállítok mindent és az utolsónál Az iPhone aktiválásánál kiírja h akár három percig is eltarthat az iphone aktiválása és utána kiírja hogy nem sikerült aktiválni és újrapróbálkozás de akár hányszor megcsinálom ezt írja ki ha rá Jailbreakolok akkor behozza a menüt de hiába van benne SIM azt írja ki h nincs szolgáltató! Restore után se jó és ha vissza állítom a telefont régebbi dátumú mentésre akkor is az 5.1 et rakja rá és ugyan ugy nem működik! valaki tudna segíteni!! FONTOS!

  66. Sziasztok!
    Nekem sikerült i4-en. Eddig geveyt használtam. Leírom hogy sikerült de előtte pár szó: ha nincs meg az eredeti kártyád az nem probléma, viszont azt tudni kell melyik ország melyik szolgáltató (honnan van). Ha ezt tudod akkor megvan az imsi amit be kell másolni. Aki telenorral akarja használni az a szifon unstable repo-ból rakja fel a telenor fix-et, különben a magyarországi szolgáltatóknál nem fogja megtalálni a telenort. Ezúttal kérném az adminokat hogy frissítsék a fix-et, mert még az 5.0.1-hez tartozó commcenter patch-et tartalmazza, és ez miatt aki 5.1-en van nem tudja felrakni.

    1. sam-ben deactivate
    2. ha nincs eredeti sim-ed akkor method->By Country and Carrier->Ország->Szolgáltató->sim id, ezután a more information-nél nézd meg az imsi-t a SAM Details-ben. NE A SIM DETAILS-ben ahogy a leírásban van mert NINCS EREDETI KÁRTYÁD.
    3. Ezt az imsi-t másold ki.
    4. Rakd be a kártyád amit használni szeretnél, majd vissza a method-hoz és válassz országot, szolgáltatót és sim id-t.
    5. More information, Spoof Real SIM to SAM, majd vissza a method-hoz, átváltod manual-ra és az imsi-hez beírod az eredeti szolgáltatód imsi-jét.
    6. Csatlakoztatod iTunes-re, ha minden jól meg akkor aktiválja a telefont. Telefonszámra dupla katt, ellenőrzöd hogy az ICCID az e mint ami a SAM-ben van.
    7. Lehúzod iTuners-ról, majd a SAM-be belépve átállítod Disable-re.
    8. Megint csatlakoztatod, kapsz egy hibaüzenetet, bezárod az iTunes-t, majd újra megnyitod. Ekkor már fel kell kúsznia hálózatra.
    7. Ezután SAM->Utilites majd clear push. Esetleg iPusher-el lehet ellenőrizni hogy minden ok-e push terkintetében.

  67. @markooka: pontosan ez van leírva a fent linkelt cikkben.

    @ToniSlow: nem kell telenor fix, megy anélkül is tökéletesen, most próbáltuk. a csomagot frissítettük, de pont anélkül is megy.

  68. KÖSZÖNÖM VÉGRE SIKERÜLT!!

  69. @vycman: ugyan az a hiba mint eddig, kéri az eredeti kártyát, és nem az a hiba jön be, mint aminek kellene :/

  70. Ha nincs eredeti sim nem baj! nekem se volt meg az eredeti sim! nekem benne volt a t-mobilos sim aztán elkeztem evvel bibelődni. én beállítottam az országot: Hungayra meg a szolgáltatót: vodafone,telenor,t-mobile(westel mobile). utána én az Utilities-en belül De-Activate iPhone-ra mentem töltött majd ami a Restore Activation felett van arra mentem nem tudom mi van felette mert nekem nem jelzi már :S utána kereste a szolgáltatót és megtalálta én kb ennyit csináltam. persze a kezdéstől rajta volt az iTunes-on és nekem semmit nem írt ki (hála istennek) mondjuk 1szer lehúztam mert megfagyott a telefonom és még a Hard Resetre se reagált aztán 5perc után jóvolt. ez még az elött volt mielött megtalálta a T-mobile szolgáltatót. Azóta nem is bajlódtam vele nekem tökéletesen müködik és remélem müködni is fog akár örökre 😀 de engem az érdekelne, hogy 5.1re frissitenék akkor sim aktiválásnál nem tudnám megcsinálni evvel? :S
    iPhone 4
    iOS: 5.0.1
    Modem firmware: 04.11.08

    Müködni-e kell!

  71. @ToniSlow: KÖSZÖNÖM!!!!
    eddig végigpróbáltam mindenki leírást de ez bevált!!!
    ISTENVAGY! 😀

    Mindenkinek köszönöm a segítséget, és hogy vettétek a fáradtságot, és leírtátok a tapasztalataitokat, saját ötleteiteket!

  72. @OvErClOcKeR: Próbálkozz vele, nekem se elsőre sikerült, a lényeg, hogy SAM Deaktiválás előtt válaszd ki az eredeti szolgáltatót és úgy csatlakoztasd itunes-hoz. Nekem úgy felismerte simán… A másik meg ez a SIM ID, ami fontos, mert először elfelejtettem kiválasztani a Westel-nél és akkor nem is működött…

    @admin: neked működik a Telenor Carrier Fix? Nekem valami hibát ír, hogy nem tudja telepíteni, mert összeakad valamivel.

  73. Valaki segít nekem? 5.1 04.12.01 amerikai at&t teló,nem megy gevey-el nincs rajta jb,telenorral szeretném használni… annyira nem vagyok otthon abban hogy kell az iphone agyában turkálni,valaki esetleg tudna segíteni hogyan kezdjek hozzá a jb. hez,és utána ehhez a függetlenítéshez? már beszéltem az amcsikkal az az&tnél de nem tudtam függetleníteni sehogysem,pedig azt mondták sikerült 🙁

  74. @bigvick: JB-hez használd a Redsn0w 0.9.10b7-et. 😉

  75. @H4X0R: és utána a tethered jailbreaknél mi az a program amivel újra kell indítanom a telót ha kikapcsol? ugyanez a redsn0w?

  76. @H4X0R: még valamit,nem kell valami shsh-t mentenem?

  77. @bigvick: SHSH-t mindig érdemes menteni a TinyUmbrella segítségével. Bár jelenleg az iOS 5 ös rendszerek esetén nem tudsz vele túl sokat csinálni. A Bebootoltatáshoz pedig igen, a Redsn0w fog kelleni. (Extras-Just Boot Tethered) opció segítségével.

  78. @H4X0R: köszi,na a jb részével megvolnék,most pedig megpróbálkozom a függetlenítéssel

  79. Hello Iphone 4S v5.0.1 Cydiába mikor hozzá adnám a’ repo.bingner.com Verification Error The request timed out hiba üzit kapom. Mi lehet a baj? Többször is próbáltam. Köszi

  80. na végigmentem a sam eljáráson,de sajnos nem fogadott hibaüzenet az itunes-ba és nem is történt semmi 🙁 abban sem vagyok biztos hogy at&t függő a készülékem… kéz alól vettem és a srácot már rég óta nem tudom elérni… nem tudom valahogy kideríteni milyen függő eredetileg a telefon?

  81. @vycman: milyen hibát ír mégis? anélkül nem nagyon tudunk segíteni.

    admin amúgy nem tette fel a telenor fixet, mert anélkül is megy gond nélkül.

    @H4X0R: nem igaz, mert az 5.1-hez az umbrella már BBTicket-es SHSH-t ment, amivel már lehet majd restore-olni később.

    @viktorio81: indítsd újra a telefont, és a dátum/idő legyen pontosan beállítva. mennie kellene.

    @bigvick: lehet próbálkozni típusszám alapján, de az nem 100%. ha AT&T-s, akkor azt AT&T-s kártyával, vagy a SAM-ben azt beállítva tudod aktiválni. ha aktiválja, AT&T-s. de próbáld meg a hivatalos függetlenítést, ha AT&T-s.

  82. Sziasztok!

    iPhone 3G-n 4.2.1-es szoftverrel (és 5.15-ös Basebandel) valaki próbálta már?

  83. Sziasztok!

    Segitség kellene! Iphone 4 4.3.5 Ios rendszerrel! Hogy tudom felrakni az 5.0.1-es szoftvert? Vagy már csak az 5.1-s verziót tudom feltenni?

  84. @gtomi1: Abban az esetben, ha a Cydia szerverein sem tárolódnak az iOS 5.0.1-hez való SHSH-k akkor nincs semmilyen mód annak feltelepítésére, így marad az iOS 5.1

  85. @Jadeye: és a tipusszámot ha leírom ide nem tudod megmondani milyen függő lehet? hol találom ezt a számot?

  86. @bigvick: A telefon hátulján találod.

  87. Köszi, igen próbáltam többször újra inditani a telót, és a dátum is helyes.Kanadában élek és az itteni idő van állitva. De próbáltam magyar idő szerint is,és ugyan azt a hiba üzit kapom,Verification Error’ .Azután beirtam a Cydia keresőbe hogy ‘SAM, és kiadott egyet.Ezt a ihacksore.com/repo/ ból meritette.Ez már fent volt nekem. Nos ez ugyan az lenne? és azért nem tette fel? Vagy ha nem ugyan az, ez is müködik? Köszönöm

  88. @viktorio81: Hasonlítsd össze a két SAM verzió számát. Ha egyezik, és a leírása is megegyezik, akkor nagy valószínűséggel igen. De nem biztos.

  89. Nekem még most sem megy egyik leírás alapján sem, pedig nem ma kezdtem az iPhone-ozást… 🙂

  90. @Jadeye: Én nem a függetlenítéshez akarom feltenni, hanem, mert pl. csak 1 csíkom van a térerőnél + átirányítás aktív üzenet stb.

    The requested modifications cannot be applied due to required dependencies or conflicts that cannot be automatically found or fixed.

    Depends: com.1phone.cydia.icon.pack

  91. Az én verzióm 0.1.3-1 mig repo.bingner.com ból 0.1.14-1 Majd kiderül hogy jól müxik e. köszi

  92. sajna most sem megy sehogy sem lehet megtudni az eredeti szolgáltatómat? modellszámom MC603KN megbolondulok hogy ezzel a módszerrel és az at&t hivatalos függetlenítésével sem megy 🙁

  93. @vycman: ahhoz elég az ultrasn0w-ot felrakni és az 1 csík elmegy. Amúgy a Depends amiatt van, mert nem raktad fel sima http://stable.szifon.com source-ot, abból veszi az icon.pack-et.

  94. @vycman: az unstable source használatához a stable is szükséges. neked a fenti üzenet alapján az nincs hozzáadva.

    @viktorio81: én a helyedben akkor leszedném azt a másik repo-t, és megpróbálnám úgy, mert a SAM repo ingyenes, semmi értelme másik repo-ból feltenni, sőt.

  95. @ToniSlow: Szia! Nekem a leírásod alapján tökéletesen működött, köszönöm szépen!!! SIM kártya nélkül kezdtem neki, majd a 4-es pontnál tettem be a használni kívánt SIM-et és így is működött. A telefon egy Iphone 3GS 5.0.1-es szoftverrel és 05.16.05-ös basebandel. Még jó, hogy anno nem döntöttem az iPad baseband-es megoldás mellett. Akinek meg a Cydia error-t ír ki a repo.bingner.com beírása után az a beállításokban a “dátum és idő”-nél kapcsolja ki az “automatikus beállítás”-t és indítsa újra a telefont. Nekem ezután simán ment minden.

  96. @bigvick: dán, norvég szolgáltatókat próbáld végig.

  97. Hátha valakinek segítek. TEHÁT, ha ott akadtál el, amikor berakod azt a simet, amivel használni szeretnéd a telefont, de csak ismét aktiválja. Bármit teszel be aktiválja. Akkor menj és NÉZD MEG a SAM-ben, hogy biztos átírtad-e SAM Details-ben az eredeti sim kártya / IMSI kódját. Mert ilyenkor véletlen vissza íródik az új kártyára. Ha átírtad akkor dugd össze még egyszer az iTunes-al és kidobja már a hibát.

  98. frissült a redsn0w is, ezentúl képes lementeni a fenti módon aktivált független állapotot. bővebben a cikk végén!

  99. Sziasztok, tud valaki segíteni, nem tudom mi az eredeti szolgáltató. MC603B a típus, milyen szolgáltatókat próbáljak ki SAM-ben? köszi

  100. Na kellett nekem tegnap letölteni a Redsn0w 09.10b7-t.Na nem baj majd frissítek holnap b8-ra.

  101. Sikerült feltölteni a repo.bingner.com-ról.A hiba oka: még USB-n keresztül töltöttem (4órát) keresztül a telót asztali gépen, nem tette fel.Mikor kihúztam…azonnal feltette.Sosem gondltam volna.. azért köszönöm a segitséget.

  102. 😀 😀 😀 Ne kérdezzétek miért,de letöltöttem az iPodomon keresztül az új Redsn0w-t.iFile-al pedig meg tudom nézni,hogy hova töltötte le.Holnap kimásolom a gépemre.Csak egy kérdés ez az iFile miatt van vagy az új iOS 5-s Safari-tól ?

  103. @ToniSlow es vycman: koszi a leírást, gond nélkül sikerült kettő i4-et függetleníteni. Kanadai telok, most angliaban használom. Verzio 5.0.1 és 5.1
    Thx.

  104. Sziasztok!

    Én sima iPhone 3G-n próbáltam, T-Mobile-os, (4.2.1 az iOS, mert kedves ismerős befrissítette és buktam az unlock-ot). Nekem eddig nem ment.
    Van rá valami sansz, hogy ezen is működik?

  105. Hogy tudom megnézni, hogy a telefonom milyen függő egyáltalán?
    van rá mód hogy az eredeti sim nélkül megtudjam csinálni ?

    I4 Ios 4.3 04.10.01

    Előre is Köszönöm!

  106. @cra21: olvasd végig a kommenteket, NEM kell hozzá eredeti SIM, de tudni kell, hogy milyen függő. azt meg már leírtuk párszor, hogy modellszám alapján *talán* meg lehet nézni, de nem biztos. kérdezd meg attól, akitől vetted, ha ő sem tudja, mert ő is úgy szerezte, akkor ő is kérdezzen utána. az a tuti.

  107. NA, SIKER! iPhone 3G-n 4.2.1-es iOS-szel sikerült végrehajtani az unlock-ot, a Vodafone-os kártya tökéletesen üzemel! 😀

  108. MC603B-re milyen szolgáltatókat ajánlatok?

  109. nekem is működik, i4s 5.0.1 telenorra.

  110. Sziasztok tudna nekem segíteni ebbe valaki mert én nagyon kezdő vagyok
    skypon kersztül mert még azt sem tudom cydia-n belül melyik sam et kell leszednem mert találtam olyat hogy sam D1 gondolom ez az de nem merem leszedni nehogy elcseszek valamit.
    nagyon meg kösszöném ha valaki skypon segítene
    [email protected] címen elér

  111. Sziasztok meglett a sam probáltam a videó alapján meg a leírás alapján de most még aztse engedi amelyik függö volt azt irja nincsen szolgáltatás 🙁 segítsetek lécci

  112. Srácok, nekem ez alapján sikerült megcsinálnom, úgy hogy nem volt meg az eredeti SIM kártyám.
    A leírás: http://cydiablog.com/unlock-iphone-using-sam-package/
    Ha nem tudsz semmit az eredeti SIM kártyádról, akkor Settings » General » About és nézd meg a Model számát, majd google-n keress rá és így megtudod a szolgáltatód.
    Remélem tudtam segíteni…

  113. Sziasztok!
    Szerintetek ezekkel a paraméterekkel megoldható a függetlenítés?

    Telefon: Iphone 4 (sima négyes)
    Szolgáltató: T-Mobile függő
    Szoftver: 5.1
    Firmware: 04.12.01
    Telenoros kártyám van.

    Várom a válaszokat. Köszönöm.

    u.i.: ellehet baszni vele az iphone-t?

  114. @Kaugar: modellszám alapján *talán* meg lehet nézni google-ön keresgélve, hogy milyen függő, de az eredmény nem biztos. kérdezd meg attól, akitől vetted, ha ő sem tudja, mert ő is úgy szerezte, akkor ő is kérdezzen utána. az a tuti.

    @vetzl: próbáld újra az elejétől.

    @bencu94: bármi szoftver, baseband, és készülékverzió esetén működik: “Új függetlenítési eljárás iPhone 3G/3GS/4/4S – minden szoftverre!”. nem lehet vele elrontani semmit.

  115. Sziasztok!

    Nekem is sikerült függetlenitenem egy német T-Mobile-os készüléket ezzel a módszerrel, köszönöm szépen nektek is és persze SAM-nek!:D
    Sajnos csak tethered JB van eddig az 5.1re, remélem hamarosan lesz untethered is. Ugye? 🙂

    iPhone 4
    iOS 5.1
    BB: 04.12.01

    Üdv: Amneka

  116. Gyerekek csak összehoztam köszi a segítséget 🙂

  117. @Jadeye: én írtam neked tegnap.. nem tudtam megszerezni ami volt benne eredetileg sim kártya. ami nekem aktiválná a telefont. Nem tudom mi tévő legyek most. Szerinted hogyan lehet meg oldani?

  118. tudom,hogy nem ide tartozik,de fontos segíségre lenne szükségem.Találkozott már valaki olyan gondal.hogy frissítve lett a készülék 5.1-re 4.0-ról és elvesztek a kontaktok. De a többi dolog az mind megvan notes sms stb.
    A neten már nézelődtem,de igazán választ nem kaptam csak azt,hogy több embernek előfordult már. Mi lehet a baj?

  119. @omate13:

    ToniSlow leírta, hogy hogyan csináld… Csak feljebb kell olvasni.

  120. @atirag: Túl magas a frissítés különbség. Tehát ilyenkor előfordulhat, hogy ez elveszik, érdemes lett volna külön lementeni őket google-be vagy Outlook-ba.

  121. Na, akit érdekel, nem tudtam a szolgáltatót, Model számár beírtam google.be és kiadta hogy valszeg UK carrier-hez van kódolva a telefon. SAM-ben beállítottam ország alapján egy szolgáltatót, hozzá az ID-t, more info, majd rádugtam iTunes-ra, az kiírta hogy nem jó, akkor tovább próblgattam. A 20.nál sikerült.

  122. @vycman: Igen megtaláltam elis olvastam de nemtudom h hogyan csináljam meg 🙁 nem értek az ilyenekhez például: SAM – Utilities – Deactivate meg csomó lényeges dolgot amiket megkell csinálni.léccc alahogy máshogyan nem tudjátok nekem leírni? nagyon meg köszönném !!

  123. Sziasztok! miért nem tudom hozzáadni a cydiában a repo.bingner.com oldalt? esetleg valami ötlet?

  124. @glokos: próbáld újra, millióan rohanták meg a repo-t, így sokszor timeout-ol.

  125. Köszönöm!!

  126. Elindult de a végén nem tud elérni valami oldalt és hibát FAIL :((

  127. Na ez értelmes mondat lett 🙂 szóval hibát küld a telepítés végén!

  128. Sziasztok! Próbáltam volna én is a fent leírtakat de sajnos nem jártam sikerrel. Ezekután úgy döntöttem, hogy adok egy restoret az iPhone-nak és újra próbálkozom! A restore meg is történt de úgy döntöttem nem teszem vissza a biztonsági mentést hanem új telefonként állítom be a készüléket (iPhone 4, 5.1-el, legfrissebb baseband. Miután elindult a telefon azt tapasztaltam, hogy a készülék csatlakozott a hálozatra. A furcsaság az az egészben, hogy a telefon angol O2 függő, de az a Telenoros kártya volt benne amivel ezt az eljárást próbáltam volna véghez vinni! Régebben próbáltam volna http://www.iphone-unlockme.com/?gclid=CNzt9YKdzK8CFcfP3wod2F9XYg ezt az oldalt, de nem használt. Mégis az ugrott be elsőnek, hogy talán mégis ez működött! Gyorsan betettem egy T-s kártyát, de ekkora azt dobta fel a telefon, hogy aktiváljam. Visszatettem az eredeti O2-es sim-et és aktiváltam. Ezután újra a Telenoros kártyát tettem vissza és ezzel ismét tökéletesen működött! (tudtam telefonálni, és netezni is mobilnetről) Most egy Djuice-os kártyával próbálnám de azzal sem oké. De az első Telenoros kártyával tökéletes minden! Ilyen hogy létezhet? Nincs semmi feltéve, a telefonra, nincs jailbreakelve!

  129. Sikerült nekem is, annyi bővítést még tennék hozzá a cikkhez, hogy akinek infonál bevan ragadva a carrierhez az AT&T, tegye fel a telenor fixet az unstable.szifon.com repobol.. egészen addig amíg fel nem raktam, nem adta ki az itunes az aktivációs hibát.. hiába aktiváltam eredetileg AT&T gyári simmel…

    5.1en vagyok tethered jb-vel, iphone 4, AT&T szolgáltatós!

  130. nekem olyan problémám van, hogy iTunes-ban nem tudok most szinkronizálni.. lemegy a történet és azt írja, hogy nem sikerült a végén és hibaszámot nem ír csakhogy error van -.-‘ ötlet valakinek esetleg? újra megcsináltam a SAM-es sztorit, de így sem, és az összegzésnél nem írja ki a telefonszámomat, lehet összefüggés?

  131. ill szinkelni enged, bár most egy appot feltettem, hogy mi történik és letörölt minden appot! ^^ backupot nemenged, kipróbálom, hogy új telóként állítom be

  132. ja bocs nem törölt le semmit csak egy oldallal arrébb tolta

  133. feltenni enged dolgokat, csak a backup nem megy, erre kéne valami ötlet :S és csak annyit ír, hogy error

  134. Müxik…. 🙂

  135. müködik….Canada / fido –> vodafone…. 🙂

  136. Sziaztok! A problémám a a következő! Felraktam a jailbreaket telóra. Eddig semmi probléma nem volt. Felraktam a SAM prgramot. Csinálnám a leírtak szerint, erre lefagy a telefon. A telefon: iPhone 4, 5.0.1, 04.11.08. (angol O2 szolgáltató, ha jól tudom)
    Nyomtam rá egy újraindítást. Mikor elindult a telefon, újra akarja aktiválni a telót, de csak az eredti SIM-el engedi. A nagy problémám, hogy az eredeti SIM-hez nekem semmi közöm:P Az fasza, ha dobhatom kukába a telefonom, mert nincs ilyen SIM-em újraakitiválni:( Kérlek segítsetek!:(

  137. @iGab:

    Ja és még annyi, hogy Restoret nem akarok nyomni, mert akkor ugye 5.1-re frissít:( Nincs valami módja, hogy visszaállítsam valahogy, hogy ne kelljen újra aktiválni a telót?:(

  138. @iGab: redsn0w-val jailbreakeld újra (a cydia elől vedd ki a pipát!), akkor hacktiválja.

    @Alijen: nem lehet, hogy a tied már hivatalosan független? mert másképp restore után semmiképp sem aktiválná olyan kártyával, ami nem hozzá tartozik.

  139. @Jadeye:

    De engedi jailbreakelni, ha nincs beaktiválva a telefon iTunes-ban?:P

  140. @iGab: a jailbreakhez sosem kellett aktiválni, és ebben az esetben hacktiválja a készüléket. másképp hogyan tudtak volna akkor jailbreakelni olyanok, akiknek nincs hozzá eredeti kártyájuk?

  141. @Jadeye:

    Szia! Ráengedtem redsnowt, ahogy mondtad. Amikor bootolna be és fekete képernyőn jönnek a fehér szövegek, a végén ír egy errort.
    Mounting rootfs as read-only…
    Error!
    AppleBCMWLANCore::handleIOKitBusyWatchdogTimeout(): Error, no successful firmware download after 60000 ms!! Giving up…

    Na most mi történt?:( Vagy mit csináljak?:( Mert így áll a fekete képernyőn a teló, tele fehér szöveggel:(

  142. @iGab:

    Update: Most újra ott tart, hogy újraindult és megint kéri az eredeti SIM-et:P

  143. @iGab:

    Vagy kell benne kell lennie vmilyen SIM-nek?

  144. Gondolom 3gs 06.15.00 BB-vel felejtős a dolog???Pedig meg van hozzá az eredeti sim is:(((

  145. @Alijen: hát pedig egy restore után másként nem aktiválhatja be. esetleg most tegyél bele egy vodás kártyát. ha megy azzal is, akkor az mégis teljesen független.

    @meonic: működni működik, hiszen készüléktől, OS- és baseband verziótól is független teljesen a dolog, de a GPS-t nem kapod vissza tőle, így kvázi nincs haszna.

  146. @Jadeye:

    Ő annyira nem vagyok nagy szaki:P Le tudnád írni ezt lépésről lépésre, mert a linken, amit adtál nem igazodok ki:P Odáig jutottam, hogy megcsináltam a Fetch opciót, amin mondtál:P

  147. @ongaij: Nekem francia a készülök és SFR a szolgáltató. Hogy csináltadmeg ?

  148. Jadeye tudsz segíteni MSN-en vagy valahol? Vagy valaki, aki ért a TinyUmberallahoz:P Mert nem megy:( Itt állok telefon nélkül:(

  149. @iGab: ha leszedted a fetch segítségével az SHSH-t, akkor válaszd ki az extras alatt, hogy custom ipsw, tallózd be az 5.0.1-es gyári ipsw fájlt, majd várd meg, míg a redns0w megcsinálja. oda fogja elmenteni, ahonnan az eredetit betallóztad.

    ezután a stitch-es cikkben le van írva, hogyan tudod vele aláírni.

  150. @Jadeye:

    Ezt a gyári IPSW-t vagy mit honnan tudom leszedni?

  151. @iGab: google: “ipsw location windows” (feltételezve, hogy windowsod van)

    Windows XP: \Documents and Settings\username\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates
    Windows Vista & Windows 7: \Users\username\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates

    ha meg nem lenne letöltve, akkor: http://szifon.com/2011/11/10/megjelent-az-ios-5-0-1/

  152. Jadeye: Érdekes, mikor a telefont vettem felraktam rá az 5.1-et viszont hagytam a 06.15.00bb-t már alapban az volt rajta. Viszont ment rajta a GPS… Szerintem az előző tulaj ráfrissített gyárilag és némileg hozzányúlhatott a BB-hez is. Talán ezért mehetett! De án úgy tuttam, hogy ilyenkor dob egy hátast a telefon. Majd felraktam újra a 06.15.00-t, aztán függetlenítettem, és no GPS:)))

  153. @Jadeye:

    Igen. Windows 7-em van, de nekem nicns is oylan mappa, hogy AppData/Roaming/Apple Computer/iTunes/Iphone Software Updates

    Ezek mappák nem is léteznek:P

  154. De már szedem a linkről, amit linkeltél! Köszi!

  155. @meonic: a GPS nem mehetett rajta, csak maximum a cellaadatok alapján történő helymeghatározás, ami sokszor pontatlan. az iPad basebandre gyári firmware-rel történő ráfrissítés inkonzisztensé teszi a basebandet, így az a mobilhálózatra sem tud csatlakozni.

    @iGab: ha sosem nyomtál neki úgy restore-t, hogy az iTunes töltötte le hozzá a firmware-t, akkor azért nem volt olyan mappa.

  156. Ezt a “fetch” opciót megcsináltam, akkor az ment le vmi fájlt? vagy az tulajdonképpen mit csinál?:P Amúgy a TinyUmbrella programot le kell szedni külön vagy az benne van a redsn0wban? 😛 Lehet hülyeséget kérdezek, előre is bocsi, dem ég soha nem csináltam ilyet:P

  157. @Alijen: hát akkor passz. mindenesetre a lényeg akkor, hogy megy.

    @iGab: én sehol nem írtam tinyumbrellát. csak a redsn0w elég hozzá, ahogy leírtam.

  158. @Jadeye:

    De a stitches cikkben írja, hogy szedjem le a TinyUmbrellat:P

  159. @iGab:

    Legalábbis azt írja, hogy vmi csináljak vele:P

  160. @Jadeye:

    Még annyit kiemelnél nekem a stitches cikkből, hogy melyik részét kell megcsinálom a custom IPSW-s lépés után?:P Köszönöm szépen, hogy ennyit segítesz!

  161. @iGab: a redsn0w elvileg automatikusan hozzácsapja az SHSH-t, hiszen ő töltötte le, de amikor fetch-et nyomtál rá, azzal feltöltötte cydiába is. szóval elvileg nem kellene, csak a firmware-t betallóznod, és megoldja a többit magától.

  162. Először is legyen lementve a számítógépünkre az adott készülékhez tartozó 5.0.1-es SHSH. Ehhez használjuk a TinyUmbrellát, a korábban már linkelt cikk alapján, és másoljuk ki az így letöltött SHSH fájlt például az asztalunkra. Ha már korábban letöltöttük, akkor a következő mappában kell keressük azt:

    OS X esetén (alapból rejtett mappa): ~/.shsh
    Windows esetén: C:\Users\[felhasználónév]\.shsh

    Ez mappa sem létezik nekem, pedig megcisnáltam azt a Fetch-es dolgot. Vagy hogy tudok lementeni SHSH-t?:P

  163. @Jadeye:
    Ja okés! Akkor majd próbálom! CSak még tölti az IPSW fáljt:P Kicsit lassú a netem:P

  164. @iGab:
    A shsh fileokat több féle képpen lehet mentni. Lehet TinyUmrellaval, és lehet pl redsnow-al. A TU egy .shsh könyvtárba ment, a red pedig abba a könyvtárba ahonnan futtatod. Az egész lényege az hogy adott szoftververzió bármikor fel tudj rakni, akkor is ha apple már nem írja alá mert ezek ugye aláírófile-ok. TU-ná save shsh-val tudod megtenni, red-nél fetch opcióval. A red-ben a Stitch opció arra való hogy a TU-val, vagy red-el leszedett shsh-t összegyúrod az IPSW, azaz a firmware file-al, ezáltal kreálsz egy előre aláírt IPSW-t amit bármikor fel lehet rakni. Akár custom IPSW-t is kiválaszthatsz. Ezt is meg tudod csinálni red-el, ez annyit tesz hogy frissíted az fw-t, de a modem fw-t azt nem. Ez főleg unlock szempontjából érdekes, mert ha olyan verziószámú amivel elbánik az ultrasnow akkor meg tudod tartani. Ha most 5.0.1 van a telefonodon akkor ments le az shsh-t valamelyik módszerrel. Ha nem teszed akkor csak 5.1-et tudsz majd felrakni amire csal tethered jailbreak van, tehát csak.a számítógépre dugva tudod elindítani a telefont. Tehát amit én csinálnék:
    1. shsh ment
    2. 5.0.1-es ipsw letölt, stitch-el összefűz
    3. iTunes-ban Shift+Restore, betallózod neki az ipsw-t amit csináltál.
    4. iTunes szépen felrakja
    5. red-el jailbreak, ami ugye hacktiválja is a telefont (be tudod kapcsolni, tudsz a menüben lépegetni, zenét hallgatni stb.)
    6. cydia-ból sam felrak és szépen végigcsinálod ami már egyszer leírtam (a cikkben olvasható)

  165. @Jadeye:

    Na megcsináltam mindent a leírtak szerint és PWND DFU-ban próbltam restoreolni a megadott IPSW fájllal, amit redsn:P De kidobott 3194 hibát:P Ami azt jelent, hogy nincs elvileg hozzá SHSH? Akkor most mi van?:D Vááá Pedig elvileg lementettem redsn0w-val:P Akkor most mi van?:P Remélem nem lesz kuka a telefonom:(

  166. @iGab: Futtattál tiny umbrella-t? ha igen akkor nézd meg a host file-odat.
    c:\Windows\System32\drivers\etc\
    Ha van benne gs.apple.com-os cím azt kommentezd ki, azaz tegyél elé #-et így:
    #74.208.10.249 gs.apple.com
    Esetleg a gépedet is újraindíthatod, és utána próba újra.

  167. nem futattam tinyumbrellat mert jadeye azt mondta, hogy nem kell:P akkor most mi van? Valaki leírná, akkor az elejéről, hogy mit kéne csinálnom? Mert én már totál belekavarodtam és mindenki mást mond:P

  168. @iGab:
    171-es hsznél leírtam. pnewdfu-ba red-el tudod rakni frissítés előtt. Ha van skype-od akkor tudod segíteni csak írd meg mi a felhasználóneved.

  169. @ToniSlow:

    Köszönöm ToniSlow! Skype-on sztem egyszerűbb lesz! user: pugner.gabor Várlak!

  170. iphone 4 4.3.5
    eddig geveyel működött külföldről (valószínűleg angliából)
    feltettem a programot de valami nagy gubanc történhetett.
    volt egy respring a kijelzőn azt mutatja hogy kösse fel itunesra
    meg hogy tegyek bele egy érvényes pinkód nélküli simkártyát (ilyenem nincs)
    az itunes meg azt írja hogy :

    the sim card inserted in this iphone does not appear to be supported

    Only compatible sim cards from a supported carrier may be used to acctivate iphone.
    please insert the sim card that came with your iphone visit a supported Carrier’s store to receive a replacement sim card

    még egy restore-t sem tudok rajta csinálni
    az lehet hogy letiltották a telefont?

    előre is köszönöm

  171. @cra21: nem tiltották le, mindössze olyan kártyával akarnád aktiválni, amilyet nem fogad el, mert nem olyan függő. tegyél bele olyan kártyát, amilyen eredetileg, ha magyar T-mobile függő, akkor magyar T-mobile kártyát, és azzal majd aktiválja, és utána visszateheted a gevey+saját sim kombót.

    restore ilyenkor is lehetséges, ha recovery-be vagy DFU-ba teszed, de ekkor az elérhető legfrissebb firmware-t, jelen esetben az 5.1-et teszi fel. más verzióhoz SHSH megléte kell, különben nem megy.

  172. @Jadeye
    és ha nincs oylan kártyám akkor mi a megoldás?
    a telefon angliából van kéz alól vettem nem kaptam hozzá oylan simkártyát

  173. @cra21: akkor próbáld meg redsn0w-val újra jailbreakelni (csak tethered jailbreak lesz), az ugyanis hacktiválja. az “install cydia” elől mindenképp vedd ki a pipát. ha nem jön össze, akkor restore kell, az meg ahogy írtam, SHSH függvénye, hogy mire megy.

  174. @Jadeye: Mitől olyan veszélyes az,ha Redsn0w-al jailbreakeltél és utána mondjuk még egyszer le kell futtatnod mert akarod az Enable battery percentage funkciót,de véletlenül aktiválva marad megint az Install Cydia funkció ?

  175. @hSn0wQ: utána nem fogod tudni az azelőtt telepített csomagokat kezelni, se törölni, se frissíteni, mert nem lesz benne a telepített csomagok listájában, így a cydia nem tudja, hogy mik azok, mik a hozzá tartozó fájlok, stb.

  176. @Jadeye

    Köszönöm !
    most ujrajailbrakelem ( remélem sikerrel járok)
    még az a kérdésem lenne hogy a gevey az 5.0.1-et függetleníti e?

  177. Sziasztok. Eddig minden jól ment, de miután újraindítottam a telefont azóta “nincs szolgáltatás”. Gondolom újra meg lehet csinálni, de nincs valami módszer hogy reboot után is működjön?

  178. @Jadeye:Jó köszi ! 🙂 Már megijedtem,hogy valami végzetes hibát okoz.Köszi 🙂

  179. mikor lesz igazi jailbrak ios 5.1,A5ös procira? :DD

  180. @cra21: basebandtől függ. ha 04.11 előtti, akkor biztosan. ha 04.11 vagy újabb, akkor csak abban az esetben, ha már a legújabb típusú a gevey.

    @zOllie: működik reboot után is. próbálj egy airplane on/off-ot, vagy indítsd újra megint.

    @Ádám: pontosan akkor, amikor itt lesz az ideje, sem nem korábban, sem nem később. amint tudunk pontos információt, lesz róla cikk. de addig (mint ezt már számtalanszor leírtuk) felesleges napjában kérdezgetni.

  181. segítség mindent a leírás szerint csinálok de a Itunes kéri az eredeti simet….lehet nem tudom pontosan a szolgáltatót csak azt hogy canadai MC603C valaki nézze meg nekem légyszi 🙁

  182. @Jadeye: Lenne egy kérdésem:az iOS 5.1-nek miért nem tudom lementeni az SHSH blobsát ?

  183. @gyvince: most komoyan… kanadai szolgáltatóból van összesen 12 különféle. a típusszám alapján meg ismételten leírom, hogy nem lehet biztosra mondani, jobb esetben max az országot. aztán megnézed, melyik szolgáltatónál lehet kapni, és azokat végigpróbálod, és kész.

    @hSn0wQ: nem tudom, miért nem tudod lementeni, gond nélkül megy.

  184. @Jadeye: A Tiny Umbrella-val próbáltam leszedni,végig is töltött,de nem találom,hogy hova mentette le az SHSH fájlt.A Cydia-ban fent viszont látom,de a gépemen nem találom.Esetleg próbáljam meg a Redsn0w fetch opcióját ?Vagy mit javasolsz ?

  185. bocsánat….de végig csináltam az összes canadai szolgáltatóval úgy ahogy le van írva….de mindíg kéri a itunes az eredeti simet nem kell valamit engedélyezni a itunson belül ?? bocsánat ha hülyeséget írok de nagyon zavar hogy sokaknak sikerül nekem meg pont nem 🙁

  186. @Jadeye: Tudom hát ott kerestem egyből,de nem találtam.

  187. @Jadeye: iPhone 3g, 4.2.1-el, 05.15.04-es BB, Canadai szolgáltatós, eredeti szolgáltatós kártya nincs. Melyik progikat (verzió) használjam a függetlenítéshez és jailbrakhez (windows)?? Köszi

  188. @kovacspityu2: A jailbreakhez leginkább Redsn0w-t.

  189. köszönöm…..egy biztos hogy kanadai…:) hát nem tudom próbálkozom még…

  190. MB629C-sem van és tuti Canadai (szolgáltató Rogers 9.0)

  191. @Jadeye: Na sikerült.Csak az volt a gond,hogy túl régi Tiny Umbrella-t használtam.De most már sikeresen megszereztem az aláírást.

  192. Sziasztok!

    Remélem tudtok segíteni, van egy iPhone 4 em gyárilag At&t függő én gevey simmel használom régóta már, 4.2.1(8c148) van rajta 03.10.01 a baseband, meglehet oldani ezen a készüléken a függetlenítést? hogy ne kelljen többet geveyel használnom? Remélem tudtok segíteni! előre is köszönöm!!!!!!

  193. Nekem ez valamiért nem fekszik kipróbáltam már vagy 3 telefonon egy se ment!
    Pedig láttam már néhány iphonet:)
    Valaki le írná még 1x neki hogyan sikerült kártyával vagy anélkül.
    Thx

  194. @Jadeye: iPhone 3g, 4.2.1-el, 05.15.04-es BB, Canadai szolgáltatós, eredeti szolgáltatós kártya nincs. Melyik progikat (verzió) használjam a függetlenítéshez és jailbrakhez (windows)?? Köszi

  195. nektek nem merül jobban a telefon?

  196. @virgoo: le van írva fent a cikkben, lépésről-lépésre. az alapján meg kell tudd csinálni. ha nem megy, akkor vagy rosszul csinálsz valamit, vagy nem olyan függő, mint amit beállítasz a SAM-ben, ha nincs eredeti kártya hozzá.

    @kovacspityu2: például használhatod a keresőt, hogy “4.2.1 jailbreak”. jailbreakhez mondjuk greenpois0n rc6.1, a függetlenítés menete pedig le van írva fent a cikkben.

  197. @Jadeye: Köszi a választ. Hidd el használtam a keresőt, csak a tisztánlátás végett kérdeztem egy szakember összefoglaló véleményét. Tehát a cikkben leírt módon járok el és az új redsnow-al le is tudom menteni ami ahhoz kell, hogy bármikor újra tudjam rakni, ha befoltozták a hibát.
    Akkor most jailbrake greenpoisOn-nal és a fenti cikkes eljárás. KÖSZI

  198. @Jadeye: Ja, majd elfelejtettem, ez csak 4.2.1. Érdemes felrakni 5.0.1-et? És ha igen, akkor csak a főbb lépések (programok érdekelnek) légyszi.Nem akarok olyan hibába esni, hogy upgradelek valamit és utána nem tudom megcsinálni. Bár a fenti módszer mindenre működik, ugye!?! (iTunes-szal simán restore 5.0.1 activated és utána jailbrake és aztán a fenti eljárás?)

  199. @kovacspityu2: sima iPhone 3G-re nincs 5.0.1, arra a 4.2.1 a legutolsó firmware. de ha 3GS-re gondolsz, arra van 5.0.1, viszont ahhoz meg kell SHSH, másképp ugyanis csak az 5.1 tehető fel, ami esetén (semi-)tethered a jailbreak.

  200. @Jadeye: Ok vettem az adást. Marad 4.2.1. Redsnow-val most megyeget a jail és utána próbálom a cikkben leírt SAM-es megoldást.
    Köszi

  201. Még egy szösszenet. iPhone 4-en 5.0.1 van jail-el. Yodás fűggő, mostanában nem nagyon tervezem a szolgáltató váltást (10k-ért hivatalosan függetlenítik ha jól tudom), van értelme ezzel a módszerrel függetleníteni és elmenteni a ticket-et, vagy nem érdemes?

  202. @kovacspityu2: semeddig nem tart azon is megcsinálni, és akkor legalább megvan. de legyen SHSH az 5.0.1-hez, ha esetleg restore lenne a vége.

    a hivatalos függetlenítést meg érdemes kérni, akkor nincs ilyen gond.

  203. nem tudjátok hogy iphone 4s en 2.0.10 es basebandel is lehet ilyet csinálni? köszi!

  204. @zsizsik6: “Új függetlenítési eljárás iPhone 3G/3GS/4/4S – minden szoftverre!”, feltéve persze, hogy van rá jailbreak. a baseband alapján neked 5.1 van fent, arra viszont 4S esetén nincs jailbreak. így noha működne, a jailbreak hiányában nem lehetséges.

  205. Nálam itt lesz a baj : 7. Lehúzod iTuners-ról, majd a SAM-be belépve átállítod Disable-re.

    ezt a részt a Sam-an belül hol találom vajon ??

  206. @virgoo: elindítod a SAM-et, és az enabled-et átállítod bekapcsoltról kikapcsoltra

  207. hello .
    lenne egy kerdesem valaki segitcsen kerem szepen . lenne egy Iphone 4s
    5.1 soft van rajta es downgradelni szeretnem nincsen hoza shsh vagy jailbreakelni is jo lenne csak menyen kerem ha valaki tudna valami infot adni vagy egy linket vagy baarmit hogy elore jutsak vele nagyon meg koszonem.
    sziasztok kellemes napot .


Add a Comment